Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KNET-Endless (110 C&E | C-Fortress | Enterprise Features | Classical | OPEN 15.09.13)

Gość Kovery

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważcie, że vote o capie jest przekreślony, to miało na celu sprawdzić co robicie z przekreślonymi sentencjami, czy je czytacie i wałkujecie dalej, czy zostawiacie w spokoju. Przeprazam. Cap będzie oczywiście 110 lvl, jednakże myślę, że w przyszłości co kilka miesięcy można robić jakiś update. Nie zaszkodzi to, tak myślę przynajmniej. Można powiedzieć, że serwer jest gotowy, oprócz Constantinople-FW Pull. Będzie trzeba używać teleportów przez jakiś czas, nie wiemy niestety jak to naprawić. Evangelion 1.0.7 przynajmniej u nas nic nie robi. Myślimy, że się uporamy z powyższym problemem, bo my także chcemy, aby te najgorsze bugi zostały zlikwidowane, wiadomo, zawsze coś się naprawi, to znowu jakiś bug powstanie i tworzy się łańcuszek. Piszemy teraz website. Jesteśmy na etapie konwertowania PSD do HTML/CSS, następnie zajmiemy się AC oraz PC i stroną. Macie pytania, piszcie śmiało, ale wiedzcie że dostępny jest teamspeak, a tutaj co chwile nie wciskamy F5, aby zobaczyć czy ktoś napisał.

@Kenwood25:

W teamie są tylko dwie osoby - Crisis i ja. Zajmujemy się wszystkim, co mamy do zrobienia, dzieląc pracę na pół (oprócz SQLSRV). Jeżeli w przyszłości będziemy jakiegoś GA zatrudniać, to na pewno nie dostanie konta GM. Dostanie po prostu scrolle, ew. tag, nie ma przecież potrzeby robić pseudo-gm. Znam się już trochę z Crisisem i wiem, że można mu zaufać, dlatego Game Masterem jest on i ja. Mniej = Lepiej.

• Odpowiedzi 712
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie robcie 120 capu dal wiekszosci graczy silkroad wtedy umarł ... juz nie raz to słyszałem i mam takie samo zdanie na 110 mamy tyle do robory, mowa o Broniach i setach grade A/B wprowadzcie te pomysły z wczesniej a nie 120 gdzie na bocie nie zdazy sie nawet setu uzbierac na 11d a juz bedzie 12 wpadała ..

Piszesz troche bezsensu bo cap 120 nie jest zły. Chu....we podejście miał Joymax bo wprowadził 100% itemmall do alchemii przy 12Degree jak kto woli Pay to win,kupujesz kamienie z IM żeby wybić item na wyższy plus. Na prywatnym serwerze jeszcze nigdy nie widziałem ,żeby ktos wprowadził to w itemmall , jest normalna alchemia czyli elixiry i proszki.

Opublikowano

Siema:) wasz server jest powodem dla którego raczej wrócę do silka... także chciałbym się dowiedzieć jaka jest planowana data odpalenia servera?

Chryste Panie, kolejny burak, który nie umie czytać... Masz napisane kilka postów wyżej planowana date otwarcia serwera. omfg

Opublikowano

Chryste Panie, kolejny burak, który nie umie czytać... Masz napisane kilka postów wyżej planowana date otwarcia serwera. omfg

Po pierwsze nie burak, po drugie umie czytać :) nie wiem z jakiej wsi pochodzisz, ale skoro macie tam internet to kultury też by się trochę przydało. Później wyjeżdżają takie wsioki za granicę do roboty i się dziwią, że im niemcy pod nogi plują. Także swoje wywody skieruj za okno na pole rodziców, a nie w internetach będziesz ludzi obrażał napinaczu.

Co do otwarcia "początek września lub wcześniej" - wcześniej to w ciągu dnia, dwóch a początek to w przeciągu tygodnia. Skoro termin jest już bliski warto czasem zapytać.

