Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Windows 8

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a jak sie sprawuje w grach?

podobno windows 8 w statystykach wychodzi o 1% lepiej niż windows 7 lecz tylko w grach

8-ka nie jest dopracowana i jest jeszcze część errorów, jak dla mnie ma nie ładny interfejs. Gdybym miał wybierać pomiędzy 7 a 8 to brałbym 7, ponieważ przez 2 lata nie mam powodu żebym miał napisać coś złego o tej wersji.

tak 8-ka wyszla bo gonily ich terminy ale sa bledy itp. apewno wyjdzie service pack. 8-ka jest fajna np na tableta ale tak bardziej do zabawy. po za tym kwestia przyzwyczajenia;]

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Admin Cienia
Opublikowano

Shiet jak cholera, i te ich SUPER EKSTRA METRO.. o kant d**y rozbić tylko. W7 home premium eva.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

@up juz nie metro. od niedawna to nazywa sie Modern UI.

metro mi bardziej pasowalo :>

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Może i ma zjebaną wizualizację, ale ten system powstał po to aby procesory AMD miały lepszą wydajność gdyż windows 8 wspomaga wielordzeniowość i nie jest to wzrost wydajności 1% tylko 15-30% z zapowiadanych 40%

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

ja na 7 bym nadal byl , mniej wymagajacy , prostszy, nie zawalony bylajakimi aplikacjami

dla mnie 8 to system do smartphonow

Mniej wymagający?

Jpr.... same dzieci najpierw popatrzcie testy, albo sami go wypróbujcie potem gadajcie

Win8 wykorzystuje tylko 350Mb RAM! Win7 około 800Mb

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Windows 7 ma 3 lata, jest sprawdzony i masz większą pewność, że wszystko będzie działało jak trzeba.

Może i ma zjebaną wizualizację, ale ten system powstał po to aby procesory AMD miały lepszą wydajność gdyż windows 8 wspomaga wielordzeniowość i nie jest to wzrost wydajności 1% tylko 15-30% z zapowiadanych 40%

Tego nie wiedziałem. Jeżeli rzeczywiście tak jest to warto kupić przy wielordzeniowym procesorze. Zazwyczaj rdzenie pracują nierówno przez niedostosowany system i aplikacje.

Ludzie podobnie obwiniają 8 jak kiedyś viste a większość z tego samego powodu - wygląd.

Po co microsoft ma robić takie same systemy jak poprzednie? Jeżeli będę chciał mieć taki sam system jak poprzedni to kupie poprzedni. Do tego interfejsu można przyzwyczaić się maksymalnie w kilka dni.

Okienka ładne i proste. Dostosowane z innymi usługami online. A zwykły pulpit jest również i tam także można mieć aplikacje zatem nie wiem o co ludziom chodzi z tym systemem.

No i przycisk obok lewego altu ma lepszą funkcjonalność. (nazwy zapomniałem)

Opublikowano

Wiesz zawsze mógłbyś przetestować tą 8-semkę osobiście a potem stwierdzić czy wolisz 8 czy 7 a może xp lub linuxa :) Mój kolega stwierdził że windows to shit i przeszedł na linuxa na stałe i teraz tylko czeka jak wyjdzie oficjalnie steam na linuxa :D

Opublikowano

Posiadam Windows 8 i szczerze moim zdaniem to samo do Windows 7 nic wielkiego może przy włączaniu komputera jest inaczej, a tak ogółem?Gry,Filmy itd.. tak samo chodzi.

Opublikowano

Posiadam Windows 8 i szczerze moim zdaniem to samo do Windows 7 nic wielkiego może przy włączaniu komputera jest inaczej, a tak ogółem?Gry,Filmy itd.. tak samo chodzi.

Po raz kolejny powtarzam najpierw sprawdź na testach albo osobiście potem się głupio wypowiadaj

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Po raz kolejny powtarzam najpierw sprawdź na testach albo osobiście potem się głupio wypowiadaj

Flap tutaj Darek* .. ;x

Nie będę sprawdzał na Testach bo wiem co wiem .. tylko tyle, że ja pobierał 8 jest taki sam prawie jak Windows 7 i tyle..

Opublikowano

8-ka nie jest dopracowana i jest jeszcze część errorów, jak dla mnie ma nie ładny interfejs. Gdybym miał wybierać pomiędzy 7 a 8 to brałbym 7, ponieważ przez 2 lata nie mam powodu żebym miał napisać coś złego o tej wersji.

Straszna chujnia.Możesz wgrać Sobie go do testów bo instaluje się z 10 min.Ale na codzienne użytkowanie jest dosyć ciężki

Win 8 to porażka. Interfejs do dupy, niedopracowany system, dużo gier może nie pójść.

Win 7 to dobry wygląd, miłe i przyjemne przeglądanie zawartości komputera i większość gier działa

XP już trochę stary i te nowsze gry nie pójdą ale ogółem jest dobry :>

Posmialem sie, pewnie nawet go nie uzywaliscie czy cos ...

Menu START wyglada tak jak system w telefonie, pulpit jak na zwyklej siodemce. Polecam! :)

Instaluje sie szybko, wlacza sie szybko, wylacza sie szybko i dziala szybko ;p

61093c6efb.png

Opublikowano

Aha.

Na dzień dzisiejszy dla gracza branie Win8 nie ma najmniejszego sensu. Gry/aplikacje nie są pisane pod Win8 i nie wykorzystają go w 100%/

Opublikowano

Ósemeczka jest że tak powiem dla ludzi którzy używają kompa do spraw takich jak internet itp...

Natomiast do gier, polecam zdecydowanie siódemkę, ludzkość przyzwyczaiła się do "Pulpitu, Ikonek" itp.

Dlatego moim zdaniem powinniśmy przy tym zostać, by komputer pozostał nadal komputerem nie IPhonem czy innym gównem ^^

Niech się windows nie upodabnia do systemów mobilnych takich jak np. android.

Opublikowano

take małe porównanie ( na lapku miałem w7 i [mam] w8 )

Uruchamianie:

w7 : 45 sekund

w8 : 16 sekund

"chodzenie po okienkach"

w7: Czasami podczas przeglądania folderów jest mocna ścina

w8: perfekcyjne

Interfejs:

w7: tradycyjny

w8: nowy, ale zrozumcie idioci, że z tego metro się PRAWIE NIE KORZYSTA! tylko do uruchomnienia aplikacji, aby przejść na pulpit

Wydajność:

- kopiowanie

w7: Czasami ściny, trochę trwa skopiowanie pliku 2gb

w8: plik 2gb kopiuje się ok. 40% szybciej.

- gry

w7: testowa gra 80 fps

w8: testowa gra 89 fps

Mówicie, że aplikacje nie działają... KAŻDA APLIKACJA SPRZED 2002 ROKU MUSI DZIAŁAĆ!. nie spotkałem się z problemem uruchomienia czegoś, oprócz oryginała wolfensteina 3d z 1992 roku ( newwolf załatwił sprawę )

xp nie porównuję, bo windows 7 ( a co dopiero 8 ) miażdży go jak chce...

Opublikowano

Zaraz mnie szlak trafi!

DLA GRACZA NIE LICZY SIĘ ŻADEN JEBANY INTERFEJS CHODZI O WYDAJNOŚĆ I SZYBKOŚĆ I TO WŁAŚNIE OFERUJE WIN 8 CZY W TO ZROZUMIECIE WRESZCIE?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

to nie wiem czy sie opłaca, bo windows 8 wspiera wielordzeniowość i cpu AMD dostają kopa 15-30%, ale nie wiem jak jest z intelem

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...