Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Otwarcie 21.05.2013 - 20:00! World Of Destiny ! 110cap / Job server / Coin System/ New Arena/ New Avatar/ Polski Project!

WorldOfDestiny

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 539
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dlaczego sie zalogować nie mogę ?

@Edit

serwer padł czy co ?

sro2012122323453851.jpg

Name Server : DemonRoad

Name : RetroX

Level cap : 140

Bulid : Fire : 140. Light : 120. Pacheon : 140. Cold : 20.

Opublikowano

Nie będzie zamknięcia. Serwer jest opłacony z góry, i będzie stać czy komuś się nudzi czy nie, czy jest konkurencja czy nie. Serwer jest zrobiony dla graczy którzy jednak lubią grać w silka, kochają tą gre, a nie dla pseudo hakerów którzy mają zabawę puszczając dosa... Wszystkie serwery mają trudne początki i z tym nie jest inaczej, ale zadawala nas fakt że ludzie nie odpuścili sobie i wracają na serwer grać, rozumieją że takie rzeczy są niezależne od nas.

Opublikowano

Server will be Offline xD hah

sro2012122323453851.jpg

Opublikowano

Nie będzie zamknięcia. Serwer jest opłacony z góry, i będzie stać czy komuś się nudzi czy nie, czy jest konkurencja czy nie. Serwer jest zrobiony dla graczy którzy jednak lubią grać w silka, kochają tą gre, a nie dla pseudo hakerów którzy mają zabawę puszczając dosa... Wszystkie serwery mają trudne początki i z tym nie jest inaczej, ale zadawala nas fakt że ludzie nie odpuścili sobie i wracają na serwer grać, rozumieją że takie rzeczy są niezależne od nas.

Server jest dla graczy, rozumiem pochwalam itp. ale troche to robi się irytujące gdy wbijasz wieczorem a tu albo lagi taki że kupienie potów trwa 10 min albo za chwile serv pada, lub wywala ludzi co 5 min. Więc nie do końca jest to prawdą że jest to niezależne od was, mogliście poczekać troche(bo rozumiem naprawdę że to jest dość spory wydatek na raz i nie każdy ma tyle kasy do wywalenia od tak) i naprawde zakupić tą blokade ddos czy jak to sie tam zwie, postawić solidny server a na bank by się wam to zwróciło to dość szybko. Kolejna sprawa, nazywacie ludzi pseudo hakerami rozwalającymi serva, jeżeli reklamujesz się w każdym temacie inego serva(tak jak ktoś tam up pisał) to wcale się nie dziwię że komuś się nudzi, bo to już nie jest konkurecja, to jest podpierdalanie graczy na żywca.

Zanim ktoś zacznie pierdolić że czepiam się polskich projektów, grałem na dragonroad.

@Down.

Widzę że dokładnie nie doczytałeś co napisałem. A co do dragonroad.. sami się doprosili w pewnym stopniu że byli tyle w plecy, sporo nieprzemyślanych ruchów tam było. Jednym z nich było danie praktycznie wszystkiego z im za eggi/hearty + silki za godzine grania - więc z czego miał zwrócić kase? Nawet sp można było kupić za silki, z tego co pamiętam 50 silków za 100k sp a to jest doba bocenia. Więc ludzie nie musieli wydawać złamanego grosza na immortale i inne syfy.

Opublikowano

Człowieku ja zrobiłem 1temat na mpcforum a to że ludzie sami z siebie zapraszają innych to nie jest zależne odemnie, poza tym Lucalo nie zapominaj że żyjemy w polsce heh nie mam na zbyciu 1,5 tys złotych na anty ddos żeby wywalić tyle w ciemno, a co do tego zwracania się, no już mi aqua opowiadał jak mu sie zwróciło że miał 700zł w plecy, jeszcze spróbuje coś zrobić, zmienimy hosting strony www, pozabezpieczamy porty od niej i wtedy zobaczymy jak będzie ale jak już mówiłem, nieda się odeprzeć ataku 1gb z przepustowością 100mb^ tak samo jak do autobusu nie wsiądzie 500 osob naraz

Opublikowano

Człowieku ja zrobiłem 1temat na mpcforum a to że ludzie sami z siebie zapraszają innych to nie jest zależne odemnie, poza tym Lucalo nie zapominaj że żyjemy w polsce heh nie mam na zbyciu 1,5 tys złotych na anty ddos żeby wywalić tyle w ciemno, a co do tego zwracania się, no już mi aqua opowiadał jak mu sie zwróciło że miał 700zł w plecy, jeszcze spróbuje coś zrobić, zmienimy hosting strony www, pozabezpieczamy porty od niej i wtedy zobaczymy jak będzie ale jak już mówiłem, nieda się odeprzeć ataku 1gb z przepustowością 100mb^ tak samo jak do autobusu nie wsiądzie 500 osob naraz

