Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Autopickup na wybrane itemy - Zrób to sam (poradnik dla średnio zaawansowanych)

IstvanPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, ale te item_proto i item_list są już zedytowane, bo chyba o to chodziło?

Następnie je spakowałem i spakowałem do locale_pl. Właściwie to item_proto ściągnąłem z chomikuj, gdyż mojego nie chciał rozpakować wyrzucając błąd który zamieściłem wyżej, aczkolwiek wpisy w nim wyglądały prawidłowo ( przynajmniej tak moim niefachowym okiem ).

Chyba nie chodzi o to, żeby rozpakowane item_proto_dump wrzucać do folderu mod?

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak, ale te item_proto i item_list są już zedytowane, bo chyba o to chodziło?

Następnie je spakowałem i spakowałem do locale_pl. Właściwie to item_proto ściągnąłem z chomikuj, gdyż mojego nie chciał rozpakować wyrzucając błąd który zamieściłem wyżej, aczkolwiek wpisy w nim wyglądały prawidłowo ( przynajmniej tak moim niefachowym okiem ).

Chyba nie chodzi o to, żeby rozpakowane item_proto_dump wrzucać do folderu mod?

ale z chomikuj zapewne sciagnales item_proto o starej strukturze i dlatego nie trybi.

Opublikowano

No tak, ale item_proto o nowej strukturze z nowej aktualizacji nie chce się rozpakować w FileArchiver_2.3 od kamera. Dostaję błąd i na tym się zabawa kończy.

Opublikowano

No tak, ale item_proto o nowej strukturze z nowej aktualizacji nie chce się rozpakować w FileArchiver_2.3 od kamera. Dostaję błąd i na tym się zabawa kończy.

unpacker do nowej wersji jeste gdzieś na epvp albo inforge, ale nie jestem pewny czy da się nim potem spakować ponownie. musisz poszukac:P

Opublikowano

Cóż, tyle co znalazłem w 5 minut to to, że im też unpacker nie spełnia oczekiwań i czekają na nowy. Trudno. Gdyby ktoś rozwiązał problem rozpakowania item_proto na PLu byłoby miło jeśli mógłby się podzielić rozwiązaniem.

Opublikowano

Da się spakować programem od kamera, ale wyrzuca ten sam błąd co wcześniej. Może to sam archiver pakuje pliki w takiej wersji, której nowy klient nie chce złapać.

Opublikowano

Da się spakować programem od kamera, ale wyrzuca ten sam błąd co wcześniej. Może to sam archiver pakuje pliki w takiej wersji, której nowy klient nie chce złapać.

a moda pod privy nie da się zrobić na PL, mając IP itd?

Opublikowano

Szczerze, nie mam pojęcia. Próbowałem to zrobić, ale znalezienie IP Polskich serwerów dla mnie było trudniejsze niż rozpakowanie item_proto, więc zostałem przy tej opcji.

btw. kiedyś to było łatwiejsze ... wystarczył pierwszy lepszy bot i już był autopickup na wybrane itemy ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Doda ktoś to do tego gotowca na ravie, ale na muszle też. Podobno jest to:

29001   ETC     icon/item/29001.tga  

ale próbowalem dodać i nie widzi mi ich.

Opublikowano

Właśnie też próbowałem sb dodać muszle na kamer'a ale jakoś mi to nie idzie... ( nie jestem zadobry w to tak apropo ale starałem się metodą prób i błędów ale nic )

IstvanPL jakbyś mógł dodać jeszcze muszle te co z mobów lecą na ravie to bym dziękował i kłaniał się jeszcze niżej jak do tej pory :D

Chciałem coś tu wstawić ale mi się nie chce...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Takie pytanie te eq które wpisałem żeby było widać to ich ikonką są monety ?? (wpisywałem 1 ID potem nazwę i na odwrót. Cały czas wygląd tych itemków to moenety :C)

Opublikowano

Takie pytanie te eq które wpisałem żeby było widać to ich ikonką są monety ?? (wpisywałem 1 ID potem nazwę i na odwrót. Cały czas wygląd tych itemków to moenety :C)

Tak, ikonką dodanych będą monety:P jak chcesz ich potem użyć to musisz lognąć na kliencie:P

Opublikowano

Tak, ikonką dodanych będą monety:P jak chcesz ich potem użyć to musisz lognąć na kliencie:P

Okej dziękuję teraz mogę stawiać botka jak do sql idę ;) Leci lubie to :P

A teraz 2 pytanie. Czy muszę cały czas dodawać ip serwer i porty? Czy mam zapisane na tym metku gdzie skonfigurowałem :P?

@DOWN Dzia :) Fajnie że tak często ten temat czytasz :)

Opublikowano

Okej dziękuję teraz mogę stawiać botka jak do sql idę ;) Leci lubie to :P

A teraz 2 pytanie. Czy muszę cały czas dodawać ip serwer i porty? Czy mam zapisane na tym metku gdzie skonfigurowałem :P?

masz zapisane:P wystarczy zrobić to raz i jest git:P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja przeczytałem sam pomysł i bardzo nowatorskie , osobiscie wiem jak to zrobić i napewno skorzystam :D
Brawa..
Twój pomysł ? (nie doczytałem do końca ;D)

@Up to musisz robić przez moda bo na orginalnych plikach client jest zabezpieczony

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dałoby się zrobić item_proto i item_list --- Na balmore tak aby podnosił tylko zmianki i dodania???

A aby było widać tylko mnisią zbroje +5 i miecz na 1 level +6? No i oczywiście poty + inne itemki... Ale aby nie było widać tego syfu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...