Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może dodatkowo EpicBossRecoded? Bossy=monstra, to mogłoby fajnie urozmaicić. Np. o wredni rzymianie aztekowie zesłali na nas potwora. I Chairz taki nie potrzebny, ale dodaje krzesła. Fajnie mogłoby to współgrać z jakimiś obradami czy coś :)

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No nie, bossów lepiej nie... To ma imitowac nasz świat, a u nas niestety(albo na szczęscie.) nie znajdziesz w piwnicy bossa ZombieRex z statami +100 do siły i witalności.

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

Jeżeli ma być to rp to krzesła by się przydały :)

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano
Witam wszystkich po raz ostatni. Kończę grę na tym serwerze, ponieważ zostałem zdegradowany przez ,,cesarza", a więc nie widzę sensu dalszej gry. Na samym początku ostrzegam, że postanowiłem się troszkę rozpisać, więc jeżeli ktoś ma chęć przeczytać ten post to proszę o zaopatrzenie się w popcorn i ciepłe kakao :DSprawa wyglądała tak : Wchodzę sobie na serwer, proszę o dodanie (zostałem automatycznie wyrzucony za niepłacenie podatków) . Potem po 10 minutowym oczekiwaniu na cezara w końcu dostaję assistanta. Powiadamiam go ,iż jako zastępca powinienem mieć dostęp do cuboida, lecz on stwierdził że ja znowu się wywyższam itd… Po jakimś czasie postanowiłem zdać mu raport, jak na rasowego zastępcę przystało, lecz on na to że jestem upierdliwy, że nie mam co robić, więc postanowiłem stać się dla niego jeszcze bardziej „upierdliwy”.Chwilę potem zdegradował mnie, przeboleję :POczywiście ,,Rzym" wygląda jak kupa, budynki są masakryczne, budowle są gorsze od moich własnych ( a żeby budować gorzej ode mnie to już naprawdę trzeba się postarać :D), ratusz jeszcze ujdzie ,pochodnia to 3 patyki z podpisem „Pochodnia” -.-Domki to kwadratowe piaskowce, kloce… mur jednolity, jednowarstwowy.? Po prostu szkoda słów.Jest to serwer z ulepszonymi frakcjami ,że się tak wyrażę ,nie ma prawa tytułu RP. ZERO odgrywania ról, władcy są nie ogarnięci, skąd ich w ogóle wzięliście, z pod monopolowego ^^, ? Budowle to kloce, tylko bez dirta :D Alfheim był sto razy lepszy, przynajmniej bardziej dopracowany. Zdaję sobię sprawę ,że to beta ale bez przesadyJeśli jest taka możliwość chciałbym oddać swoje miejsce Levemu lub komuś kto również chciał być na beta.Podsumowując serwer nie ma prawa tytułu RP, najwyżej frakcje z pluginem na wioski( skopiowane z Avernusa).(Jeżeli ktoś chce screeny udowadniające proszę o PW)Zdaję sobie teraz sprawę ,że zwali się na mnie masa hejtu, lecz wszyscy wiemy że każdy ma prawo do własnej opinii. Moja opinia jest taka, kogoś może być w ogóle kontrastowa do mojej, i co, mam go za to zbić ;)

