Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam dobrego anime, które nie jest komedią/ecchi/romansem/sportowe (no chyba, że jakiś fan sportowych anime mnie zachęci do zobaczenia czegoś mega). Każde z wymienionych może pojawiać się w anime, jednak nie może być na tym skupione. 

http://myanimelist.net/animelist/KlausKS?status=7

Jest masa serii dropniętych po pierwszym odcinku i niekoniecznie są na liście.

QtiV6xY.gif

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam dobrego anime, które nie jest komedią/ecchi/romansem/sportowe (no chyba, że jakiś fan sportowych anime mnie zachęci do zobaczenia czegoś mega). Każde z wymienionych może pojawiać się w anime, jednak nie może być na tym skupione. 

http://myanimelist.net/animelist/KlausKS?status=7

Jest masa serii dropniętych po pierwszym odcinku i niekoniecznie są na liście.

Kuroko no basket

Opublikowano

Kuroko no basket

Ani trochę mnie nie zachęciłeś, chyba najbardziej hypeowane anime sportowe, a ani razu nikt nie napisał nic konkretnego na ten temat. Prosiłbym o uzasadnienia (nawet krótkie) przy podawaniu serii.

QtiV6xY.gif

Opublikowano (edytowane)

Kara no kyoukai - nadprzyrodzone oraz trochę romansu 

Ma tak mało obejrzanych anime a ty podsyłasz mu takie, wstydziłbyś się :/

@Brand.

To jest ukryta treść, proszę

Na początek :)

Ewentualnie napisz co mniej więcej chciałbyś zobaczyć w takim anime, typy postaci etc, to podeśle pod twoje upodobania :P

@TheMadMan9512

Szukam czegoś lekkiego i przyjemnego, oby nie loli i ecchi, a będzie git.

Oczywiście chodzi o anime.

// MAL --> Klik

Zdecydowanie lekkie, przyjemne, zabawne :)

@Kodzi12

Patrząc na twoje MAL'a i typ anime który oglądasz, to obejrzyj

Na przyszłość:

Jeśli ktoś chce szybko jakieś anime i wie czego mniej więcej chce, warto dodać @liarek123 do postu, wtedy zajrzę jak najszybciej :)

Steins;Gate

Monster

Death Note

Code Geass

Steins;Gate właśnie skończyłem, świetne bardzo dziękuje za polecenie !

Death Note obejrzany już dawno, to klasyk zbyt mocno żeby ominąć :D

Własnie sprawdzam jak Code Geass przyjmie mój mózg :D

@edit: nie dam rady z tą kreską, boli mnie w oczy :')

@Zeciarz

Edytowane przez liarek123

giphy.gif

Opublikowano

@liarek123

Co masz przez to na mysli?

Ogólnie zastanawiam się teraz nad One Punch Man, Ao no Exorcist oraz Bakuman. Ktore według ciebie?

Opublikowano

@Brand.

Na początek :)

Ewentualnie napisz co mniej więcej chciałbyś zobaczyć w takim anime, typy postaci etc, to podeśle pod twoje upodobania :P

To pierwsze, co przyszło mi do głowy :P A jeśli chodzi o polecone GC, to można też obejrzeć M3: Sono kuroki, tylko minus jest taki, że gdzieś w połowie robi się trochę nudno :c

@Brand.

Gokukoku no Brynhildr, Elden Lied, Shakugan no Shana, Pandora Hearts (świetne zakończenie 2/10, no i załóżmy, że jest to romans), Sankarea - nwm, takie gatunki, to nie moja bajka :v

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

@liarek123

Co masz przez to na mysli?

Ogólnie zastanawiam się teraz nad One Punch Man, Ao no Exorcist oraz Bakuman. Ktore według ciebie?

One Punch Man to świetne anime do zabicia czasu i podkręcenia wyobraźni jesli chodzi o "bycie silnym" animacje walki świetne do tego nieprzeciętnie inteligenty humor 10/10

Ao no Exorcist oglądało również polecam, anime jednak do obejrzenia najlepiej na zasadzie 2-3 odcinki dziennie tak dla smaczku :)

Bakuman nie oglądałem, więc się nie wypowiadam :D

Co do moich "mysli"

Np:

- Silny bohater od początku

- Harem

- Romans

- Żeby były postacie loli

- Alternatywny świat

Mniej więcej tak możesz opisać :v

To pierwsze, co przyszło mi do głowy :P A jeśli chodzi o polecone GC, to można też obejrzeć M3: Sono kuroki, tylko minus jest taki, że gdzieś w połowie robi się trochę nudno :c

@Brand.

