Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Theris.pl [Dedyk] [Medium]

Boxxy

Jaki schemat systemu ulepszania wybrać?  

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki schemat systemu ulepszania wybrać?

• +0 - +3 (perły), +4 (X - U* z mobów) +5 (Y - z mobów) +6 (X i Y z mobów) +7 - +9 (U* boss/metin, i na +7 b. perła i tak dalej) +0 (kolejny item - U* z dungeonu, U* boss/metin, 2 U* z mobów)
    • +0 - +6 (ulepki z mobów), +7 - +9 (moby+metki/bossy) i przeróbka na +0 (moby, metki/bossy, dungeon)
    • +0 - +6 (ulepki z mobów), +7 - +9 i +0 (moby+metki/bossy+dungeon)
    • +0 - +6 (yang i np. małże), +7 - +9 (1 ulepka z metina, 2 z bossa), kolejna +0 (wszystkie ulepki)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przydało by się aby coś z tym zrobił bo na 132 to expić to nikomu się nie chce , jak krew z nosa leci ..Jakieś nowości przyciągnęły by graczy.. Czkekamy.

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

• Odpowiedzi 994
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z metinem - Nie możesz ubijać metinów w PT ponieważ automatycznie banuję na 30 minut.

Ze Starszą panią- odbierając nagrody z doświadczeniem czasem wbija max lvl.

Nowicjusz
Opublikowano

Po wbiciu +120 lvl gra staje się monotonna. Dropienie ulepszaczy i kopanie rud. I tak chyba robimy już do maks lvl. Za dużo broni, bo ulepek już brakuje. W is wszystko znajdziemy gracz, który wydaje hajs na metina, ma o wiele latwiej na tym serwerze, bo wszystko tam można kupić. Może pakiety są, że mozna kupić smy, ale ja nie wydaje hajsu na gre, to cieżko mi zdobyć 50kkk żeby kupić 5k sm. Unikelne te defedery, berserek, magic? Może i jakieś unikalne, ale zrobione 100% pod zarobek, bo nigdzie nie dropi tylko z is i do tego trzeba 10 ku do g, które mają szanse na wejscie 60%.

Przydało by się aby coś z tym zrobił bo na 132 to expić to nikomu się nie chce , jak krew z nosa leci ..Jakieś nowości przyciągnęły by graczy.. Czkekamy.

jak napisali w prezce, serwer na dluzej...tzn exp na dluzej(hard)

chwalilam serwer i polecalam ale zastanawiam sie nad dalsza gra...

zreszta nie tylko ja, odstrasza ten exp

majac abonament doswiadczenia+PD+30%czyli 130% exp, prawie wcale nie odczuwa sie szybszego expa...

co do IS, przeciez serwer musi zarobic na siebie

a dlaczego wlasciciel nie mialby miec z tego korzysci?

nie pojmuje toku myslenia niektorych osob....

postawil serwer i to nie byle jaki, siedzi calymi godzinami i dlubie w nim

dlaczego nie mialby zarobic pare groszy?

nie pojmuje tego zagladania do cudzego portfela

moim zdaniem ceny SM sa i tak nie wygorowane

gram na paru serwerach to wiem^^

ale faktycznie, oprocz tego cholernego expienia i paru misji

nic ciekawego po 120 lvl-u juz nie ma

pisze z pozycji przecietnego gracza

spedzajacego na serwerze po pare godzin dziennie( okolo 5-ciu)

wydaje mi sie, ze to i tak duzo...

gra ma bawic

a jaka to zabawa jesli musze dlugie godziny siedziec na jednej mapce i bic, bic, bic...

