Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Windows 8

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiecie wcześniej myślałem że ten system to gó*no. Ale po zainstalowaniu zmieniłem zdanie... ZERO zawiech czy crashy gier i programów. System jest jednym słowem świetny. Przybyły nawet FPS'y w BF3! Ci co mówią że słaby:

-albo mieliście wersje Dev Preview

-albo w ogóle go nie mieliście.

Tyle ode mnie.

graphic.png

Opublikowano

Moim zdaniem win 8 jest dobrym wyborem, jest przystosowany w szczególności po dotyk, ale i na zwykłym pc działa dobrze, jeżeli masz dobry sprzęt to nie ma errorów ani niczego innego co by negatywnie wpływało na przyjemność korzystania z owego systemu. Wszystkie gry działają, a kafelki też mają swoje zalety. Ten win wprowadza coś innego i trzeba akceptować nowości. Polecam win8 i pozdrawiam.

QuadCore Intel Core 2 Quad Q8200, 2333 MHz (7 x 333) Acer EQ35M ATI Radeon HD 4890 1GB HIS Tacens Radix III 720W Hynix 2GB GoodRam 2GB DDR2 Zalman Z9 Plus Hitachi HDS721616PLA (153 GB) Hitachi HDT725040VLA (372 GB)

Opublikowano

do windows 8 niedawno wgrali syndrom win xp i dzięki emu odpali na nim to co wchodziło na xp :) zachęcam do kupowania 8 bo system jest super

Opublikowano

Wiecie wcześniej myślałem że ten system to gó*no. Ale po zainstalowaniu zmieniłem zdanie... ZERO zawiech czy crashy gier i programów. System jest jednym słowem świetny. Przybyły nawet FPS'y w BF3! Ci co mówią że słaby:

-albo mieliście wersje Dev Preview

-albo w ogóle go nie mieliście.

Tyle ode mnie.

http://benchmark3d.com/windows-7-vs-windows-8-rtm-gaming-performance

Tyle ode mnie.

Opublikowano

Wersja sterownika 9.1, chyba nawet nie ściągana tylko wgrywana przez Windowsa, to co się dziwić ? Jakby zrobił porównanie na np. 13.3 beta 3 czy chociaż najnowszych 13.1 to wyniki były by inne

Opublikowano

Miałeś chociaż ten system?

dostałem od ósemki dodatkowe 10fps w bf3. Nagrane najnowsze stery i wydajność jest wyższa niż w 7.

CI CO MÓWIĄ ŻE GÓWNO NIE MIELI TEGO SYSTEMU. TO ŻE MICROFSOFT CO DRUGI SYSTEM DOBIŁ DO D ZMIENIŁO SIĘ W TYM SYSTEMIE.

graphic.png

Opublikowano

Używałem ósemki przez tydzień i jednocześnie siódemki , ósemka na gorszym sprzęcie , siódemka na lepszym. I co?

Otóż to że zamiast czekać pół minuty zanim się wszystko załaduje to zaledwie kilka sekund. Gry też chodzą o wiele szybciej.

No ale jeśli narzekacie że ósemka jest be , że za droga i w ogóle.. to polecam Ubuntu. Serio jest jeszcze stabilniejsze , szybsze i można nawet uruchomić nawet na nim aplikacje z Windowsa, np. używając Wine.

Na zakończenie dodam , że od kilku dobrych lat używałem 95 , 97 , XP i jakoś 8 nie sprawia mi problemu :)

Reasumując jeśli chcecie dużo szybsze gry , polecam 8 ; ale jeśli nie chce się wam wydawać 200 zł to Ubuntu też daje radę (tylko nie z Live CD ;p).

Pozdrawiam.

Pomogłem? Nie zapomnij dać plusa plus.png i oznaczyć jako najlepsza odpowiedź

Opublikowano

Ja na Windowsie 8 nie odczułem w ogóle żadnej różnicy w grach. Z ModernUI nie korzystam (mam zwykły start zrobiony). Ciekawym rozwiązaniem jest wstążka w eksploratorze, lepszy menedżer zadań. Odniosłem też wrażenie, że pliki kopiują się o wiele szybciej. No i możliwość spauzowania kopiowania (zawsze korzystałem z TeraCopy - właśnie z tego powodu). No też z siecią nie było większych problemów. Zdenerwowała mnie dziwna opcja instalacji net. Frameworka - potrzebowałem do tego internet choć miałem pełną wersje (która na sevenie działała normalnie). Sterowniki z sevena działają jak należy.

Minusem jest, żeby mieć menu start muszę doinstalowywać aplikację, tak samo do praktycznie każdej aplikacji ModernUI wymagane jest konto Microsoftu. Np. do poczty.
Ogólnie ModernUI jest dla mnie tylko bajerem.

Cóż mówić, dupy nie urywa. Jeżeli miałbym wybierać między 7 a 8, biorę 7 bo zapewne taniej się go kupi.