Gokukoku no Brynhildr, Elden Lied, Shakugan no Shana, Pandora Hearts (świetne zakończenie 2/10, no i załóżmy, że jest to romans), Sankarea - nwm, takie gatunki, to nie moja bajka :v

Legendy głoszą że sankarea dostanie drugi sezon XDDDDDD Szkoda że nie dostanie :/ To jedno z tych anime które obejrzałem przez noc w czasie roku szkolnego na telefonie jeden po drugim :)

@indywidualistaA

@Brand.

Szukam anime:

Gatunek: Komedia, ładna kreska (w miarę nowoczesna, ale nie ta która wyglada jak komputer), może być romans aczkolwiek wątpie że znajdziecie coś czego nie oglądałem jeśli chodzi o ten gatunek połaczony z komedią xD Gdyby bohater był overpower było super.

Gatunek 2: Jakieś anime żebym dużo myślał, wynalazki, podróże w czasie? Coś jak steins;gate które własnie skończyłem, albo no game no life, jeśli chodzi o rozkminy podczas gierek :)

MAL:  

Niestety tak jak już kiedyś pisałem, MAL nieruszony od sierpnia a przybyło ok. 100 anime. W miarę możliwości postaram się dopisywac tytuł które ktoś wymieni, był obejrzany a nie znajduje się na MAL'u :)

giphy.gif

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime!

Gatunek: Fantasy , romans [moze byc ecchi ale nie musi] 

Anime podobne do poszukiwanego: 

Link do MALa:http://myanimelist.net/animelist/nevil112?status=7&order=4

@liarek123

Ps. Dzięki za wspomnienie o mnie bym szybciej pomógł :D!

@nevil112

Ps2. Mała rada, jeśli dostałeś "nałogu" z oglądaniem anime. Staraj się nie oglądać zbyt wiele w krótkich czasie, bo potem będziesz miał "głoda" na dobre produkcje. Niestety popełniłem ten błąd i do dziś odczuwam "głód" anime, na które naprawdę by postawiło moje myślenie na nowo w tę strone :)

giphy.gif

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek: Fantasy , romans [moze byc ecchi ale nie musi] 

Anime podobne do poszukiwanego: 

Link do MALa:http://myanimelist.net/animelist/nevil112?status=7&order=4

@liarek123

Nagi no Asukara

Ookami to Koushinryou

Claymore (ch*jowy romans, ale jest)

Kyoukai no Kanata (początek dobry, ale później coraz gorzej)

Akatsuki no Yona (zakończone w połowie)

Akagami no Shirayuki-hime

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

­@liarek123

Gatunek:

Charlotte : Gorsza kopia Angel Beats (nawet jeden z bohaterów ogląda AB w TV xD) Jest romans, trochę komedii, super-moce, bohater w miarę OP

cofanie się w czasie

Zakończenie jest ekstra, można się też momentami wzruszyć (Sara Shane ma to same seiyuu co Iwasawa / piosenki są też wykonane przez tą samą osobę, jednakże Iwasawy lepsze)

Plastic Memories : Trochę komedii i dramatu, romans. Przewidywalne. Wzruszyłem się pod koniec.

Może jeszcze: 
Denpa Onna to Seishun Otoko : http://www.mpcforum.pl/topic/1506167-denpa-onna-to-seishun-otoko/ "Kosmitka" podobna do Mashiro z Sakurasou

Komedia, bez romansu: K-On!
Romans, bez komedii: Myself;yourself

Gatunek 2: 
Podróże w czasie, krew, hit sezonu "zima 2015/2016" : Boku Dake ga Inai Machi.
Dużo krwi, cyberpunk, psychologiczne, ładna kreska, strzelaniny : Psycho-Pass + drugi sezon + film jako kontynuacja.
Mahou Shoujo Madoka Magica : (ogólnie bardziej mi się podobało Selector WIXOSS, dużo więcej dramatu, ale chyba mniej myślenia) Kreska gówniana, wygląd "wiedźm" gówniany, ale psychologiczne, genialny soundtrack - ending. Pojedynki małych dziewczynek.
Rokka no Yuusha : Pod względem myślenia dobre. Zabawa w zastanawianie się, ale animacja momentami może wkurzać i nie wiadomo czy wyjdzie kontynuacja, a przydałaby się bo bajka została urwana.

