Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Windows 8

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mi windows 8 chodzi jak ta lala na chyba athlonie 64 4200+ i 2 gb ramu :D

lagów zero mi system gdyby nie kafelki naprawde się spodobał widać róznicę w grach :D

Nieregulaminowa sygnatura.

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zauważyłem że windows 8 u mnie pobiera większe zasoby komputera do gier, zauważyłem to uruchamiając GTA 4 na średnich detalach i wynik:

windows 7 - zero lagów.

windows 8 - da się grac ale jest to uciążliwe.]

Także na moim przykładnie nie polecam windows 8.

ywug.jpg

Smacznego

Opublikowano

Co do kafelków, to trzeba je sobie spersonalizować pod siebie oraz pozmieniać większość ustawień systemu pod siebie.

Mi to zajęło około 2 godzin, wraz z instalacją wszystkich aplikacji itd. Do czasu instalacji byłem praktycznie największym przeciwnikiem ósemki, jednak

po zrobieniu tego wszystkiego zajebiście mi się użytkuje tego Windowsa. Mam go na laptopie, więc dodatkowy plus to skróty do tych bocznych menu

na touchpadzie.

Mój laptop: http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/3874252_techniczne

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Doeadzcie mi bo mam zamiar kupic laptopa i nie wiem czy z system 7 czy 8. Wszystkie te laptopy, których szukam maja wlasnie 8 a ja sie go obawiam. Boje sie ze wiekszosc gier nie bedzie dzialac. Czy to prawda?

Opublikowano

a czytać potrafisz ? WSZYSTKO DZIAŁA JAK NALEŻY

z własnego doświadczenia wiem ze problematyczne sa systemy nieaktywowane i poprawiane prze tweaki, aktywatory i inne pierdoły przy okazji instalowane

nie ruszany system czy to w wydaniu x32 czy x64 działa jak należy nawet jak mu sie trafi lamer który kompletnie nie ogarnia ustawień systemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@UP Nie używałeś więc twoja opinia jest gówno warta, tyle w temacie :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

8 jest świenty. Tylko brakuje mi tego Startu w lewym dolnym rogu, który zastępuje Start z kafelkami. Mam jeszcze pytanie: Gdzie w 8 jest paint? xD

636451494245979649038.gif

Opublikowano

8 jest świenty. Tylko brakuje mi tego Startu w lewym dolnym rogu, który zastępuje Start z kafelkami. Mam jeszcze pytanie: Gdzie w 8 jest paint? xD

Jak to gdzie? Wciśnij klawisz WINDOWS i wpisz Paint i wyskoczy Ci na liście i teraz tylko odpalasz ENTER-em.

jqeuR.png

Opublikowano

Według mnie Windows 8 to intuicyjna obsługa dla firm i przedsiębiorstw. Miałem kilka dni na przetestowanie, a po tym czasie stwierdzam, że o wiele lepiej przy grach sprawdza się Windows 7, nie wspominając już o zaletach starszego XP'ka. Microsoft w jakiejś części wraca do tradycji z nowymi technologiami i chwała im za to. :-)

Opublikowano

Jak to gdzie? Wciśnij klawisz WINDOWS i wpisz Paint i wyskoczy Ci na liście i teraz tylko odpalasz ENTER-em.

Dzięki, teraz znalazłem. Dopiero mam 8 4h i nie ogarniam. xD

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Dzięki, teraz znalazłem. Dopiero mam 8 4h i nie ogarniam. xD

Masz mój kanał na YT http://www.youtube.com/user/kamo95xd?feature=mhee nagrywam porady dotyczące Windows 8 na początek się przydadzą :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ja osobiście widziałem obie wersje 7 i 8 (narazie mam XP) i chyba narazie wybiore 7 do nowego komputera bo 8 puki co dużo nie zmienia (poza nowym interfejsem)

Jak wydzadzą win8 gdzie będzie mniej errorów to zmienie go.

Ja osobiście widziałem obie wersje 7 i 8 (narazie mam XP) i chyba narazie wybiore 7 do nowego komputera bo 8 puki co dużo nie zmienia (poza nowym interfejsem)

Jak wydzadzą win8 gdzie będzie mniej errorów to zmienie go.

Opublikowano

Dzięk, lapka masz?

Tak, jak możesz usłyszeć na pierwszym filmiku Windows 8 instalowałem oddzielnie nie kupiłem go od razu z 8 :) Na początku byłą 7, która zresztą nadal tam siedzi tylko wyłączyłem bootowanie 7.

Opublikowano

jak zwykle opinie tych co najmniej mieli doczynienia z systemem i praktycznie wcale nie używali albo tylko usłyszeli od kogoś

identycznie było przy XP na Vista, Vista na Windows7, Window x32 na Windows x64 ... identyczne biadolenie jaki to spieprzony system, nienadający się do używania, nic na nim nie działa zwłaszcza gry i programy... żałosne.

jak wiadomo historia lubi się powtarzać a papug nie brak by jedyne co potrafią robiły, powtarzały bez sensu.

temat robi się bez sensowny bo nikt nawet z sensem nie potrafi UZASADNIĆ swojej opinii

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Niektóre płatne haxy na początku nie działały, dopiero organner na TeamViewerze bawił się jakimś gównem i jest w8 compatible. :D

Mi tam W8 się podoba, tak samo jak Phone z kafelkami, nie wiem co ludzie złego tam widzą. W ciągu 3dni przywyczaiłem się już do "move u mouse into any corner", wyszukiwarka mi się wydaje, że jest lepsza niż w siódemce, szybciej działa, a może to przez to, że miałem okropny syf, ba, na pewno. Co do gier, spadku w wydajności nie zauważyłem, jedynie wodę z ultra na wysoką zmieniłem w Far Cry 3 i wszystko działa jak talala. Jak ktoś kupuje laptop/pc +4gb ramu to bez biadolenia brać ósemkę, jak nie - dmuchać na zimne i brać wysłużoną 7.

Opublikowano

Używam systemu 3 godziny, bardzo szybki, płynny i stabilny. Wszystkie aplikacje które zainstalowałem działają.

@Edit

Dodam że przesiadłem się prosto z XP na 8 :P

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

A jak kupie windowsa ze strony microsoftu z laptopa a bd chciał zainstalować na nowym kompie bez żadnego windowsa to pójdzie?>

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Tata ma na laptopie, kafelki nie są złe ale obsługa to porażka. Ten system jest po prostu nie dokończony. metro ma swój panel sterowania z 1/6 funkcji z tradycyjnego panelu, wiele apek nie wspiera metro, ciągle trzeba się przełączać z metro do pulpitu i spowrotem.No dobra dam mu szansę: otwieram film avi: dupa, czarne okno, wychodzę do pulpitu a tu nagle po 5 min zaczyna się film odtwarzać ... LOL, w każdym preinstalowanym programie trzeba zezwolić na dostęp do danych z konta microsoftu..DUPA nie dostaniecie moich danych! Windowsa 8 nigdy nie zainstaluje u siebie bo jest jak vista. Czekam aż go dokończą: windows 9 (blue)!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...