Dlatego nie sap więcej i błagam nie odpisuj więcej na moje posty bo nie mam ochoty czytać gorzkich żali wielbiciela Jezusa. Pisss

Opublikowano

Siema:) wasz server jest powodem dla którego raczej wrócę do silka... także chciałbym się dowiedzieć jaka jest planowana data odpalenia servera?

Witam,

Planowane otwarcie serwera przewiduje się na wrzesień (początek lub wcześniej), są ostatnie szlifowania. Gdy dodaliśmy już Wam arabię pomyśleliśmy, aby też dodać moby, co się wiąże ze skillami. Planowany jest cap 110/120 (dla nas to nie jest dużo różnica, to zależy od was). Zostało też dodanych kilka unikatów, oraz... Anti-Botter.

Jeżeli macie pytania, śmiało piszcie tutaj (nie dotyczy "plz powiec kiedy open, bo jush hce grac i zalozyc najlepsza gildie na servrze!"). Tymczasem robię votę, który będzie trwać do 30.08.13 - 21:00

Opublikowano

Po pierwsze nie burak, po drugie umie czytać :) nie wiem z jakiej wsi pochodzisz, ale skoro macie tam internet to kultury też by się trochę przydało. Później wyjeżdżają takie wsioki za granicę do roboty i się dziwią, że im niemcy pod nogi plują. Także swoje wywody skieruj za okno na pole rodziców, a nie w internetach będziesz ludzi obrażał napinaczu.

Co do otwarcia "początek września lub wcześniej" - wcześniej to w ciągu dnia, dwóch a początek to w przeciągu tygodnia. Skoro termin jest już bliski warto czasem zapytać.

Dlatego nie sap więcej i błagam nie odpisuj więcej na moje posty bo nie mam ochoty czytać gorzkich żali wielbiciela Jezusa. Pisss

Wyobraź sobie, że mieszkam w stolicy ;) W dupie mam Ciebie i twoje posty, idz wyprawkę do szkoły robić, gimbaza nadchodzi. (btw. jestem ateistą)

@topic

To chyba będzie najlepszy Polski projekt serwera. (o ile wypali)

Opublikowano

Wyobraź sobie, że mieszkam w stolicy ;) W dupie mam Ciebie i twoje posty, idz wyprawkę do szkoły robić, gimbaza nadchodzi. (btw. jestem ateistą)

@topic

To chyba będzie najlepszy Polski projekt serwera. (o ile wypali)

Czyli jeszcze gorzej niż ze wsi... warszafski plebs :) Miałem nadzieję, że zastosujesz się do mojej prośby i nie będziesz przeciągał tej żenującej wymiany zdań więc ja to robię.

Co do Kovery, napisałeś, że dodaliście moby, które będą powiązane ze skillami... mógłbyś to trochę rozwinąć? bo jestem ciekawy co wymyśliliście odnośnie skilli :)

Opublikowano

Źle zdanie napisałem... Chodziło mi o wyższe skille dla postaci.

Opublikowano

Nie dla zwiększaniu w przyszłości capu. Dlaczego ? Nikt nie będzie miał ochoty maxować swojego seta oraz broni ze świadomością, że za miesiąc/dwa/kilka będzie się on nadawać do sprzedaży w NPC. Ci co tak zrobią nie będą mieli ochoty zaczynać praktycznie od nowa. Wyjściem jest ciekawszy end game: trudna alchemia (rate x1, brak adv elixirów debalansujących rozgrywkę), soxy będące wyzwaniem a nie randomowym dropem, wykorzystanie potencjału instancji: forgotten world, w którym zdobywamy Nova 11D bronie (co nie może być łatwe), czy Holy Water Temple z konkretnym przeznaczeniem. Nie może zabraknąć oczywiście aktywnego joba :) Oprócz karawan przydałby się praktyczny system job pointów z mechanizmami chroniącymi przed ich farmieniem.

