Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Poszukuje anime o przetrwaniu w dziczy po jakimś wypadku(samolot,bus) lub o porwaniu i zmuszeniu do przetrwania

Anime podobne do poszukiwanego: Btoom!Grisaia no Kajitsu

2. Szukam romansu z motywem dziewczyny pojawiającej się znikąd (spada z nieba, zawiera pakt z bohaterem itp) i nie będącej człowiekiem

Anime podobne do poszukiwanego: Sora no OtoshimonoOre no Nounai Sentakushi ga, Gakuen Love Comedy wo Zenryoku de Jama Shiteiru, DxD, AA! Megami-sama

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/N7Reny

2. Dakara Boku wa, H ga Dekinai.

Szukam anime!

Gatunek: Romans

Anime podobne do poszukiwanego: Golden Life

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/Nekkoi69

Z mocnego podobieństwa:

Toradora

Kimi no Iru Machi

Inne dobre+ serie:

Nana

Kaichou wa Maid-sama

Kimi ni Todoke, ale do tego anime to dużą cierpliwość musisz mieć

Sukkite ii na yo

White Album 2

@indywidualistaA

W shigatsu tyle romansu co kot napłakał.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Golden Time chyba? 

Toradora

Akagami no Shirayuki-hime

White Album 2 

Sakurasou no Pet na Kanojo

Shigatsu wa Kimi no Uso

Chuunibyou demo Koi ga Shitai!

Tak, Golden Time, nie spałem od 13 godzin więc ledwo kontaktuję, dziękuję za tytuły ;)

Opublikowano

Szukam czegoś z Sci-Fi, ew. obojętnie co, byleby dobre :)

Mal (nie zaktualizowany o jakieś +/- 150 tytułów :v)

To jest ukryta treść, proszę

Ergo Proxy

Gulity Crown

Muv-Luv

Cross Ange

Psycho-Pass

Tengen Toppa Guren Lagan

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime!
Gatunek:Hmm moze ecchi ? nie wiem ZASKOCZCIE MNIE/obojętnie jakie
Anime podobne do poszukiwanego: Code Geass / Charlotte
Link do MALa: Nie mam / nie chce mi się dodawać moich anime ;/

PS:

Dobrze by było gdyby było coś jak Charlotte czyli zajefajna krecha / DOBRA fabuła wkręcająca  , coś zaje wzruszające jak w Charlotte lub takie "poye**** " jak pare akcji lub  ost odc lub inne odc Code Geass 

@Zeciarz

@indywidualistaA

Tylko silver zrozumiał ? /chodzi mi o to że obojętnie jaki

Edytowane przez nevil112
Opublikowano

@nevil112

Angel Beats - Podobne do Charlotte, nawet bohater z Charlotte oglądał Angel Beats w TV. Dramat - wzruszyłem się, dużo komedii, fantasy, trochę romansu. Polecam też śmieszne speciale.

Death Note - Dramat, psychologiczne. Główny bohater Light Yagami, tak samo pokręcony jak Lelouch z Code Geass.

Mirai Nikki - Dramat - wzruszyłem się, krew (o ile oglądasz w wersji BD) fantasy, ładna kreska.

Parasyte - Dramat - wzruszyłem się, krew, ładna kreska, romans, przynajmniej 1-2 śmieszne sceny. Pasożyty atakują Ziemię.

Psycho-Pass - Cyberpunk, ładna kreska, krew. Pewien system decydujący o tym kto ma żyć, a kto zostanie zabity. 2 sezony + film kontynuacja.

Kokoro Connect jeszcze? - Romans, dramat, ładna kreska moim zdaniem. Pewien gostek testuje na grupce uczniów pewne moce, a oni nie mogą nic z tym zrobić. 

­

Opublikowano (edytowane)

@Sil√eR

1=oglądałem 

2=oglądałem

3=oglądałem

4=zobacze potem

5=fajnie brzmi ale nic z tym nie mogą zrobić troche mnie odpycha ;/ no ale nic zaraz to zobacze

/coś jeszcze ?

Edytowane przez nevil112
Opublikowano (edytowane)

Szukam anime!

Gatunek:Hmm moze ecchi ? nie wiem ZASKOCZCIE MNIE/obojętnie

PS:

Dobrze by było gdyby było coś jak Charlotte czyli zajefajna krecha / DOBRA fabuła wkręcająca  , coś zaje wzruszające jak w Charlotte lub takie "poye**** " jak pare akcji lub  ost odc lub inne odc Code Geass 

@Zeciarz  / od ciebie zawsze coś fajnego dostanę C:

Nie mam pojęcia, o co ci chodzi, więc..

