Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Download: Plemiona silnik PL-Lan By Bartekst221

Bartekst222

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 898
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mini mapa poruszana myszką!

Pojawi się w silniku? Nie wiem, udało mi się zrobić mini mapę pora na normalną mapę;p

I jakby co, mini mapa nie zajęła mi więcej niż 19 minut roboty...

Teraz rozpracuję JS plemion do końca... I macie mapę poruszaną myszką!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Jak się mapę zrobi to Asystent nie będzie większym problemem:)

Na razie to na Konto Premium zbieram, jak ktoś ma kilka PP na plemionach na zbyciu(np. 6) proszę o przesyłanie na konto Bartekbu123, chcę zrobić w końcu masową rekrutację do końca;p

Opublikowano

Z szablonami ? :)

Bartek w v8.2 nie widać u mnie na mapie oznaczenia ze w danej wiosce znajduje się odkrycie. Mam tu na myśli tą flagę :)

Co zrobić ?

edit

1) Gdy chcę zmienić nazwę wioski wyskakuje komunikat nie ma takiego budynku :)

2) Gdy wchodzę w ranking odkryć wszystko się powiększa, a do góry jest napis "Silnik V8.2/htdocs/pl2/actions/ranking_odk.php online 11"

Opublikowano

Poszukuję osoby która umie zmienić z PHP 4 na PHP 5, mi wystarczy powiedzieć co ściągnąć i gdzie wrzucić;p, dzięki php5 powstanie parę nowych skryptów + uaktualnię PhpMyAdmin, co da nowe możliwości;p

I wracając do silnika, rozpracowałem działanie mapy poruszanej myszką - ZROBIŁEM betę, ale niestety:

Zajmuje ona 50mb, jedna wioska ma kilka plików(Własna naklejanka JS;p), więc ten powód ją eliminuje szukam oszczędniejszego

Strasznie się tnie, przy przesuwaniu zlewa się na 2-3 sekundy grafika zanim PHP się załaduje:(

Niepoprawnie ładuje grafikę wiosek - zamiast wiosce 26 pkt dać grafikę dla niej, daje grafikę jak dla wioski 12K punktowej...

Nie ładuje klikania, kliknąć w wioskę = reload całego kodu przez co okienko się nie zdąży pojawić...

Ale trochę pracy i się udało - poczekajcie a znajdę jakiś sposób żeby nie przerabiać JSa plemion:D tylko ulepszyć aktualny:D:D:D

I to tyle - pracuję nad wprowadzeniem mini mapy poruszanej myszką dla graczy:)

Opublikowano

@Ref

Oraz:

Plemiona wcale nie mają skomplikowanego skryptu - http://plp1.plemiona.pl/map.php (Najlepiej będzie zobaczyć OHSowi), plemiona mają skrypt który pobiera im dane AJAX, jak znalazłem to w JS to aż z krzesła spadłem(Dosłownie), niedługo może dam wam skrypt gotowej mapki mojego konta na plemionach;p Ale na razie - przerabiam JS i PHP żeby wszystko pięknie działało:D:D

Muszę jeszcze nad tym popracować, może mapka wyjdzie:D oraz taki mały prezencik, żeby nie było że oszukuję już pracuję nad mapką na moją stronę:D

Opublikowano

Wyłącz antywira i pobierz jeszcze raz możliwe , że ci antywir usuwa te pliki z paczki silnika. Wypakuj na nowo nowy pobrany silnik i napisz czy działa ;)

@ a i na pulpicie nie instaluj silnika

Najlepiej instalować go bezpośrednio na danym dysku choćby nawet na pendrive

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

Zaraz padnę...

Piszę sobie właśnie nowy skrypt na mapę poruszaną myszką... Chcę zobaczyć jak z akceptacją punktów przez JS(Czy nie dodaje się <span>) sprawdzam kod źródłowy strony z zaznaczoną kropką... na początku strony wyskakuje mi:

<html><head><script src="//wac.edgecastcdn.net/800952/400b1e1c-5766-45fe-a132-1e98616c551e-api/gcrs?v=1" type="application/javascript"></script></head><body>

Jeszcze lepiej, skrawdzam kod źródłowy strony BEZ zaznaczenia kropki:

[{"x":496,"y":495,"data": {"x":496,"y":495, "villages:"[{"0":[2,15,"Wioska Barbarzyńska","903","9037457","25"]"0":[1,15,"Wioska Bartekst221","1.345","9037457","25"]"0":[3,15,"Wioska Barbarzyńska","644","9037457","25"]}]]

Ba, nie ma... Powyższy kod to kod który zacząłem pisać 5 minut temu, jeszcze w 5% nie jest skończony;p

Kod pojawia się w najdziwniejszy sposób - kiedy ja korzystam Z gry funkcja mapy(JS) sama mi ten kod tworzy?! JS Plemion jest bardzo, ale to bardzo pokręcone...

A wracając do spraw ogólnych:

Jeszcze zrobię tylko kilka dodatkowych funkcji i może mapka w JS wyjdzie:D:D

Opublikowano

Nie łatwo, silnik ma wiele klas które ze sobą współpracują.

Coraz bliżej mapki w JS - już zrobiłem dobre obliczanie na jakim miejscu jest wioska - teraz nad grafiką trzeba popracować... ;p

Mam nadzieje że mapka wyjdzie w nowej wersji:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...