Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Theris.pl [Dedyk] [Medium]

Boxxy

Jaki schemat systemu ulepszania wybrać?  

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki schemat systemu ulepszania wybrać?

• +0 - +3 (perły), +4 (X - U* z mobów) +5 (Y - z mobów) +6 (X i Y z mobów) +7 - +9 (U* boss/metin, i na +7 b. perła i tak dalej) +0 (kolejny item - U* z dungeonu, U* boss/metin, 2 U* z mobów)
    • +0 - +6 (ulepki z mobów), +7 - +9 (moby+metki/bossy) i przeróbka na +0 (moby, metki/bossy, dungeon)
    • +0 - +6 (ulepki z mobów), +7 - +9 i +0 (moby+metki/bossy+dungeon)
    • +0 - +6 (yang i np. małże), +7 - +9 (1 ulepka z metina, 2 z bossa), kolejna +0 (wszystkie ulepki)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 994
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer działa już sprawnie wiele bugów zostało naprawionych w tym te najważniejsze jak exp-metin bug oraz biolog. Wracajcie do gry oraz zaczynajcie grę na nim bo naprawdę warto. Ethiel nie wali w chu.. tylko zasuwa aby było nam jak najlepiej!

Opublikowano

Serwer dziwny.Z jednej strony wiadać, że administracji zależy, ale z drugiej strony jest dużo niedociągnieć. Skoro wiadomo, że będzie cofka to dlaczego admin nie wyłączył serwa na te 3-4 dni, ludzi którzy nie orientowali się w tych bugach stracili tylko czas, bo tu już nie chodzi o exp , bo szybko idzie wbić lvl , tylko o ulepszacze itp. A i po tej cofce nie wszystkie bugi zostały naprawione. Generalnie polecam serwer, bo wiadać, że administracji zależy na nim. Jednak nie co będzie kiedy nastąpi następna nastąpi aktualizacja ? znowu będą takie cyrki?

Opublikowano

Witajcie, musieliśmy uporać się w dniu wczorajszym z masakrycznymi lagami, od dzisiejszego południa jest już w porządku, sytuacja opanowana.

Aktualnie będziemy dążyć do zlikwidowania wszystkich błędów wprowadzając poprawki i udogodnienia, a następnie bierzemy się za nowości.

O aktualnym stanie serwera i ostatnich wydarzeniach przeczytacie na stronie głównej naszego serwera,

został zamieszczony obszerny news wyjaśniający całą sytuację trzydniowej cofki, która musiała zostać wykonana aby przywrócić normalny i uczciwy bieg serwera.

Pozdrawiam i już wkrótce możecie liczyć na drugie oblicze naszego serwera, kiedy tylko uporamy się ze wszystkimi niedogodnościami - mimo że obecna sytuacja jest kiepska (mała ilość graczy) będziemy starać się podnieść z tego mułu, aż do ostatniej (pięć)dziesiątki aktywnych graczy, robimy to dla was, owszem niektórzy stracili swój czas grając przez te felerne trzy dni, aktualnie trwa rekompensata w postaci wyższego expa, dropu i yang.

Wiemy że to nie jest wystarczająco, ale idziemy cały czas do przodu i już niebawem doczekamy się jakiegoś przyjemnego eventu. :)

Do zobaczenia w grze! - zapewniamy jednocześnie, że nasz czas jeszcze nie minął, nie wypowiedzieliśmy ostatniego słowa! :-)

Opublikowano

Boxxy czyli żadnej cofki już nie będzie? O eventy nie będę pytał bo za dużo do zrobienia teraz macie, ale czy jest pewność , że Ethiel ogarnął serwa na tyle , że następna aktualizacja nie zrobi tego co teraz? : )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Serwer padł, nie ma co gadać. ;)

Nic nie padło.

Wszystko działa, ale czasami zdarza się, że na niektórym ch wywala m1 i nie idzie się na tą mapkę dostać.

Został dodany nowy Dungeon, naprawiony biolog i pety także sądzę, że wszystko zmierza w dobrym kierunku.

Powoli, ale przybywa graczy. Jest już nawet +250 gdzie wcześniej po problemach technicznych było ledwo 150.

Polecam ze względu na silną wolę admina, który się nie poddaje. Już miałam odchodzić chyba z 3 razy, ale facet tak ciężko pracuje, żeby utrzymać Therisa przy życiu, że szkoda mi go opuszczać :) W mieście nie ma pustek, idzie porozmawiać na ogólnym, pobić się z kimś w pvp to nie ma co narzekać.

By się przydała jakaś większa reklama, bo serwer pomimo ciężkich chwil ciągle się twardo trzyma na nogach.

