Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzisiaj i jutro naprawię wszystkie bugi, potem będziemy przewidywać.

Postanowiłem usunąć z nazwy tematu "RP" gdyż nie wiadomo jak sprawy się potoczą, jeśli gracze wczują się w klimat i będą odgrywać role to z dumą nazwę swój serwer "role-play".

Na razie nie ma co się spieszyć.

Opublikowano

Mam propozycję dzięki której handel będzie miał jakikolwiek sens. Niech każde z państw ma dostępne złoża np. Rzymianie mają szanse na węgiel 5%, a Chiny już 0,5%.

Rzymianie mają 0,1% szans na żelazo, a Chiny 1%. Dzięki temu handel będzie miał jakikolwiek sens :)

Opublikowano

Właściwie też o tym myślałem, ale na innej zasadzie. U Rzymianów będzie np. dużo drzew, a w Egipcie wiadomo, że ich tyle nie będzie. Natomiast Egipcjanie mają więcej piasku, bo pustynie. Oczywiście ze złożami może być podobnie... nasz klimat RP będzie bardziej udoskonalony. Prócz tego wszyscy gracze będą musieli pisać jak ich postać, a nie: "Admin jest tpa?" Jeżeli wczujemy się w klimat, to będzie fajnie :)

Opublikowano

Również zastanawiam się nad zaproponowaniem tworzenia wojsk NPC. Wiadomo gracz nie zawsze będą więc jak będzie 10% ludzi Rzymian i najadą na nie Chiny gdzie będzie 40 graczy online to to się mija z celem ;P Dlatego jednak zaproponuję wprowadzenia wojsk NPC, które będą dostępne 24/h i będą mogły z nami atakować i ginąć ale wiadomo, że już się na nowo nie zrespią i nie będę wypadać z nich itemki. Takich NPC państwo samo musiałoby uzbrajać rzecz jasna i władca lub jego zastępca mogliby wydawać rozkazy. :)

Opublikowano

Również zastanawiam się nad zaproponowaniem tworzenia wojsk NPC. Wiadomo gracz nie zawsze będą więc jak będzie 10% ludzi Rzymian i najadą na nie Chiny gdzie będzie 40 graczy online to to się mija z celem ;P Dlatego jednak zaproponuję wprowadzenia wojsk NPC, które będą dostępne 24/h i będą mogły z nami atakować i ginąć ale wiadomo, że już się na nowo nie zrespią i nie będę wypadać z nich itemki. Takich NPC państwo samo musiałoby uzbrajać rzecz jasna i władca lub jego zastępca mogliby wydawać rozkazy. :)

jest taki plugin ? i po za tym sam plugin citizens chnie pomoże

Opublikowano

siemanko, niedawno zobaczyłem ten post, i stwierdziłem że świetny pomysł! przeczytałem posty na ostatniej stronie (mam zamiar jeszcze parę przeczytać, bo sporo tego) i z góry przepraszam za pytania które zapewne pojawiły się z trylion razy. Non-premium da radę wbić? Czy jest jakaś szansa żeby do następnej soboty serwer wystartował? przyjmujecie jeszcze do bety?? Będziecie się starać takie rzeczy wprowadzić jak chociażby podstawy religi/kultury danej nacji? (np, jeśli mnie pamięć nie zawodzi, Aztekowie składali ofiary na szczycie zikuratów - choć znając mnie pomyliło mi się z ludami mezopotamskimi). Może jakieś podstawowe mody, i własny teksturepack? (z tego co widziałem, dało się zrobić tekstury zbroi ciekawie) > może mod battlegear2 z zmienionymi teksturami? Popieram pomysł z npc jako wojownikami (ale albo w miarę ogarniętymi, albo zauważalnie mocniejszymi - zabicie głupiego słabego bota- żadna frajda) system przejmowania też by się przydał. Jest mod z katapultami, po zabezpieczeniu armat mógłby ładnie się wkomponować. To chyba z grubsza wszystko. Wiem że zapewne takie pytania i uwagi były ale pleas komu by się chciało dokładnie temat tak długi przestudiować???

BTW. Szkoda że są Rzymianie a nie miasta Helleńskie (obym dobrze to odmienił xD). Zamiast jednej spójnej nacji, parę kłócących, zróżnicowanych i ciekawym państw-miast. Olimpiada i Dionizje odbywały by się :) (kulturę grecką znam w miarę, ale nie będę się poniżał "znajomością" chińskiej, rzymskiej, azteckiej i egipskiej) BTW#2 jeśli beta jest jeszcze dostępna, to u Azteków jest miejsce??

Btw@3 moglibyście napisać próbki jak się mówi w danej nacji? (jeśli to wejdzie oczywiście) i czy np, Rzymianin może się witaj " Ave Cezar"?

Jam jest Inkwizytor SzalonyHollow na stos rzucony przez Boga, przez ludzkość Śmiercią nazwany Eonem będący!
Kogo dziś palimy?

Opublikowano

W opisie tematu było że władcy państw zachowują się honorowo, i bitwy byłyby odgrywane tylko w ustalonych terminach przez obu władców, ale cd. Wojsk NPC jestem całkowicie za, fajnie by się biło w tak dużej ilości :)

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Ustalanie bitew jest strasznie nie realistyczne ;/

No niby tak, ale no bez przesady, jakaś nacja, powiedzmy Rzym mógłby być najpotężniejszy bo więcej graczy byłoby online w danym momencie ataku czy coś ...

pozatym, 100% realizmu nie zrobisz :/

Opublikowano

@up

Z tym pluginem, nie trzeba było by się ustawiać na bitwy, npc dały by rade w obronie + kilku graczy *.*

Opublikowano

Ale to factions, a on nie ma tylu opcji co towny.

A jakie opcje by zniknęły?

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

@up czyli : Podział na państwa i miasta. Podatki. Utrzymanie miasta. Ploty na sprzedaż. //Jeśli czegoś zapomniałem to przepraszam.

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

@up czyli : Podział na państwa i miasta. Podatki. Utrzymanie miasta. Ploty na sprzedaż. //Jeśli czegoś zapomniałem to przepraszam.

Dokładnie, postaram znaleźć się coś innego chociaż nie wiem czy to dobry pomysł bo serwer mógłby nie wytrzymać czegoś takiego.

Opublikowano

Jeśli chodzi o NPC to polecam Citzens. Działa, przynajmniej u mnie jak testowałem ostatnio.

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Opublikowano

Jej* miejsce. A nie ma po co, bo i tak serwer startuje normalnie za niedługo....

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Wrednych yhy :) żarty to jest wredność ok niech wam bedzie.

A wogóle , nie komentowałam tego dlaczego odeszłam wiec wypadałoby z twojej strony też tego nie robić nie sądzisz ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...