boje sie, ze przez ta nude i monotonie duzo osob sie zniecheci

a szkoda bo serwer naprawde fajny

i nie zalatwia tej nudy nawet eventy (ktorych zreszta nie ma)

proponuje dodac exp jak pezystalo na medium

bo narazie to jest hard, cokolwiek byscie mowili

kupilabym sobie nawet stroj w IS

ale z tym expem to nie wiem czy dlugo jeszcze tu pogram(a nie jestem leniwa^^)

tak samo mysli pare innych znajomych mi osob

obserwuje licznik na stronce

szal chyba minal

juz nie gra tyle osob co wczesniej

nawet patrzac na liste przyjaciol zobaczycie ile osob juz nie gra

i to na tyle...znowu mi epopeja wyszla-pozdrawiam

wspomne jeszcze tylko o tych ogloszeniach na forum i w grze:

zamienie konto lub dam tu, za cos na innym serwerze...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zagrałbym, lecz odstraszają mnie bronie. Nie lubię broni co się robi z um i śr :c
Powodzenia

31806132234197490012.png

"Wymagajcie od Siebie, choćby inni od Was nie wymagali"
Jan Paweł II

Opublikowano

Prezentacja ładnie opisana i przygotowana graficznie.

Kto wie może zawitam kiedyś do Was.

Życzę powodzenia w dalszym rozwoju :)

z7upphW.jpg
Zapraszam na mojego TeamSpeak 3 !
IP : srv2.multigaming.pl:10012 // Hasło : paranormal

Opublikowano

Serwer jako serwer fajny tylko do 125 lvl'u. Potem wchodzimy na mapkę 125 lvl i już tam zaczyna się koszmar 8 metków i rud, ktore buguja się w scianach wydropienie czegoś z metinów graniczy z cudem bo jak juz wspomniałam jest 8 metinów na kilkuset graczy :). Pozostaje tylko dalsze wbijanie poziomów przy czym dropienie ulepszaczy. Exp, exp i jeszcze więcej expa + Item Shop za 6 złotych kupić można 3 książki 6 skill, których może nie wbić. Żadnego eventu nie było od poczatku serwera, ludzie odchodzą, ja tez odeszłam z serwera, może wróce jak serwer stanie na "nogi" bo wieje nudą.

I te PvP z BM 95 lvl przy full abs z ducha taki sura bije po 5-6k z duszka :), czyli odradzam branie pvp z takim BM nawet po 130 lvl'u.

Opublikowano

Ja tamserwa polecam. spokojnie na mapce 125 da sie wydropic ulepszacze. No chyba ze ktos zapierdala z levelem a potem placze ze niema eq. na tym serwie trzeba troche spedzic. z dnia na dzieb serwer staje sie lepszy. jesli chodzi o surki bm to po 150 surki bija po 1-2k. z ducha a ze sferki maxymalnie 5-6 . ja tu gram od miesiaca i nienarzekam. zapraszam do gry ;) jesli znajdzie sie fajna gildie ktira ma ts to milo mozna spedzic czas. POLECAM I ZAPRASZAM ;)

;p

Opublikowano

Ja tamserwa polecam. spokojnie na mapce 125 da sie wydropic ulepszacze. No chyba ze ktos zapierdala z levelem a potem placze ze niema eq. na tym serwie trzeba troche spedzic. z dnia na dzieb serwer staje sie lepszy. jesli chodzi o surki bm to po 150 surki bija po 1-2k. z ducha a ze sferki maxymalnie 5-6 . ja tu gram od miesiaca i nienarzekam. zapraszam do gry ;) jesli znajdzie sie fajna gildie ktira ma ts to milo mozna spedzic czas. POLECAM I ZAPRASZAM ;)

Piszesz, żeby nie lecieć z Lvl a następnie, że sura od 150 lvl bije po 1/2k to co mam lecieć z lvl czy drpić ulepszacze.

Jak dla mnie każdy powinien mieć wyrównane szanse.

Staję się coraz lepszy

01-08, 18:20

Ethiel kiedy naprawicie te błąd C++ jak sie tepam do m1 zawsze mi to wyskakuje

Pierwszy lepszy przykład.

01-08, 17:40

Hmmmm... Dlaczego nie można wołać petów w m1? -.-'' Znowu jakieś prowizoryczne rozwiązanie? ;d

I wiele innych. Nie musiałam nawet na serwer wchodzić.

01-08, 18:13
powie ktos czemu jak poszlem do dt niemoge teraz sie zalogowac na moją postac

DT dalej nie działa.