Opublikowano

Witam wszystkich po raz ostatni. Kończę grę na tym serwerze, ponieważ zostałem zdegradowany przez ,,cesarza", a więc nie widzę sensu dalszej gry. Na samym początku ostrzegam, że postanowiłem się troszkę rozpisać, więc jeżeli ktoś ma chęć przeczytać ten post to proszę o zaopatrzenie się w popcorn i ciepłe kakao :D
Sprawa wyglądała tak : Wchodzę sobie na serwer, proszę o dodanie (zostałem automatycznie wyrzucony za niepłacenie podatków) . Potem po 10 minutowym oczekiwaniu na cezara w końcu dostaję assistanta. Powiadamiam go ,iż jako zastępca powinienem mieć dostęp do cuboida, lecz on stwierdził że ja znowu się wywyższam itd… Po jakimś czasie postanowiłem zdać mu raport, jak na rasowego zastępcę przystało, lecz on na to że jestem upierdliwy, że nie mam co robić, więc postanowiłem stać się dla niego jeszcze bardziej „upierdliwy”.Chwilę potem zdegradował mnie, przeboleję :P
Oczywiście ,,Rzym" wygląda jak kupa, budynki są masakryczne, budowle są gorsze od moich własnych ( a żeby budować gorzej ode mnie to już naprawdę trzeba się postarać :D), ratusz jeszcze ujdzie ,pochodnia to 3 patyki z podpisem „Pochodnia” -.-
Domki to kwadratowe piaskowce, kloce… mur jednolity, jednowarstwowy. Po prostu szkoda słów.
Jest to serwer z ulepszonymi frakcjami ,że się tak wyrażę ,nie ma prawa tytułu RP. ZERO odgrywania ról, władcy są nie ogarnięci, skąd ich w ogóle wzięliście, z pod monopolowego ^^, ? Budowle to kloce, tylko bez dirta :D Alfheim był sto razy lepszy, przynajmniej bardziej dopracowany. Zdaję sobię sprawę ,że to beta ale bez przesady
Jeśli jest taka możliwość chciałbym oddać swoje miejsce Levemu lub komuś kto również chciał być na beta.
Podsumowując serwer nie ma prawa tytułu RP, najwyżej frakcje z pluginem na wioski( skopiowane z Avernusa).
(Jeżeli ktoś chce screeny udowadniające proszę o PW)
Zdaję sobie teraz sprawę ,że zwali się na mnie masa hejtu, lecz wszyscy wiemy że każdy ma prawo do własnej opinii. Moja opinia jest taka, kogoś może być w ogóle kontrastowa do mojej, i co, mam go za to zbić ;) ?

Brawo, prawie wszystko napisałeś dobrze ;)

-------------------

Co do wolnego miejsca to ja bym prosił. Jeżeli będzie taka możliwość to chciałbym do neutralnych lub chin, ale mogę być tam gdzie jest wolne.

Mój nick: Snieznik

Opublikowano

Witam wszystkich po raz ostatni. Kończę grę na tym serwerze, ponieważ zostałem zdegradowany przez ,,cesarza", a więc nie widzę sensu dalszej gry.

W tym momencie stałeś się dla mnie nikim. Grałeś dla rangi.

Po jakimś czasie postanowiłem zdać mu raport, jak na rasowego zastępcę przystało, lecz on na to że jestem upierdliwy, że nie mam co robić, więc postanowiłem stać się dla niego jeszcze bardziej „upierdliwy”.Chwilę potem zdegradował mnie, przeboleję :P
Skoro powiedział, że jesteś upierdliwy, był to sygnał, byś przestał. To Twoja wina, że Cię zdegradował.

Oczywiście ,,Rzym" wygląda jak kupa, budynki są masakryczne, budowle są gorsze od moich własnych ( a żeby budować gorzej ode mnie to już naprawdę trzeba się postarać :D), ratusz jeszcze ujdzie ,pochodnia to 3 patyki z podpisem „Pochodnia” -.-Domki to kwadratowe piaskowce, kloce… mur jednolity, jednowarstwowy.? Po prostu szkoda słów.Jest to serwer z ulepszonymi frakcjami ,że się tak wyrażę ,nie ma prawa tytułu RP. ZERO odgrywania ról, władcy są nie ogarnięci, skąd ich w ogóle wzięliście, z pod monopolowego ^^, ? Budowle to kloce, tylko bez dirta :D Alfheim był sto razy lepszy, przynajmniej bardziej dopracowany. Zdaję sobię sprawę ,że to beta ale bez przesadyJeśli jest taka możliwość chciałbym oddać swoje miejsce Levemu lub komuś kto również chciał być na beta.Podsumowując serwer nie ma prawa tytułu RP, najwyżej frakcje z pluginem na wioski( skopiowane z Avernusa).(Jeżeli ktoś chce screeny udowadniające proszę o PW)Zdaję sobie teraz sprawę ,że zwali się na mnie masa hejtu, lecz wszyscy wiemy że każdy ma prawo do własnej opinii. Moja opinia jest taka, kogoś może być w ogóle kontrastowa do mojej, i co, mam go za to zbić ;)

Nie masz prawa mówić, czy ten serwer ma być RP, czy nie. To są Beta-Testy. Zero odgrywania ról, to są Beta-Testy człowieku... Jesteś, aż tak mało inteligentny ? Władcy nieogarnięci, możesz to uzasadnić ?

