Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam anime!

Jako że szukam gatunku, którego nie oglądam link do MAL'a nie jest wymagany.

Gatunek: Akcja, tajemnice, zagadki(?), psychologiczne (Liczę na jakieś mega rozkminy, i coś bardzo ciekawego lubie gdy główka pracuje podczas oglądania).

Czekam :)

Steins;Gate, musisz.

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam anime!

Jako że szukam gatunku, którego nie oglądam link do MAL'a nie jest wymagany.

Gatunek: Akcja, tajemnice, zagadki(?), psychologiczne (Liczę na jakieś mega rozkminy, i coś bardzo ciekawego lubie gdy główka pracuje podczas oglądania).

Czekam :)

Steins;Gate

Monster

Death Note

Code Geass

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime!

1.

Gatunek: Romans, dramat, komedia

Anime podobne do poszukiwanego: white album 2, toradora, sakamichi no apollon

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/Kaanashi

Informacje dodatkowe: Chcę by to anime było dobre i skończone fabularnie, czyli ma ekranizować całą mange, więc ta nie moze nadal wychodzić.

2.

Gatunek: Tajemnice, thriller, psychologiczne

Anime podobne do poszukiwanego: zankyo no terror, death note, mirai nikki, monster, phantom requiem for the phantom

Informacje dodatkowe: Chcę by to anime było dobre i skończone fabularnie, czyli ma ekranizować całą mange, więc ta nie moze nadal wychodzić.

3.

Gatunek: Akcja, komedia

Anime podobne do poszukiwanego: Magi, Full metal alchemist brotherhood

Na razie mam w planach takie serie jak: Bakuman, hachimitsu to clover, wznowić darker than black, zmusić się de facto do rainbowa, durarara sprobować, no i może to z tymi szczurami, nie pamiętam nazwy. Trochę mało, więc polećcie coś więcej, ale musi być z*******e!

2. Spróbuj Kara no kyoukai, są to filmy (7 części). Chociaż nie obiecuję, że może Ci się spodobać

PS. Dzięki wielkie za Green Blood ;) Bardzo dobrze się czyta, a co gorsza, szybko...

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

Raaany... Temat był ostatnio zamknięty, znowu otwarty ;d

Szukam anime!

Gatunek: Nie wiem ;d

Anime podobne do poszukiwanego: Akame Ga Kill, Grisaia no Kajitsu

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/Kodzi12?status=2&

Na animelist może nie być wszystkiego, lista stworzona nie dawno, a nie wiem czy nie zapomniałem czegoś ;d

Szukam dalej ;d

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

@Kodzi12

Czy podobne? hmm. Na pewno widowiskowe / bardzo widowiskowe walki:

Nanatsu no Taizai - Trochę ecchi, OP bohaterowie, specyficzna kreska, Fairy Tail w lepszym wydaniu. Za jakiś czas ma wyjść drugi sezon

One Punch Man - Super OST, genialna kreska jak i animacja, walki ekstra, fabuła i główny bohater nijaki

Shingeki no Kyojin - Ludzkość VS tytani. Ładna kreska i animacja, dobra fabuła. Podobne do Akame ga Kill pod względem

zgonów

przynajmniej z tego co dobrze zapamiętałem

FMA:B

Parasyte - Z początku słaby bohater, z czasem zamienia się w koksa + krew, plot-twisty, trochę romansu

Tokyo Ghoul - Bardzo ładna kreska i animacja. Główny bohater dopiero

w ostatnim odcinku

staje się koksem. Polecam wersje BD bez cenzury, krew. Anime nie najwyższych lotów, jednakże Tobie może się spodobać, skoro SAO dostało 10/10 xD

Z obecnego sezonu:

Boku dake ga Inai Machi - Hit sezonu. Krew, podróże w czasie, super fabuła, ładna kreska i animacja

Schwarzesmarken - Mecha, dobra fabuła, super OST. Mi akurat wygląd kosmitów i robotów niezbyt przypadł do gustu. Jest to spin-off Muv-luv

Ajin

Dimension W może jeszcze?

Mam nadzieję, że pomogłem ;)

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime!

Gatunek:obojętnie jakie

Anime podobne do poszukiwanego: Ichiban Ushiro no Daimaou

Link do MALa: http://myanimelist.net/animelist/nevil112?status=7&order=4

Chciałbym coś magicznego z "odpałowymi" akcjami lub żeby na samym początku główny bohater był silny 

O super obejrzałeś haha :D!