PS.
Code Geass, 2 sezony : Mecha, ecchi, szkoła, magia, komedia, dramat, ale mimo tego bardzo dobre. Główny bohater podobny do Kiry z Death Note.

Mam nadzieję, że jakoś pomogłem ;)
Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

@Sil√eR

Charlotte: Oglądałem na bieżąco (Twórców clannadu którego nie trawie :) )

Plastic Memories: Również oglądałem na bieżąco, spodobało mi się :)

Denpa onna seishun otoko: Oglądałem :D

K-on!: coś tam oglądałem ale drop.

D-Frag: Dodaje do planned na ten tydzień DZIĘKUJE BARDZO <3

Boku Dake ga Inai Mach - Główna postać mi się podoba tego gościa, reszta mi nie siedzi :/

Psycho-Pass: Oglądałem już dawnoo ale mi umknęło do MAL'a z tego co widze :O

Mahou Shoujo: nie nie i nieeeeee.

Rokka no Yuusha: spojrzę bo fajna kreska, aczkolwiek nie przepadam aż tak mocno za klimatami "średniowiecza(?)"

Code Geass już pisałem gdzieś że kreska mnie boli w oczy za żadne skarby tego nie obejrzę :/

Dziękóweczka bo skorzystałem z podanej listy :D!

giphy.gif

Opublikowano

1.

Szukam anime!
Gatunek: Dramat, okruchy życia, romans
Anime podobne do poszukiwanego: Nana, White Album 2
Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/Zeciarz

Szukam serii, gdzie twórcy nie boją się pokazać takiego współżycia seksualnego (nie chodzi mi broń Boże o hentaje).

2.

Szukam anime!

Gatunek: komedia, okruchy życia, harem, romans, szkolne
Anime podobne do poszukiwanego: Saekano, Nisekoi, Oregairu

Coś z ładną kreską

3.

Szukam anime!

Gatunek: dramat, nadprzyrodzone
Anime podobne do poszukiwanego: Kiseijuu, Ajin, Death Note

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano (edytowane)

@Nawicho

Zetsuen no Tempest

Nanatsu no Taizai

Akame ga Kill

Selector WIXOSS - 2 sezony. Małe dziewczynki grają w magiczne karty. Dużo dramatu, świat normalny x fantasy, potrafi zaskoczyć

Magi - 2 sezony + trzeba czekać na kontynuacje (w sezonie wiosennym wychodzi spin-off)

Toaru Majitsu no Index - 2 sezony + jakieś tam filmy

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

Jaki tu spokój, na na na. Nic się nie dzieje, na na na na. Nikt się nie bawi, na na na. Wszyscy się nudzą, na na na na...

A tak na serio, nie wiem, co oglądać... 

1.Szukam jakiegoś zajebistego anime (a może i nie?), przy którym spędzi się dobrze czas, nie będzie się przedłużać. Jeśli chodzi o gatunek: brak wymogów - zaskoczcie mnie :D

2. Szukam anime, gdzie seria polega głównie na torturowaniu postaci.

MAL: http://myanimelist.net/animelist/called

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

@indywidualistaA

1. 

Anohana - 

Myself;yourself - Romans, dramat, grupka przyjaciół, szkoła, rzeczywistość. Spodobał mi się ten OST https://www.youtube.com/watch?v=EuQK8Mrl8Jk

- Parasyte - Pasożyty atakują Ziemię. Dużooo krwi, szkoła, romans (mógł wyjść trochę lepiej) dramat, potrafi zaskoczyć. 

- Mashiroiro Symphony: The Color of Lovers - Dramat, romans, szkoła. Tsundere trochę wkurza, ale idzie wytrzymać. Luźna seryjka

"Plan to Watch"

Arslan Senki - Taka lepsza wersja Akatsuki no Yona. Został zapowiedziany drugi sezon.

