Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Windows 8

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

WIn7 jest lepszy, bardziej dopracowany. Ósemka ma tylko lepszy panel graficzny.

Yyy nie?

Ma właśnie do dupy panel graficzny, ale za to super wydajność

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No japierdole jdyna osoba ktora tu ogarnia jest Flap .. reszta kurwa nawet nie uzywala systemu tylo zaslyszala od kolegow z gimnazjum ktorzy chcieki byc fajni i rozpowiadali ze win 8 chujowy bo tak musi byc bo przeciez vista zla win7 dobry to sila rzeczy win 8 jest chujowy gowno prawda

A wiec HEJTERKU pierw zainstaluj ten system popracuj przy nim dopiero sie wypowiadaj win 8 jest owiele lepszy niz win7 lepsza wydajnosc szybkosc jedynie brak menustart doskweira jak juz wspomnialem ale mozna to naprawic

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Ja porównywałem oby 2 systemy i powiem, że Ci co piszę, że Windows 8 jest szybszy mają rację mój PC chodzi na 8 po prostu szybciej uruchamia się zamiast ok.17sek to nawet schodzi do 12sek.

Ale jeśli chodzi o błędy na razie to Windows 7 lepszy na razie bo bardziej dopracowany, ale jak wyjdą poprawki do Windows 8 to bierz Ósemkę ;)

32265.png
Opublikowano

Po cofce któa była jakiś czas temu wywaliło moje posty :/ Ale do rzeczy. Windows 8 mam od 11 listopada wszystko jest super wydajność i wgl jedyne w tym systemie co mnie denerwuje to brak sterowników do portów USB w moim lapku i tak żeby porty USB działały muszę je za każdym razem instalować z poziomu menedżera urządzeń. Ale tak wszystko jest Ok.... to jedyny minus na cały ten system... Windows 8 jest lepszy do 7 nawet jeśli tak nie uważacie to prędzej czy później i tak będziecie z niego korzystać czy tego chcecie czy nie :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Na swoim staruszku do tej pory używałem XP, jednak poczytałem co nieco o W8 i .... Działa jak marzenie, szybciej od XP [ o.O ] Jednak przy starcie jest dosyć mulący (około 500 Mb zżera na start, jednak po jednorazowym wyczyszczeniu zużycie RAM spada do około 250-320 Mb. Czyli tyle co około Windows XP + Rozmaite apki. Spodobało mi się to, że po instalacji jest gotowy do pracy. Wszystkie sterowniki, kodeki już są. BARDZO POLECAM ;D Co do funkcjonalności okienek jak ktoś był przyzwyczajony do tych z W7 to i te się mu spodobają. Ps. Przycisk menu start jest tak jakby nadal w tym samym miejscu tylko że jest nie widoczny :P

Ósemeczka jest że tak powiem dla ludzi którzy używają kompa do spraw takich jak internet itp...

Natomiast do gier, polecam zdecydowanie siódemkę, ludzkość przyzwyczaiła się do "Pulpitu, Ikonek" itp.

Dlatego moim zdaniem powinniśmy przy tym zostać, by komputer pozostał nadal komputerem nie IPhonem czy innym gównem ^^

Niech się windows nie upodabnia do systemów mobilnych takich jak np. android.

Pulpit i ikonki są nadal, upodabnianie w tym przypadku to pojęcie obejmujące ogólnie wszystko? Według mnie system jest idealnie zrobiony zarówno dla maszyn dotykowych, jak i tych stacjonarnych :P

Aha.

Na dzień dzisiejszy dla gracza branie Win8 nie ma najmniejszego sensu. Gry/aplikacje nie są pisane pod Win8 i nie wykorzystają go w 100%/

Gry z Xbox live są pisane pod W8, a wejście do sklepu to kilka kliknięć. Pozostałe gry, które pisane były pod W7, będą i tutaj działać w pełni sprawnie.

Opublikowano

Mi BF3 działa lepiej na Windows 8 :) Na 7 zacinał się co jakiś czas a na 8 wgl mi się to nie zdarza.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Mam dylemat czy brać 8 czy znów 7. Zatem pytania:

1. Czy można go łatwo spiracić i jest po tym w miarę stabilny?

2. Czy opłaca się go brać go na taki sprzęt:

FX 8120

4GB Geil Dual Enchance Corsa 1866mhz

Sapphire Radeon 7850 2GB

WD Black 3.5" 500GB 7200 RPM 64mb cache

Zależy mi na jak najwyższej wydajności przede wszystkim w grach.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

TheProcekAMD

1. Bardzo łatwo spiracić (wystarczy mieć aktywator jeden, klikasz przycisk po instalacji i tyle)

2. Jak dla mnie system niedopracowany (zainstalowałem sobie na osobnej partycji) czasami są lekkie ścinki, dużo programów z których korzystałem na 7 tutaj nie działa, większej wydajności NIE WIDAĆ bo jej NIE MA. Ramu zjada tyle lub więcej co siódemka... Moje podzespoły są tylko z 2-5 stopni chłodniejsze (nie wiedzieć czemu). NIE POLECAM.