Zacznijmy od tego że jeżeli zakładasz serwer w celach zarobkowych ( Nie nie wmawiajmy sobie teraz że robisz to dla graczy itp itd...) to musisz się pierw zapoznać się w tym temacie dogłębnie,

Na początku tego jak wyszły pliki jeszcze miałeś szanse pyknąć server za 400zł dla Polaków i się nie martwić. Ale dziś postawienie servera to około 1800zł/miech.

Teraz pojawia "Ale będe w plecy więcej pieniędzy" .Jeżeli byś na samym początku zapoznał trochę z tym co się działo to byś wiedział że stawienie servera stawiając BARDZIEJ na Polskich graczy jest nie opłacalne. Nie z powodu zachowania a ilości graczy.

A jeżeli zakładasz server na international i reklamujesz na forach takich jak e**p czy *z(nie wiem czy mogę wymieniać skróty tych forów tutaj. dlatego jest mała cenzura) to musisz mieć od samego początku ochrone DDoS i chociaż jakiś wcześniejszy rozgłos . Ludzie na e**p nie wchodzą na każdy server który się pojawi. Albo team musi być znany, albo server naprawdę dobry.

W Polsce jakbyś przeglądał stos wcześniejszych serverów jest tak że server wchodzi na tydzień a później Polacy hejtują wszędzie( Niemam tu na mysli wszystkich ale 2/4). I idą na inny server co było by połową biedy to jescze w dodatku nie polecają servera który może naprawde mieć jakieś ambicje.. A do tego jak widzę i w Polsce pojawiają się osoby z botnetami .

Więc najlepiej było pierw dedyka którego jak z tego co czytałem wcześniej udostępnić komuś za opłatą uzbierać na nawet ochrone 2Mpps . (Około 1000zł już z Dedykiem)

Dokończyć cały server na własnym pc , reklamować jakieś 2 tygodnie wcześniej bez bety czy innych rzeczy bo jeżeli robi się wszystko rozważnie i na spokojnie to niema żadnych błędów.

Teraz zmiana hostingu i reszty już nic nie da. Zmienianie hostingu które zajmie około 2 dni to u kogoś tylko zmiana na inne ip do Ataku co zrobi w 5 sekund.

A co do tego narzekania że nie da się odeprzeć ataku 1gbps z przepustowością 100mb to po prostu było pomyśleć o tym przed próbą stawienia servera.

PS. Jeżeli ktoś już DDoS'uje server. To nie liczyłbym na to że odpuści tylko myślał skąd załatwić pieniądze na Anti-DDoS

To tylko moje zdanie w tym temacie. Nie jest to żadna ofensywa z mojej strony tylko poprostu realistyczne przedstawienie sytuacji.

PS2. Jeżeli ktoś chce mi coś powiedzieć czy zacząć obrażać to lepiej na PW oszczędzicie chociaż sobie %.

PS3. Gauczo i reszta prześledźcie całą historie RoR'a oraz historie reszty moich serverów zanim napiszecie że mój server nie wystartował i żebym nie pouczał. A jeżeli po tym nadal masz jakiś problem to naprawdę pisz na PW. + Ciekawe kto zaczął historie Polskich prywatnych serverów Gauczo. :)

BTW. RoR mimo tego że nie wystartował miał więcej ściągnięć clienta niż nie jeden server przez rok.

TIOiE.jpg

Opublikowano

Prawda jest taka ,że serv jest spalony i nie ma co zbierać na anty DDoS bo ci się to już nie opłaci.

Jak serv wystartuje i nie ma wpadki to na początku miałeś 120 graczy na startcie, 2-3 dni byłoby 200-250 graczy serv się rozwija,a teraz jest 20 i ludzie tu nie przyjdą grać bo poprostu są zdegustowani.

Więc ja bym nie myślał nad ładowaniem kasy w błoto ,tylko jakimś nowym projektem bez wpadki i z dobrą reklamą.

Opublikowano

jak mowilem tak sie stalo, to bylo do przewidzenia(brak mozgu?)

