Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oficjalna zapowiedź: Rise of Metin (dyskusje, opinie)

RiseofMetin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo mi przypomina Silkroad nie wiem dlaczego ale bardzo podobne :)

To jest beta czy już ruszył?

Boze ludzie co to ma byc co mi sie nie podoba otoz WSZYSTKO co to ma byc co zachowane z metina co to ma kur** byc czy oni na glowe poupadali jak w nazwie moze byc metin to jest obraza gdzie kamienie metin albo cos podobnego gdzie system ze mozna bic pare mobow na raz gdzie jest to wszystko ja bym wolal starego metina tylko ze z innymi mapami lepsza grafika zmienione all bronie ale klimat zostawcie a nie robicie z tego za przeproszeniem gowno jak robia taka gre to niech nie pisza ze to nastepca metina bo to nie przypomina metina w zadnym stopniu jak chca robic gre to niech robia 2 gre ale bez zbednego pierdzielenia ze to nastepca metina boze nie moge tego przezyc ja tu z nadzieja ide a jak gra na 2013r to wyglada i tak jak asfalt pixele grafika nie jest o duzo lepsza niz w metinie2 co klasy ze wiecej klas ? moze i dobrze ze sa klasy ale klasy niech beda a nie jakies rasy itd kraje sa okej jakies 2 fajnie pieknie ja tam czekam zeby zobaczyc na europejska wersje jak nie bedzie chociarz zachowane 50% z tego co napisalem to walic te gre jak ludzie odeszli z metina z globala to na to napewno nie przejda mi sie wydaje ze ta gra to bedzie jedno wielkie dno ... zdecydowanie nie tej grze pozdrawiam ;)

A czy następca metina musi być taki sam? Mi się akurat podoba przynajmniej nie będzie tak monotonnego expienia! A i pvp będzie też w miare a nie przyciskanie w kólko 1234.

Mam taką nadzieje że po odpowiednich czarach będą jakieś bonusy dmg czy coś takiego co umili pvp :)

A tak wg nie musicie grać, nie pasuje to wypad!

• Odpowiedzi 589
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mi ta gra przypomina produkcje trochę PW, nie wiem dlaczego, może przez grafikę, taka mocno azjatycka, słodziutka itp. :P

Jakis czas temu na mpc był "Bao-Bao team", może dzięki pandzi z ROM będzie reaktywacja miłośników pand :P Bo przyznam, ze jest słodka.

Opublikowano

Po 2h godzinach grania moge stwierdzić, że są ciekawe lokacje, również coś w rodzaju kombinacji skilli, dzięki którym dodaje jakiś dodatkowy efekt. Ciekawy sposób rozwijania skilli,a tak to podstawy mmorpg'a.

@Anty Szkoda, że Cię nie zauważyłem. ;D Jak coś Vendy to mój nick. :)

Opublikowano

Ja mam tylko nadzieje że w pvp będzie przypominało silkroada, że będzie się coś działo!

Nie wiecie czy rozkład statusów będzie tak jak w metinie czy będzie hp i mp i będzie można max ładowac?Ja oczywiście wole to 2 bo będzie można robić buildy full hp czy int czy tam jakieś hybrydki :P

Ogląda ktoś mistrzostwa w lolu?:D

Opublikowano

Ciągle piszecie ze ver. chinska bedzie sie roznic od europejskiej, ze to bedzie wgl inna gra.. -_-

Skad wiecie?

Pewnie zmienia kilka tekstur, kilka detali i tyle... Nie beda przeciez w 100% przerabiac gry na rynek europejski.

Stąd, że czytam forum ROM'a oficjalne i można dowiedzieć się o tej grze, można pytać.

dziendobry1sygnatura6.png

Opublikowano

Szperając w plikach i przy okazji usuwając kilka chińskich kanji, które mnie drażniły, miedzy innymi w nazwie profesji i klasie postaci:

wctn.jpg

Dowiedziałam się, że w grze będzie między innymi:

• Kowal, sklep spozywczy, alchemik
  • Możliwość craftingu (alchemia, zbieractwo, górnictwo, łowienie ryb, gotowanie, wytwarzanie uzbrojenia itp itp)
  • W grze jest tzw "system statystyk". Za każdy zdobyty lvl, ilość zabitych graczy czy np ilość wytworzonych zbroi/broni można dostać konkretny tytuł postaci.
  • Bronie takie, jak miecz, młot, topór, czy "axe"( nie wiem jak to tlumaczyc) mogą być jednoręczne, jak i dwuręczne. Czyli, ze mozna albo bic sie jednym, albo obydwoma na raz.
  • Rasy to: Człowiek, Atheria, Eio, Aex, Karion, Zeta i "Obcy"(tego tez nie wiem jak przetłumaczyć).
  • Profesje to: Berserker, wojownik, zabójca, łucznik, mag (sa ich 3 rodzaje z tego co mi sie wydaje i z tego, czego się doczytałam: mag śmierci, mag wiatru i wody), Warlock, Nekromanta i kapłan (Priest).
  • W grze prawdopodobnie będzie można mieć unikalne ciuszki. Mam na mysli takie, które sa zakładane, jakby na opancerzenie. Ale tego pewna nie jestem.
  • W grze można mieć peta i mouta.
  • Istneiją specjalne "Gemy" do ulepszania, craftingu, czy też "fusion gem", czyli możliwe, ze będzie można łączyć jakieś itemy, by zyskały podwójna moc.
  • "Rasy NPC i mobów" to: Człowiek, Bestia (zwierze), roślina, robal, element (?) robot, jak i duch.
  • Mozna mieć clan, tzw gildie, ale również można dołączyć nią prawdopodobnie do "Ally" ugrupowania zrzeszającego wiele clanów.

To na razie tyle, jakby kogoś to interesowało :P

Opublikowano

grałem 6 lat w metina i od 2 miesiecy gram w Aiona i powiem szczerze, że bardziej mi to przypomina Aiona niz metka ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Wiem wiem chińska wersja jest inna niz bedzie europejska ale poki co to ma to mało wspólnego z metkiem, ale może to i dobrze bo metin już był strasznie nudny, oklepany itp na 100% do niego nie wróce a do tej gry może jeszcze zajze jak wyjdzie po pl.

Opublikowano

Wierzycie że specjalnie dla europy będą robić nową grafikę i to podpinać? Pff..

ps. Już w metinie jest lepsza grafika(porównując np. żyły).

Opublikowano

Wierzycie że specjalnie dla europy będą robić nową grafikę i to podpinać? Pff..

ps. Już w metinie jest lepsza grafika(porównując np. żyły).

Grafika Metina lepsza niż w ROM? No weź nie rozśmieszaj.

Opublikowano

jak to jest oficjalna zapowiedz to pozdro

a i czy ta gra bedzie po polsku

To jest wersja chińska.

Wersja EU = październik 2013

Polska = Luty/Marzec 2014

Opublikowano

średnio mi się widzi grać na chinolu. Zobaczymy EU.

metin2-hard-serwer-prywatny.png

Chcesz zdobyć oryginalne gry?? Miedzy innymi giftcode do mc i steam do cs?? A może chcesz pudełkowe gry?? Pisz GG: 49428166.

Opublikowano

to jest gówno a nie metin3 nie nawidze takich gier typu 4story za bardzo kolorowa grafika za bicie po 1 mobku zamiast lurać całego spota beznadzieja...

Przeczytałeś poprzednie posty? Tematy? Nie. To przy następnej wypowiedzi w tym dziale polecam przeczytać aby być do-informowanym.

Wersja chińska =/= Wersja europejska.

Wersja europejska będzie zmieniona i przystosowana do "klimatu" Metina drugiego. Tak obiecują developerzy i są oficjalne informacje. EU będzie dostępne w listopadzie.

Opublikowano

Dobra, mogę wystawić swoją dotychczasową opinię.

To tak, gra wciągająca jest, bo im wyższy lvl tym bardziej chcesz wiedzieć co będzie dalej, co spotkamy na drodze, co będzie nam dawały kolejne sety zbroi i bronie inne. O tak. Na 16 lvlu się wierzchowca dostaje + expi się go + można mu założyć podkowę i inne rzeczy, takie jakby bonusy. Ogólnie dopiero 19 lvl wbiłem, ale gra się świetnie, przyjemnie jest. Spotkałem z 10 osób 50+ lvl i bili potwory z 14 lvlem, nie wiem po co, nie wnikam, nie znam chińskiego więc porozmawiać z nimi nie mogłem, nie miałem jak. Skile są świetne, walka z potworami wcale głupia nie jest, ponieważ ja gram sam nie wiem kim, ale jak mam skila to bije w koło 2x dmg wszystkie potwory, a to dużo, potem z normalnego ataku dobijam i heja!

Ps, są tutaj tak jakby skrzynie ucznia, na 5 lvl, 10, 20 itd.

Opublikowano

Gameforge wydaje? Jak tak to podziękuję, pewnie zj***ą tak jak każdą grę -,-

Świetnie by było gdybyś zaczęła czytać poprzednie posty i tematy zamiast wchodzić do pierwszego lepszego i wydawać opinię. :)

Gameforge nie wydaje tej gry.

Opublikowano

Tak jak Istvan pisał ... to z Metinem nie ma nic wspólnego niż nazwa. Grafika podobna do WoWa i 4Story.

A czy metin1 ma coś wspólnego z metin2? bo nie wydaje mi się

Jeżeli komuś się nie podoba niech po prostu nie gra :x chociaż większość i tak pobierze żeby zobaczyć

Opublikowano

jeśli graficznie wersja eu będzie zbliżona do metina2 napewno zagram ;) narazie mnie to nie przekonuje gra ani troche nie przypomina mi metina :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...