Najważniejsza w tej grze i tak jest alchemia. Nikt nie zostanie na dłużej widząc na dzień dobry cały serwer z soxami +15. Dlatego raty powinny być x1, usunąć advanced elixiry, najlepiej wycofać stone z 0% szansy na asymilacje (jednocześnie by można podmienić 30% na 5%, dla ułatwienia), żeby uniknąć sytuacji gdzie zrobienie seta z statami 80-100% to będzie kwestia czasu.

Tyle moich rad, jeśli serwer będzie ciekawy to chętnie zagram :)

Opublikowano

Aktualnie jednym z największy problemów na privach jest to, że ludzie na max lvlu z nudów zaczynają kombinować. A to wymyślą sposób na kupe golda, albo na farmienie coinów etc. Serverem, który miał być najlepszy z privów, jednocześnie jedyny w swoim rodzaju i unikatowy ( Venture online ) był aktywny może przez 2 miesiące. Później zaczęła się farma coinów, wałki z alchemią i inny syf. Przedmówca zaproponował fajne rozwiązania bo skoro ten server ma nie być tylko po to żeby botować non stop, ale mieć z niego frajde to unikalne itemki powinny być niedostępne w dropie, albo bardzo rzadkie. Fajnym rozwiązaniem byłoby np. zbieranie załóżmy 4-5 części, które wypadają losowo z tylko jednego moba, może to być uniq ( oczywiście niezbyt często ). Po zebraniu wszystkich części idziemy do So-ok a ona może wylosować nam nova itemek, który niekoniecznie może się nam przydać. Jeśli trafimy na swój item jest ok, jeśli nie to sprzedajemy go do npc i dostajemy np. 10 coinów. Jest masa ciekawych rozwiązań żeby ludzie nie stwierdzili, że jest nuda. To samo z alchemią, są osoby, które będą powoli dochodzić do swojego upragnionego last seta, a są takie, które będą próbowały sobie takiego załatwić inaczej. Plusowanie itemków powinno być zmniejszone chociaż minimalnie. Jeśli dobrze rozwinie się joba i nie będzie kończyło się to tylko mozolnymi karawanami bądź napitalaniem się pod miastem, będzie to świetna sprawa:)

Opublikowano

1)Plusowanie itemkow jest hard , na becie wbic +7 nawet z premka i avatarem lucky było bardzo bardzo trudne.

2)Co do joba, to ja tu nie widze innego rozwiazania niz trade albo job war :) Systemu gry sie nie zmieni raczej,ale mozna zrobic tak aby to było ciekawe np special event job, special reward dla active job etc :)

3) ''Fajnym rozwiązaniem byłoby np. zbieranie załóżmy 4-5 części, które
wypadają losowo z tylko jednego moba, może to być uniq ( oczywiście
niezbyt często )'' --> HWT bedzie dropic sety egipskie zwykłe & itemki pod alchemie ktorych bot nie zdobedzie ani nie kupi w npc :)

Ale pomysły dobre, tak trzymac! Na forum gry zrobi sie dział Własna twórczosc , czy cos takiego i bedziecie pisac swoje pomysły , najciekawsze napewno zostana nagrodzone i dodane jako update aby serwer nie byl nudny ^^

P.S. Ten serwer raczej bedzie d11 i koniec kropka. Za bardzo sie chłopaki meczą z ''bajerami'' na serwerze, aby potem dodawac d12 i to wszystko zmarnowac :)

Opublikowano

Zapraszam na TS: direct.krystal.at - tam szybciej można uzgodnić что, где и кеды.

// nie reklamujemy kanałów TS ;) || areq94pl

// ofc dodajemy SERWERY, a nie kanały. Server jest nasz od tsa, z naszą nazwą. Nie reklamujemy konkurencji || KNET

Opublikowano

Kilka ssów, tylko, że nie obrobionych - nie mam czasu teraz.

