Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Download: Plemiona silnik PL-Lan By Bartekst221

Bartekst222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bartekst jak coś odezwij sie na gg - dam ci Link na hosta (włącze udostępnianie) i wyśle Ci je ;p

ps. zrobiłeś już może poprawioną wersje admina bo gracze potrafią bugować admina :< mają uprawnienia mając i nie mając admina ;d

Nieregulaminowa sygnatura.

• Odpowiedzi 898
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Admin został naprawiony oraz działa teraz z nowym systemem:)

OHS jako pierwszy przetestował mapę poruszaną myszką, ale wciąż są błędy, opublikuję ją, lecz ma ona duży błąd:

Nie da się dodawać własnych krzaków(Popracowałem trochę i dodałem kilka własnych)

Mapa posiada błąd reloadu - połowa terenu się wczyta a połowa nie, ale znalazłem na to sposób - odznaczenie i zaznaczenie funkcji RELOAD w menu:)

Brak okienka z info o wiosce:(

Aktualnie są błędy z minimapą, ale chcę ja poprawić:)

Jednak są też +:

Mapa ma funkcje PREMIUM - zmiana rozmiaru, tryb pełnoekranowy itd...

Można szybciej sprawdzać całą mapę:)

Opublikowano

Mam nadzieję że dziś dokończę:)

Zrobiłem do mapy poruszanej myszką:

System rezerwacji

System kontraktów

System odkryć:)

Naprawiony system mapy:)

I teraz mam takie pytanie - męczę się z tym i męczę... czy jest jakaś możliwość użycia require w celu wczytania strony z elementami GET? Np. map.php?500_500 ????

Naprawdę, proszę o odpowiedź, bo dzięki niej mogę zrobić naprawdę dobrze działającą mapę:)

Opublikowano

Mam nadzieję że dziś dokończę:)

Zrobiłem do mapy poruszanej myszką:

System rezerwacji

System kontraktów

System odkryć:)

Naprawiony system mapy:)

I teraz mam takie pytanie - męczę się z tym i męczę... czy jest jakaś możliwość użycia require w celu wczytania strony z elementami GET? Np. map.php?500_500 ????

Naprawdę, proszę o odpowiedź, bo dzięki niej mogę zrobić naprawdę dobrze działającą mapę:)

Sory, za oftop ale co zrobić żeby nie było takich dużych lagów?

Opublikowano

@up

Hostujesz na własnym kompie? Jeśli tak to pewnie masz za wolny internet.

Jeśli hostujesz na serwerze to też mogą się zdarzać lagi, gdy wiele osób będzie grało w tej samej chwili i maszyna będzie obciążona.

Opublikowano

@up

Hostujesz na własnym kompie? Jeśli tak to pewnie masz za wolny internet.

Jeśli hostujesz na serwerze to też mogą się zdarzać lagi, gdy wiele osób będzie grało w tej samej chwili i maszyna będzie obciążona.

U siebie, ale internet mam dobry 10MB/s czy jak to tam sie pisze. A są jakieś darmowe serwery, na których ty potrafisz psotawić? Dlaczego w apache mam błąd? pomoże ktoś? moje gg:13197086

Opublikowano

Nie moge pograc silników 8.0 - 8.3 ; <

Tamte wersje miały błędy, czy coś, dlatego czekamy na najnowszą wersję, która ma się ukazać na dniach :)

U siebie, ale internet mam dobry 10MB/s czy jak to tam sie pisze. A są jakieś darmowe serwery, na których ty potrafisz psotawić? Dlaczego w apache mam błąd? pomoże ktoś? moje gg:13197086

10mb nie jest złe, ale zależy też ile osób gra w tej samej chwili. Nie próbowałem, ale sądzę że na takim łączu jak gra na raz z 10 osób i jest to szybki świat - czyli ciągle się klika, będzie lagowało.

Darmowych serwerów raczej nie ma, przynajmniej nie słyszałem. Możesz kupić VPS'a za 20zł. Prędkość internetu tam jest wystarczająca, ale 1gb ram może nie wystarczyć.

Opublikowano

bartek daje za darmo ale mu padły tym razem. ja mam na gryzoniu i zastanawiam się czy nie zrobić osobnej stronki 4mpc z tymi silnikami jak po śwętach bd troche hajsu ;d to się robi ;d

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Nie będą z chomikuj.

Nie będą płatne, nigdy nie będą!

Wczoraj wrzuciłbym silnik - lecz przeszkodził mi internet:(

Poczekajcie chwilę - a nowa wersja WYSTARTUJE!

Opublikowano

W sygnaturze mam, projekt The Lost World:)

8.3 Właśnie zacząłem wgrywać na serwer:)

No, a teraz moje plany na wersję 8.4:

-Dokończenie mapy poruszanej myszką :)

-Możliwość dodawania wiosek eventowych, ale nie wiem jeszcze jak będą działały systemy...

-Przegląd wszystkich raportów i wiadomości wysłanych oraz otrzymanych przez użytkowników:)

-Dostęp gościnny

-Statystyki:)

@Edit

No!!! Plik mi się wrzucił na serwer - nagle błąd z folderem...

Opublikowano

Mam na kompie, więc tak czy siak muszę go wrzucić.

Po wrzuceniu wersji 8.3 mam zamiar dokończyć moją stronę, oraz naprawić forum:)

#Edit Silnik już jest!

Opublikowano

Warning: main(include.ini.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Users\zxz\Desktop\Silnik Plemiona v8.3 by Bartekst221\htdocs\index.php on line12

Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required 'include.ini.php' (include_path='.;C:\Users\zxz\Desktop\Silnik Plemiona v8.3 by Bartekst221\php\pear\') inC:\Users\zxz\Desktop\Silnik Plemiona v8.3 by Bartekst221\htdocs\index.php on line 12

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...