58815786.jpg

Opublikowano

Nic nie padło.

Wszystko działa, ale czasami zdarza się, że na niektórym ch wywala m1 i nie idzie się na tą mapkę dostać.

Został dodany nowy Dungeon, naprawiony biolog i pety także sądzę, że wszystko zmierza w dobrym kierunku.

Powoli, ale przybywa graczy. Jest już nawet +250 gdzie wcześniej po problemach technicznych było ledwo 150.

Polecam ze względu na silną wolę admina, który się nie poddaje. Już miałam odchodzić chyba z 3 razy, ale facet tak ciężko pracuje, żeby utrzymać Therisa przy życiu, że szkoda mi go opuszczać :) W mieście nie ma pustek, idzie porozmawiać na ogólnym, pobić się z kimś w pvp to nie ma co narzekać.

By się przydała jakaś większa reklama, bo serwer pomimo ciężkich chwil ciągle się twardo trzyma na nogach.

Serwer padł w takim znaczeniu, że nikt tam już nie gra. Powodzenia jak grasz ze 100 graczami. Nikt tam nie będzie wracał. Serwer jest nieprzemyślany, za dużo ulepszaczy.. exp pod easy, ekwipunek oraz ulepszacze pod harda. Miesiąc temu najlepszy serwer easy, fajnie się grało w wakacje. A teraz nie ma do czego wracać. Serwer padł, ale przez masę ulepszaczy oraz bugi.

Dziękuje, pozdrawiam. Temat do zamknięcia. ;)

Opublikowano

Serwer padł w takim znaczeniu, że nikt tam już nie gra. Powodzenia jak grasz ze 100 graczami. Nikt tam nie będzie wracał. Serwer jest nieprzemyślany, za dużo ulepszaczy.. exp pod easy, ekwipunek oraz ulepszacze pod harda. Miesiąc temu najlepszy serwer easy, fajnie się grało w wakacje. A teraz nie ma do czego wracać. Serwer padł, ale przez masę ulepszaczy oraz bugi.

Dziękuje, pozdrawiam. Temat do zamknięcia. ;)

Poki serwer stoi,bedzie tez publikacja wiec nie baw sie w moderatora.

Ulepszacze nie mialy zadnego wplywu.Spojrz ile jest ich na xenoxie(2.5k osob).

Serwer wypalil sie przez bugi(z biologiem),pozniej zaczely sie cofki w konsekwencji zostali tylko ci,ktorzy wladowali cos w is lub szkoda im konta.Dodam,ze nowych graczy nie przybywa.

Opublikowano

nie przybywa bo nie ma do czego. Ciekawie się grało w wakacje ale Ethiel sam nie dał rady utrzymać go w topce.

Pierw jego wczasy kilka dni po starcie, brak eventów, chore ulepszanie, zryty biolog, nic questów, bug exp.

To musiało upaść !

Opublikowano

Jak widzę niektóre komentarze, to aż nóż w kieszeni się sam otwiera...

Serwer padł w takim znaczeniu, że nikt tam już nie gra. Powodzenia jak grasz ze 100 graczami. Nikt tam nie będzie wracał. ;)

Niema to jak komentarz kogoś kto pewnie nawet z serwerem nie miał styczności. Nie padł i ma się dobrze, cały czas się rozwija co widać zarówno na forum jak i stronie głównej serwera. A 100 graczy to może i masz w nocy gdy normalnie ludzie śpią.

zryty biolog, nic questów, bug exp.
To musiało upaść !

Biolog został zmieniony i poprawiony, stał się przyjemniejszy dla gracza.

Questy wróciły na swoje miejsce i lada moment pojawię się kolejne Ethiel w odpowiednim temacie nawet o tym wspomniał.

Bug exp został naprawiony, niema bugu z metinami i można spokojnie je bić w PT, Starsza Pani również daje tyle exp ile powinna.

Serwer nie upadł i niema najmniejszego zamiaru, liczba graczy w ostatnim czasie rośnie co widać na stronie serwera.

No ale co mogą wiedzieć ci, którzy albo wcale albo od dawna nie grają i mają przestarzałe informacje sprzed 2-3 tygodni...

Opublikowano

Jak widzę niektóre komentarze, to aż nóż w kieszeni się sam otwiera...

Niema to jak komentarz kogoś kto pewnie nawet z serwerem nie miał styczności. Nie padł i ma się dobrze, cały czas się rozwija co widać zarówno na forum jak i stronie głównej serwera. A 100 graczy to może i masz w nocy gdy normalnie ludzie śpią.

Biolog został zmieniony i poprawiony, stał się przyjemniejszy dla gracza.

