Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak poprawnie wgrać Moda na Ravie + Bot na Hematy

Alternatyw

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 274
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mógłby mi ktoś zuploadować poprawny plik mod_config.cfg ? Bo jak pisze do kogoś na pw to pisze ze mam moda, bo spacji nie ma.

Δ ( ͡º ͜ʖ ͡º)  ಠ_ಠ Δ

Opublikowano

The dynamic link library 'DevIL.dll' could not be found

Ludziska pomozcie z tym błędem.. nie moge sie go pozbyc. Dodam, że wyskakuje mi on gdy odpalam ravie na bocie.. Odpiszcie!!:P

Opublikowano

Jak zrobić aby bot zbierał muszle też ? Bo wpisałem w item_ravia ten kod : 29001 ETC icon/item/50037.tga i nic mam mu jeszcze przyporządkować jakiś obrazke czy coś jak jest z hematami ? 50011 ETC icon/item/50011.tga d:/ymir work/item/etc/jewellery_box.GR2 ?

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

Działa to jeszcze :P ??? Nie było mnie tydzień na metku :(( ,pytam się ponieważ gdyż chcę się zalogować na moda to pisze cały czas zostaniesz połączony z serwerem :((

Opublikowano

Mógłby mi ktoś zuploadować poprawny plik mod_config.cfg ? Bo jak pisze do kogoś na pw to pisze ze mam moda, bo spacji nie ma.

U mnie w tucie jest aktualne

Działa to jeszcze :P ??? Nie było mnie tydzień na metku :(( ,pytam się ponieważ gdyż chcę się zalogować na moda to pisze cały czas zostaniesz połączony z serwerem :((

Zmiana ip była

The dynamic link library 'DevIL.dll' could not be found

Ludziska pomozcie z tym błędem.. nie moge sie go pozbyc. Dodam, że wyskakuje mi on gdy odpalam ravie na bocie.. Odpiszcie!! :P

Moda instaluj do folderu z pl a nie ravią

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

U mnie w tucie jest aktualne

Zmiana ip była

Moda instaluj do folderu z pl a nie ravią

Co mam zrobić zeby się zalogować :P ???

Opublikowano

mimo tego że zrobiłem tak jak na poradniku najpierw wgrałem pl'a potem moda i podmieniłem plik serverinfo.py niby mam te channele pisze u all norm ale mimo to cały czas błąd ... mógłbyś coś doradzić ? dam 5 lików za pomoc

Opublikowano

Najwyraźniej musiałeś coś zrobić źle bo skoro każdemu działa a tobie nie to raczej z mojej winy to nie jest =)

UWAGA !!

LINK DO PACZKI ZE SPAKOWANYM METINEM Z KAMER MODEM I WSZYSTKIM TYM O CZYM WSPOMNIAŁEM W TYM TEMACIE:

Prosze o lajki bo przez to że musiałem to wrzucać opuściłem mixa w cs'sie [*] .

Skan:

h8njex.jpg

Żartuje , po prostu miłego czitowania =).

Pozdrawiam i jak macie jakieś pytania to walcie śmiało

No nie bądź żyła zostaw like :<

Wszystko z pa$i :D.

Da sie pobrac to za free ? Ma ktos moze konto na tym hostingu, bo trzeba zapłacic 10 zł...

Opublikowano

dobra wyjebałem 10 zł, ale nie działa !!!
Co zrobic z tym botem ????????????????????????????????????????????????????????
Cały czas sie łaczy i jakos nie moze

Opublikowano

Siemka. Zrobiłem wszystko tak jak na poradniku ściągałem all i tak samo zapisywałem, wbijam na moda, pisze na all Ch norm, loguje się i pisze: zostaniesz połączony z serwerem. Coś poradzicie ? Elo

Opublikowano

Witam. W tym poradniku krok po kroku postaram wam się pomóc i pokazać jak poprawnie zaprogramować serwer Ravia.eu na Kamer modzie + jak ustawić bota na hematy.**

**- Ten poradnik jest dla zielonych, tych którzy mimu wielu tematów nie są dalej w stanie tego ogarnąć. A wiem że jest dużo takich osób a ze względu na dużą ilość czasu wolnego postanowiłem napisać ten poradnik właśnie dla tych osób.

No dobrze.. Zaczynajmy !!

1. Przede wszystkim musimy zacząć od tego by ściągnąć Polskiego Metina. (wersja ważna nie jest)

http://www.metin2.pl/main/download

2. Ściągamy Kamer moda z oficjalnej strony :

http://www.metin2mod.tk/ml2010sf.html

3. Wgrywamy Kamer moda do folderu z pobranym metinem.

ap2t39.jpg

4. Ściągamy serwerinfo.py i wrzucamy go do głównego folderu z naszym modem (dzięki temu będziemy mogli wejść na ravię , bez tego pliku będziemy mieć trzy kropki przy CH)

http://www.speedyshare.com/vfYJy/serverinfo.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/8ecf7f835b9b71818d4e764e7259db935893d5c35baf5bb5f2cff5710d649640/analysis/1371670366/

5. Następnie jeśli chcemy się "zabezpieczyć" przez natrętnymi graczami jak i Administracją wchodzimy w główny folder z modem po czym otwieramy plik mod_config (najlepiej przez notatnik/WordPad)

4kqzyt.jpg

6. Gdy już wejdziemy w mod_config poprzez notatnik to : uwaga KASUJEMY CAŁĄ 6 LINIJKĘ tekstu po czym wklejamy następującą treść: (spacje są ważne dlatego je wklejamy również)

Gdy zapiszemy zmiany to w grze (nawet na kamer modzie) podczas gdy ktoś do nas napisze a my mu odpiszemy normalnie będziemy mieli godzinę, lvl itd tak jak byśmy pisali na cliencie . SS potwierdzający:

3714yv.jpg7eeyu5.jpgmj5mk8.jpg

Jak widzicie na modzie wygląda to całkiem inaczej, lecz w ostatecznym rezultacie na cliencie wszystko dobrze wygląda.