01-08, 18:16
ethiel wiec aktualizacja z wachlarzami ma byc max do 09 sierpnia?biggrin.png

A wachlarze miały być naprawione na 100% do 1 sierpnia nagle 9 ?:>

Szał ciał :)

Opublikowano

ogólnie zachęcam do gry, ale znikanie bonusów biologa i CHORE ulepszanie jest nie do zniesienia !

Na poprawę tego czekam już z 20dni. Chociaż szanse na ulepszenie podnieść jak się nie da dungów wprowadzić z ulepkami .Itemy 175 na +1 szansa 55% co wiąże się z trzykrotnym a nawet więcej ulepszaniem na jeden plus. Brak mi słów na ulepszanie...

Opublikowano

Jakby ktos nie wiedział to jest to jedyny server na którym są jedyne i unikalne:

Mapy

systemy umiejetnosci

systemy ulepszen

systemy petów i ich rozwoju

bank z wieloma funkcjami i wiele innych

NIE WIERZYSZ? Sprawdz :P Tylko jeden problem, bo troche za duzo ludzi.. ale da sie jakos grac Metki czesto zajete...

Opublikowano

Gralem na serwerze, nabilem 75 lvl wp, przestalem grac. Na av2 leci po 0,30% z moba, a spota za nic nie moge ogarnac, bo nie ma rosek, wodek.. ;/ Ale serwer polecam, fajne sa pvp, ogladalem na yt wojne , ktora nagral Bannan. ;)

Opublikowano

Ta szczególnie po założeniu PD, rękawicy, monety nic nie daje :( takie bugi

Rękawica nie działa, ale PD tak.

Dużo ludzi narzeka na mapę 125 i mają w sumie racje. Już nie chodzi o zwiększanie expa, bo to nie jest jakiś easy, ale by wypadało zwiększyć ilość mobów.

Na tej mapie w zasadzie są tylko dwa spoty do efektywnego expienia. Pod namiotem mieszanka mobów i przy końcu same enty.

Nie wiem dlaczego admin nie weźmie się za tą mapkę, bo fakt jest taki, że sporo ludzi zatrzymuje się na ok. +130 lvlu i nie ma motywacji już dalej grać.

Cała masa ludzi może już wejść na tą mapę, a ilość metinów jest bardzo mała w porównaniu z mapą 100 lub 150, a przecież ulepszacze lecą jak krew z nosa.

Obiecanych eventów wciąż nie ma. Admin ma sporo roboty z bugami, ale przecież są GMowie, którzy by mogli zorganizować jakiś event górniczy czy chociaż głupi OX.

Kto to widział żeby od początku serwera(45dni) NIC się nie działo?

Głupim pomysłem jest możliwość kupienia sobie peta na tak niskim lvlu, a już w ogóle beznadziejne jest kupienie sobie lvla do tego peta.

Zwierzak powinien być dostępny przynajmniej od tego 125 lvla i wbijanie jego poziomów powinno być tylko możliwe przez exp, a nie...idę do stajennego i za 1kkk mam kolejny lvl. Zdecydowanie powinni też zmienić ilość wymaganych ulepszaczy! Człowiek wbija sobie lvle z nadzieją, że na następnej mapie będzie lepiej, a tutaj niespodzianka.

Da radę przecierpieć jakoś mapkę 125. Ma się potem sporo ulepszaczy, metinów jest sporo, ale trzeba znów zacząć bawić się w nolifa, bo brakuje rud.

O wiele lepiej by było gdyby ilość ulepszaczy wynosiła 2 sztuki, a nie z każdym wbijanym poziomem dochodzi tego coraz więcej. Szansa na ulepszanie też jest mała i to strasznie zniechęca do grania.

W sumie już się tutaj wypowiadałam i moje zdanie się często zmienia, ale grając tutaj od początku z każdym dniem spędzam na Therisie coraz mniej czasu.

Jest zdecydowanie za dużo irytujących rzeczy. Jakiś czas temu admin tak się spieszył z dodaniem do ISu nowych fryzur i kostiumów, że nawet nie sprawdził grafiki jaka powinna odpowiadać danej fryzurze i w rezultacie zamiast otrzymać przykładowych kucyków miało się dredy czy coś innego. Nie wiem nawet czy zostało to poprawione, bo strach tracić smy. Bawi się też ciągle z bugami odnośnie petów(bo się nie pojawiają przy zmianie ch :( ) zamiast zabrać się w końcu za coś ważniejszego.