Opublikowano

Tylko że ja mam FX8120 a w8 wspiera wielordzeniowiość. Hmmm, a co myślicie o interfejsie? Bo z tego co ja widziałem to jest to coś strasznego.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Co ci da wspieranie wielordzeniowości w grach które tego niewykorzystują ?

Interfejs 100% porażka, po 2h pracy nadal klikam intuicyjnie w start (teraz są tam dokumenty)

Gdy klikniesz w ten start "ósemkowski" to znikają Ci wszystkie programy z traya (gg etc.) po czym nie można odpalić ich okienek (są w procesach, ale ich nie ma)

Ja ogółem odradzam bo w żadnej grze nie czuje wydajności (Phenom 955 be + HD4870) a co najwyzej problemy ze sterownikami czy directem.

Czekaj aż go dopracują, teraz to 100% lipa. Póki co sprawdza się powiedzenie że co 2 windows to szajs.

I jeszcze do tych co pierolą że zjada 350 mb ramu, trzeba jedynke dodać z przodu. 32 bit zjada tyle co win7 64 bit, trzeba nieźle zoptymalizować usługi ale to i tak mało daje.

Opublikowano

Racja, zostaję przy siódemeczce <3

Ale wiesz co, na win 95 i win 98 nic złego powiedzieć nie mogę :D Ale vista i 8 to faktycznie szajs.

Opublikowano

2x UP twoj argument jest inwalida zapewne jestes gimbusem ktory zaslyszal jaki to win 8 nie jest chujowy i teraz hejtujesz zeby byc fajnym handluj z tym ;)

TheProcekAMD polecam ci win 8 jest lepsza wydajnosc , latwo spiracic gry wszystkie dzialaja + wzrost fps , komputera szybciej sie wlacza i te sprawy mniej crashy

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Casawir - masz coś do tego że chodzę do gimnazjum ? Zapytaj się kilku osób, zobacz nawet mój temat że instalowałem ósemkę. To ty się naczytałeś pochwał na temat ósemki i teraz hejcisz każdego kto się sprzeciwia.

Żadnego wzrostu FPS nie ma, co do spiracania gier to robi się to tak samo jak na innych systemach. Może się szybciej włącza, ale o ile ? 20 % ? Na pewno nie więcej.

Może pobrałem złą wersję, może trzeba coś uruchomić, ale ten system na czysto to śmieć niczym vista.

Opublikowano

Szybciej może się załączać. Piracenie gier? Tak samo. Wzrost FPS, to jak się ma wielordzeniowe procki.

Opublikowano

@2xUP nie powiedzialem ze chodzisz do gimnazjum powiedzialem ze jestes gimbusem a dla mnie to raczej stan umysłu :) i niczego sie nie nauczylem poprostu korzystam z osemki i wiem co mowie - pisze jest wzrost fps i to o 5-10 po 2 wszystko szybciej smiga przykladem jest photoshop Cs6 na win 8 to jest bajka niema porownania z win 8 , w menu start nic nie znika i wszystko ladnie dziala mam juz 8-emke przez 2 tyg i nie napotkalem zadnego problemu , jesli chodzi o te cale kafelki to to jest jedyny problem ktory mozna zniwelowac jakims lekkim programikiem i mamy menu start jak w win 7

a tak wgl jak masz jakis slabszy komputer to sie nie dziw ze ci gorzej dziala :) to jest wiadome ze nowszy system wymaga lepszej konfigracji

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Windows 8 i jego "kafelki" które mają miejsce w toalecie czy kuchni.

Niby jakaś wydajność wyższa ale to tylko nie całe 10 FPS.

@2xUP nie powiedzialem ze chodzisz do gimnazjum powiedzialem ze jestes gimbusem a dla mnie to raczej stan umysłu :) i niczego sie nie nauczylem poprostu korzystam z osemki i wiem co mowie - pisze jest wzrost fps i to o 5-10 po 2 wszystko szybciej smiga przykladem jest photoshop Cs6 na win 8 to jest bajka niema porownania z win 8 , w menu start nic nie znika i wszystko ladnie dziala mam juz 8-emke przez 2 tyg i nie napotkalem zadnego problemu , jesli chodzi o te cale kafelki to to jest jedyny problem ktory mozna zniwelowac jakims lekkim programikiem i mamy menu start jak w win 7

a tak wgl jak masz jakis slabszy komputer to sie nie dziw ze ci gorzej dziala :) to jest wiadome ze nowszy system wymaga lepszej konfigracji

Windows 8 to gówno bez odwołania. Nie długo będzie tablet 24 cali jako monitor z windows 10 i będą kafelki, klinkierówki, cegły, pustaki itd...