Inou-Battle wa Nichijou-kei no Naka de

Yamada-kun to 7-nin no Majo (TV)

Mahou Shoujo Madoka★Magica

Kokoro Connect

Steins;Gate

Shinsekai Yori

Suzumiya Haruhi no Yuuutsu

Nagi no Asukara

Shiki

I MAL'a nie podajesz dla swojego widzimisię, tylko dla osób, by wiedziały co ci polecić...

@Royal3

Z Twojego PTW: Durara (1 sezon)

Lub:

Shinsekai yori ;) Myślę, że Ci się spodoba

Shiki (na 100% przy pierwszym odcinku, kreska może Ci się nie spodobać :P)

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek:Hmm moze ecchi ? nie wiem ZASKOCZCIE MNIE/obojętnie

PS:

@Zeciarz  / od ciebie zawsze coś fajnego dostanę C:

Ja również nie rozumiem o co ci chodzi.

Z ecchi, którego w ogóle ostatnio nie oglądam, bo większość serii z ecchi to totalne gówna. 

Rakudai Kishi no Caralvy - dosyć wzruszające zakończenie, z*******a animacja, szybko rozwijający się romans, ecchi, harem, kazirodztwo, fajnie wyglądające walki, słabe ost (moim zdaniem), oczywiście główny bohater krul wszystkiego

Grisaia no Kajitsu, film i drugi sezon Grisaia no Rakuen. Bohater op, harem, kazirodztwo, gwałty, zabójstwa, kanibalizm, wojsko. Seria bez większych minusów.

Co powinienem teraz obejrzeć? Odkąd zakonczylem one punch mana zadaje sobie to pytanie, spróbuj na nie odpowiedzieć. http://myanimelist.net/animelist/Kaanashi

Bakuman, piszę ci o tym w tym dziale od miesięcy, a nawet nie zacząłeś.

Grisaia no Kajitsu, film i drugi sezon Grisaia no Rakuen.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Ja również nie rozumiem o co ci chodzi.

Z ecchi, którego w ogóle ostatnio nie oglądam, bo większość serii z ecchi to totalne gówna. 

Rakudai Kishi no Caralvy - dosyć wzruszające zakończenie, z*******a animacja, szybko rozwijający się romans, ecchi, harem, kazirodztwo, fajnie wyglądające walki, słabe ost (moim zdaniem), oczywiście główny bohater krul wszystkiego

Grisaia no Kajitsu, film i drugi sezon Grisaia no Rakuen. Bohater op, harem, kazirodztwo, gwałty, zabójstwa, kanibalizm, wojsko. Seria bez większych minusów.

ci o tym w tym dziale od miesięcy, a nawet nie zacząłeś.

Grisaia no Kajitsu, film i drugi sezon Grisaia no Rakuen.

Mam ochote na jakąś serie akcji, thrillera nie wiem, dramat, a nie na szkolne komedie. Mimo wszystko dzięki za polecenie bakumana, musze go kiedys obejrzeć.
Opublikowano

Mam ochote na jakąś serie akcji, thrillera nie wiem, dramat, a nie na szkolne komedie. Mimo wszystko dzięki za polecenie bakumana, musze go kiedys obejrzeć.

No bakuman nie zalicza się do szkolnych komedii, a bardziej o wzlotach i upadkach bohaterów. Szkoła jest może przez 10 odc pierwszego sezonu.

Zetsuen no Tempest - zwalone trochę zakończenie, ale seria dobra, o fajnej tajemnicy, z supermocami, romansem, dramatem, sile przyjaźni między bohaterami.

Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek: fantasy/akcja/super moce

Anime podobne do poszukiwanego: fairy tail, black bullet, gakusen toshi asterisk 

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/Cielson

Ogólnie chodzi mi o op bohatera, wart uwagi tytuł

Nie jest to podobne ani do FT (bajka), ani do Black Bullet (loli), ale Hellsing:Ultimate ma op bohatera i jest wart uwagi B)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Porzucony, fajny ale jakoś nie skończyłem

Hmmm a coś podobnego do Rokka no Yuusha?

Well, Danganronpa the animation polega na szukaniu mordercy, co odcinek nowy morderca i zbieranie dowodów, więc może coś na zasadzie tego ;p Mimo wszystko Rokka była inaczej skonstruowana, ale ten jeden motyw jest podobny. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano (edytowane)

@Cielson

Well, Danganronpa the animation polega na szukaniu mordercy, co odcinek nowy morderca i zbieranie dowodów, więc może coś na zasadzie tego ;p Mimo wszystko Rokka była inaczej skonstruowana, ale ten jeden motyw jest podobny. 

Dangaronpa. Ostrzegam przed dziwnymi postaciami, w tym trap i babo-chłopem­ o imieniu Sakura z głosem Orochimaru xD  fioletową czy tam różową krwią, mega wkur. gadającym miśkiem. Sam to oceniłem na 5/10 (więcej niż 6 w życiu nie dam) ale samo to szukanie winowajcy + zakończenie interesujące, mimo to i tak widz musi sobie swoje dopowiedzieć, co się mogło wydarzyć później. Może Tobie by podeszło

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

Hmm z pewnością oglądnę z nudów, ale chodziło mi nie o motywy lecz o sam gatunek. Jakieś propozycje?

Opublikowano (edytowane)

@Cielson

Ranpo Kitan? ­Trap i te sprawy. Główny bohater przebiera się za dziewczynę (i tak wygląda jak ona, ale wkłada sukienkę i jest trochę psycho, tzn. lubi strasznie szukać morderców) żeby rozwiązać jedną zagadkę, mimo to morderstwa bardzo fajnie wyglądają: https://hamonclackers.files.wordpress.com/2015/07/vlcsnap-2015-07-08-10h55m10s423.png, dziewczyna zostaje

z tego co pamiętam zgnieciona i wkomponowana w ścianę? Chyba nic nie przekręciłem

itp. W każdym odcinku coś ciekawego. Czwarty czy piąty odcinek już bardzo ciekawie. Anime ma 11 odcinków. 

Drugi sezon i film jako kontynuacja Psycho-Pass, chociaż drugi sezon gorszy, a film to już tylko film akcji + motywy z poprzednich sezonów / podobny do nich.

Już raczej nic więcej :(

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

@indywidualistaA

Zeciarz nic nowego  znów zaje fajne anime które trafiło do top15 moich !

Indywidualista

Dziekuję za Yamada-kun to 7-nin no Majo (TV)

też top 15 trafia C:

PS:

Wszystko obejrzane do końca coś jeszcze ? C:

@Zeciarz

szkoda ;/

Masz jeszcze coś fajnego ?

Edytowane przez nevil112
Opublikowano

@nevil112

Jak podobalo ci sie yamada kun to zacznij czytać mange, zmienisz zdanie o anime.

W anime sporo przekrecili i pomineli.

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime!
Gatunek:Magia, Szkolne życie,Akcja, Fantasy, Komedia, Romans Lub PODOBNE 

Anime podobne do poszukiwanego: Rakudai Kishi no Cavalry
Link do MALahttp://myanimelist.net/animelist/nevil112?&order=4

Jeżeli nic nie będzie to coś z " poważnym " zwiąskiem/romansem i walkami 

@Zeciarz

@Sil√eR

@indywidualistaA

@KlauS.

Edytowane przez nevil112
Opublikowano

Szukam anime!

Gatunek:Magia, Szkolne życie,Akcja, Fantasy, Komedia, Romans Lub PODOBNE 

Anime podobne do poszukiwanego: Rakudai Kishi no Cavalry

Link do MALahttp://myanimelist.net/animelist/nevil112?&order=4

@Zeciarz

@Sil√eR

@indywidualistaA

@KlauS.

-Absolute Duo

-Amagi Brilliant Park

-Angel Beats!

-Asobi Ni Iku yo!

-Asura Cryin'

-Beelzebub

-Cross Ange: Tenshi To Ryuu no Rondo

-Isekai no Seikishi Monogatari

-Juuou Mujin no Fafnir

-Machine-Doll wa Kizutsukanai

-Seiken Tsukai no World Break

-Seirei Tsukai no Blade Dance

IDcncno.png

Opublikowano

Szukam anime!Gatunek:Magia, Szkolne życie,Akcja, Fantasy, Komedia, Romans Lub PODOBNE 

Anime podobne do poszukiwanego: Rakudai Kishi no CavalryLink do MALa: http://myanimelist.net/animelist/nevil112?&order=4

@Zeciarz

@Sil√eR

@indywidualistaA

@KlauS.

Z takiego ostrego podobieństwa do rknc jest Gakushen Toshi Asterisk, ale niczym lepszym sie nie wyróżnia. Ma wiecej bohaterek w haremie, ktore są slabe. Ogolnie bardzo podobne serie.

Ogólnie widzialem tylko dwa anime z poważniejszymi związkami między bohaterami i walkami. SAO i Kiseijuu.

Troche jeszcze pod to mozna podpiąć Zetsuen no Tempest.

Ale polecę ci serię Bakuman (3x25), komedia, okruchy, dramat, romans, walki teź, bo przecież rywalizują o animacje ich mangi z innymi mangakami. Jedno z moich ulubionych anime, gdzie naprawdę przy tym dobrze się bawiłem. Łykałem sezon w dzien, drugi w drugi, a trzeci w trzeci dzień.