Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KNET-Endless (110 C&E | C-Fortress | Enterprise Features | Classical | OPEN 15.09.13)

Gość Kovery

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 712
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiem czy czytałeś nazwę tematu, przeczytaj jeszcze raz i zastanów się nad swoją wypowiedzią. To że był "zarys" daty otwarcia oficjalnego serwera to nie oznacza że będzie otwarty tego dnia, ja powiedziałem drugiemu administratorowi już na początku zakładania tematu- ten temat tyczy się BETA i nie powinno w nim być nic o oficjalnym serwerze. Serwer BETA jeszcze dziś włączymy dla was jak drugi administrator będzie dostępny ~do godzinki.

No nie powinno byc cos o oficjalnym serwerze, tak wiec po co piszecie ze bedzie oficjalny otwarty 22 potem 27.. bezsens.!

Opublikowano

No nie powinno byc cos o oficjalnym serwerze, tak wiec po co piszecie ze bedzie oficjalny otwarty 22 potem 27.. bezsens.!

Opanuj się, skoro przesuwamy start, to mamy jakiś powód, prawda?

Opublikowano

Opanuj się, skoro przesuwamy start, to mamy jakiś powód, prawda?

To nie lepiej napisać odrazu.. że bedzie otwarty kiedy wszystko naprawimy i wgl, a nie daty ciagle przekładacie jak idi...:s

Opublikowano

Witajcie drodzy gracze! Mam kilka wiadomości, już dzisiaj postaramy się dokończyć serwer gdyż zostało nam bardzo mało rzecz do ogarnięcia. Po kilku trudnościach z serwerem dedykowanym nareszcie udało się nam uporać z tym a do tego mieliśmy też możliwość zainstalowania na nim najnowszego oprogramowania microsoftu! Wczoraj pracowaliśmy nad czymś innym i udało się nam to dokończyć i już jest to dostępne do użytku:

10425033265383485401.jpg

True love survives all

Opublikowano

Tzn. dzisiaj postaracie się dokończyć serwer i wystartuje w najbliższych 2-3 dniach czy może szybciej czy później?

Jeżeli chcesz mi pomóc :

pxl3.png
Wejdź na link zarejestruj się i zaakceptuj e-mail zajmie to Tobie maksymalnie 5 minut, a mi pomoże
Dziękuje!

Opublikowano

Tzn. dzisiaj postaracie się dokończyć serwer i wystartuje w najbliższych 2-3 dniach czy może szybciej czy później?

Wpierw dokończymy później powiemy :> bądźcie cierpliwi

True love survives all

Opublikowano

Witam co się dzieje z serwerem? Wczoraj update 5% i Error Code 5, a dziś update 5% i stoi w miejscu ...

Spokojnie jak będzie serwer ruszał to będzie nowy klient więc raczej to naprawią :)

Opublikowano

Jak wystartuje serwer to chętnie zbiorę grupkę ogarniętych ludzi do gildii, która będzie miała chęć pograć trochę na serwerze min. do grudnia na pełnej pompie. Na Zeus'ie udało się nam zagrać w pełnej paczce przez kilka ładnych miesięcy.

Przed startem podam ip do własnego serwera TS. Nazwę gildi udostępnie na ts'ie dla ludzi którzy będą mieli chęć rozgrywki. Poszukuję jedynie ogarniętej paczki, nie szukam ludzi na 3 dni grida po czym off :>

Przyciągnął mnie ten serwer, owszem wkurzają mnie opóźnienia ale i tak zagram na nim. Całe info na ts, do zobaczenia na szlaku :) myślę, że do poniedziałku serwer ruszy, a nawet jeśli nie to nic bo kiedyś musi ruszyć, a wtedy ruszamy na pełnej pompie :)

Opublikowano

siemanko, panowie czemu beta jest wstrzymana? chetnie pobawil bym sie jeszcze przed oficjalem ;p

pls, zrobcie wieksze stakowanie strzal

pozdro

Opublikowano

Witam,

Planowane otwarcie serwera przewiduje się na wrzesień (początek lub wcześniej), są ostatnie szlifowania. Gdy dodaliśmy już Wam arabię pomyśleliśmy, aby też dodać moby, co się wiąże z wyższymi skillami dla postaci. Planowany jest cap 110/120 (dla nas to nie jest dużo różnica, to zależy od was). Zostało też dodanych kilka unikatów, oraz... Anti-Botter.