Dodać jakieś misje,dungeony,eventy...no nie wiem co jeszcze. Ożywić jakoś ten serwer ^_^

Fajnie jest, ale za dużo tych zgrzytów.

58815786.jpg

Opublikowano

Rękawica nie działa, ale PD tak.

Dużo ludzi narzeka na mapę 125 i mają w sumie racje. Już nie chodzi o zwiększanie expa, bo to nie jest jakiś easy, ale by wypadało zwiększyć ilość mobów.

Na tej mapie w zasadzie są tylko dwa spoty do efektywnego expienia. Pod namiotem mieszanka mobów i przy końcu same enty.

Nie wiem dlaczego admin nie weźmie się za tą mapkę, bo fakt jest taki, że sporo ludzi zatrzymuje się na ok. +130 lvlu i nie ma motywacji już dalej grać.

Cała masa ludzi może już wejść na tą mapę, a ilość metinów jest bardzo mała w porównaniu z mapą 100 lub 150, a przecież ulepszacze lecą jak krew z nosa.

Obiecanych eventów wciąż nie ma. Admin ma sporo roboty z bugami, ale przecież są GMowie, którzy by mogli zorganizować jakiś event górniczy czy chociaż głupi OX.

Kto to widział żeby od początku serwera(45dni) NIC się nie działo?

Głupim pomysłem jest możliwość kupienia sobie peta na tak niskim lvlu, a już w ogóle beznadziejne jest kupienie sobie lvla do tego peta.

Zwierzak powinien być dostępny przynajmniej od tego 125 lvla i wbijanie jego poziomów powinno być tylko możliwe przez exp, a nie...idę do stajennego i za 1kkk mam kolejny lvl. Zdecydowanie powinni też zmienić ilość wymaganych ulepszaczy! Człowiek wbija sobie lvle z nadzieją, że na następnej mapie będzie lepiej, a tutaj niespodzianka.

Da radę przecierpieć jakoś mapkę 125. Ma się potem sporo ulepszaczy, metinów jest sporo, ale trzeba znów zacząć bawić się w nolifa, bo brakuje rud.

O wiele lepiej by było gdyby ilość ulepszaczy wynosiła 2 sztuki, a nie z każdym wbijanym poziomem dochodzi tego coraz więcej. Szansa na ulepszanie też jest mała i to strasznie zniechęca do grania.

W sumie już się tutaj wypowiadałam i moje zdanie się często zmienia, ale grając tutaj od początku z każdym dniem spędzam na Therisie coraz mniej czasu.

Jest zdecydowanie za dużo irytujących rzeczy. Jakiś czas temu admin tak się spieszył z dodaniem do ISu nowych fryzur i kostiumów, że nawet nie sprawdził grafiki jaka powinna odpowiadać danej fryzurze i w rezultacie zamiast otrzymać przykładowych kucyków miało się dredy czy coś innego. Nie wiem nawet czy zostało to poprawione, bo strach tracić smy. Bawi się też ciągle z bugami odnośnie petów(bo się nie pojawiają przy zmianie ch :( ) zamiast zabrać się w końcu za coś ważniejszego.

Dodać jakieś misje,dungeony,eventy...no nie wiem co jeszcze. Ożywić jakoś ten serwer ^_^

Fajnie jest, ale za dużo tych zgrzytów.

Zgodzę się z Tobą. Bugów na serwerze jest bardzo wiele, sama wymieniałam kilka. Niestety administracja a właściwie to administrator przenosi je do Archiwum.

Najgorszy błąd jest wywalanie i niedopracowany drop metinów. 35 lvl w red lesie ksuje i ma o wiele lepszy drop niż gracz z podobnym lvl.

Co chwilę wypisywane są błędy na czacie serwera i nic...

