Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Windows 8

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem system jest świetny, lecz radziłbym Ci poczekać z pół roku jeszcze aż większośc programów/gier będzie z nim kompatybilna. Narazie nie ma co się spieszyć i napalać, bo windows 8 ma praktycznie taki sam wygląd co windows 8 po za nawigacją. System jest o wiele szybszy niż 7 i napewno lepiej dopracowany, dlatego polecam go ale za pół roku :)

Ja mam 8 od wczoraj i moje zdanie jest takie ze na początek jest więcej problemów niż korzyści...

Zgadzam się, narazie jest więcej problemów, bo większośc programów jest niekompatybilna

SHUT UP AND ENJOY THE MUSIC!

╮(︿)╭

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moim zdaniem system jest świetny, lecz radziłbym Ci poczekać z pół roku jeszcze aż większośc programów/gier będzie z nim kompatybilna. Narazie nie ma co się spieszyć i napalać, bo windows 8 ma praktycznie taki sam wygląd co windows 8 po za nawigacją. System jest o wiele szybszy niż 7 i napewno lepiej dopracowany, dlatego polecam go ale za pół roku :)

Zgadzam się, narazie jest więcej problemów, bo większośc programów jest niekompatybilna

Noo... I jeszcze tymi aplikacjami jest maaasa problemów nawet spokojnie na skype lub na gg nie mogę sobie pogadać ;( Wszedzie trzeba te passy z konta Microsoft wpisywać .. ;/
Opublikowano

Noo... I jeszcze tymi aplikacjami jest maaasa problemów nawet spokojnie na skype lub na gg nie mogę sobie pogadać ;( Wszedzie trzeba te passy z konta Microsoft wpisywać .. ;/

Bo ściągasz skype na kafelki, a nie dla pulpitu :O Ja mam wersje pod W8 dla pulpitu i jest po staremu.

random.jpg

Opublikowano

polecam w7 dobry i najlepszy

a w8 jest ramożerny, bo ma te bajery i komp wolno chodzi, a w7 ma mniej bajerów, ale za to jest szybszy, w w8 można się pogubić itp...

1390144171-U592769.png

Opublikowano

W8 - Zasobożerny, napchany zbędnymi detalami i wytulejkowany system = nie polecam.

W7 - Jak najbardziej.

screenshot_10.jpg

Opublikowano

zauważyłem że microsoft ma na zmianę dobry, zły system:

millenium- do d**y

XP- dobry

Vista- do dupy

7- doskonały

8- no właśnie - do d**y

9- oby był dobry :)

Opublikowano

Windows 8 dobry jest. Polecam sam mam na lapku. W grach dobrze się sprawuje, żadnych zarzutów nie można mieć. Po za tym jak widziałem to "niby" niedziałają wszystkie gry. To nie prawda u mnie jakoś chodzą. Pomyślcie...

Opublikowano

7ka najlepsza jak zawsze ale 8ka też niczego sobie :)

To menu jest nawet fajne.

Przy obróbce filmów dobrze się sprawuje.

Obecnie mam go jako 2gi system w wersji preview ale chyba go nie kupię skoro mam 7ke a różnic wielkich nie ma..

Opublikowano

Nie rozumiem, czyli dla kafelek są osobne aplikacje a dla pulpitu osobne? o.O

Antywirus tak samo? :O

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

@UP Aplikacja są pisane w dwóch trybach jedne w metro drugie dla pulpitu, te pierwsze pobierzesz tylko ze sklepu.... A antywirus ?? Można i pobrać ze sklepu, no ale przecież logiczne że będzie on skanował cały komputer :)

Nagrałem parę filmików dla początkujących, zapraszam do oceny, na hejterów nie reaguje :)

Windows 8 dla początkujących - #1 Obsługa interfejsu metro

Windows 8 dla początkujących -#2 Przypinamy do menu start

Windows 8 dla początkujących - #3 Internet Explorer 10 nowe wcielenie

Windows 8 dla początkujących - #4 Skróty klawiszowe

W najbliższym czasie będą nagrywałem też nowe filmiki, także zapraszam do subskrybowania kanału :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Odpaliłem wczoraj pierwszy raz ósemkę i na razie jest ok, chodzi szybciej niż XP ( Xp użytkowałem z 8 lat ) Na razie minusem jest to że dysk mogę podzielić max na pół, przy tworzeniu partycji ale myślę że pobiorę jakiś program i da radę.

