Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Windows 8

Baggios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chuj wam w dupe :D

http://blog.ksx4system.net/2011/09/18/standardowe-menu-start-dla-windows-8/

W tej chwili milion osób wchodzi na tą stronkę i ściąga start dla ósemki :D

Mówiąc normalnie to nie zmienię na ósemkę, przynajmniej nie teraz, czekam na jakieś większe poprawki i optymalizacje wszystkiego pod niego.

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co lepsze 7 czy 8 do tworzenia prywatnych serwer'ow?

Linux.

Ósemeczka jest że tak powiem dla ludzi którzy używają kompa do spraw takich jak internet itp...

Natomiast do gier, polecam zdecydowanie siódemkę, ludzkość przyzwyczaiła się do "Pulpitu, Ikonek" itp.

Dlatego moim zdaniem powinniśmy przy tym zostać, by komputer pozostał nadal komputerem nie IPhonem czy innym gównem ^^

Niech się windows nie upodabnia do systemów mobilnych takich jak np. android.

Większych głupot nie czytałem.

1. Chyba spadłeś z krzesła. Modern UI jest o wiele sprawniejsze niż stare UI. Używanie Modern UI ogranicza się do włączenia normalnego explorer'a

2. Co ma wygląd do gier? -_-

3. Technologia idzie do przodu, a my nie możemy stać w jednym miejscu. M$ dobrze robi. DX11.1 tylko na W8 i wyjdzie na dobre wszystkim.

4. Czy on się upodabnia? Szczerzę wątpię.

random.jpg

Opublikowano

Mam Windows Home Premium bla bla bla 64 bity i to mi wystarcza.

Co prawda mogę 8 premium czy coś za 64 zł dostać bo w jakimś tam terminie kupiłem nowego lapka, ale nawet nie chcę mi się w to bawić, ba... szkoda mi 60 złotych.

Opublikowano

Polecam 8 ; ) Start kompa w 13 sekund bomba, zadnych zcine, wszystko działa, w grach kilka fps wiecej.

Opublikowano

Ja się przeniosę na win 8 jak już wyjdą jakieś serwis packi itd, bo na razie boje się że jak zainstaluje 8, a mi WoT nie będzie działał xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Mam 8 i narazie nie jest źle, ale jest kilka wad

- dziwny interfejs to jest jedna z najgorszych dla mnie , reszta może się naprawi po pojawieniu service packa :)

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

take małe porównanie ( na lapku miałem w7 i [mam] w8 )

Uruchamianie:

w7 : 45 sekund

w8 : 16 sekund

"chodzenie po okienkach"

w7: Czasami podczas przeglądania folderów jest mocna ścina

w8: perfekcyjne

Interfejs:

w7: tradycyjny

w8: nowy, ale zrozumcie idioci, że z tego metro się PRAWIE NIE KORZYSTA! tylko do uruchomnienia aplikacji, aby przejść na pulpit

Wydajność:

- kopiowanie

w7: Czasami ściny, trochę trwa skopiowanie pliku 2gb

w8: plik 2gb kopiuje się ok. 40% szybciej.

- gry

w7: testowa gra 80 fps

w8: testowa gra 89 fps

Mówicie, że aplikacje nie działają... KAŻDA APLIKACJA SPRZED 2002 ROKU MUSI DZIAŁAĆ!. nie spotkałem się z problemem uruchomienia czegoś, oprócz oryginała wolfensteina 3d z 1992 roku ( newwolf załatwił sprawę )

xp nie porównuję, bo windows 7 ( a co dopiero 8 ) miażdży go jak chce...

Chyba tylko ty masz takie problemy z 7, bo to wszystko co napisałeś to nie jest prawda.

Do czasu uruchamiania: komp odpala mi się w nie całe 20 sekund.

Chodzenie po okienkach: nigdy nie miałem ściny

Interfejs: Nie wyzywaj nas od idiotów, skoro nie znasz definicji tego słowa

Kopiowanie: tu się nie wypowiem, bo nie wiem

Gry: po chuj ci więcej fps jak 80, skoro 60 jest już wystarczające ? -.-

Sianie herezji w biały dzień. Sami geniusze na MPC siedzą, dlatego wolę się nie sugerować tym co mówicie ..

9368_gold.png

Opublikowano

Chyba tylko ty masz takie problemy z 7, bo to wszystko co napisałeś to nie jest prawda.

Sianie herezji w biały dzień. Sami geniusze na MPC siedzą, dlatego wolę się nie sugerować tym co mówicie ..

To przejrzyj sobie testy Omku, bo wyraźnie wskazują że Win8 jest szybszy dla kogoś te 10fps może uratować dupe, bo teraz może mieć 20

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Nawet po chuja 60 jak ludzkie oko widzi tylko do 30 ;o...

Ja jak bym mógł to przeszedł bym na 8, a nie przejdę bo nie chcę tracić danych.

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

Ja na 8 bym przeszedł tylko dlatego że zwiększa się wydajność procesorów AMD z serii FX.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

A nie wiecie moze jak to z aktualizacjami jest? Slyszalem gdzies ze jak sie ma nielegalny klucz to aktualizacje nie chca pojsc wiecie cos o tym?

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Nawet po chuja 60 jak ludzkie oko widzi tylko do 30 ;o...

Ja jak bym mógł to przeszedł bym na 8, a nie przejdę bo nie chcę tracić danych.

A po to, żeby dalej skakać na DeathRunie.

Opublikowano

Win 7 Polecam, Na win8 jak ktoś napisał wyżej nie wszystkie gry i programy działają... druga sprawa zależy czy ktoś lubi te

ikonki
w win8...
Opublikowano

Ja 2 dni temu zainstowalem 8 i polecam pod kazdym aspektem lepszy od win 7 ( no dobra moze jak narazie nie wszystkie gry pojda ale na to tez mozna zaradzic programami) ale wlaczanie - wylaczanie i golna wydajnosc jest lepsza , a jezeli komus metro nie nie podoba to polecam start menuX i macie Menu start i cala reszta taka jak w win 7

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

To co lepsze pod nowy procek z intela

8 czy 7 ???składam pc'ta i nie mogę się zdecydować, komputer do gier, a ludzie piszą, że intel nie jest za dobry dla 8. Doradźcie :P Powala mnie szybkość win8, a do gier podobno lepszy intel.

Sorry za błędny pisze z telefonu :P

Opublikowano

To co lepsze pod nowy procek z intela

8 czy 7 ???składam pc'ta i nie mogę się zdecydować, komputer do gier, a ludzie piszą, że intel nie jest za dobry dla 8. Doradźcie :P Pozwala mnie szybkość win8, a do gier podobno lepszy intel

Bierz 8 wzrostu w grach nie zauważysz aż tak dużego jak na AMD, ale o wiele szybciej win się będzie ładował niż na 7

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ale gdybyś Ty wybierał to byś wybrał amd ?

Bo to, co wezmę, to jeszcze nic pewnego :D A biorę pod uwagę większość sensownych wypowiedzi ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...