Constantinople Fortess.

aHQ4O3y.png

d3yVFfn.png

Baghdad:

5pJVnZb.png

ZRSi6Si.png

nvnhZXB.png

Hotan:

RbJYsM7.png

Przykładowa zakładka force:

ZnXGtCK.pngF0a6u27.png

PXs91iB.pnghbVjrGk.png

Ktoś mówił o równości "praw chin" - a prze bardzo, black ress dla chiny dodany na 10 sek tak samo jak dla euro. dodano takze group ress. Pamiętajcie, że ze względu na dodaną arabię niektóre animacje wyglądają inaczej!

Moje pieski:

pZqKHml.png

ijeKjzs.png

Wszystkie stare avki są dodane w NPC (3 strony), a ich ceny są normalne. Nie chcemy zaśmiecać IM, nowe avatary będą się pojawiać w Item Mallu ;) To narazie tyle fotek - dodam więcej obrobione jak skończe clienta. Przepraszam za jakość :)

Opublikowano

siemanko, jeszcze jedno pytanie, robiliście cos z balansem dmg euro charow? z doswadczenia wiem ze to sie zle konczy, zawsze jedna kasa jest kox, sprawa nr.2 spamowanie puripilami. 99% ludzi bedzie uzywalo bota na PvP.

a tak btw. cap 120 jest swietny.. tzn skille, az miło popatrzeć na takiego smigajacego baderka :)

Opublikowano

Szukam jakiejś ogarniętej ekipy w której nie trzeba siedzieć 24/7 przed kompem!!!:D

Jak się zabezpieczyliście przed boceniem?

Opublikowano

siemanko, jeszcze jedno pytanie, robiliście cos z balansem dmg euro charow? z doswadczenia wiem ze to sie zle konczy, zawsze jedna kasa jest kox, sprawa nr.2 spamowanie puripilami. 99% ludzi bedzie uzywalo bota na PvP. a tak btw. cap 120 jest swietny.. tzn skille, az miło popatrzeć na takiego smigajacego baderka :)

Szukam jakiejś ogarniętej ekipy w której nie trzeba siedzieć 24/7 przed kompem!!! :D

Jak się zabezpieczyliście przed boceniem?

Witajcie piszę do was już ostatni raz, bo już Koveremu się to nadzwyczaj znudziło ( odpowiadania na wasze pytania ) piszę do was z prośba. Wasze pytania się POWTARZAJĄ nie wiadomo ile razy dlatego odpowiem po raz ostatni dla tych nowych osób jak i dla tych którym się nie chcę czytać postów zamieszczanych przeze mnie jak i Pawła. Proszę wpierw o to abyście już sami informowali nowe osoby abyśmy my już nie musieli pisać nad ten temat. P.S jakbyście czytali poprzednie posty byście wiedzieli cóż ale poniekąd was teraz zmuszę do czytania tego postu , bo zamieszczę go bardzo długiego i obszernego mówiącego na temat serwera.

Obecnie pracujemy nad zakodowaniem layouta i teraz tak : Szukamy osoby która zna się na kodowaniu , ma czas i chęci aby pomóc nam w tej dziedzinie aby było po prostu szybciej. Więc jeżeli posiadasz wiedzę to zapraszam na PM tam udzielę resztę informacji jak i kontakt do mnie. Jak wspomniałem już dziś od samego rana staramy się robić tyle ile możemy, czasami uda się nam więcej, czasami mniej ale to logiczne bo pracujemy tylko w tyle osób a nie więcej. Obecnie Paweł dokańcza różne rzeczy na serwerze i myślę że to już to dzisiaj zrobi i będziemy mieli już serwer przyszykowany do gry, drugą kwestią jest to że nie odpalimy serwera dopóki nie będziemy mieli zakodowanego layoutu.