Jeszcze potestuje, zobaczymy jak ujdzie

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

ja mam win 7 no ale widziałem w "akcji" win 8 no nie jest taki zły, ktos kto się przyzwyczaił do stałych elementów jakie widział w xp,vista czy 7 napewno będzie narzekał. Napewno win 8 z jakimś dotykowym monitorkiem będzie działał świetnie stawiam że za kilka lat polowa z was będzie miała taki komplet ;D no chyba że wyjdzie win 9 heh

ja radziłbym spróbować potem zmienic ponownie system to zaden problem ;D a przynajmniej potem będziesz mógł udzielac obiektywnych opini na mpcforum;D

Opublikowano

Używam Windowsa 8 od paru tygodni. Sprawuje się świetnie (chociaż przed instalacją nie byłem do niego przekonany). Jak wyżej pisali - stabilny, nie zawiesza się, chociaż czasami jest problem z kompatybilnością niektórych programów/gier, często przy instalacji. Jednak sprawuje się szybciej niż poprzednicy za co wybrałbym tą wersję niż inną :)

Dumny członek MPCforum od 09 czerwca 2009 ;)

Opublikowano

kolega sobie średnio chwali , ja mam vistę , mam też 7 ale nie mam czasu reinstallować

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Jeśli chodzi o pc to jak dla mnie 8Winda radzi sobie całkiem przyzwoicie, chociaż aż takiego szału nie ma... Za to w telefonach Win8 to kompletna porażka.

Opublikowano

Jeśli chodzi o pc to jak dla mnie 8Winda radzi sobie całkiem przyzwoicie, chociaż aż takiego szału nie ma... Za to w telefonach Win8 to kompletna porażka.

No może i porażka ten Windows 8 na telefon... Pewnie dlatego że nawet takiego na telefony nie ma :) Za to Windows Phone 8 jest super :) mam teraz telefon z WP7.8 kończy się umowa biorę coś z WP8.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ogólnie to Windows 8 jest szybszy i wydajniejszy od Windows 7, lecz nie pobija on systemu od Apple.

To samo dotyczy Windows Phone, nie pobija, ani Android'a, ani iOS'a.

Opublikowano

8-ka nie jest dopracowana i jest jeszcze część errorów, jak dla mnie ma nie ładny interfejs. Gdybym miał wybierać pomiędzy 7 a 8 to brałbym 7, ponieważ przez 2 lata nie mam powodu żebym miał napisać coś złego o tej wersji.

co ty pleciesz, 8 windows jest to samo co stary 7(tak samo było milenium a xp), bardziej dopracowany + przystosowany do zadań mobilnych, a nawet wydajniejszy niż 7, ponieważ ma puściejszy interface. taka prawda że win7 nie ma super wydajnego interface....

Opublikowano

7 nie ma super wydajnego interfejsu? A styl klasyczny, który w ogóle nie jest już dostępny Win 8 - najlżejszy styl jest z efektami (m.in animacje). Jedyne z czym moge sie zgodzić, że działa tak samo jak seven. Uruchamia się tak samo (nie liczyć wyłączania z hibernacją, bo to samo mogę zrobić z Win7 i będzie się tak samo uruchamiał).

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

Windows 8 ma wiele zalet, np:

-Ciekawy interfejs, ktory ulatwia szybkie wlaczanie appek

-Czeste aktualizacje

-Bedzie jeszcze dlugo wspierany

-Sklep z wieloma free grami (no, dobra, nie wieloma, ale ich jest z dnia na dzien wiecej!)

-Lepiej zoptymalizowany (Na lepszym PC nie ma roznicy, ale... na pc klasy sredniej jest)

Ale jest pewna wada...:

-Cena

Moze juz nie ma tak duzej roznicy, ale znalezienie dobrego pirata win8 to nie latwe zadanie.

Warto dodac, ze na kazdym dysku szybciej sie wlacza niz np. Win 7 / XP.

Oczywiscie moim ulubionym Windowsem jest Vista - wg mnie najlepsza, mimo, iz ma wg wielu osob wiele wad (a to jest win7 z innym tycie interfejsem), ale dla mnie jest the best. Oczywiscie - Linuxy sa jeszcze lepsze :)

Opublikowano

Ja używam windowsa 8 Pro prawie od premiery ;) I sprawuję się dobrze.Zdecydowanie szybszy.Dużo osobom nie podobają się kafelki jednak mi one przypadły do gustu ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Łał, po jednym moim poście, wszyscy zmienili zdanie. Jak teraz uważacie - po kilku miesiącach, windows 8 - wart uwagi ?

Tak, sam na nowym kompie w8 spróbuje zainstalować, albo nie będę czekał do powrotu i w7 już wezmę. ;)

Estetyczny, ładny, szybki i wygodny.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Łał, po jednym moim poście, wszyscy zmienili zdanie. Jak teraz uważacie - po kilku miesiącach, windows 8 - wart uwagi ?

Jak najbardziej, po krótkiej konfiguracji "pod siebie" jest znacznie lepiej od siódemki, jedyny mankament to parę cheatów do gier ale po chwili kombinacji wszystko działa jak należy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...