@nevil112

Kaze no stigma jeśli chodzi o bohatera, bo jest świetny, gość z jajami, mocą i mózgiem, fabuła też całkiem k.

Strike the blood ciekawe, jest moc, jest coś z ecchi, tylko wkurwiające jest jak walczą a ona ("NIE SENPAI TO NASZA WALKA" to nie spoiler, ale po obejrzeniu będziesz się z tego śmiał haha)

Hagure Yuusha No Esetetica to jest mega podobne, sam gość jest mega silny, odpałowych akcji nie brakuje :D

Ao no exorcist, silny bohater ciekawa fabuła imo, jest też film po tym jeśli Ci się spodoba :>

Edytowane przez liarek123

giphy.gif

Opublikowano

@Kodzi12

Czy podobne? hmm. Na pewno widowiskowe / bardzo widowiskowe walki:

Nanatsu no Taizai - Trochę ecchi, OP bohaterowie, specyficzna kreska, Fairy Tail w lepszym wydaniu. Za jakiś czas ma wyjść drugi sezon

One Punch Man - Super OST, genialna kreska jak i animacja, walki ekstra, fabuła i główny bohater nijaki

Shingeki no Kyojin - Ludzkość VS tytani. Ładna kreska i animacja, dobra fabuła. Podobne do Akame ga Kill pod względem

zgonów

przynajmniej z tego co dobrze zapamiętałem

FMA:B

Parasyte - Z początku słaby bohater, z czasem zamienia się w koksa + krew, plot-twisty, trochę romansu

Tokyo Ghoul - Bardzo ładna kreska i animacja. Główny bohater dopiero

w ostatnim odcinku

staje się koksem. Polecam wersje BD bez cenzury, krew. Anime nie najwyższych lotów, jednakże Tobie może się spodobać, skoro SAO dostało 10/10 xD

Z obecnego sezonu:

Boku dake ga Inai Machi - Hit sezonu. Krew, podróże w czasie, super fabuła, ładna kreska i animacja

Schwarzesmarken - Mecha, dobra fabuła, super OST. Mi akurat wygląd kosmitów i robotów niezbyt przypadł do gustu. Jest to spin-off Muv-luv

Ajin

Dimension W może jeszcze?

Mam nadzieję, że pomogłem ;)

Jakoś tylko Tokyo Ghoul mi podeszło i chyba zacznę oglądać.

Masz coś jeszcze? ;)

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Szukam czegoś lekkiego i przyjemnego, oby nie loli i ecchi, a będzie git.

Oczywiście chodzi o anime.

// MAL --> Klik

Toradora, świetna szkolna komedia, do tego dramat pod koniec serii

Gekkan Shoujo Nozaki-kun, genialna komedia

Nisekoi, tutaj komedia, harem, romans

Ore no Imouto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai, komedia o młodszej siostrze, która jest wielkim mangozjebem. (pamiętaj żeby oglądać speciale)

Lovely Complex, bardzo dobra komedia szkolna, z lekkim romansem

Ao no Exorcist, syn szatana wychowany przez księdza, walki, szkoła, dramat.

Hyouka, świecące oczy i zagadki.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Tak szczerze od serca, poleciłbyś Nisekoi?

Chciałem obejrzeć już szmat czasu temu, ale słowo klucz "komedia" zawsze mnie powstrzymywało. No i nie mam pojęcia czy mc nie jest totalną ciotą, jak to z nim jest?

Pierwszy sezon śmiało możesz oglądać. Bohater to może trochę taka cipka, ale nie czuć tego w jakimś wysokim stopniu. Po skończeniu pierwszego sezonu zalecam zabrać się za mangę.

Opublikowano
Szukam anime!

Gatunek:  tajemnice, zagadki, romans + akcja(opcjonalnie)

Anime podobne do poszukiwanego: ----

Mal : Tuaj

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

Szukam anime!
Gatunek:  tajemnice, zagadki, romans + akcja(opcjonalnie)
Anime podobne do poszukiwanego: ----
Mal : Tuaj

Po raz enty Kokoro Connect + specjale

Tasogare Otome x Amnesia

Gosick, ta seria pasuje ideolo

Opublikowano

@Zeciarz

A znasz jakieś anime +-20/30odc ? z ciekawą fabułą + /mam zamiar zrobić se dziś/jutro maratonik 

Bakuman, 3x25