Anti-Botter to system, który zwalcza bocenie tzw. without limit. Nie będziemy wprowadzać IP.Limit, ponieważ łatwo jest to obejść. Jak to działa? 5-cio znakowy kod weryfikacyjny (capatcha), 3 Statuetki przy każdym Gate, co każdy restart będą gdzie indziej. 1/500 mobów, mob z EcSRO - ten co się podszywa pod świnkę lub wiewiórkę. Walczmy z monotonnymi botami. Nie mówię, że jest on zakany, wiadomo każdy może chcieć wypić herbatkę przy stole niż przy komputerze, lub uczy się do egzaminów i nie może grać - bot jest dozwolony z umiarem!

Dodano kilka unique takich jak Evil-Mangyang (dosyć już znany), 2 GM z Creddy. Wiadomo z nich będzie najwięcej nagród. Po zabiciu ROC'a, pojawia się Death Bone "szkielet wychodzi z ciała, tylko troszkę mniejszy, kij wie czemu."

Dodano większość pomysłów Xandiego, dzięki nim bot jest jeszcze bardziej bezużyteczny.

Wiemy, że się niecierpliwicie, ale mówię wam - będzie warto. Serwer jest po to, aby na nim grać i mieć z niego "frajdę", a nie bocić 48/365, a potem na PvP z nikim (chyba że z Avoid Monster).

Dodano także nowwe eventy, jeden z nich to Image Of Week - polega on na tym, że gracze co tydzień w dany dzień będą musieli przesłać obrazek o tematyce sro na naszego facebooka, poczym wygrany dostanie nagrodę na 7 dni! Warto? Warto.

Jeżeli macie pytania, śmiało piszcie tutaj (nie dotyczy "plz powiec kiedy open, bo jush hce grac i zalozyc najlepsza gildie na servrze!"). Tymczasem robię votę, który będzie trwać do 30.08.13 - 21:00

Opublikowano

ja mam pytanie. Kiedy zaczniecie reklamować server tak na poważnie?
Wiecie dobrze że ludzie chcą już dużo wcześniej "psychicznie" się przygotować do startu servera.
Im dłuższa zapowiedź servera tym większe zainteresowanie. Moim zdaniem powinniście już zacząć dobrze reklamować server
by na starcie osiągnąć te 100+ graczy. Gracze lubią jak jest z kim pograć więc o to się postarajcie. Sam server i to co wśrodku to nie wszystko.
Prawdziwy server tworzymy my , gracze... Dlatego też proponuję by ktoś ogarnięty zrobił ładną prezentację na innych "forach" tych częściej uczęszczanych
Oraz tych mniej.

Opublikowano

ja mam pytanie. Kiedy zaczniecie reklamować server tak na poważnie?

Wiecie dobrze że ludzie chcą już dużo wcześniej "psychicznie" się przygotować do startu servera.

Im dłuższa zapowiedź servera tym większe zainteresowanie. Moim zdaniem powinniście już zacząć dobrze reklamować server

by na starcie osiągnąć te 100+ graczy. Gracze lubią jak jest z kim pograć więc o to się postarajcie. Sam server i to co wśrodku to nie wszystko.

Prawdziwy server tworzymy my , gracze... Dlatego też proponuję by ktoś ogarnięty zrobił ładną prezentację na innych "forach" tych częściej uczęszczanych

Oraz tych mniej.

Lepiej mieć gotowe wszystko i przytrzymać graczy psychicznie z parę dni niż nie mieć i być na etapie końcowym i sfailować start :D

True love survives all

Opublikowano

Lepiej mieć gotowe wszystko i przytrzymać graczy psychicznie z parę dni niż nie mieć i być na etapie końcowym i sfailować start :D

