Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gość Pan Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To sie nie wypieraj, że nigdy nie bazował na gotowcach bo bez nich ten serwer by nigdy nie powstał.

Jak stary PVPU stał na dobrym serwie to czemu przy 20 graczach tak lagowało, że nie dało się normalnie latać?

Chodziło o mi o normalne boty, UDOBota każdy mógł sobie zmodyfikowac z source, przerobienie botów na UW było banalne nawet bez source. Zwykłe przekierowanie IP i gorzej/lepiej (w zależności jaki bot) działał.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wejdź sobie na www.warriorvps.com. Na VPSie kupionym w tej firmie działało PvPU. O ile dobrze pamiętam to pakiet Silver lub Gold. Więc nie pierdol o słabym serwerze, bo słaby to on nie był.

Serwer (.exe, który się odpala, żeby serwer DO działał) jest pisany od zera w C#, azure to gówno - słabo napisane, pełno ludzi bierze się za modyfikowanie azure i je wydaje, co czasami polepsza skrypt, a w większości pogarsza.

Miałem dostęp do plików serwerowych / strony PvPU (miałem dostęp do VPSa). Także wiem co mówię. A ty tutaj nie pierdol jakiś teorii spiskowych, jak się nie znasz.

Pozdrawiam,

Nommo.

Opublikowano

W takim razie szału nie było z tym serwem. Lepsze mam shackowane...

Nigdzie nie "pierodliłem teorii spiskowych" podawałem tylko fakty.

Jeśli serwer według ciebie był wystarczający(nie wiem ile serwer DO potrzebuje ramu ale 2 czy nawet 4gb wydaje sie troche malo), to znaczy że macie zjebanie zoptymalizowany serwer...

Opublikowano

No bo był zjebanie zoptymalizowany, dlatego zrobiliśmy nowy ;)

Opublikowano

Wejdź sobie na www.warriorvps.com. Na VPSie kupionym w tej firmie działało PvPU. O ile dobrze pamiętam to pakiet Silver lub Gold. Więc nie pierdol o słabym serwerze, bo słaby to on nie był.

Serwer (.exe, który się odpala, żeby serwer DO działał) jest pisany od zera w C#, azure to gówno - słabo napisane, pełno ludzi bierze się za modyfikowanie azure i je wydaje, co czasami polepsza skrypt, a w większości pogarsza.

Miałem dostęp do plików serwerowych / strony PvPU (miałem dostęp do VPSa). Także wiem co mówię. A ty tutaj nie pierdol jakiś teorii spiskowych, jak się nie znasz.

Pozdrawiam,

Nommo.

Zauważ że wzieli się na pisanie serwera po wydaniu tego silnika.

Pisałem z "Miszczem" wcześniej, widział nasz(ja i Quake) emulator serwera z multiplayerem i nie wiedział nawet jak za to się wziąć.

Automagicznie po wyjściu tego serwera olśnienie i objaw geniuszu nagle wszystko wiedzą.

Więc nie wciskaj mi kitu, że ich pefałpeuniferse jest pisane od 0 bo od 0 to mogą sobie najwyżej napisać kalulator.

Opublikowano

Sekhmet, jest pisane od 0. Czy ja powiedziałem, że oni nie bazowali na icon8 ? Mogli bazować na kodzie icon8, tyle, że napisali serwer w C#, a nie w Javie. Więc napisali od 0. Czy tak czy tak nie ma co się kłócić, tylko cieszyć, że ktoś robi serwer i nie ma tego w dupie, tak jak inni.

Pozdro,

Nommo.

Opublikowano

Zróbcie start na 1 wrzesień, będzie najlepiej i te "gimbazy" przestaną płakać, albo i odwrotnie <3 . Tak wg, mnie najlepiej bo każdy piszę kiedy start i spami wam o tym.

Miszczu, będzie mógł wreszcie odpocząć w wakacje, a Anonymous, pójdzie na siłownie :rolleyes:

0010389727.jpg

Opublikowano

Zauważ że wzieli się na pisanie serwera po wydaniu tego silnika.

Pisałem z "Miszczem" wcześniej, widział nasz(ja i Quake) emulator serwera z multiplayerem i nie wiedział nawet jak za to się wziąć.

Automagicznie po wyjściu tego serwera olśnienie i objaw geniuszu nagle wszystko wiedzą.

Więc nie wciskaj mi kitu, że ich pefałpeuniferse jest pisane od 0 bo od 0 to mogą sobie najwyżej napisać kalulator.

Zmieniasz treść rozmowy, bo zastanawiałem się nad kodem funkcji js służącej do umieszczenia plików .swf na stronach BP, a że ty tego nie zrozumiałeś to nie moja wina.

@człowiek z rp w nicku

nie chodziło o ram, bo tego zjada kilkadziesiąt mb, nie o procesor, bo najwyżej kilkanaście procent, a o łącze, bo wyobraź sobie przesyłanie informacji o ataku do 50 graczy co 3 sekundy.

