Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Autopickup na wybrane itemy - Zrób to sam (poradnik dla średnio zaawansowanych)

IstvanPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o ulepszenie itemy z ravii , ponieważ widać tylko potki i szkatki , ale nie widać rękawicy złodzieja , a także eq.

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam.. Mnie wyskakuje błąd przy próbie uruchomienia autopickupa. Błąd ten jest na zdjęciu w załączniku. Proszę o pomoc.

Prawdopodobnie źle wygenerowane serveinfo.

Bardzo proszę o zrobienie tego pickupa, żeby było widać zmianki/dodania/miecz+6. Serwer bal*ora.pl - dropienie zmianek w m1.

Polecą lajki i 5 na profilu, bardzo proszę potrzebne!

Polecam skorzystanie z wersji V3 (link w mojej sygnaturce).

Proszę o ulepszenie itemy z ravii , ponieważ widać tylko potki i szkatki , ale nie widać rękawicy złodzieja , a także eq.

Opublikowano

Mam pytanko udało się zrobić komuś na Balmore bo wielu ma problem ja niestety też. Nie działa mi to w żaden sposób więc jak by się komuś jednak udało i byłby się podzielił :) wiadomo byłoby miło.

Opublikowano

Też zaczęły dropić takie jajka wielkanocne, bot chyba tego nie zbiera.

Opublikowano

Też zaczęły dropić takie jajka wielkanocne, bot chyba tego nie zbiera.

Trzeba samemu dopisac niektóre itemki, bo różnia się ID :P

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema potrzebuje autopickup na serwer pandoramt2 na te itemki :

rib +9

skamieniałe łzy

sztabki 2kk.5kk.10kk

Sakwy szczescia

I pierscien teleportacji jak sie da

Opublikowano

Przy wypakowywaniu Item_Proto dostaję błąd -

Metin2 File Premastering Utility
Version 2.6.1 S15P155
Copyright © 2009-2010 tim66613.

Credits:
sunjunps --> gave me item_proto data structure specification

[iNFO] XML file processing starts
Number of XML files: 1

Excetion occured!
An unhandled exception was thrown.
Exception Details follow:

The header STRIDE doens't matches sizeof(SItemTable).

Press ENTER or SPACE to continue.

Mam NetFramework - wszystkie wersje od 1.1 do 4.0

Gdzie może być błąd ?

Lub ewentualnie jeśli komuś się chce to plik na metin2.pl z wywalonymi wszystkimi zbrojami / broniami będzie dla mnie wybawieniem.

Choć nie ukrywam, że chciałbym zrobić to sam.

A tak btw. - muła i dwa worki zboża temu kto ogarnie video gdzie zaczynając od rozpakowania locale_pl dobrnie do stworzenia autopickupa.

Edit. Dobrnąłem do edycji item_list i item_proto , mam gotowe dwa pliki, ale samo wrzucenie do folderu "mod" wydaje mi się abstrakcją. Nie powinno się tego spakować z powrotem do locale? Uznając, że moja wiedza na temat modyfikacji jest nikła zrobiłem nowy folder w kliencie o nazwie "mod" (choć nadal wydaje mi się to głupie) gdzie wkleiłem zmodyfikowane item_list i item_proto, ale zgodnie z oczekiwaniami po wejściu do gry na postaci widoczne jest wszystko ( item list i proto zostały wyczyszczone praktycznie o wszystkie broni i zbroje ).

EDIT2.

Ok, wszystko spakowane, edytowane pliki w locale wysłane do folderu moda i otrzymuję coś takiego :

beztytuujnl.jpg

I tu już kompletnie wysiadam, nie mam pojęcia co można z tym zrobić. Nic poza item proto i item list nie modyfikowałem.

Opublikowano

Przy wypakowywaniu Item_Proto dostaję błąd -

Mam NetFramework - wszystkie wersje od 1.1 do 4.0

Gdzie może być błąd ?

Lub ewentualnie jeśli komuś się chce to plik na metin2.pl z wywalonymi wszystkimi zbrojami / broniami będzie dla mnie wybawieniem.

Choć nie ukrywam, że chciałbym zrobić to sam.

A tak btw. - muła i dwa worki zboża temu kto ogarnie video gdzie zaczynając od rozpakowania locale_pl dobrnie do stworzenia autopickupa.

Edit. Dobrnąłem do edycji item_list i item_proto , mam gotowe dwa pliki, ale samo wrzucenie do folderu "mod" wydaje mi się abstrakcją. Nie powinno się tego spakować z powrotem do locale? Uznając, że moja wiedza na temat modyfikacji jest nikła zrobiłem nowy folder w kliencie o nazwie "mod" (choć nadal wydaje mi się to głupie) gdzie wkleiłem zmodyfikowane item_list i item_proto, ale zgodnie z oczekiwaniami po wejściu do gry na postaci widoczne jest wszystko ( item list i proto zostały wyczyszczone praktycznie o wszystkie broni i zbroje ).

EDIT2.

Ok, wszystko spakowane, edytowane pliki w locale wysłane do folderu moda i otrzymuję coś takiego :

beztytuujnl.jpg

I tu już kompletnie wysiadam, nie mam pojęcia co można z tym zrobić. Nic poza item proto i item list nie modyfikowałem.

folder mod zadziała tylko jak używasz kamermoda, w przeciwnym razie trzeba to na powrót spakować do locale jak sam zauważyłeś.

Opublikowano

Używam kamermoda, a mimo to folder mod na metin2 PL nie zadziałał, po spackowaniu do locale_pl dostaję to co widać na screenie.

Opublikowano

Używam kamermoda, a mimo to folder mod na metin2 PL nie zadziałał, po spackowaniu do locale_pl dostaję to co widać na screenie.

no bo folder mod dziala tylko w kamerku na privy. a co do spakowania masz taki błąd zapewne dlatego że od jakiegoś czasu zmieniła się struktura item_proto na plu i pewnie spakowałeś starym packerem:P

Opublikowano

Do spakowania i rozpakowania użyłem najnowszego dostępnego na metin2mod tk packera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...