Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Windows 8

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja płaciłem około 300zł :) Za wersje Pro :D

W media markecie :D

Opublikowano

120 netto za WIN 8 PRO jak masz dowolną wersję windows, ale już chyba koniec promocji

w detalu normalnie ceny za pro sa ok 500 zł wzwyż oczywiście pudełkowe, OEM bez supportu ok 300 zł

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Witam, też polecam Windows 7, jest dostosowany do Komputera, a Windows 8 jest typowo na Tablety nie mówię: "Windows 8 lepszy" bo chyba nie docieraliście Windowsa 7, on jest jak hmmm... Druga osoba która siedzi na przeciwko Ciebie, Windows 8 Pulpit 'Dziki' do myszki się wcale nie nadaje, wszyscy mają podjare z niego a on jest niedopracowany w Windows 7 stawiali na nie zawodność... a Windows 8 moim zdaniem na wygląd...

Pewnie będzie jeszcze więcej osób które będą przeciwko mnie, lecz to jest tylko i wyłącznie moje zdanie na ten Temat :)

@topic Dziękuję autorowi że rozpoczął taką dyskusję :)

Ps.

Windows XP - Do wszystkiego

Windows Vista - Do Biura

Windows 7 - Wszystko

Windows 8 - Niestety padło na biuro :)

Opublikowano

znowu jak widać ktoś sobie coś ubzdurał nie używając nawet systemu że nadaje się tylko pod tablety

nikt nie wymaga od użytkownika nawet użycia pulpitu Metro w W8 , sam używam normalnego pulpitu, Metro praktycznie nie włączając nigdy

nieprawdą tez jest że nie działają programy, jakoś nie spotkałem takich u siebie a dość dużo przewija się ich u mnie. może problem stwarzają jedynie cracki i oprogramowanie crackowane z którym na pewno są pod tym systemem problemy

pod względem działania jest o wiele wydajniejszy niż każdy poprzedni system z powodu optymalizacji pamięci i programów działających w tle

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Osobiście nie polecam Windows8.

Dla mnie 7/8 i Vista to jest Shit

Polecam jedynie :

Linux / Windows xp / Mac iOS

Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null. Null.

Opublikowano

Po co piszesz skoro nawet nie miałeś okazji być na win8?

windowsa xp to mozna polecać, dla komputerów sprzed 5 lat gdzie ramu jest max 3gb ..

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Ósemkę powinieneś wziąśc kiedy ją bardziej dopracują, narazie ma pełno błędów. Design się nie liczy. Narazie bierz siódemkę.

1328363902-U526345.png
Opublikowano

Ja na razie błędów nie zauważyłem, a używam laptopa dużo. Jeżeli komuś nie pasuje brak menu start lub gadżetów, to łatwo można to przecież uzupełnić..

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Ósemkę powinieneś wziąśc kiedy ją bardziej dopracują, narazie ma pełno błędów. Design się nie liczy. Narazie bierz siódemkę.

co miałeś na myśli mówiąć dopracują? Bo ja żadnych błędów, bugów itp. nie znalazłem

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

On chyba myśli, że błąd to brak menu start :) Kupi kiedy to naprawią, yyy... czyli nigdy :D

Znasz mnie grałem na serwerach z nickiem lolo121. Jak nie wierzysz, daj serwer premium

48061.gif

Opublikowano

Sam obecnie mam Windows8 i jestem z niego zadowolony aczkolwiek nie wszystkie programy chcą mi na nim działać. Jest to pewnie kwestia czasu zanim zaktualizują programy lub samego windowsa :)

Na chwilę obecną bardziej polecam win7 jednak jeżeli ktoś nie boi się tego, że nie będą mu działać niektóre programy to zdecydowanie polecam win8 :)

Opublikowano

Wkurwiają mnie osoby, które naczytały się w internecie pierdolenia na temat Windows 8 i na tej podstawie wystawiają własną ocenę, nie sprawdzając produktu.

Windows 8 to idealny system dla każdego, szybki, schludny, intuicyjny i kompatybilny, działają wszystkie programy.