Baccano! - Tutaj się pojawia torturowanie postaci, są

nieśmiertelne

Komedia x wojny gangów x dużo krwi.. takie tam. Chyba kiedyś nawet pisałeś w moim temacie, że to obejrzysz? Nie pamiętam.

Rainbow: Nisha Rokubou no Shichnin - Dużoo dramatu, brutalne, marzenia, przyjaźń, poświęcenie, gwałty -

Chłopak x stara baba, facet x chłopacy ...

Ogólnie anime skupia się na tym jak przetrwać w poprawczaku oraz jak się odnaleźć po wyjściu z niego.

Zetsuen no Tempest

Shuffle - Romans, trochę dramatu, trochę komedii, harem, fantasy. Klimat bajki raczej lekki - spokojny. Kreska może przeszkadzać, tak samo jak początkowe odcinki. Dramatu może nie jest za wiele, ale wzrasta od pewnego odcinka do końca. W moim przypadku ocena to 7-8/10

Magi - Shounen. Sinbad, Alibaba, Alladyn itp. Drugi sezony lepszy.

Donten ni Warau - Trochę walki, dramat, raczej spokojne.

Re-Kan - O niezwykłej nastolatce, która widzi duchy xD Szkoła, komedia. Nawet dobre. 

PS.

Torturowanie postaci? Mam się bać? xD
Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

@indywidualistaA

1. 

Anohana - 

Myself;yourself - Romans, dramat, grupka przyjaciół, szkoła, rzeczywistość. Spodobał mi się ten OST https://www.youtube.com/watch?v=EuQK8Mrl8Jk

- Parasyte - Pasożyty atakują Ziemię. Dużooo krwi, szkoła, romans (mógł wyjść trochę lepiej) dramat, potrafi zaskoczyć. 

- Mashiroiro Symphony: The Color of Lovers - Dramat, romans, szkoła. Tsundere trochę wkurza, ale idzie wytrzymać. Luźna seryjka

"Plan to Watch"

Arslan Senki - Taka lepsza wersja Akatsuki no Yona. Został zapowiedziany drugi sezon.

Baccano! - Tutaj się pojawia torturowanie postaci, są

nieśmiertelne

Komedia x wojny gangów x dużo krwi.. takie tam. Chyba kiedyś nawet pisałeś w moim temacie, że to obejrzysz? Nie pamiętam.

Rainbow: Nisha Rokubou no Shichnin - Dużoo dramatu, brutalne, marzenia, przyjaźń, poświęcenie, gwałty -

Chłopak x stara baba, facet x chłopacy ...

Ogólnie anime skupia się na tym jak przetrwać w poprawczaku oraz jak się odnaleźć po wyjściu z niego.

Zetsuen no Tempest

Shuffle - Romans, trochę dramatu, trochę komedii, harem, fantasy. Klimat bajki raczej lekki - spokojny. Kreska może przeszkadzać, tak samo jak początkowe odcinki. Dramatu może nie jest za wiele, ale wzrasta od pewnego odcinka do końca. W moim przypadku ocena to 7-8/10

Magi - Shounen. Sinbad, Alibaba, Alladyn itp. Drugi sezony lepszy.

Donten ni Warau - Trochę walki, dramat, raczej spokojne.

Re-Kan - O niezwykłej nastolatce, która widzi duchy xD Szkoła, komedia. Nawet dobre. 

PS.

Torturowanie postaci? Mam się bać? xD

Baccano - obejrzałem kiedyś tam 1 odcinek, ciekawe, ale jakoś zapomniałem o tym anime, ale obejrzę (kiedyś) xD

Zetsuen no Tempest - przed chwilą obejrzałem drugi odcinek, dobrze się zapowiada, może właśnie czegoś takiego mi trzeba było :P 

Rainbow - siedzi to u mnie już chyba z rok... 

O reszcie z PTW słyszałem co nieco, kiedyś pewnie się za to wezmę :v A za resztę dzięki :P

Torturowanie postaci? Mam się bać?  xD

Taka moja zachcianka xD brakuje mi czegoś chorego :v

A więc, ktoś coś ma z 

2. Szukam anime, gdzie seria polega głównie na torturowaniu postaci.

?

Nawet coś w stylu Pupy :P 

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf