Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Download: Plemiona silnik PL-Lan By Bartekst221

Bartekst222

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 898
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Silnik ma masę błędów które trzeba naprawić. Przy niektórych trzeba się męczyć bo autor popełnia banalne błędy takie jak s="0" zamiast s="1" a w takiej chmurze kodu trudno to znaleźć, lub czasami porozrzucane po całym kodzie są te błędy, lub w innych plikach powiązane z jakąś funkcją po prostu mają błąd. Autor poprawia, poprawia, poprawia ale poprawić nie potrafi. Jak już wypuszcza tą poprawkę, to niech chociaż coś poprawi, a nie pisze, że coś poprawił. Żenada...

Wiele jeszcze tu wymieniać..

Pozdrawiam, taka jest moja opinia.

Nie polecam silnika, na każdym kroku jakiś błąd.

Opublikowano

OMG jaki spam...

Musicie się zarejestrować - po zalogowaniu jest specialna strona do pobierania silników...

@Edit

Nie dziwie się opini za bardzo...

Tak, silnik ma bugi dlatego, że sam go całego przetestować nie mogę...

Teraz zaczynam odkodowywać KAŻDY jeden plik... Koniec tego w końcu powstanie kolejna dobra wersja na strony www...

Znalazłem kilka Decoderów... Wcześniej czy później jakiś musi zadziałać poprawnie, pozdrawiam;p

A, również i naprawiłem do końca BB w wiadomościach - są takie same jak np. na forum plemiennym...

@Edit tak jak mówiłem - tak zrobiłem;p

Wszystkie klasy są od dziś rozkodowane, teraz biorę się za inne pliki i może jeszcze dziś stawiam serwer plemion na silniku 8.3 PL-Lana!

Opublikowano

Będzie można ściągnąć

Flagi rozgryzłem do końca - jednak tak jak ja myślałem o ich wprowadzeniu to, że tak powiem Koszmar, zajmowały by bardzo dużo miejsca w plikach(Kilkadziesiąt plików pomagających sobie nawzajem) + bardzo dużo pamięci w bazie danych musiały by zajmować...

Tak więc do póki nie wymyślę bardziej oszczędnego sposobu na flagi(Pamięć), nie pojawią się...

Opublikowano

Tylko czekać , aż bartekst postawi swój serwer :)

Będzie najlepszym w Polsce , albo i na świecie ;)

Swoją drogą będzie masowa rekrutacja taka jak na pl'u?

Np przycisk wstaw różnice , szablony i inne? Albo jakiś menadżerek budowania , bo jak wiemy nikt nie lubi budować wiosek :D

Edit:Jakbyś mógł spraw aby było można wybrać jaką kto chce grafike , 6.5 lub jak ktoś woli nowszą.

Ta nowsza daje po oczach , a ja przywykłem do starej :)

Albo jakieś pakiety graficzne tak jak na pl'u.

Opublikowano

Będą pakiety graficzne

Nad masową popracuję(To jest głównie JS, tylko na plemionach KP sobie załatwię i rozgryzę;p)

Menadżer budowania - raczej nie, kolejny projekt który 'zaśmieci' pamięć + jakby była noc i 0 graczy online to wtedy Menadżer by nie działał, bo musiał by być przynajmniej 1 gracz na serwerze...

Opublikowano

Zaskakuje mnie to, że tyle potrafisz i w jakim tempie to robisz. Wszystko, o co Cię poproszą to zrobisz i to w szybkim czasie. Garniesz się do pracy niesamowicie, masz u mnie wielkiego plusa.

Tylko problem jest taki, że te nieszczęsne błędy odciągają ludzi od twojego silnika. Musisz popracować min. nad szkieletem plików, dopiero później jakieś dodatki, gadżety itp.

Ja bym radził Ci poukładać sobie plan pracy

np.:

W pierwszej kolejności: Ułożyć standardową szatę graficzną (nie bajerować, bo nie wiadomo jak to wszystko wyjdzie)

2. Porozkładać podstawowe funkcje gry. Budynki, rozbudowa itp (w sensie według siebie)

3. Po upewnieniu, że wszystkie podstawowe funkcje działają i nie zawierają poważniejszych błędów, powoli myśl o dodawaniach nowości. Nowych systemów rozgrywki, nowszych baz danych, stopniowe ulepszanie szaty graficznej itp.

Jest to plan przykładowy, więc większość rzeczy z nich zrobiłeś, ale taka mała pomoc dla ciebie.

Programuje systemy, skrypty w PHP, JS, AJAX, CS i w różnych innych językach dla portali. Więc wiem co to jest dobre rozplanowanie pracy.

Pozdrawiam Cię

Opublikowano

Bartekst jest niesamowity :)

Także wszystko zrobi z czasem , ważne by bugów nie było i masakrycznych lagów :)

Szata graficzna w pewnym stopniu odciąża serwer , a może się mylę , przynajmniej według mnie ta nowa jest ciężka i w jakimś stopniu spowalnia ładowanie strony.A dla mnie liczy się czas i każda sekunda w walce z innym graczem.

Także na menadżera przyjdzie czas jeszcze skoro za dużo pamięci zajmuje tak samo z flagami.

Ważne aby masowa rekrutacja i grupy w niej działały to będzie nowością na prywatnych serwerach.

Bartekst jak już próbujesz ogarnąć ruchomą mapkę zajrzyj na infernal-wars , może w kodzie coś wynajdziesz i ulepszysz tą na swoim silniku , chociaż dla mnie bez różnicy czy ruchoma czy nie :)

Opublikowano

FraderPaeker

Robię silnik szybko, bo mam dużo czasu, po za tym wiem co gdzie w silniku jest i jeśli czegoś potrzebuję to skopiuję kod, a następnie go przerabiam

Lionheart233

W infernal-wars nie ma nic pomocniczego, lepiej nie ma zupełnie nic przydatnego...

Mają tam skrypt PHP który im automatycznie wszystko robi BEZ kilku dziesięciu linijek JS(W przeciwieństwie do plemion)...

@Edit

Napisałem kilkanaście klas plemienia... od zera, wszystko przetestowałem i działa

Biorę się za kolejne...

Opublikowano

Zygus00

Nie mam w silniku żadnego takiego pliku(Nie mówię tylko o htdocs), więc niestety ale wrzucić nie mogę :(

Skończyłem klasę plemienia - teraz biorę się za odkodowanie pozostałych plików;p

#Edit

Cieszcie się - właśnie sprawdzam dodatkowe pliki i już robię MySql oraz konfigurację dla pierwszego DARMOWEGO serwera na silniku PL-Lan!

Opublikowano

Błąd naprawiłem - nie wiem co się u ciebie dzieje

Silnik odkodowany w 100%!

Serwer - już śmiga, lecz nadal z 4 innymi graczami go testujemy.

Dziś zapowiedź, jutro premiera;p

Opublikowano

Adres pojawi się za kilkanaście minut, aktualnie namierzone błędy:

Nie działa toolbar

Nie działa rysowanie mini mapy(To najgorszy) - Poprawiłem, błędem była jedna cyfra >.<

Nie działają odznaczenie(Które na razie wyłączyłem)

Błędy w literówce:

Bartekst221 przyj?? zaproszenie do plemienia.

Po odkodowaniu jeszcze mam błąd z raportami(od plemienia), później je naprawię;p

Testerami są:

justyna

Księżniczka Luna

Kamilek

(Oczywiście to nicki z serwera:-)

Również i funkcje ze zmienianiem treści pliku nie działają :(

@Edit

@Up

Wchodzisz na stronę http://plemiona-silnik.zz.mu

Rejestrujesz się

Logujesz się

Pobierasz silnik -,-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...