Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Windows 8

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem skąd Ty pobierałeś, zainstalowałem sobie jakiś tydzień temu W8 Pro x64, jakiś szwabski torrent, Polski język wgrał się bez problemu, wszystko śmiga, zjada mniej RAMu.

Jedyna wada to komunikat o aktywacji przy każdym włączeniu komputera ;P.

to wina fastbootu jest :/ na dobrychprogramach pisali o tym, więc przeszłem na windows 7 również z fastbootem i tam nie ma problemów z znikaniem danych. powinni poprawić to...

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

to wina fastbootu jest :/ na dobrychprogramach pisali o tym, więc przeszłem na windows 7 również z fastbootem i tam nie ma problemów z znikaniem danych. powinni poprawić to...

Ja jakos nie mam tego problemu :) jak ktos chce moge podeslac aktywator na PW dzilajacy

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Na necie czytałem że nie ma działającego aktywatora do W8. Jest jedynie takie coś co przedłuża okres testowania do bodajże 180 dni, i można tego używać bez końca. Windows 8 nie różni się od Windows 7 pod względem gier, UT2004 chodzi bardzo dobrze, Left 4 Dead 2 i Brink również.

Zbieram warny za offtop (rzekomy SPAM).

Opublikowano

Korzystam z w8 i szczerze mówiąc, to jestem z niej zadowolony. System działa bardzo dobrze i chyba nawet wydajniej niż siódemka. A co do tego aktywatora, to gdzieś na ruskich stronach (czeluściach piekielnych) znalazłem taki, który działa bez okresu ważności. Ale to było zaraz po wyjściu 8, więc nie wiem czy teraz by działał. ^_^

Opublikowano

a chomik nie jest na necie, co ? wybryk natury pewnie że tam co innego niż gdzie indziej

żaden aktywator nigdy nie zrobi w żaden sposób systemu legalnego

to już lepiej Enterprise zainstalować było i używać ponad pół roku LEGALNIE ( do sierpnia działa normalnie jak legalny system )

przy okazji można było tanio zakupić system jak były promocje , średnio od 100 do 200 zl za wersję Windows 8 PRO

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

a chomik nie jest na necie, co ? wybryk natury pewnie że tam co innego niż gdzie indziej

żaden aktywator nigdy nie zrobi w żaden sposób systemu legalnego

to już lepiej Enterprise zainstalować było i używać ponad pół roku LEGALNIE ( do sierpnia działa normalnie jak legalny system )

przy okazji można było tanio zakupić system jak były promocje , średnio od 100 do 200 zl za wersję Windows 8 PRO

Robem, nie spinaj się tak. Nie znam całego internetu -.-

Chyba każdy wie że aktywowany Windows przez program ściągnięty z neta nie robi go w pełni legalnego, tylko usuwa WAT aby móc korzystać bez końca, przy okazji pościągać aktualizacje.

Windows 8 można kupić w edycji VUP za 229,90 w empiku.

Zbieram warny za offtop (rzekomy SPAM).

Opublikowano

Uwaga, zdaję raport: od 19 stycznia korzystam z Windows 8 bez przerwy, nie miałem ani razu crasha ani żadnego błędu, wszystko chodzi płynnie i nie miałem problemu z żadnymi aplikacjami (tylko gta 4 ale aktualizacja windows live pomogła) :)

Pozdrawiam,

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

No tak, bo to nie jest wersja beta tylko pełna wersja więc musi być stabilna. A że aplikacje działają to dobrze wiedzieć ;]

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie wiem jak dziala 8 poniewarz widzialem tylko u kumpla ktory nie poswieca duzo czasu gra dla tego jesli chodzi o gry polecal bym xp lub 7 chodz 7 czasem blokuje niektore gry ale oczywiscie sa sposoby do omijania tego

Opublikowano

Skoro nie widziałeś to co sie wypowiadasz? Xp do starych gratów sie nadaje a 8 jest na równi z 7 albo i lepsza jesli chodzi ogry i inne pierdoły

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

nie wiem jak dziala 8 poniewarz widzialem tylko u kumpla ktory nie poswieca duzo czasu gra dla tego jesli chodzi o gry polecal bym xp lub 7 chodz 7 czasem blokuje niektore gry ale oczywiscie sa sposoby do omijania tego

Skoro do gier polecasz Windows XP to gratulacje właśnie zrobiłeś z siebie pośmiewisko :) Windows XP nie obsługuje Najnowszych Directx co ja piszę najnowszych on Direct10 nie obsługuje a jest już directx 11.1.

Mało jaka gra korzysta z 11 ale skoro kupuje się kompa do gier to raczej na jakiś czas parę lat a nie na parę dni :) Więc najlepszy wybór to Windows 8 bo Windows 7 nie dostanie Directx 11 dostał tylko częściową w takim celu żeby IE10 mógł działać.

PS: I skoro nie korzystałeś z W8 to po co piszesz posta tutaj?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Nowy interfejs jest beznadziejny. Nie wiem co próbują nim udowodnić, ale staczają się dzięki temu. Windows 8 nie licząc METRO jest wporządku, dobrze zoptymalizowany, lepiej chodzą gry.

Polecam Start8 dla Windows 8 - blokuje to całe Metro i dodaje menu. :)

Opublikowano

Win 8 ma tylko to do siebie że sie bardzo szybko uruchamia komputer reszta taka sobie jak narazie win 8 jest za nowy aby go instalowac co prawda mam go ale zmieniam na win 7 poczekam moze jecszcze z pare miesiecy moze rok jak naprawia wszystkie błedy ( jest ich bardzo wiele) w win 8.

Opublikowano

Win 8 ma tylko to do siebie że sie bardzo szybko uruchamia komputer reszta taka sobie jak narazie win 8 jest za nowy aby go instalowac co prawda mam go ale zmieniam na win 7 poczekam moze jecszcze z pare miesiecy moze rok jak naprawia wszystkie błedy ( jest ich bardzo wiele) w win 8.

Na przykład jakie ? Ja dotychczas nie znalazłem żadnych ;).

Opublikowano

Za pare miesięcy to bedzie pewnie nowy system ;)

Powiedz mi jakie gry nie działają na win8?

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

kazda gre musze uruchamiac jako administrator bo jakies errory wyskakuja.I np w wiedźmina 2 nawet i w metina2 po 15min pisze ze program przestał działac.

Opublikowano

kazda gre musze uruchamiac jako administrator bo jakies errory wyskakuja.I np w wiedźmina 2 nawet i w metina2 po 15min pisze ze program przestał działac.

Masz komputer do kitu albo uwaloną wersję systemu.

Wszystko chodzi jak powinno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...