@Luissaifer

Które programy Tobie nie działają? :)

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Racja też tak miałem bo "logiczne" myślenie skoro większość mówi, że to jest gówno, to ja też mam tak myśleć i też napisze gówno. Mam ten system podoba mi się a menu start itd. można w łatwy sposób przywrócić różnymi programami

48061.gif

Opublikowano

mam win8 i odpala sie rakieta okolo 10 sek a co do gier to error wyskakuje ale jest na to sposób, trzeba w zgodnosci ustawic na win7(metin2)

Opublikowano

Mam xp od 6 lat :)) Komp to zabytek, nawet ścina przy prostych czynnościach na kompie.

Szwagier ma 7 od roku i jest z niego zadowolony, często jestem u niego i wiem o czym mówi.
Windows 8 jak dla mnie to jeden z lepszych wersji Microsoft a, jest optymalny, nie tnie się i śmiaga w grach.

Bzdura, że mało gier chodzi na 8.

Jeżeli mam zdecydować który system lepszy wybieram tak:

XP: starsze kompy(nie ta epoka :P)

7: Jak najbardziej

8: Polecam

Tak więc czy 7 czy 8 to już od was zależy, jeżeli ktoś lubi prostotę polecam 7, ale po 1 miechu korzystania z 8 się przyzwyczaisz i nie będzie różnicy :)

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

Opublikowano

Jeśli chodzi wam o pojedynek W7 vs W8 pod względem szybkości i optymalizacji, odsyłam was tutaj:

Mi osobiście bardzo się podoba system operacyjny Windows 8, i powiem szczerze, gdybym miał teraz możliwość przeprowadzki do W7, nie skorzystałbym z jej. Windows 8 jest to W7, tylko bardziej usprawniony. Większość pisze, że niby W8 jest tak zagmatwane, że nawet pulpitu nie da rady odnaleźć. Mi wystarczyło z 10 min. na ogarnięcie całości. Co do działania różnych aplikacji, nie jestem w stanie się wypowiedzieć, ponieważ jeszcze nie natknąłem się na problemy z nimi ;)

Zbieram warny za offtop (rzekomy SPAM).

Opublikowano

Co wy gadacie. Windows 7 nie umywa się do wersji ósmej. Prawda, że na dobrym sprzęcie nie poczujecie różnicy, ale przy starszych jednostkach działa to o niebo lepiej. Interface METRO pod tablety ? Tak, on się NADAJE pod dotykowe ekrany, ale nie jest im dedykowany. To nie jest wcale tak, jakbyście uruchomili androida i obsługiwali go myszką (choć wtedy też problemu by nie było). Ja sam działam na windows 8 od około 3 miesięcy, i ani razu - ale to ani razu nie zdarzyła mi się niekompatybilność z programami bądź grami. W 100 procentach polecam ósemkę.

klockilego.png
nick EUNE: the OSTR

Opublikowano

Kupiłem windowsa 8 za 280 zł i jestem zadowolony. Kafle mi się podobają, mam mniej problemów niż z 7. Tylko dłużej muszę czekać na managera urządzeń iż w siódemce.

Opublikowano

a ja na komputerze (na laptopie dobrze działa) jestem niezadowolony. po wygaszeniu ekranu trzeba wyłączyć i włączyć komputer, bo czarny ekran jest. do tego po jakimś czasie znikły kafelki, punkty przywracania, panel sterownia nie działał, żadne opcje nie działały, nic nie działało.

Opublikowano

a ja na komputerze (na laptopie dobrze działa) jestem niezadowolony. po wygaszeniu ekranu trzeba wyłączyć i włączyć komputer, bo czarny ekran jest. do tego po jakimś czasie znikły kafelki, punkty przywracania, panel sterownia nie działał, żadne opcje nie działały, nic nie działało.

Nie wiem skąd Ty pobierałeś, zainstalowałem sobie jakiś tydzień temu W8 Pro x64, jakiś szwabski torrent, Polski język wgrał się bez problemu, wszystko śmiga, zjada mniej RAMu.

Jedyna wada to komunikat o aktywacji przy każdym włączeniu komputera ;P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...