7. No to czas na bocenie. Skoro mamy już kamer moda, mamy również ogarnięty czas i lvl na szepcie można zabrać się do zarabiana na hematach. W najbliższych punktach szczegółowo wam pokaże co i jak musicie zmienić by sobie zarabiać.

8. Zacznijmy od ustawień które powinniśmy mieć żeby bot nam dropił. Wchodząc do gry na modzie w prawnym dolnym rogu mamy taką oto ikonkę :

zdf23p.jpg

Klikamy na nią LPM i wyświetli nam się okno ustawień. Tam wszystko zróbcie jak na tym ss'sie:

5tyydb.jpg

+ Na tym pasku musimy ustawić to tak:

vt9t55.jpg

Dzięki powyższym ustawieniom nasz bot będzie sam lurał, bił , biegał za potworami , auto potował , oddawał expa na gildie jak i automatycznie podnosił przedmioty. Proszę jedynie zwrócić uwagę na Mobber dystans. Ważne jest to by mieć ustawione 5/5000. Co prawda można ustawić nawet na 9999 ale wtedy będzie nam wyrzucać clienta co 30 minut a po drugie jak mamy ustawione 5000 to luruje nam spota identycznie jak na 9999.

9. Jak wiadomo podczas botowania będzie leciało dużo śmieci, zbrojki bronie itd. Jest to tak zwany syf który tylko nam laguje grę + czasem bot może ominąć hemata przez to że na ziemi leży za dużo hematów. Jak się tego pozbyć?

Ściągamy dwa pliki (są w paczce):

http://www.speedyshare.com/MSBBA/Item-Ravia.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/7fb9bb2bb919b1e3f175e22f1ae38cccb9919736c9a6750871e5b7370ab4ca1c/analysis/1371669754/

Po czym wchodzimy do naszego folderu z metinem , następnie wchodzimy w folder "mod" i wrzucamy

tam te dwa pliki (podmieniamy)

ihnj8e.jpg

Gdy zalogujemy się do gry nie będziemy widzieć nic prócz :

- Potek

- Pelerynek

- Hematów (pod postacią szkat blasku)

Reszta przedmiotów w tym eq naszego dropka nie jest widoczne więc wszelkie zmiany eq , zakładanie rękawiczek trzeba robić na cliencie.

Dzięki temu pozbywamy sie syfu i widzimy tylko rzeczy wypisane powyżej.

10. Oczywiście jest to wersja jedna z najbardziej bezpiecznych gdyż nie posiada WH , mh itd. Wszystko z perspektywy Clienta wygląda normalnie po za mega wielkim lurem potworów. Tak to na szepcie itd wszystko jest okej. Jednakże radzę wam siedzieć przy komputerze bądź mieć ciągle oko na boty gdyż GM'owie nie śpią co można zauważyć po wejściu w ban liste:

http://ravia.eu/?page=zbanowani

Wiem że najlepiej było by iść z kolegami na dwór a boty by same biegały lecz na serwerze gra dużo tzw "Konfidentów" czyli graczy którzy podchodzą piszą cześć co tam itd po czym robią ss'y , nagrywają filmy zgłaszaja do supportu a na drugi dzień konta zbanowane. Jeśli chodzi o mnie sam do dnia dzisiejszego sie w takie bocenie bawie (oczywiście jestem przy kompie lecz oglądam telewizje) i jeśli chodzi o mnie to ja zarabiam tak:

hgsvyb.jpg

Oczywiście każdy może sobie odpalić więcej botów, zalezy kto ma jakiego kompa :).

Okej to by było na tyle w tym poradniku :). Jest to mój pierwszy poradnik na MPC więc proszę o wyrozumiałość. Sprawdzałem dwa razy i wydaje mi się że nic ważnego nie ominąłem jak i szczegółowo pokazałem/opisałem co trzeba zrobić by wszystko działało . Nie jest to żadna kopia innego poradnika, wszystkie ss'y/treść tematu są moje. Pliki zdobywałem na własny interes a teraz je po prostu udostępniam. Co prawda widziałem parę pojedynczych poradników jak to zrobić ale to były porady dość mało rozbudowane jak i zdrobnione (bez obrazy dla autorów) a ja napisałem to szczegółowo tak żeby każdy mógł to ogarnąć. Nie napisałem tego dla lajków lecz dla pomocy, piszcie komentarze jak oceniacie mój pierwszy poradnik jak i dajcie znać czy o czymś czasem nie zapomniałem to poprawię.

Pozdrawiam i miłego bocenia =).

Stary + dla ciebie i to wielki bo tak dobrze wytlumaczyles hoc niewiem czy to dziala bo jeszcze nie pobralem ale kumplowi dziala ;D

Opublikowano

Wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją, a jak próbuje wejść na Ravie z moda pisze "Zostaniesz połączony z serwerem" i tak stoi... ;/ Wie ktoś jak to naprawić?

sygnad.png

Opublikowano

Działa już? Jeśli tak to skąd te nowe serverinfo.py ściągnąć żeby pelerynki działały? Nie moge sprawdzic teraz ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...