Opublikowano

szkoda ze ja nie umiem żadnego jezyka bo mam fajne pomysły na swojego priva ale nic z tego -.- nie mogę się doczekać waszego serva mam nadzieje ze będzie to jeden konkretny priv

i zeby przypominal uridium wars aktualizacjami :)

0572.jpg

Opublikowano

Jestem bardzo ciekawy kiedy serwer ruszy a mówiliście, że ruszy w lipcu a nawet wcześniej. I co boicie się podać dokładną datę bo że się nie wyrobicie. SERWER MIAŁ BYĆ OTWARTY DNIA: 01.08.2013r.

Opublikowano

temat napisany w kwietniu a mamy już sierpień <_< wątpie że sie prędko doczekamy...

choćby termin był za pół roku ale pewny....

a może tak zrobić już stronke tylko bez rejestracji? :)

njG5c73.png?1

Opublikowano

temat napisany w kwietniu a mamy już sierpień <_< wątpie że sie prędko doczekamy...

No ale jak mogą zrobić jak nie mają maszyny chyba :D

Opublikowano

Jestem bardzo ciekawy kiedy serwer ruszy a mówiliście, że ruszy w lipcu a nawet wcześniej. I co boicie się podać dokładną datę bo że się nie wyrobicie. SERWER MIAŁ BYĆ OTWARTY DNIA: 01.08.2013r.

No i nie ma serwera. Nie ma i nie będzie, idź graj sobie na swoim pl1 ;)

Ten temat dotyczył serwera pvp ale został przerobiony.

Opublikowano

A bedzie za 5 lat.

Aha.... I bys sie patrzal na ta stronke ? lub robil co innego z podniecenia ....

Proponuje znowu zamknac temat zeby nie bylo spamu ...

1377808813-U903831.png

Opublikowano

Nie rozumiem was dzieci "Minkrafta".Skoro chcecie grać tak na tym serwerze to trzeba być cierpliwym, ciekawe co będzie jak wlecicie na mape i ani 1 moba nie znajdziecie to co też będzie spam typu "Dajcie nam wiencej tych map i tych co sie zdobywa punkty" jak co te "wiencej" napisałem specjalnie.Ludzie trochę ogaru Noobek i Miszczu to też ludzie, muszą odpocząć robią dla was jak najwięcej się da a wy się pytacie kiedy to będzie, pewnie będą bugi itp.Tak cały czas mówicie zobaczcie chociaż ile w to pracy trzeba dać żeby wogóle coś zrobić 3/4 was by nie zrobiło nawet np.sklepu a wy tak wymagacie -.-

Opublikowano

Nie rozumiesz kurde po polsku miszczu pisał kilka postów wyżej iż nie ma dostępu do komputera ponieważ wyjechał ludzie ogarnijcie się do kurde nędzy napisali że będzie to będzie a nie pierdolicie 3 po 3 " KIEDY SERWER BĘDZIE" "MIAŁ WYSTARTOWAĆ POD KONIEC LIPCA" ci co ciągle zadają pytania baranka sobie głową w mur może to do was dotrze iż to też są ludzie i nie siedzą przy kompie 24/7 jak wy......

A do moda weź to na razie zamknij bo znowu zaraz będzie spam "kiedy otwarcie i inne pierdziele "

Opublikowano

Nie rozumiesz kur** po polsku miszczu pisał kilka postów wyżej iż nie ma dostępu do komputera ponieważ wyjechał ludzie ogarnijcie się do kurw* nędzy napisali że będzie to będzie a nie pierdolicie 3 po 3 " KIEDY SERWER BĘDZIE" "MIAŁ WYSTARTOWAĆ POD KONIEC LIPCA" ci co ciągle zadają pytania jebnijcie sobie głową w mur może to do was dotrze iż to też są ludzie i nie siedzą przy kompie 24/7 jak wy......

A do moda weź to na razie zamknij bo znowu zaraz będzie spam "kiedy otwarcie i inne pierdol***e "

dobrze gada polac mu :D Edytuj to z modem bardziej grzecznie bo % dostaniesz :P przecież ten spam robią gimby co nie maja co robić, siedza cale wakacje w domu i placza ze nic sie nie dzieje. Wezcie wyjdzicie w plener ( jakies ognisko czy nawet impreza) , kurwa mac !

1319559475-U373267.pngkbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

Już DO Remix (5.1.1) zrobił się bardziej ciekawszy od jakiegoś serwera którego nie ma.

Jest tam owiele lepiej ale - jest taki że na do remix nie można grać z innymi :/

Opublikowano

Tak ogólnie to czemu ten temat nie jest zamknięty jak parę dni temu? W tej chwili służy tylko dla nabijania postów jakimś uzależnionym dzieciakom a skoro nawet nie wiadomo kiedy serwer będzie otwarty apeluję żeby go zamknięto znowu.

Bo cały czas tylko: kiedy pędzie selwer powiec plis albo cemu nie ma selwela (błędy specjalnie zrobione) i nudne już się to robi

LOL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...