Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Download: Plemiona silnik PL-Lan By Bartekst221

Bartekst222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy tylko ja nie mogę się zalogować? jak podpalam silnik rejestruje się i po tym należy aktywować konto tym kodem i jak naciskam aktywacja, wpisuje kod i nick naciskam tam zaoguj czy coś, nie pamiętam i wyskakuje, że błędne dane, bądź błędny kod... a wszystko jest miodzio

• Odpowiedzi 898
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jakewin

Nie aktywuj, daj sobie właściciela system sam ci doda admina + aktywuje konto a później możesz wyłączyć aktywację w ustawieniach admina;)

@up

Ja testowałem tylko na hostinger.pl bo za dużo wgrywania jest;(

Ale wciąż najlepiej jest stawiać na VPSach, jak znajdzie się ktoś kto pomoże mi zmienić PHP 4 na PHP 5 to w nowej wersji silnik będzie lepiej działał na darmowych hostingach;)

Opublikowano

Mam probłem jak robię na swoim PC na localhost instalacja jest bezproblemowa i wgl. ale jak już wrzuciłem na swój płatny hosting podczas instalacji mimo wpisania hostu adresu bazy danych wywalało error (nie zmieniało nic w pliku) a więc nadałem wszystkim plikom na ftp. chmod 777 i zainstalowałem na nowo tym razem bez błędów. Ale jak chcę się zalogować czy coś to wywyala ERROR na białym tle albo twoja sesja wygasła. Wchodzę do bazy przez mysql a tam tylko information_schema i nazwa mojej bazy a w niej parę tam tabelek. Kurva jak mam to zainstalować na hostingu www ? dodam że na moim pc działało idealnie.

Mógł byś napisać w jakich plikach i lokalizacjach pozmieniać wszystko na swoje dane itp. I jak ręcznie wrzucić bazę na mysql i wgl.

Opublikowano

Dziś powinienem wrzucić pliki z ogarniętą instalacją przez skrypt, żebyście nie musieli się bawić z ręczna konfiguracją.

Opublikowano

dobre by był, tylko np. nie wiem dlaczego jak robię serwer na swoim PC to all działa a jak na hostingu to tylko parę tabel jest w grane a na swoim pc jest ich 5 razy więcej. Nie wiem właśnie dlaczego bo przez tą bazę jak chcę się zalogować to pisze error na białym tle

Opublikowano

Podajcie mi wszystkie pliki i ich lokalizacje żeby wszystko ręcznie skonfigurować oraz całą spakowaną bazę sql żeby wrzucić do bazy. Bo tak za chuja nie da się postawić serwera  na hostingu www

Opublikowano

Napisz jak możesz mi na pw twoje gg/skype za pomoc dostaniesz admina. Hosting dość mocny już kupiony więc obawy nie ma. Kurva na PC tak łatwo szło a tutaj ni z pizdy ni z gruchy. Jak zainstaluje tylko twoje pliki to przy logowaniu jak wybiorę już świat to link jest taki ..../pl1/uczestnictwo.php i jest biały ekran.

Opublikowano

@Up już napisałem

Zastanawiałem się czy nie zacząć pisać silnika plemion od podstaw, lecz z wykorzystaniem skryptów Rolanda(Autor by pozostał, ja bym wprowadził kilka zmian)

Silnik byłby w pełni przystosowany pod serwery darmowe, tak jak TW-Lan, ściągnę w piątek pod niego nowy XAMPP a póki co zaczynam projekt podstawowych stron;)

A, światy będą na zupełnie innej konfiguracji teraz stały. Tak więc na kolejną wersję poczekacie...

Opublikowano

maxis27 w twojej wersji jak z panelu admina dodaję kody to w bazie normalnie się tworzą i jest git ale jak chcę użyć tego kodu to pisze że nie prawidłowy jest. Nie wiem dlaczego właśnie.

Opublikowano

Poradziłem sobie już prawie z wszystkim co mi przeszkadzało, zostały dokładnie 2 problemy:

1)Jak dodaje kody to w mysql się dodają normalnie i np. dodaję kod na 50 , 150 i na 300 to jak wchodzę tam gdzie pisze numer sms i treść to przy 150 i 300 pisze że zostały nieużyte po 1 kodzie a przy 50 że 0 i nawet jak wpisze jakiś kod wcześniej dodany (jest w mysql) to pisze że nie prawidłowy.

2)Nie wiem jak zmienić że jak na mapie ktoś najdzie na inna wioskę to żeby widział tylko czas trwania i czas podróży kupca. Tak jak to na zwykłych plemionach było.

Tych 2 rzeczy nie mogę rozkminić reszta już zrobiona. Pomoże ktoś ?

Opublikowano

maxis27 w twojej wersji jak z panelu admina dodaję kody to w bazie normalnie się tworzą i jest git ale jak chcę użyć tego kodu to pisze że nie prawidłowy jest. Nie wiem dlaczego właśnie.

sprawdzę to ;)

Opublikowano

Jak możecie piszcie na pw w takich sprawach;)

I teraz takie ważne ogłoszenie:

Poszukuję osoby która będzie mogła pomóc mi w nowej wersji silnika (Podam dane FTP oraz MySQL)

Wymagam dosyć dobrej znajomości PHP i trochę JS, jeśli chodzi o funkcje AJAX to samemu powinno się załapać jak się zobaczy plik indexu;)

Oferuję pełny dostęp do plików 24/7

Dostęp do 'tajnego' adresu silnika, ale adres jest pod domeną pl-lan.96.lt !

Zgłoszenia pisać na pw, jedyny wymóg to PHP 5 na ogarniętym poziomie;)

Przyjmę max 2 techników;)

Opublikowano

maxis27  wgrałem twoje pliczki i nie mogę wejść do panelu admina. Wyświetla tekst "nie prawidłowy kod do akcji"  . Jak utworzyć pierwszy świat?

Wejdź do configs i do pliku config.php i na dole masz takie coś

$conf['admin_key'] = 'actions_massiv_keyaaassd';

tylko że przed tym coś jest napisane i musisz to usunąć.

77sA3.png

Opublikowano

od razu: jestem zielony w php...

wgrałem na serwer blebleble wszystko działa, skorzystałem z posta powyżej, loguje się na świat, który przed chwilą zrobiłem i:

Fatal error: require(): Failed opening required 'lib/smarty/smarty.class.php' (include_path='.:/opt/php54/lib/php') in /virtual/lubie12placki14.c0.pl/pl1/uczestnictwo.php on line 44

da się coś zrobić?

Opublikowano

tak, znajdź ten plik i zmień dużą literę na początku w nazwie na małą.

'lib/smarty/smarty.class.php'

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...