Opublikowano
Shark. Pozwól że ja się wypowiem.

''W tym momencie stałeś się dla mnie nikim. Grałeś dla rangi.''

''Grałeś dla rangi''. Assasyn tego nie powiedział. Powiedział tylko iż stracił swoje stanowisko. Może na nie bardzo się starał? Może ''Pokochał'' [w rozumieniu Rpgowym] swoją pracę? Też bym się wkurwił, gdyby Typol odebrał mi coś, na co pracowałem.

''Skoro powiedział, że jesteś upierdliwy, był to sygnał, byś przestał. To Twoja wina, że Cię zdegradował.''

Upierdliwy? Przecież on zdał raport jak przystało na zastępcę. To że go zdegradował tylko z powodu tego, iż wykonywał swoją pracę, świadczy tylko o wielkiej NIEUDOLNOŚCI Przywódcy miasta.

''Nie masz prawa mówić, czy ten serwer ma być RP, czy nie. To są Beta-Testy. Zero odgrywania ról, to są Beta-Testy człowieku... Jesteś, aż tak mało inteligentny ? Władcy nieogarnięci, możesz to uzasadnić?''

W Prezentacji jest Napisane, iż Serwer Jest Rp. Wiesz na czym polegają Beta testy? Na Testowaniu rozgrywki, oraz sprawdzaniu błędów. Skoro ma sprawdzać Serwer, to musi się zachowywać jak na Serwer Rp Przystało tj. Odgrywać rolę itd. O Nieogarnianiu władców świadczy to, że nie reagują na Raporty Assasyna, czy nawet to co napisał on o Ich Domach.

Opublikowano

Dołączam się do wolnego miejsca, też jestem chętny, mógłbym dołączyć do jakiejkolwiek nacji, nick : Wojteek

cd. Assasyna

Według mnie, jak od początku tego tematu pisałbyś normalnie, nie dawałbyś nam swoich świetnych recenzji o beta testach itp. Każdy by miał zmienne zdanie o tobie, ale jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz.

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Levy...

''Grałeś dla rangi''. Assasyn tego nie powiedział. Powiedział tylko iż stracił swoje stanowisko. Może na nie bardzo się starał? Może ''Pokochał'' [w rozumieniu Rpgowym] swoją pracę? Też bym się wkurwił, gdyby Typol odebrał mi coś, na co pracowałem.
Tu się zgodzę. Można się wkurwić, ale aktualnie ta ranga i tak nic nie znaczyła...

''Skoro powiedział, że jesteś upierdliwy, był to sygnał, byś przestał. To Twoja wina, że Cię zdegradował.''
Upierdliwy? Przecież on zdał raport jak przystało na zastępcę. To że go zdegradował tylko z powodu tego, iż wykonywał swoją pracę, świadczy tylko o wielkiej NIEUDOLNOŚCI Przywódcy miasta.
Ponownie, nie ma o czym raportować. Znaczy jest o czym, ale raporty typu : "Kura zniosła jajko, a GRACZ!@#$#@% wybudował kwadratowy dom"
Takie coś może wkurzać, szczególnie że cesarz jest rzadko na serwerze (Raz go widziałem) i najczęsciej się spieszy.

''Nie masz prawa mówić, czy ten serwer ma być RP, czy nie. To są Beta-Testy. Zero odgrywania ról, to są Beta-Testy człowieku... Jesteś, aż tak mało inteligentny ? Władcy nieogarnięci, możesz to uzasadnić?''
W Prezentacji jest Napisane, iż Serwer Jest Rp. Wiesz na czym polegają Beta testy? Na Testowaniu rozgrywki, oraz sprawdzaniu błędów. Skoro ma sprawdzać Serwer, to musi się zachowywać jak na Serwer Rp Przystało tj. Odgrywać rolę itd. O Nieogarnianiu władców świadczy to, że nie reagują na Raporty Assasyna, czy nawet to co napisał on o Ich Domach.

