Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniajcie najśmieszniejsze komedie jakie oglądaliście (100% komedii (ew 99 i 1% romansu)).

Za sobą mam:

-GTO

-Baka to test

-Detrit Metal City

-Jakieś o masochiście, ale nie pamiętam tytułu (lubił to, a typiarka za kare go karała  :D)

Coś by się jeszcze znalazło, ale nie pamiętam.

Fajnie jakby było max 12 odc, ale więcej też przetrwam  :)

Wołać @PigmejQ

binbougami ga

teekyuu

working

52126142219396245817.jpeg

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam paru animców:

http://myanimelist.net/animelist/Zeciarz

1. Jakaś fajna sportówka, nie zbyt długa, na poziomie. Bez shounen-ai i innych yaoi.

2. Coś z dużą ilością krwi, bez cenzury, o dosyć skomplikowanej, wciągającej fabule. Mile widziane zagadki. Myślałem nad Monsterem, ale chyba krwiste anime to to nie jest.

3. Nie wiem czy jest takie anime, może być i manga. Chodzi mi o jakąś ucieczkę przed prawem/konsekwencjami, bunt, gdzie główni bohaterowie to chłopak i dziewczyna. Fajnie byłoby zobaczyć w takiej serii wątek romans, jak i bardzo dobry dramat.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Szukam paru animców:

1. Jakaś fajna sportówka, nie zbyt długa, na poziomie. Bez shounen-ai i innych yaoi.

2. Coś z dużą ilością krwi, bez cenzury, o dosyć skomplikowanej, wciągającej fabule. Mile widziane zagadki. Myślałem nad Monsterem, ale chyba krwiste anime to to nie jest.

3. Nie wiem czy jest takie anime, może być i manga. Chodzi mi o jakąś ucieczkę przed prawem/konsekwencjami, bunt, gdzie główni bohaterowie to chłopak i dziewczyna. Fajnie byłoby zobaczyć w takiej serii wątek romans, jak i bardzo dobry dramat.

3. Shinsekai yori? W sumie tam dzieciaki buntują się, uciekają. Dramat też jest, fabuła również b. dobra. Co do romansu... Załóżmy, że jest. Phantom: requiem for the phantom - również bunt, ucieczka, romans, dramat. Mam nadzieję, że w jakiś sposób wpisuje się w to, co szukasz. :P

gfgdf

Opublikowano

Szukam paru animców:

2. Może Shingeki no Kyojin?? Dość krwiste, dla mnie fabuła całkiem ciekawa.

Opublikowano (edytowane)

@Zeciarz

1. Kuroko no Basket (ma więcej niż 1 sezon, ale zawsze możesz na pierwszym skończyć :D)

2. Może bez krwi, ale są zagadki: Durarara, Tasogare Otome x Amnesia (trochę romansowe)

3. Psycho Pass (trochę łapie się nawet pod 2. punkt, ale o ile mnie pamięć nie myli z romansem to tam słabo)

//edit

Nie zauważyłem, że podałeś MAL'a :/ zaraz coś pod 3 znajdę ;)Shimoneta to Iu Gainen ga Sonzai Shinai Taikutsu na Sekai (wszystko się zgadza, ale raczej nie tego oczekiwałeś :D)

Edytowane przez PigmejQ

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano

Hellsing (fajna wersja Ultimate) ma może nie aż tak bardzo skomplikowaną fabułę, ale pojawia się nazizm i ogółem nawiązanie do III Rzeszy. 

W Monsterze jest krew - dominuje tam walka na broń palną (jest to zwykły świat, nie ma żadnych nadprzyrodzonych zjawisk) i krew pojawia się przy każdym strzale/każdej ranie. Jest bardzo realistyczna jeśli chodzi o ilość, może warto zobaczyć ;p

Jeden z ostatnich odcinków, twarze specjalnie ukryte, abyś nie załapał spoilerów (chociaż te postacie i tak dopiero później się pojawiają i zdążysz zapomnieć ;p).

LNJcggq.png

WufBpbk.png

Qj3fou3.png

f49xF5V.png

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@Zeciarz

1. Sportówki mają to do siebie, że jeżeli są dobre to nie są krótkie, a i nawet takich słabych i krótkich nie ma dużo...

- Air Gear (24 odc) - taka w sumie połowiczna sportówka. Ścigają się na odrzutowych rolkach. Dużo ecchi, a anime urywa się jak zaczyna robić się ciekawie,

Area no Kishi (37 odc) - Piłka nożna. Bardzo interesujący tytuł dwoje braci - starszy - złote dziecko,  młodszy - również utalentowany, ale żyjący w cieniu brata. Pewna tragiczna sytuacja sprawia, że to młodszy zastąpi (czasem nawet dosłownie) brata na boisku. Niestety tytuł niedokończony.

