Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Windows 8

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tata ma na laptopie, kafelki nie są złe ale obsługa to porażka. Ten system jest po prostu nie dokończony. metro ma swój panel sterowania z 1/6 funkcji z tradycyjnego panelu, wiele apek nie wspiera metro, ciągle trzeba się przełączać z metro do pulpitu i spowrotem.No dobra dam mu szansę: otwieram film avi: dupa, czarne okno, wychodzę do pulpitu a tu nagle po 5 min zaczyna się film odtwarzać ... LOL, w każdym preinstalowanym programie trzeba zezwolić na dostęp do danych z konta microsoftu..DUPA nie dostaniecie moich danych! Windowsa 8 nigdy nie zainstaluje u siebie bo jest jak vista. Czekam aż go dokończą: windows 9 (blue)!

To nie wina Windowsa tylko laptopa. Zainstaluj na dobrym kompie i wtedy sprawdź... wszystko chodzi sprawnie, przynajmniej u mnie na Release preview ;).

Nie ma żadnego czekania, programy uruchamiają się od razu, a interfejs jest sprawny, nie wiem, co do niego masz, wszystko da się szybko obsłużyć.

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Laptop jest dobry, 4GB ramu, procek 2 rdzeniowy 3.5Ghz, grafika nie wiem ale np. World Of Tanks chodzi na średnich. Poza tym testowałem go na swoim kompie - zainstalowałem jako 2 system i było podobnie. A jeśli nadal uważasz że to laptop za słaby to gdzie się podziała ta wydajność co ją chwalicie ? Jest lepiej ? To dalczego na win 7 wszystko było dobrze, filmy normalnie chodziły na nawet dużo starszym laptopie ?

Opublikowano

To nie wina Windowsa tylko laptopa. Zainstaluj na dobrym kompie i wtedy sprawdź... wszystko chodzi sprawnie, przynajmniej u mnie na Release preview ;).

Nie ma żadnego czekania, programy uruchamiają się od razu, a interfejs jest sprawny, nie wiem, co do niego masz, wszystko da się szybko obsłużyć.

Ciekawe jak :) Wersje rozwojowe Windows 8 straciły ważność :) Teraz system resetuje się co 60min o jego funkcjonalność jest mocno ograniczona :) Ale jeśli chodzi o aplikacje i czas ich uruchamiania to u mnie jest normalnie...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ciekawe jak :) Wersje rozwojowe Windows 8 straciły ważność :) Teraz system resetuje się co 60min o jego funkcjonalność jest mocno ograniczona :) Ale jeśli chodzi o aplikacje i czas ich uruchamiania to u mnie jest normalnie...

Linku do warezu podać nie mogę, ale są wersje z usuniętym musem aktywacji . Mogę natomiast wrzucić Ci info z owego pliku ;)

-Timebomb Usunięty

Usunięty-Aktywacja (Custom X metoda mod)

-Upgrade limity usunięte

Slmger.vbs-xpr daje teraz non-core edycję Windows 8

Winver.exe teraz pokaże zero wygasania informacji

Chyba z tłumacza wzięte, w końcu pobierałem z polskiej strony ;).

I gdzie tu ograniczona funkcjonalność. Może coś nie trybi, ale ja tego w tym momencie nie zauważyłem, z niektórych opcji systemu nie korzystam. Na piratebay również znajduje się kilka ciekawych modyfikacji oraz przerobionych systemów.

Opublikowano

No ja już ponad tydzień używam systemu i wszystko działa, gry, programy - jedyny program który nie chciał mi się zainstalować to pfportchecker nie wiedzieć czemu.

PS. Ja system kupiłem (wersja zwykła, nie pro) oem i nie ma ŻADNYCH PROBLEMÓW. Korzystam tylko z pulpitu i z pogody metro więc aby chociaż ciut zmniejszyć szpiegowanie wyłączyłem filt SmartScreen, usługę coś tam jakości użytkowania i siedzę na koncie lokalnym. 0 problemów.

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

.BIT nie można nadać zgodności , aplikacja muląca playera ( przy sterownikach AMD - chujnia )

i wiele błędów , przesiadłem się na 7-kę , poczekam aż ogarną bugi , wtedy się przesiąde ;)

1377774857-U369478.png

Opublikowano

8ka Pro kupiona pare dni temu.

Póki co wszystko działa bez zarzutu :)

Super systemik.