Ja znalazłam swój serwer, z którego jestem bardzo zadowolona. Eventy są robione 3 x w tygodniu na weekend 50 % expa, dropa. Misję autorskie. I dla sprostowania jest to medium. Jedynie mnie dziwi dlaczego jest tak mało ludzi na tamtym serwerze ale głupota ludzi .. :))

Opublikowano

Ile wam placi konkurencja za takie klamstwa i pomowienia? Bugi są na każdym servie, ale w przeciwienstwie do innych servów, tutaj GM działa i odpisuje błyskawicznie na SB na forum, a nie jak na innych servach niedostepny wielki brat HA. Naprawia bugi a nie ma olewke na graczy. Jak można byc takim niewdziecznikiem to ja nie wiem...

Opublikowano

Ile wam placi konkurencja za takie klamstwa i pomowienia? Bugi są na każdym servie, ale w przeciwienstwie do innych servów, tutaj GM działa i odpisuje błyskawicznie na SB na forum, a nie jak na innych servach niedostepny wielki brat HA. Naprawia bugi a nie ma olewke na graczy. Jak można byc takim niewdziecznikiem to ja nie wiem...

Wyżej masz moje posty skopiowane z forum. Zobacz sobie te kłamstwa. Narzekanie nie jest tylko moje a większości ludzi.

Ja przynajmniej z GA mogę realnie porozmawiać na TSie a nie tak jak z tym Piszesz do niego a on ma mnie gdzieś.

Po czym mój post ląduję w koszu bo jest niewygodny.

Opublikowano

Jak się wypuszcza serwer to się go idealnie dopieszcza, a nie daje zwykłą bete,.

Jak dla mnie serwer tylko na wakacje - bez przyszłości.

Najebali rekordy itp. na zbugowanym aniele i pecie.

BM? Mocny jest ale na każdym serwerze taki ma być - co jeśli poprawią Szamana Heallera i ładowanie leczenia razem ze zwinką - znowu zrobi się syf tym razem na temat nie BM a Healera , że za mocny :)

Brak Dungeonów - nie jest wymówką że najpierw trzeba się zająć bugami - te dungeony powinny być na starcie a nie 1,5 miesiąca po nim.(bry. 1,5 miesiace i jeszcze dłużej :D)

W zapowiedzi sererwa jest ankieta na temat śr/um w epikach - większość za usunięciem, - ale już kij z tym, tylko najlepsza rzecz jaką zrobił GA to zablokowanie (BS) można powiedzieć że specjalnie dla nowych graczy. Tylko że przez pierwszy miesiąc trwania serwera myślę że cała topka na nim jechała.

Nie znam kogoś co +100lv nie ma perfect eq przynajmniej na wojny - śmieszne. Jeszcze słyszałem o mieczyku 60śr, 5 siły, przeszywka i coś tam jeszcze, (napewno robiony ręcznie)

Biolog: Zbugowany (Wątpie że bez IS go skończysz) , niektórzy nie dostają obiecanych bonów,.

I oczywiście mapa na 125lv. - Tylko jedna myśl mi przychodzi do głowy - chcesz szybko skończyć eq od 125-150lv? Polecam chodzić na metki między 2-7 rano. bo na 30 metków na 5ch wybijesz 2-3 (Archer, Healer) w godzinach popołudniowych.Exp? Obojętnie może być.Tylko bardziej podchodzi pod hard.

Na koniec: ,,Myślę że GA utrudnia gre nowym graczą - "starsi" uzyskali większość na bugach i oczywiście działającym SwitchBotcie/BS"

Zamknąć to badziewie usunąć wszystko co niepotrzebne i naprawić bugi - dopiero potem startować.

Opublikowano

Jakby ktos nie wiedział to jest to jedyny server na którym są jedyne i unikalne:

Mapy

systemy umiejetnosci

systemy ulepszen

systemy petów i ich rozwoju

bank z wieloma funkcjami i wiele innych

NIE WIERZYSZ? Sprawdz :P Tylko jeden problem, bo troche za duzo ludzi.. ale da sie jakos grac Metki czesto zajete...

Obecnie najlepszy medium w polsce. Nie wierzysz, zobacz prezke i sprawdz w grze w praktyce. ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...