@Admin servera
z otwieraniem czego wlasnego nie wazne czego, sklepu, czy innego gowna co sie otwiera-trzeba zainwestowac kase w ciemno i albo sie uda albo sie nie uda i bd w plecy. To jest biznes i kto nie ryzykuje ten szmpana nie pije. A jak cie na to nie stac aby wykupic protecta,dedyka i wszystkiego co potrzebne to sie za to nie bierz... mnie rowniez nie stac na wiele rzeczy i nie placze z tego powodu i nie przerabiam sobie fiata kupe na ferrari tylko dlatego ze mi sie podoba ferrari i jezdze komunikacja miejska badz chodze na nogach. Odpusc sobie server i idz spac

b421ea0bef5eb630m.png

Opublikowano

gepard z tobą skończyłem już rozmawiać wcześniej, ale skoro wszystko co ludzie stawią ci czoła odpuszczasz to współczuje Ci w życiu, skoro nigdy nie stawisz czoła przeciwnościom.. Ale nie ważne, co do Ciebie rofdzio_ masz racje bo wiem że pierwsze dni serwera sa najwazniejsze jak i ten glupi anty ddos, tylko jak mówiłem żyjemy w polsce, sam pracuje, opłacam dedyk miesięcznie i to nie jest 20zł, ale nie jestem milionerem ani nie zarabiam 5-10 tys miesiecznie zeby było mnie stać 2 tysiace wydać na start serwera i jego pierwsze 2 miesiace, zeby sie rozkrecił.. Dlatego że została otworzona beta ponieważ sam go tworzyłem i wiedziałem że będą jakieś bugi a dzięki becie je wyeliminowaliśmy, a co do anty ddos, aktualnie jest filtr(który pewnie h*j daje) i rozmawiam z firma od anty ddosa zobaczymy jaka przyszłość serwera będzie, tak czy tak są tylko 2 drogi będzie stać lub upadnie..

Opublikowano

Tylko wiesz załatwianie tego już PO starcie servera to nie jest najlepszy pomysł. Ludzie którzy sobie już odpuścili grę na tym serverze myślę że nie wrócą . Bo albo liczba graczy rośnie albo spada.

TIOiE.jpg

Opublikowano

jak mówiłem zobaczymy jak będzie, nie jestem człowiekiem który odpuszcza jak widzi przeciwności, będe się starać uratować to co jest.. I z czasem zobaczymy czy było warto

Opublikowano

jak ty piszesz że nie masz funduszy na rozwuj serwera to po co sie pchasz w takie rzeczy ? że by tylko mieć z teg kożyć majątkową pewnie poprzez to że ci pare osób kupi silki a ty otworzysz gówniany serwer zrobisz ludzi w chu..ja i na tym sie zakonczy przygoda.

I sam sie zastanow bo sobie przeczysz piszesz że nie masz srodkow na serwer a gadasz z firmami od ddos " japierDole "

Opublikowano

Może Ja coś napiszę , do hejtów " z góry pierdole was co o mnie piszecie "

@Raf Popieram twoje zdanie

Primo One :

Polski serwer to nie polski serwer to śmieciowaty , Jeśli nie wiesz jak się zabrać do czegoś na czym się nie znasz , a mówisz że się znasz to jesteś w wielkim błędzie .

Primo two :

Osobiście do Administracji nic nie mam ale jak ja widzę co się dzieje to aż mi się śmiać chce.... Tak jak już powiedziałem i pisałem w grze , To nie tylko ja Atakuje wasz serwer , lecz inni też , dzisiaj Ci gości pokazał Samym pingowaniem Ci wypierdolił serwer w kosmos.... a co by było jak by udeżył Ci na dedyka ? pomyśl... A i jeszcze jedno , Free Trial DDoS Protection nic Ci nie da. Dziękuje

@Do Modów / Adminów .

Przepraszam za przeklinanie lecz musiałem to napisać. ^^

sro2012122323453851.jpg

Opublikowano

Ludzie na tym forum tacy modrzy są . Sami informatycy programiści pewnie a założę się , ze połowa z was nie była by nie była wstanie nawet zrobić serwera wieć przestańcie się czepiać. Zamiast wspierać polskie projekty tylko je niszczycie. Zal mi takich ludzi jak wy i tego jak się zachowujecie

za co niby warn ?

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Ja bym nie był wstanie zrobić tego serwera przyznam sie odrazu i daltego nawet bym sie za niego nie zabierał " rece z daleka "

oczywicie mógł bym co pokombinowac jak bym bym taki uparty ale pózniej by wyszlo to co wyszlo " czyli wielki H... "

i bym wam napisał że :

tylko jak mówiłem żyjemy w polsce, sam pracuje, opłacam dedyk

dlatego macie " H.. nie serwer "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...