Cross Game (50 odc)http://www.mpcforum.pl/topic/1489570-cross-game-recenzja/#entry12616510

- Eyeshield 21 (+100 odc) - football amerykański. Standardowa historia - od 0 do bohatera.

- Hajime no Ippo (75 odc) - boks. Klasyka jeżeli chodzi o gatunek sportu. Nie ma super mocy, nie ma dziwnych zwrotów akcji. Krew, pot, łzy, setki wyrzeczeń. Minusem jest humor niektórych postaci...

Kuroko no Basket (25 odc x 3 sezony) - koszykówka

One Outs (25 odc) - baseball. Charyzmatyczny i super inteligenty główny bohater.

Yowamushi P***l (~70 odc) - kolarstwo. 

Oprócz tego warte uwagi (ale sam nie widziałem więc...)

- Major (25 odc x 6 sezonów) - baseball. Ogólnie opowiada o całym życiu chłopaka, który chce, a później staje się baseball'istą

- Baby steps (~100 odc) - tenis ziemny

- Ace no diamonds (~ 100 odc) - tenis ziemny

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Szukam jakiegoś anime, najlepiej coś dobrego (nie musi być jakoś super popularne i w top 100 na malu, aby było według was dobre). Żadnego Ecchi/Haremu! Jakieś fajne klimaty, gdzie walczą, mają jakieś fajne umiejętność, dużo gore, może być jakiś nawet mały romans (mały - nie zawiera w gatunku romansu). Najlepiej dramat, nie musi być ale fajnie by było, a jak dramat to nie komedia (te dwa gatunki dla mnie się biją). Lubie gdy main leje wszystkich, choć z początku nie jest jakiś super, tylko z czasem nabywa umiejętności, a na koniec (lub w połowie) kosi wszystkich, robi dużo boom i wszyscy robią łał jaki on silny. Aby jego moc tylko nie była tak nagle z dupy jestem najsilniejszy HA HA. MAL

PS. nie chce żadnego sportu, czy gotowania, czy loli, ani homosów.

@KlauS. tak patrzę, że męczysz wszystkich tym Hellsingiem, to obejrzę, ale dawać dalej. :D

@"Pitbull !" zapomniałem dodać, że nie lubię staroci, wybacz kolego. D:

Edytowane przez SeleXZbytWieleG
Opublikowano

Szukam jakiegoś anime, najlepiej coś dobrego (nie musi być jakoś super popularne i w top 100 na malu, aby było według was dobre). Żadnego Ecchi/Haremu! Jakieś fajne klimaty, gdzie walczą, mają jakieś fajne umiejętność, dużo gore, może być jakiś nawet mały romans (mały - nie zawiera w gatunku romansu). Najlepiej dramat, nie musi być ale fajnie by było, a jak dramat to nie komedia (te dwa gatunki dla mnie się biją). Lubie gdy main leje wszystkich, choć z początku nie jest jakiś super, tylko z czasem nabywa umiejętności, a na koniec (lub w połowie) kosi wszystkich, robi dużo boom i wszyscy robią łał jaki on silny. Aby jego moc tylko nie była tak nagle z dupy jestem najsilniejszy HA HA. MA

Hellsing:Ultimate xdd

☑ jest dobre

☑ to nie ecchi/harem (chociaż patrząc się na cycki Seras... no ale nie)

☑ walczą

☑ fajne klimaty

☑ mają fajne umiejętności wysysania krwi 

☑ dużo gore

☑ mały romans (Seras z takim jednym chłoptasiem)

☑ Seras (załóżmy, że main, w końcu bez niej nie byłoby tej historii całej) na początku jest średnia, potem jest OP i jest to całkiem logicznie uzasadnione (bez spoilerów)

☑ Alucard kosi wszystkich

☑ no nie jest z dupy, jest z serduszka xdd

QtiV6xY.gif

Opublikowano (edytowane)

@SeleXZbytWieleG

Jedyne co ci mogę polecić to Yu Yu Hakusho - tylko nie ma tam gore no i nie dramat a komedia. 

#edit

Staroć, dupa tam a nie staroć - toż to klasyka gatunku!

Edytowane przez Pitbull !

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

halo, jakiś animek najlepiej w klimacie zakładu zamkniętego (istnieje coś takiego?) jakiś psychiatryk, więzienie, coś. może być horror, aczkolwiek mile widziany nie-horror, bo ostatnio się boję własnego cienia, więc i bajka może mnie przerazić. no cóż, jakiś psychiatryk, jakaś fajna choroba psychiczna bohatera czy coś (naoglądałam się filmów :v). 