To skomentuje jednym zdaniem.... Jak chcesz odgrywać RP jeśli na serwerze jest jeden gracz z rzymu, dwóch z chin, rybeusz i jeden z ameryki(I ja z egiptu.). Gadać z nimi nie mogę bo są na drugim końcu świata, a sam do siebie też nie mam zamiaru, bo nie odpowiada to mojemu wyobrażeniu postaci. Na tych betach jest po prostu za mało ludzi aby grać "Roleplaya".

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Opublikowano

@Up

Ale czy ja mówię o Tym by Gadać sam do siebie? Mówię o odgrywaniu Rp w pobliżu graczy. Można też odgrywać Rolę błąkającego się Schizofremika.

Czy On mówił o Kurach? Mówił o tym, iż Domy nie są w Stylu Rzymskim, oraz że trzeba je przebudować. Władca może poczuł się urażony tym, iż Wyszło na jaw że Domy 4x5x3 z Kamienia nie są w Stylu Rzymu, ale to nie powód by zdegradować Assasyna.

Opublikowano

@up. To ci mówie jaki mamy wybór... Albo mogę gadać sam do siebie, albo do nikogo. Ja osobiście nie chciałem grać schizem, ale niewolnikiem(Afro-afrykaninem dokładnie).... Domy w stylu rzymskim ? W minecrafcie ? Mogą udawać taki styl, ale żeby jako tako wyglądały to musiałby to być ville.. Domki nie były z kamienia tylko z sandstona czy piaskowca którym budowali rzymianie. A Cesarz nie ma po prostu czasu, aby zajmować się problemami chłopów i niewolników. Od tego jest zastępca nie ?

PS: Tak wogle to w minecracie nie ma dachówek.= Nie da się odtworzyć stylu rzymskiego.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Dobra jeśli Assasyn odszedł to zakończmy debatowanie nad nim i Jego słowami. Proponuję wprowadzić WP ( War Points). Oznacza to, że podczas wojny dostajemy punkty za podbicie czegoś. Wiadomo za miasto dostaniemy więcej punktów niż na wieś lub jakiś obóz. Od WP będą zależeć traktaty pokojowe. Im więcej punktów dane państwo zdobędzie tym więcej ziem będzie mogło zagarnąć. Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Dobra jeśli Assasyn odszedł to zakończmy debatowanie nad nim i Jego słowami. Proponuję wprowadzić WP ( War Points). Oznacza to, że podczas wojny dostajemy punkty za podbicie czegoś. Wiadomo za miasto dostaniemy więcej punktów niż na wieś lub jakiś obóz. Od WP będą zależeć traktaty pokojowe. Im więcej punktów dane państwo zdobędzie tym więcej ziem będzie mogło zagarnąć. Co o tym sądzicie?

Dobry pomysł, ale jak to by działało?

Opublikowano

TEN EXTRA HARD MODE TO ZAJEBISTA SPRAWA!!! Ale niestety nie wszyscy grają w kwadraty 3 lata i nie wiem czy ogarną taki styl gry. Może być to dla nich za trudne, nawet twórca napisał: "for players who have mastered the core game."

Nwm jak wy, ale ja bym chciał, aby to wprowadzono :D

Opublikowano

Działało, by to w ten sposób, że kiedy dane państwo przejmie drugiemu miasto to dostaje określoną liczbę punktów w zależności ile ich jest i jak są ważne. Wiadomo, że za stolice dostawałoby się najwięcej punktów. Za wsie i inne mniej. Nawet mogą być dziesiętne punkty. Liczba WP byłaby od 0-100. Dzięki nim możemy uzgodnić co dostaje wybrane państwo (terytoria, miasta, wsie). Np. Chiny podbiły Rzymianom 3 miasta. Pierwsze miasto było warte 17WP, drugie 13WP, trzecie 10WP, plus dodatkowe punkty za przejęte terytoria czyli razem Chiny zdobyły 50WP. I jeśli chcą w traktacie trzy miasta to ich nie dostaną, bo mają za mało WP. Koszt jest większy w liczbie WP od liczby WP za przejęcie miasta. Jest to po to, aby nie było na samym początku aneksji. Aneksja występowała by wtedy kiedy państwo miało mniej niż 2 miasta. Oczywiście przegrany nie musi się zgadzać na traktat o wartości 75% całego zdobytego WP przez państwo zwycięskie, lecz jeśli nie zgodzi się na np. 50% wtedy już będzie to uznawane za bunt przywódcy i poniesie on konsekwencje. W ten sposób by to wyglądało.

Opublikowano

Bardziej coś w rodzaju wszystkich strategi paradoksu(tych nowych). Dokładnie w eu 2,3,4 tak było i jest w CK i HoI-u.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Witam wszystkich po raz ostatni. Kończę grę na tym serwerze, ponieważ zostałem zdegradowany przez ,,cesarza", a więc nie widzę sensu dalszej gry. Na samym początku ostrzegam, że postanowiłem się troszkę rozpisać, więc jeżeli ktoś ma chęć przeczytać ten post to proszę o zaopatrzenie się w popcorn i ciepłe kakao :DSprawa wyglądała tak : Wchodzę sobie na serwer, proszę o dodanie (zostałem automatycznie wyrzucony za niepłacenie podatków) . Potem po 10 minutowym oczekiwaniu na cezara w końcu dostaję assistanta. Powiadamiam go ,iż jako zastępca powinienem mieć dostęp do cuboida, lecz on stwierdził że ja znowu się wywyższam itd… Po jakimś czasie postanowiłem zdać mu raport, jak na rasowego zastępcę przystało, lecz on na to że jestem upierdliwy, że nie mam co robić, więc postanowiłem stać się dla niego jeszcze bardziej „upierdliwy”.Chwilę potem zdegradował mnie, przeboleję :POczywiście ,,Rzym" wygląda jak kupa, budynki są masakryczne, budowle są gorsze od moich własnych ( a żeby budować gorzej ode mnie to już naprawdę trzeba się postarać :D), ratusz jeszcze ujdzie ,pochodnia to 3 patyki z podpisem „Pochodnia” -.-Domki to kwadratowe piaskowce, kloce… mur jednolity, jednowarstwowy.? Po prostu szkoda słów.Jest to serwer z ulepszonymi frakcjami ,że się tak wyrażę ,nie ma prawa tytułu RP. ZERO odgrywania ról, władcy są nie ogarnięci, skąd ich w ogóle wzięliście, z pod monopolowego ^^, ? Budowle to kloce, tylko bez dirta :D Alfheim był sto razy lepszy, przynajmniej bardziej dopracowany. Zdaję sobię sprawę ,że to beta ale bez przesadyJeśli jest taka możliwość chciałbym oddać swoje miejsce Levemu lub komuś kto również chciał być na beta.Podsumowując serwer nie ma prawa tytułu RP, najwyżej frakcje z pluginem na wioski( skopiowane z Avernusa).(Jeżeli ktoś chce screeny udowadniające proszę o PW)Zdaję sobie teraz sprawę ,że zwali się na mnie masa hejtu, lecz wszyscy wiemy że każdy ma prawo do własnej opinii. Moja opinia jest taka, kogoś może być w ogóle kontrastowa do mojej, i co, mam go za to zbić ;)

Myślałem że jesteś nawet trochę inteligentny ale po tej wypowiedzi zmieniłem zdanie.

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Tak? No chyba nie, oto 3 tabliczki które są od początków beta-testów na spawnie:

1379150987-U299054.png

Nie umiesz uszanować nawet tego że to dopiero beta-testy, ale zaraz, może ty nie wiesz co to jest? Bo na to wygląda...

"ZERO odgrywania ról" bo ustaliłem że na beta-testach nie ma być odgrywania ról tylko testowanie mechanizmów i bugów! Myślałem że to oczywiste skoro wszyscy oprócz Ciebie na serwerze to wiedzą! I znaleźliśmy chyba wszystkie, po oficjalnym starcie zacznie się RP ale jaśnie pan nie wpadł na to i nie czytał wszystkiego jak widać.

Straciłeś w moich oczach poważanie.

Tu aż szkoda komentować, radzę przeczytać moją wypowiedź wyżej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...