// Polecam EASUS Partition Master - TrueFaith

Opublikowano

zauważyłem że microsoft ma na zmianę dobry, zły system:

millenium- do d**y

XP- dobry

Vista- do dupy

7- doskonały

8- no właśnie - do d**y

9- oby był dobry :)

Zauważyłeś czy przeczytałeś na necie ? Korzystałeś z wszystkich wymienionych systemów że tak piszesz ?

Co do Windows 8 to polecam . System jest dobry :) Przesiadłem się na niego z 7 i nie żałuję :D

Opublikowano
W8 - Zasobożerny, napchany zbędnymi detalami i wytulejkowany system = nie polecam.

W7 - Jak najbardziej.

Widziałeś wgl użycie RAM'u ósemki? U mnie jest nie więcej niż 600MB z all dodatkami. Przy Windows 7 ciężko było bez dodatków osiągnąć taki pułap.

Opublikowano

Mam pytanie jak w win8 wyłączyć te SmartScreen czy jakoś tak żeby nie wysyłało informacji o instalowanych aplikacjach do microsoft?

I wszystkie aplikacje szpiegujące?;_;

Opublikowano

Ja osobiście opowiem się za.Powiem tak, wszyscy moi kumple i "stare wygi" których znam na początku nie chcieli nawet spojrzeć na 8-kę. Teraz praktycznie wszyscy jadą na W8 :)

Opublikowano

A ja nie lubię w8. Może i fajnie wygląda, ale jakiś taki... chyba jego pełną funkcjonalność i możliwości można odczuć dopiero po pracy na urządzeniach dotykowych. Według mnie na PC lepsza jest siódemeczka. :)

Opublikowano

W7 - Jak najbardziej.

What?! Na 8 u mnie zużywa tyle RAM-u co XP z bajerami. :huh:
Opublikowano

moim zdaniem będzie warto za pół roku wtedy już będzie bardziej stabilniejszy i pewnie wszystko ładnie już by działało gry programy itp itd ;P

Opublikowano

8 to najwiekszy fail w historii microsoftu, 7 lepsza, ale nie wiem o co wam chodzi z vista bo przez dlugi czas mialem viste ultimate i na nic nie narzekalem, gry i programy wszystkie dzialaly. Powiedzcie mi co wy do tej visty macie ;p

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Bierz 7, 8 to g**** połowa programów mi nie działała a te kafelki ehhh, chcesz odpalic filmik i odpala w jakims programie, dopiero po ustawieniu wszystko dziala nie polecam :)

Opublikowano

ja jak 2up polecam chwila konfiguracji i system spk pod gry jak i neta :D 3 dni na konfiguracje komp zaśmiecony gdzie 7 zacinałą się 8 dyga jak ta lala

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Bierz 7, 8 to g**** połowa programów mi nie działała a te kafelki ehhh, chcesz odpalic filmik i odpala w jakims programie, dopiero po ustawieniu wszystko dziala nie polecam :)

Chyba pomyliłeś systemy.... Tutaj na Windowsie appek z rozszerzeniem .apk nie uruchomisz pewnie dlatego ci nie działają :) A .exe wszystkie mi każdy program napisany pod system Windows działa nie zależnie od tego z myślą o której wersji był pisany :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jeżeli można zapytać, jakie specyfikacje (ram, procesor) mają wasze kompy na których używacie w8 i jak on na nich chodzi? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...