Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Theris.pl [Dedyk] [Medium]

Boxxy

Jaki schemat systemu ulepszania wybrać?  

80 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki schemat systemu ulepszania wybrać?

• +0 - +3 (perły), +4 (X - U* z mobów) +5 (Y - z mobów) +6 (X i Y z mobów) +7 - +9 (U* boss/metin, i na +7 b. perła i tak dalej) +0 (kolejny item - U* z dungeonu, U* boss/metin, 2 U* z mobów)
    • +0 - +6 (ulepki z mobów), +7 - +9 (moby+metki/bossy) i przeróbka na +0 (moby, metki/bossy, dungeon)
    • +0 - +6 (ulepki z mobów), +7 - +9 i +0 (moby+metki/bossy+dungeon)
    • +0 - +6 (yang i np. małże), +7 - +9 (1 ulepka z metina, 2 z bossa), kolejna +0 (wszystkie ulepki)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli będzie s2/reset całkowity? Również zagrałbym na serwerze od nowa.

1. Dodaj inne tekstury m1. (Np. te z dreikona)

2. Dodaj świecenie zbroi. 

Mamy różne świecenia zbroi (niebiańskie, czerwone, złote adekwatne do zbroi), nie chciałbym wprowadzać przesadnego świecenia, żeby utrzymać mimo wszystko jakiś ład i porządek, przez przesadne świecenie nie widać prawie samej zbroi. Moim zdaniem postać to nie choinka (myślę że jej odzienie, tj. broń i zbroja powinny kreować jej wygląd), jak w M1 by się zebrało dużo osób z takim wielkim świeceniem (pewnie jeszcze animowanym) to mielibyśmy pokaz świetlików.

Oczywiście nie wiem jakie świecenie masz na myśli, ale pisząc przesadne mam na myśli to z kółkiem pod/wokół postaci, zwykłe świecenia natomiast na pewno będą, bo lekka poświata to fajne urozmaicenie.

Co do tekstur - to już są aspekty wizualne, raczej nie mam duszy artysty, ale na końcu prac można zwrócić uwagę również na takie detale, jeśli otoczenie może wyglądać efektowniej :)

Będzie reset całkowity, taka reaktywacja Therisa, nie widzę sensu S2, czyli istnienia dwóch bardzo zbliżonych do siebie serwerów (bo jednak planuję kilka głównych zmian, np. dropienie ulepszaczy z bossów/metinów i dungeonów, zamiast kopania rudy (którą można wykorzystać np. do wytwarzania setów biżuterii lub w jakimś systemie) :)

@Boxxy a dałbyś radę gdzieś tak przynajmniej do połowy lipca się wyrobić z serwerem :? No pomuciłbym na takim serwerze <3, bo pliki są genialne :).

P.S

Czekam z niecierpliwieniem pewnie jak inni na reaktywejszyn :D. Po lajkach u cb widać ile osób to docenia :).

Pozdrawiam Serdecznie KaCu ;P

Pewnie tak, ale czas pokażę co uda mi się w tym czasie zrobić i jak przebiegną wszystkie późniejsze testy etc.

Wszelkie postępy na pewno będziesz mógł śledzić na naszym forum, gdzie czekam na propozycję dungeonów etc. jak i samej rozgrywki, aby była bardziej przystępna dla graczy niż dotychczas.

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 994
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mamy różne świecenia zbroi (niebiańskie, czerwone, złote adekwatne do zbroi), nie chciałbym wprowadzać przesadnego świecenia, żeby utrzymać mimo wszystko jakiś ład i porządek, przez przesadne świecenie nie widać prawie samej zbroi. Moim zdaniem postać to nie choinka (myślę że jej odzienie, tj. broń i zbroja powinny kreować jej wygląd), jak w M1 by się zebrało dużo osób z takim wielkim świeceniem (pewnie jeszcze animowanym) to mielibyśmy pokaz świetlików.

Oczywiście nie wiem jakie świecenie masz na myśli, ale pisząc przesadne mam na myśli to z kółkiem pod/wokół postaci, zwykłe świecenia natomiast na pewno będą, bo lekka poświata to fajne urozmaicenie.

Co do tekstur - to już są aspekty wizualne, raczej nie mam duszy artysty, ale na końcu prac można zwrócić uwagę również na takie detale, jeśli otoczenie może wyglądać efektowniej :)

Będzie reset całkowity, taka reaktywacja Therisa, nie widzę sensu S2, czyli istnienia dwóch bardzo zbliżonych do siebie serwerów (bo jednak planuję kilka głównych zmian, np. dropienie ulepszaczy z bossów/metinów i dungeonów, zamiast kopania rudy (którą można wykorzystać np. do wytwarzania setów biżuterii lub w jakimś systemie) :)

Pewnie tak, ale czas pokażę co uda mi się w tym czasie zrobić i jak przebiegną wszystkie późniejsze testy etc.

Wszelkie postępy na pewno będziesz mógł śledzić na naszym forum, gdzie czekam na propozycję dungeonów etc. jak i samej rozgrywki, aby była bardziej przystępna dla graczy niż dotychczas.

Pozdrawiam.

To ta wiadomość mnie bardzo cieszy. Grałem przez ten czas na paru serwerach ale jednak ten to było coś - był jakiś taki fajny klimacik ;D.

Odświeżę sobie dziś hasło u was na forum i może coś zaproponuje dot. jakiś możliwych nowości.

Opublikowano

Chodzi mi o świecenie głównie kolorowych stalek np. pod kolor takie jak ma niebianka na plu tylko pod kolor, bardzo fajnie to wygląda przez co zbroje widać ale i efekt, jakaś planowana data startu?

Opublikowano

Chodzi mi o świecenie głównie kolorowych stalek np. pod kolor takie jak ma niebianka na plu tylko pod kolor, bardzo fajnie to wygląda przez co zbroje widać ale i efekt, jakaś planowana data startu?

Na pewno w lipcu, bliższa data pojawi się z czasem, wcześniej pewnie jakaś zapowiedź, bo jednak trochę się zmieniło od czasu startu Therisa i jeszcze będzie wiele zmian.

Opublikowano

Boxxy zrób tak, że pierwszy set będzie ulepszany małżami które np. będą dropić z standardowych bossów, a następny sety będą już wymagał dropu z metków i bossów z nowych map 

Opublikowano

Boxxy zrób tak, że pierwszy set będzie ulepszany małżami które np. będą dropić z standardowych bossów, a następny sety będą już wymagał dropu z metków i bossów z nowych map 

Mimo wszystko chcielibyśmy tutaj wpleść jeszcze dungeony, żeby handel jakoś fajnie funkcjonował, bo inaczej po co na nie chodzić (po większą ilość w/w ulepek? - to znów przesyt), brak różnorodności ulepek.

Osobiście jestem za opcją pierwszą, to taki kompromis pomiędzy opcją ostatnią a drugą/trzecią, nie będzie za trudno, a będą różne ulepszacze.

Rzecz jasna na początkach gry można wiele rzeczy ułatwić, a dopiero od setnego poziomu rozpocząć stopniowe zwiększenie trudności (ale też wszystko w normie easy/medium)

I tutaj tak jak mówisz, pierwszy set broni/zbroi epickich będzie zaczynał się pewnie gdzieś od 85 poziomu (więc tutaj mogą być zwykłe podstawowe perły/małże do ulepszeń), a dopiero od 100 lvl przedmiotu możemy rozpocząć preferowany schemat ulepszeń.

Całe ulepszanie byłoby schludnie opisane na forum, więc tutaj też nikt by się nie pogubił co z czego i jak :)

Zapraszam serdecznie do ankiety w PIERWSZYM POŚCIE TEGO TEMATU i dyskusji,

gdzie możecie pomóc nam wybrać schemat systemu ulepszeń broni/zbroi.

LINK DO POCZĄTKU TEMATU:

http://www.mpcforum.pl/topic/972999-therispl-dedyk-medium/

Opublikowano

Mimo wszystko chcielibyśmy tutaj wpleść jeszcze dungeony, żeby handel jakoś fajnie funkcjonował, bo inaczej po co na nie chodzić (po większą ilość w/w ulepek? - to znów przesyt), brak różnorodności ulepek..

Też racja to może wprowadzić trochę dropu ulepek na dangeony, a trochę do dropu z bossów na nowych mapach ? zrobić taką mieszankę 

Opublikowano

Też racja to może wprowadzić trochę dropu ulepek na dangeony, a trochę do dropu z bossów na nowych mapach ? zrobić taką mieszankę 

Myślę, że jeżeli wygra opcja numer 4 (+0 - +6 (yang i np. małże), +7 - +9 (1 ulepka z metina, 2 z bossa), kolejna +0 (wszystkie ulepki) ) -

to na ulepszenie kolejnej broni po prostu włączymy ten ulepszacz z dungeonu, a kolory pereł będziemy zmieniać co 50 poziomów gry,

żeby nie było sytuacji, gdzie przez całą rozgrywkę zdobywamy jeden zestaw pereł (biała, niebieska, czerwona) bo będzie ich po prostu przesyt i kolosalne ilości.

Zapraszam do ankiety.

Opublikowano

A ja mam takie pytanko. Na kiedy planowana bezdie reaktywacja tego servera? Wydaje sie byc ladny i ciekawy, choc sam nie wiem jak to bedzie po starcie.. :D

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Bedzie reset ?

Będzie. Serwer będzie bardziej dopracowany (choć i tak uważam że było super)

Opublikowano

Owszem, będzie reset - reaktywacja serwera, w jeszcze lepszej formie - mam nadzieję, że bez bugów.

Co do terminu, minimalnie w połowie lipca wstępnie planuję jakieś beta testy, potrwają z tydzień i ruszamy.

Więc może pod koniec lipca uda się już mieć coś pewnego, ewentualnie później - zależy jak się wyrobię.

Także musicie jeszcze trochę poczekać, ale wszystko musi być dopieszczone i przetestowane :)

Opublikowano

Liczę bardzo na Therisa. Bardzo dobrze mi się grało rok tmeu (poczekam miesiąc nie grając nigdzie indziej żeby mieć siły na ten serwerek  :D ). A reklama będzie bo fajnie by było gdyby zawitało tyle osób ile rok temu (a nawet więcej).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

i co, jakies info?

Start przewidujemy na sierpień, co do dokładniejszego terminu musicie śledzić nasze forum, możecie tam również pisać Wasze pomysły co do rozgrywki.

Kilka dni przed startem będą jeszcze beta testy otwarte/zamknięte, o tym również będziemy informować jak już wszystko będzie gotowe.

Nie zaglądam na MPC kilka razy dziennie, dlatego polecam obserwować nasze forum - tam zawsze najświeższe informacje, ale oczywiście nie zabraknie tutaj nowej prezentacji a wcześniej możliwe że zapowiedzi :)

PS. poinformowałem moderatorów, aby póki co zamknęli tą prezentację i przenieśli do kosza, w swoim czasie pojawi się prezentacja nowej odsłony.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...