Zgodzę się, ale miejcie też na uwadze to że ludzie lubią rywalizację, więc wątpię aby komuś chciało się ścigać z lvl'em, gdzie różnica wynosi 50-60lv :) wolę powalczyć z kimś na etapie 5-6lv. Jeżeli będziecie pewni startu zróbcie porządną reklamę 7 dni przed. Przecież wszystko macie już gotowe, tak jak mówicie jest już dedyk, raczej to nie jest fail jak rok temu w wakacje, gdzie Rofdzio___ pierw stracił prąd w domu przez tajemniczy huragan, gdzie mu chałupę wyrwało po czym nie było z nim kontaktu 7dni, a później jego sponsor ciocia kasy nie przelała po czym projekt upadł od 16 dziecka do milionera :)

Wiecie, na tym forum MPCforum, ludzi wolą dostawać fakty niż mity, dlatego tak - jeżeli coś się robi, to nie można karmić tutejszych dzieci pustymi talerzami, gdzie napiszecie o jakiś eventach, a serwer jeszcze nie stoi, nie ma porządnej reklamy etc., chcą rozmawiać o eventach itp, zmianach capu trzeba już coś dać ! Więc starajcie się jak możecie, uruchomcie stronę swoją, dajcie tam forum i tam róbcie vote, czy robić 120 czy zostawić 110, bo zaczynaliście koncepcje od 100lv, bo taki był wasz zamiar, przeszliście na 110 bo ludzie chcieli teraz już takowo rozmyślacie nad 120. Są rzeczy które gracze mogą ustalać, wywierać od GM ale też są trwałe fundamenty ludzi którzy udostępniają serwer i oni nakładają reguły i prawa. Dodatkowo tez nie spodziewajcie się kokosów, bo są serwery na których jest stała ekipa np. GoodTimes i tam gra po 800 ludzi, więc też mikołaja z workiem ludzi nie można się spodziewać. Tyle na temat od weterana, myślę iż projekt wypali, ale musicie też myśleć o innych sprawach niż tylko server itp. Jeżeli macie swoją ekipe to na pewno nie ma w niej 5 koderów, podzielcie się na koder,web, reklama, GA - o wiele lepiej i sprawniej będzie szło . Pozdrawiam :)

Opublikowano

59277011702458438255.png

Tak więc na zdjęciu jesteśmy przedstawieni z tajemniczym degree. Tak jest, teamspeak jest otwarty, jeżeli nie chce Ci się przepisywać to Kliknij Tutaj

P.S. Na powyższym zdjęciu się znajduje team. Tak wszystko co jest na serwerze to właśnie robią tylko oni.

Opublikowano

Zaczynam co raz bardziej czekać na ten server. Liczę oczywiście na 110 jako startowy cap :), aczkolwiek nie wykluczam update'ów później, aby trochę urozmaicić server w późniejszym etapie. Sporo rzeczy wypisał już Kenwood. Co to anty-bota, wydaję mi się, że ten system sprawdziłby się na wakację, a nie kiedy teraz spora część jakże zaszczytnego grona ( łącznie ze mną :) ), ale chętnie sprawdzę jak się to będzie sprawowało. Przyjemnie byłoby, gdyby ta ochrona atny-botowa była wyłączana na noc, ale to taka moja subiektywna opinia, żeby sobie grę ułatwić :) Strasznie podoba mi się pomysł z Image event, przypominają mi się czasy RSRO :)

Czy będą jakieś nagrody za zabicie wszystkich unikatów ? czy tylko za Roca ?

Byłoby również świetną rzeczą, żeby wszelkie informację dotyczące restartów servera, jakiś ddos'ów, nagłych updatów czy innych "pierdół" tego typu było w miarę możliwości było zapowiadanych na stronie, w grze :) Moim zdaniem to jeden z priorytetów :)

Liczę na jak najbardziej zgrany i komunikatywny team, nie jak na niektórych polskich projektach ;)

@edit

Przypomniało mi się .. Coś, żeby urozmaicić Guil Wary, które umarły dawno, dawno temu. Może zrobić coś w stylu, że zwycięska guild otrzyma jakieś specjalne buffy, bonusy czy może jakieś itemy z IM bądź też normalne, które znikałyby po dniu, dwóch ( nie będzie to oczywiście dotyczyć FW ). Jestem w zasadzie otwarty, aby coś się z nimi ruszyło :) żeby trochę to wszystko urozmaicić dodatkowo ( jak już nadmieniłem ) trochę zmniejszyłbym ilość slotów w guild ( załóżmy do 35 ) i union do 4-5 może max. Po co ? Po jakimś czasie i tak z tych 50 graczy w guild zostaję grupka ok. 20-30 graczy, którzy chcą grać ( nawet na tych popularnych serverach ),a pozostali najczęściej wchodzą ew na FW albo wcale. Union po co ? Żeby zabawa na FW stała się jeszcze bardziej ciekawa ( najchętniej ograniczyłbym to na początek do 3 guild w unii :) ).

