Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Download: Plemiona silnik PL-Lan By Bartekst221

Bartekst222

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 898
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

tam masz chyba opcje zainstaluj

no dobra instaluje i nic... nie mogę wejść na localhost bo wyskakuje błąd że nie może odczytać strony

Opublikowano

rób tak jak ja piszę !! Przed instalacją radzę sprawdzić czy coś nie blokuje ci porta 80 polecam sprawdzić w google program do sprawdzenia portów .

Wypakuj plii bezpośrednio na nowym dysku może być nawet dysk lokalny c

Uruchom instalacje od nowa

Uruchom apache_start.exe

uruchom mysql_start.exe

Wpisz w przeglądarce localhost lub ip z hamachi

Jeżeli to nie pomoże musisz zmienić port apache z 80 np na 8080 i logować się np localhost8080

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

Portu 80 nie mam zablokowanego ale na wszelki wypadek sprawdziłem 2 razy w routerze i jest wsio ok.

Uruchomiłem instalacje od nowa odpalam według twojej instrukcji i podczas uruchamiania apache wyskakuje jakiś błąd postaram się przytoczyć treść tego błędu :

Apache 2 startuje
apache.exe:Syntax error at line 42 of *Tutaj ścieżka do jakiegoś pliku* plik ten to .../apache/conf/httpd.conf : Server Root must be in vaild directory

Apache 2 nie mogło zostać uruchomione
Apache 2 nie mogło zostać uruchomione

Aby kontynuować kliknij dowolny klawisz

Opublikowano

mam ten sam błąd

a jednak wystarczyło wyłączyć skype :) ale teraz gdy wpisuję localhost wyskakuję mi : Warning: main(include.ini.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in D:\Silnik Plemiona v8.3 by Bartekst221\htdocs\index.php on line 12

Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required 'include.ini.php' (include_path='.;D:\Silnik Plemiona v8.3 by Bartekst221\php\pear\') in D:\Silnik Plemiona v8.3 by Bartekst221\htdocs\index.php on line 12

A jednak inny silnik działa ale teraz nie mogę dodać admina na localhost/pl1/admin bo wyskakuję błąd :(

Opublikowano

Ponawiam pytanie: Jakie są passy do konta admina na własnym serwerze?

wydaje mi się że jest to plik htpasswd znajdujący się w głównym folderze silnika

Opublikowano

Mi działa. piszę po rejestracji że mogę zostać pierwszym admine.
wejdź w phpmyadmin znajdź w Index swoją nazwe i w tabeli szukaj admin. zmeń z 1 na 0 ;d
polecam nie ruszać silnika. ma tyle bugów ile jeszcze nie widziałeś mówię serio.

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Ludzie ten silnik możecie wyrzucić do kosza

:) + zakodowany

najlepszy jest open source tylko odbugować i właśnie to robię (ashad.pl) - demo

Opublikowano

nic jeszcze nie jest naprawione.
po prawdzie nawet nie jest rozkodowane ;d
ehh. jdyna zaleta to to że można poruszać NIESPRANĄ mapką :D

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Wszystko działa jak należy, lecz znalazłem buga , polega on na bugowaniu się surowców poprzez ciągłe odświeżanie strony na poziomie 23 tartaku. Pozdrawiam i mam nadzieję że zostanie to naprawione

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...