Opublikowano

Działa szybciej, ma Dx 11.1

Menu jest bez sensu, jezeli nie masz dotykowego ekranu to moze ci sie to nie podobac

Microsoft usunal nawet ze swojej strony gadzety do Windows 7 po to, aby wiecej osob kupowalo Windows 8

Osobiscie wole Windows 7

Opublikowano

Hmm, wiecie co. Głupio mi :ninja: Ostro krytykowałem windowsa 8, oczywiście argumenty które podałem wcześniej (lipne odtwarzanie wideo w trybie metro itp.) nadal podtrzymuję, ale zainstalowałem sobie 8'mkę na swoim pececie, na powitanie pożegnałem się z Modern UI i zainstalowałem sobie stare menu start.

Oznajmiam iż system jest 150% wydajniejszy, 200% prostszy w obsłudze (nie licząć metro) i 50% ładniejszy :D Like it !

Opublikowano

Jak dla mnie 8 wygląda na system bardziej pod tablety czy inne urządzenia dotykowe, a dlaczego? Kogo nie kuszą takie wielkie klawisze i tamie przesuwane menu start, żeby go sobie nie posmyrać palcem po ekranie? No i tu jak dla mnie jest minus tego systemu, trochę te okna nie pasują pod zwykły stacjonarny komputer lub pod laptopa, gdzie nie można sobie podotykać ekranu palcami i tak korzystać z urządzenia. Jest to jednak kwestia gustu, także jedni będą się ze mną spierać, a jedni nie, także to tylko takie moje małe zdanie :p

Poza tym wszystko stało się na 8 jakieś takie "proste". Niby w wyglądzie jest nie najgorsza, ale same paski od dysków wyglądają prawie jak wyjęte z 98 (tylko bez wypukłości itp.). Wiadomo, że można to wszystko pozmieniać, ale nie rozumiem tego, czemu z tak ładnego systemu, jakim jest 7 Microsoft wszystko niemal "spłaszczył" i uprościł. Owszem, ładnie to wygląda na tablecie czy na mniejszych urządzeniach, ale tak na laptopie czy komputerze jakoś nie bardzo :x

Omijając już wygląd, jest ciężko cokolwiek znaleźć. Sama jakiś czas dochodziłam, gdzie jest panel sterowania. Plusem jest to, że można sobie część wyszukać w menu w wyszukiwarce :p Nie wiem tylko, czy tylko ja odniosłam takie wrażenie, ale na 7 lepiej chodziło wyszukiwanie plików na dyskach.

Osobiście pozostałam wierna 7. Do 8 jakoś mnie specjalnie nie ciągnie, stwierdziłam, że poczekam sobie może na jakiś nowszy system :p

p50x.png

Opublikowano

Miałem przesiadkę niedawno z windows 7 ultimate na windows 8 Pro. Od tamtego czasu windows 8 pro sprawuje mi się świetnie. Jest wydajny, i co raz bardziej stabilny. Nie mam problemu z żadnymi programami, czy sterownikami. Polecam windows 8

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

A ja wolę zostać przy Windows 7. Dla mnie to jedyny godny uwagi system (oczywiście po XP). Windows 8 to taki system a silę, aby tylko kase z ludzi zedrzeć. Taka jest prawda.

Najtańsze tusze do HP z wysyłką 24h

Gość kamil40013
Opublikowano

Windows 8 od 7 aż tak się nie różni.Jedyna poważniejsza zmiana to brak MenuStart oraz kilka małych szczegółów. Windows 8 szybciej się uruchamia od poprzednika i ma niewiele większą wydajność w grach. Aktualnie używam 8 od 3 miesięcy i jestem zadowolony.

Tutaj zamieszczam link do porównania wydajności w grach między Windows 7 a Windows 8:

http://www.techpowerup.com/reviews/Microsoft/Windows_8_Graphics_Performance/5.html

Jak widać różnica nie wielka.

Opublikowano

Polecam Bardzo ! Nawet nie ma co sie zastanawiac przeciez Chyba normalne ze windows wyprowadza nowy produkt na rynek to raczej widomo ze bedzie lepszy od starszego ! A Ogólnie Chodzi jak marzenie ! ;]

Gość kamil40013
Opublikowano

@UP

Na dysku SSD dopiero śmiga.

Opublikowano

Jeśli chodzi o gry lepiej pozostać przy Windows 7, niektóre gry nie chcą się nawet uruchomić, podam taki przykład mam Battlefield 3 i gdy na Windows 8 go uruchamiałem to po około 15 minutach gra mi się sypała że mam za mało pamięci(4gb), więc się wkurzyłem i go usunąłem bo na Windows 7 nie miałem takich błędów.