Oczywiście to tylko moje zdanie na ten temat, nie każdy musi je podzielać ;)

Opublikowano

Co do cap'u: Startujcie z cap'em 110, a dopiero później, za jakieś 2 - 4 miesiące zwiększcie cap do 120.

Dlaczego taki pomysł?

Otóż, gracze z level'em 110 będą się nudzić na serwerze, samo PvP nie wystarczy, zwiększając cap ludzie będą znowu mieli co do roboty - wbijać jeszcze większy level. Same Dimension Hole i CTF czy jeszcze Battle arena, jak i wcześniej wspomniane PvP się znudzą. Także wbijanie jeszcze większego level'a (z 110 >> 120) będzie dobrym rozwiązaniem na nudę. Możecie jeszcze dodać jakieś miejsce dodatkowe (coś a la FW czy CTF), w którym ludzie będą mogli się napierdzielać całymi dniami nie tylko dla frajdy, ale i dla EXP. Żeby było sprawiedliwiej, zrobienie specjalnych setów na to byłoby nie tylko ułatwieniem, ale i wyrównaniem szans pomiędzy rasą chińską i europejską.

Nie podoba się PvP arena za EXP?

Zróbcie Mob War. Zamiast napierdzielania ludzi po tyłkach, zróbcie spawn mobów, które będą się pojawiać co jakiś czas. Najlepiej zrobić tak, żeby po zabiciu jednej fali, teleportowało wszystkich na miejsce startowe mapy i spawniło nowe moby. Przykładowo możecie dodać co 10 fal unikaty (typu Yarkan, Isyutaru, TG, Cerber itp. ogólnie wszystkie unikaty z silka, ale z level'em 100+ [nie zaliczające się do Unique kill]).

Opublikowano

a może lepiej by było zacząc do 90 capa ?(ale od 110 też jest ok ;] :) więcej uptade , więcej frajdy, zajmowanie sie z alchemią, proponowałbym zrobić joba jak w sro-r czy isro z lvl,

Wpadł mi do głowy jeszcze taki pomysł żeby dodać fortece "Jobowska", polegająca na tym ze każda "rasa job" hunter, trader , thief walczą o nią , i kto zwycięży ma większy dochód z karawanek, myślę ze to nie jest taki głupi pomysł ;D

Opublikowano

a może lepiej by było zacząc do 90 capa ?(ale od 110 też jest ok ;] :) więcej uptade , więcej frajdy, zajmowanie sie z alchemią, proponowałbym zrobić joba jak w sro-r czy isro z lvl,

Wpadł mi do głowy jeszcze taki pomysł żeby dodać fortece "Jobowska", polegająca na tym ze każda "rasa job" hunter, trader , thief walczą o nią , i kto zwycięży ma większy dochód z karawanek, myślę ze to nie jest taki głupi pomysł ;D

MAGIC xD niektóre wasze pomysły aż mnie zadziwiają ale cóż do niektórych trzeba mieć wiedzę o silkroadzie oraz jego mechanice :) Jeżeli macie jakieś pytanie to wchodźcie na ts3 bo ciężko nam coś robić i zaglądać tutaj cały czas , odpowiadając na wasze posty przy okazji.

Na dzień dzisiejszy zostało nam kilka drobnych rzeczy w grze + layout do zakodowania :>

True love survives all

Opublikowano

Nie robcie 120 capu dal wiekszosci graczy silkroad wtedy umarł ... juz nie raz to słyszałem i mam takie samo zdanie na 110 mamy tyle do robory, mowa o Broniach i setach grade A/B wprowadzcie te pomysły z wczesniej a nie 120 gdzie na bocie nie zdazy sie nawet setu uzbierac na 11d a juz bedzie 12 wpadała ..

Edge-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...