Ronter Twoje pytanie tyczyło się zabezpieczenia przed botami w grze, jedna istotną sprawą jest kod przy wejściu do gry która już sam w sobie zabezpiecza przed ponownym wejściem do gry przez niechcianego przez nas bota, drugą rzeczą jest mob który uniemożliwi dojście bota na spota, mamy tez inną rzecz w zanadrzu dla boterów ale tego nie powiem już.

sQrwon jakbyś czytał poprzednie strony to byś wiedział że kwestia balansu postaci była tutaj bardzo dobitnie poruszana dlatego postanowiliśmy coś z tym zrobić i głównie chodziło nam o black resa które miały tylko EU chary , wiadomo to było nie fair wobec różnych innych klas . Z racji tego iż black res trwał 2 minuty co dawało wystarczającą dużą przewagę w takim miejscu jak Forteca gdzie liczy się przeżywalność naszej postaci.

Staramy się robić wszystko aby sprostać waszym oczekiwaniom jak i dodać różne nowości które urozmaicą wam grę na serwerze Krystal Network, bardzo się cieszymy że dajecie tyle pomysłów ale bierzemy i tak pod uwagę tylko niektóre, nasuwa się pytanie czemu? Dlatego że niektóre osoby wypowiadają się na temat mechaniki Silkroad nie mając o tym "zielonego" pojęcia, niestety ale niektóre rzeczy są niewykonalne z racji tego iż Silkroad na to nie pozwala ,a my niestety nie damy rady stworzyć IDEALNEJ gry która będzie wyglądała jak Silkroad i będzie w niej zawarte wszystko o czym nam wspominacie. Mimo tego nadal działamy i będziemy działać, więc jak ktoś chce pomóc a zna się na kodowaniu zapraszam na PW.

True love survives all

Opublikowano

szanowny kolego, o back resie wiem. chodzilo mi raczej ( o ile nie wyczytales tego w moim poscie) o DMG euro charow, bylo poruszane w rozmowie zeby wziekszyc chinolom lub zmiejszyc euro. i prosze was jakos stary gracz, nie robcie z tym nic. euro ma duzy dmg chinole szybkie poty. black res swoja droga, znam "chinskiego clera" i bardzo mi sie podoba ten ze pomysł.

pozdro i owocnej pracy zycze. czekam na rezultat :)

Opublikowano

Avatary w NPC będą tylko za silki?

Jeśli tak, to czy:

Będą silk na godzinę?

Będzie vote for silk?

W jaki sposób będzie można zdobyć silki oprócz donate?

Baghdad jest widzę, muszę zagrać, tylko ze względu na to, że nigdy nie byłem tam! :)

Tak, zawsze znajduję dużo pytań. :P

Opublikowano

Avatary w NPC będą tylko za silki?

Jeśli tak, to czy:

Będą silk na godzinę?

Będzie vote for silk?

W jaki sposób będzie można zdobyć silki oprócz donate?

Baghdad jest widzę, muszę zagrać, tylko ze względu na to, że nigdy nie byłem tam! :)

Tak, zawsze znajduję dużo pytań. :P

Mogę wam zdradzić jedynie rąbek tajemnicy z silkami . Ponieważ dzięki silkom ( nie stajemy się lepsi, tylko uprzyjemniają nam grę ) gracz nie zdobędzie większego skila . Pamiętamy cały czas o osobach które zdonatowały na BETA testach i nie martwcie się mamy listę z Wami i na pewno dostaniecie to co trzeba. Zapowiem jedynie że rzeczy z IM będą na oficjalu o wiele tańsze z czego osoby które kupiły na beta testach silki wyjdą na bardzo dużym plusie w stosunku do osób które będą chciały nam wesprzeć na oficjalu :> Przekonacie się już wkrótce sami!

Beta testerzy też coś otrzymają za pomoc w szukaniu błędów lecz nadal nie powiem ponieważ jest to tajemnica :>

P.S Beta testerzy jak i osoby które zdonatowały prosiłbym aby założyły konto z takim samym ID jak na BETACH wtedy łatwiej będzie nam was znaleźć

A bym zapomniał, będziemy organizować eventy na FB oraz inne ( obrazek miesiaca ) za ktore bedzie mozna zgarnac silki :> to tyle

True love survives all

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...