Pomogłem daj +

Opublikowano

jak dla mnie to 7 jest to taki "elegncki windows" a 8 to hmm tez jest fajny ale to windows typowo tabletowy i te sprawy.. zabardzo tam sie nie "pobawisz" wiec ja polecam Ci 7.

muzycznapomaranczvandet.png

Opublikowano

Od kilku miesięcy mam Windows 8 i nie powiem, że jest beznadziejna, ale nie powiem też, że jest dobra. Po przesiadce z Windows 7 oczekiwałem czegoś większego, no ale własciwie dostałem - problemy na samym początku. Sterowniki i inne badziewia potrzebowały samych siebie, żeby się móc zainstalować (tak, to ma brzmieć bez sensu, bo tak było). System wcale nie jest szybszy od Windows 7, a szybsze włączanie i wyłączanie to tylko pozory. Wyłączanie to nie jest tak naprawdę wyłączanie, tylko hibernacja (można to zmienić w opcjach). Włączanie wydawać miałoby się szybsze, bo włącza się od razu nowe menu start, które zazwyczaj działa płynnie, lecz jeśli zrobi się automatyczną minimalizację po uruchomieniu to widać, jak Ósemka pracuje. Nie nawiązując już głębiej do nowego menu start, jest po prostu niewygodne. Równie szybko korzystam z wiersza poleceń. Są 4 rzeczy, które mi się podobają w Windows 8:

- wygląd okien, kwadratowe, bez żadnych bajerów na bokach,

- wstążki w eksploratorze takie jak w Office,

- nowy menedżer zadań,

- kopiowanie plików z wykresem.

Windows 8 pracował szybko, ale tylko na samym początku. Po tygodniu używania (a umiem używać komputera, żadnych śmieci nie mam i na autostarcie też gówna nie siedzą) był wolniejszy, po następnym jeszcze bardziej itd. Teraz da się na nim pracować, ale do czasu, kiedy nagle złapie humorka, że już nic nie chce robić. Chcę włączyć już nawet wiersz poleceń, to zajmie mi to 2 minuty. Chcę włączyć menedżer zadań i... (nie doczekałem się nigdy, aż się włączy [tak w ogóle, strasznie wolny jest ten nowy menedżer zadań]). Ogólnie to cały czas mam zainstalowaną Ósemkę, ale korzystam z Linux Mint'a, a Winde uruchamiam dla grania w NFS'a lub AutoIT (tylko jeśli coś więcej, bo jak nie to na wirtualce wszystko idzie).

System zrobiony aby być, rewolucji nie ma. Nie warto wydawać kasy na kupno, bo Win 7 wystarczy do wszystkiego i jest wygodniejszy.

Opublikowano

A ja tak powiem: Mam 8 i jestem zadowolony ale nie ma sensu przesiadać sie z 7 na 8, przynajmniej jak sie kupuje, bo jak można pobrać, żeby przetestować to już inna sprawa. Ale kupując składak bez systemu można zakupić tą ósemke, myśle ze bardziej przyszłościowa ;)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Ja mam 7 i osobiście nie zmieniam raczej na 8, może jeżeli poprawia ja. To co słyszałem od kolegów to ze 8 jest srednia.

Daj "+" to nic nie boli, a ile pomaga.

Opublikowano

Mam windows 8 od około 2miech i nie miałem żadnego jeszcze i jak dla mnie jest lepszy od 7 wiadomo ze nowy produkt = lepszy tylko inny hejterzy nie mogą tego zakceptowac ;)

ja i tak w tej chwili wole linuxa no ale czasami wpadam na windowsa

Opublikowano

Miałem Windowsa 8 przez jakieś dwa miesiące. Kafelki na + . System jest strasznie szybki, bardzo rzadko się wiesza. Niestety musiałem wrócić na Win 7 bo wtedy nie działał WarRock na "ósemce". Ale OS godny polecenia :)

ilovemp_eune_266_1_logo.png

Opublikowano

Ja mam 7 i osobiście nie zmieniam raczej na 8, może jeżeli poprawia ja. To co słyszałem od kolegów to ze 8 jest srednia.

windows 8 to geniusz a poprzednie systemy to shit,

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Witam :D posiadam windowsa 8 prawie od premiery :D Nie wiem czemu tak dużo osób na niego narzeka. Pewnie nigdy go nie używali ^.^ Mi sprawuje się bardzo dobrze.Włącza się :D w 6 sekund :D Co jest naprawdę dziwne :) Ogólnie w grach też sprawuję się dobrze.Ale niektórym może sie nie podobać interfejs Metro :) Mi natomiast przypadł do gustu. :)

o.O 100 Post :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...