Questy wróciły na swoje miejsce i lada moment pojawię się kolejne Ethiel w odpowiednim temacie nawet o tym wspomniał.

Bug exp został naprawiony, niema bugu z metinami i można spokojnie je bić w PT, Starsza Pani również daje tyle exp ile powinna.

Serwer nie upadł i niema najmniejszego zamiaru, liczba graczy w ostatnim czasie rośnie co widać na stronie serwera.

No ale co mogą wiedzieć ci, którzy albo wcale albo od dawna nie grają i mają przestarzałe informacje sprzed 2-3 tygodni...

Grałem na serwerze 3 tygodnie. Coś tam osiągnąłem. Ale o czym my mówimy? Jakbym chciał zagrać na najlepszym serwerze, a nie patrzył na liczbę graczy to na pewno tego bym nie wybrał. Najgorsze jest to, że na takiej pandorze gra 1k osób, a na świetnych serwerach gra po 200-500..

Theris był fajny na tydzień, zasrane te ulepszacze. Jeżeli metin2 to gra, która polega na machaniu kilofem - ten serwer jest dla Ciebie. Gwarantuje Ci kilkaset godzin spędzonych przy głupich rudach. Naprawdę serwer ciekawy.. Serwer nie przemyślany.

Opublikowano

Może ktoś napisać konstruktywną opinie na temat serwera? Osoba która grała z 2/3 dni ponieważ serwer mnie zaciekawił a opinie są podzielone daje like.

Opublikowano

Może ktoś napisać konstruktywną opinie na temat serwera? Osoba która grała z 2/3 dni ponieważ serwer mnie zaciekawił a opinie są podzielone daje like.

Wbijaj, warto. :) Exp jest lajtowy, wystarczy że skołujesz pd'ka i zrobisz buffa na av2. Na większych mapach trochę lipy, bo moby dużo walą. Osób gra co prawda mało, ok. 250 ale jest z kim brać PvP. Za dużo bugów nie ma, wszystko co w IS jest dostępne w grze przy niewielkim wysiłku. Polecam ;D

Opublikowano

Dziwi mnie suma graczy na serwerze - 115 graczy w grze ?

Opłaca się tutaj zaczynać czy to druga Met*nolog*a, czyli krępująca cisza na czacie itp.

Opublikowano

Metin*logi*a to na pewno nie jest , tutaj jest wszystko z ulepszeniami i expem dopasowane , powstały jednak pewne bugi i zostało tylko tyle graczy. Niestety nie opłaca się , zaczynać od nowa .

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Serwer jest świetny, exp jest dopasowany tak aby nie było za łatwo i za trudno, nie ma nudy przy ulepszeniach, zawsze jest co robić. POLECAM ZAGRAĆ I PRZEKONAĆ SIĘ

Opublikowano

Metin*logi*a to na pewno nie jest , tutaj jest wszystko z ulepszeniami i expem dopasowane , powstały jednak pewne bugi i zostało tylko tyle graczy. Niestety nie opłaca się , zaczynać od nowa .

Opłaca, opłaca. Ogarnęli masę bugów, wszystko teraz jest idealnie. Można zaczynać od nowa, warto! Graczy na chwilę obecną przybywa, licznik czasami znowu waha się koło 300 graczy. Jedynym minusem jest nh u ninjy - w PvP prawie nie wykrywalny.

Opublikowano

Wybacz mi Ethiel ale muszę... To co mi zrobiłeś zasługuje na ten post.

Więc tak: Byłam Moderatorką Ts'a serwerowego ponad 3 miesiące, po czym bez totalnie żadnego info wyleciałam, mimo iż ts był pod moją opieką, ponieważ nikt inny się nim nie interesował. Ethiel uważał, że jak on wchodzi to mnie nigdy nie ma. Ale mniejsza o to.

Jeśli mam być szczera to powiem, że serwer MOŻE przetrwa, jeśli Ethiel przestanie olewać członków Team. Dużo osób mi teraz napiszę, że ja płacze wgl, że nie umiem przeboleć tego, że wyleciałam, że jestem ciotą i wgl. NIE. Po prostu uznałam, że jeśli Ethiel poleciał Sobie ze mną w lekkie kulki, gdzie ja sama musiałam się dowiedzieć za co wyleciałam to spoko.

Nie ubolewam nad tym. Na tsie gdzie siedziało kiedyś po +150 osób, tak dziś +30? W grze to samo. Było coś około 700 osób, teraz 200 i liczba wciąż maleje.. Ale to nie moja sprawa.

To serwer Ethiela i on rozdaje karty. Spoko. Tylko szkoda, że troszkę postępuje nie fair.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...