PS: Jak coś nie jestem GIMBUSEM!

1373831096-U336505.png

Opublikowano

Phi zero argumentow , napisales jedna wade ktora ja rowniez wypisalem i jak juz powiedzialem da sie to naprawic - przyzwyczaic

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Casawir - jak nie wiesz jaki kto ma sprzęt to nie pierdol. Zajrzyj do tematów, zainteresuj się a nie wpierdalasz się nagle w dział i wyzywasz moderatora od gimbusa. Nie wiem skąd macie 10 fps, ja w minecrafcie jak miałem 120 tak mam na ósemce 120, nowy nfs czy Wiedźmin 2 chodzą tak samo. Tak samo wiem co mówię bo miałem system przez parę godzin po czym go wywaliłem z dysku. Włącza się szybciej, ale to jedyny plus tego systemu. Reszta to neutralne dodatki lub wady.

Opublikowano

Casawir - masz coś do tego że chodzę do gimnazjum ? Zapytaj się kilku osób, zobacz nawet mój temat że instalowałem ósemkę. To ty się naczytałeś pochwał na temat ósemki i teraz hejcisz każdego kto się sprzeciwia.

Żadnego wzrostu FPS nie ma, co do spiracania gier to robi się to tak samo jak na innych systemach. Może się szybciej włącza, ale o ile ? 20 % ? Na pewno nie więcej.

Może pobrałem złą wersję, może trzeba coś uruchomić, ale ten system na czysto to śmieć niczym vista.

Wystarczy zainstalować oryginalną wersję i problemów nie będzie :) Jak razem z tym twoim z piraconym Windows 8 dostałeś paczkę wirusów różnej maści to się nie dziw że ci się zacina :) Ja sobie chwalę :) Portal benchmark robił test Windows 7 vs Windows 8 na tym samym sprzęcie i ostatecznie Windows 8 miał lepszą wydajność niż Win7 :) Więc wydajność jest większa.... A co najlepsze wcale nie zwiększyły się wymagania systemu.

Opublikowano

Nie pobieram z jakiegoś emule tylko normalnych torrentów w których wirusów nie ma. Nic mi się nie zacinało, po prostu kompletnie nie ma zysku wydajności, a jak jest to chyba w pięciu grach w które akurat nie gram. Jak chcesz to możesz mi kupić oryginałke żebym się przekonał o skuteczności :P Ja nie mam nic przeciwko.

PS teraz ciężko znaleźć wirusa w sieci, chyba że mało groźniego typu sality.

Opublikowano

Nie ma sensu walczyć z nimi (zagorzałymi przeciwnikami W8). Zawsze wszystko zwalają na ModernUI.

TF:

Obczaj programy do renderu(np. SV11/Adobe Premiere) i wróć z porównaniem W7 VS W8

random.jpg

Opublikowano

Nie jestem przeciwnikiem 8, po prostu dla mnie nie przynosi on nic korzystnego a tylko utrudnia pracę (troszkę czasu trzeba na nowy interfejs poświęcić)

Nie bawię się w rendering/grafikę i inne takie rzeczy, ja tylko gram i siedzę na MPC a to mi win8 tylko utrudnia (lipny interfejs + drobne problemy z javą i Directem, większej wydajności w grach brak lub przyrost jest niezauważalny)

Taki jest plus że się te paredziesiąt % szybciej odpala i zamyka (jak matka przyjeżdża to się nie trzeba fatygować z szybkim odpinaniem kabla)

Już mówiłem, może mam złą wersję, może tego nie widzę, ale wskaźnik FPS raczej nie kłamie :P

Opublikowano

W8 pozytywne wrażenie, dostałem od brata na studiach i zainstalowałem. Na procku i5 chodzi bardzo płynnie, pobiera dość mało ram i ogólnie wszystko jest płynne. Zainstaowałem dodatek "Start8" i teraz bym nie przesiadł się na W7. Mam "Start" więc jest ok, interfejs jest dla mnie bardzo ok chodzi płynnie, nic nie ścina. Intuicyjne zamykanie programów, naparwdę fajny detal.

Ogólne wrażenia z W8 są bardzo pozytywne, w BF3 na tej samej mapie jest 6 fps więcej, a jak robiłem smarka z RE5 to 9 fps więcej. Zaskoczony jest pozytywanie, martił mnie, że nie ma przycisku START ale uparłem się z tym instalując dodatek "Start8". Polecam !

PMK3yt4.png

Opublikowano

Ja mam 8 od wczoraj i moje zdanie jest takie ze na początek jest więcej problemów niż korzyści...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...