A I PLZ NIE TASIEMCA, 30 odcinków max + ładna kreska 

link do mal-a http://myanimelist.net/animelist/Katiyana?status=7& 

niektórych tytułów mi brak, więc mogę wybrzydzać, że oglądałam, bo nie wszystko wpisane imo :v

Opublikowano (edytowane)

@Silhouette

Pierwsze co przychodzi do głowy to Rainbow Nisha coś tam ... :D Wpisz w google, a wyskoczy. Zakład zamknięty, dramat, poświęcenie, praca zespołowa, gwałty, wiele innych. Anime jest trochę przewidywalne, ale i tak fajnie się oglądało.­ Posiada ekstra opening <3 Ocena anime: 9-10/10

Jeszcze znam Deadman Wonderland, ale widzę, że porzuciłaś. 

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

@Silhouette

Może Grisaia no Kajitsu ? Bohaterowie nie są zamknięci w żadnym psychiatryku ale wszyscy mają problemy psychiczne (harem)

@Lordeczek

Ichiban Ushiro no Daimaou
Trinity Seven

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Szukam anime podobnego do nany, utrzymanego w podobnym klimacie. Najlepiej seria zakończona z ładną kreską. 

Z góry dziękuję! c:

large.gif

Opublikowano (edytowane)

@Carinae

Nany nie obejrzałem, podobno jedno z najlepszych anime - romansów. Mogę polecić w zamian inny szkolny romansik z komedią / dramatem / komedią + dramat etc.

@indywidualistaA

Jak ktoś lubi specyficzną kreskę, fabułę (gdzie faceci są co chwilę bici + np. chłopak sikający babce na twarz, dziewczynę chorą psychicznie i wiele innych to polecam­, mi się to nie spodobało) Niezbyt wysoko oceniłem to bajkę. Jedynie to można się momentami trochę pośmiać. Ulubiona scena z tego anime: https://i.ytimg.com/vi/zWy6zgHyQ8k/hqdefault.jpg (to akurat ostatni odcinek więc uwaga)

@Silhouette

Już wolę polecić Gakkou Gurashi 7/10 Wystarczy obejrzeć 1 odcinek do końca. Zombie, kawaii dziewczynki w świecie zombie (no można powiedzieć, że szkoła zamienia się w więzienie) Nawet jak na apokalipsę mało realne (scena z piosenką) ale dzięki pewnym smaczkom anime robi się bardzo ciekawe i nie mogłem wytrzymać do następnego odcinka.

Prison School jak i Gakkou Gurashi - Otwarte zakończenie. Może kiedyś będzie drugi sezon. Chciałbym, żeby była kontynuacja Gakkou.

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

Szukam anime podobnego do nany, utrzymanego w podobnym klimacie. Najlepiej seria zakończona z ładną kreską. 

Z góry dziękuję! c:

Do Nany. Ciężko o tak świetne anime. W klimacie punku nic ciekawego nie ma, jednak Kimi no Iru Machi podchodzi dramatem.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@Sil√eR

@indywidualistaA

Prison School to strzał w dziesiątkę, tylko może nie anime, manga nie dość że ma więcej materiału to jest dużo lepsza (pod względem kreski - tak mi się wydaje).

[uWAGA SPOILER] Poniżej zamieszczam screeny z mangi co by może kogoś zachęcić.

Z8DTJ81.png

OKQGOTz.png

L0aR6JN.png

Mari x Kiyoshi xD

Teraz porównaj Silvuś ze swoim screenem i się zastanów czy nie warto chapnąć mangi.

Dla mnie to była jedna z najlepszych komedii jakie przyszło mi 'zaliczyć'.

417711489342956987022.png

Opublikowano

­@TheMadMan9512

Jeszcze tylko dodam, żeby więcej nie spamować. Jak wspomniałem wcześniej, kilka razy się pośmiałem na anime, ale było też dużo rzeczy, które mnie odpychały. Zaglądałem jakiś czas temu do mangi (na 3 odc. przypadały jakieś 20-30 chapterów? ... Mogłem teraz ostro przesadzić xD nie pamiętam dokładnie. "Przeleciałem" na szybko kilkanaście rozdziałów) to ten sposób rysowania jest lepszy od kreski, która została zaprezentowana w anime.  Zaskoczyłeś, tego momentu nie widziałem jeszcze. Noo...dla miłośniczki kruków można obczaić mangę ^_^