Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakiegoś anime znowu :)

1. Zagadki,Krew, jakieś tam walki, nadprzyrodzone coś jak Mirai nikki, Kisejuu itp.

2. Fantasty, akcja(dużo fajnych walk) chętnie z szczyptą romansu, ale nie musi być.  No cóż o więcej na malu się dowiedzie, jak oceniam jakie anime czy coś więcej podobne do nich śmiało pisać

Wymagana dobra kreska.

MAL:

http://myanimelist.n...tatus=2&order=0

Lecz tam nie jest wszystko co obejrzałem bo połowę(te słabsze) zapomniałem więc piszcie propozycje xD

Shiki, H2O: Footprints in the Sand (chociaż tutaj chyba krwi nie ma, ale zagadka, walk też nie ;f), Blood-C. Code Geass, Saint Seiya.

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Poszukuje anime.

Informacje.

-Super moce,Romans

-Główny Bohater to  Facet

- dziewczyna zostaje porwana/zatakowana,główny bohater przychodzi ją uratować

Opublikowano

Poszukuje animę:

A raczej nazwy, którą zapomniałem w ostatnim czasie oglądałem anime, lecz zapomniałem nazwy.

Opis: Pamiętam, że było to anime o wampirach a dokładnie o szkole, która była podzielona na dzienną i nocną w dzień uczyli się zwykli uczniowie a noca wampiry.

Dyrektor szkoły miał dwójkę dzieci adoptowany chłopaka i dziewczynę, którzy jako jedyni znali prawdę o szkole.

Kompletnie wyleciała mi nazwa anime z głowy ani nigdzie nie zapisałem.

837371446280124127260.png
Opublikowano

Poszukuje anime.

Informacje.

-Super moce,Romans

-Główny Bohater to  Facet

- dziewczyna zostaje porwana/zatakowana,główny bohater przychodzi ją uratować

Fushigi Yuugi (są dwie przyjaciółki, gdzie jedna zostaje porwana i ta druga ją chce odnaleźć, spotyka sprzymierzeńców - chyba samych mężczyzn, którzy jej pomagają w tym), Bleach, Guilty Crown, Code Geass. 

@DaMiX211

Tak, Vampire Knight * - *

Opublikowano (edytowane)

@charlie120

Nisekoi

Jeżeli to jest z anime to powiedzcie z jakiego anime jest ten obrazek ? Zdaje mi sie, ze ogladalem to anime przez jakis czas, ale o nim zapomnialem. I też nie jestem pewien czy to jest anime.

Rcuts01.jpg

Edytowane przez ZeciarzEmil1

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano (edytowane)

@ZeciarzEmil1

Niestety nie wiem, ale spróbuj pokombinować z "Szukaj tego obrazu w Google" Ja też spróbuję poszukać. Jak się dowiesz co to za anime - napisz :D

EDIT.

Chyba znalazłem : Gochuumon wa Usagi Desuka? ?

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

Poszukuje anime:

typ: romans, ecchi, nadprzyrodzone, dramat i ewentualnie dreszczowiec.

Poszukuje anime podobne do kimi no iru machi. Może być anime polecane przez was w tych gatunkach byle by był romans i dramat.

Edytowane przez Toxic325325
Opublikowano (edytowane)

@Toxic325325

Shuffle! "romans, ecchi, nadprzyrodzone, dramat" ( no jeszcze z początku komedia ) Ecchi trochę ( nie takie jak przy DxD ) Aktualnie jestem w 16/24 odc. Kreska trochę stara, ale da się oglądać. Może Ci przypadnie do gustu :)

White Album 2 ( nie mylić ze starszą wersją podzieloną na 2 sezony ) - muzyczne, romans, dramat. Chociaż ta starsza wersja której nie widziałem podobno lepsza. Bohaterowie są starsi

Tasogare Otome x Amnesia - romans, dramat, kilka śmiesznych wstawek, tajemnice/zagadki, nadprzyrodzone, "szkolne"

Elfen Lied - trochę romansu, najwięcej chyba dramatu, gore, ecchi

Hal ( film )

BTOOOM! - survival, romansu trochę, dramat. 

Plastic Memories ( obecny sezon ) - Jestem na 10/13 odc. Trochę komedii, dramat, romans 

Podobno NANA, Clannad są świetnymi seriami. 

Kimi no iru machi niestety nie widziałem :( ... http://myanimelist.net/anime/17741/Kimi_no_Iru_Machi/userrecs
Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

@Sil√eR

Moim zdaniem Nana nie jest aż taka świetna, Clannad kozak, genialne 11/10

@Toxic325325

Clannad genialne 11/10, wzruszający romans i dramat, okruchy życia

Yosora no Sora jebie móżg, ecchi w sumie ecchixhentai, romans, szkolne

School Days schiza, psychologiczne, dramat, romans, szkolne

Strike The Blood akcja, magia, pierdolnięcie i troche romansu

Shigatsu wa Kimi no Uso coś jak Clannad + muzyka klasyczna

Bakuman komedia, romans

Mashiroiro Symphony: The Color of Lovers komedia, romans, szkolne + fajny klimat

Oda Nobuna no Yabou historyczne, romans, walka

Nisekoi komedia, szkolne, romans i fałszywy romans polecam każdemu

Amagami SS romans, szkolne 6 lasek, ktore zmieniają się co tam 3 czy 4 odc

Kaichou Wa Maid-Sama jeden z najlepszych romantycznych wątków w anime moim zdaniem + szkoła + komedia

Edytowane przez ZeciarzEmil1

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@charlie120

Hyouka

Sprzęt:

Procesor: Intel Core i5-6600K 3.5Ghz/Pamięć: Corsair DDR4 Vengeance LPX  1x8GB 2400MHz CL14/Płyta główna: Gigabyte GA-Z170-GAMING K3/Karta Graficzna: -------/Dysk: SSD Crucial MX300 275GB/Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436/Zasilacz: Corsair VS550/Obudowa: SilentiumPC Gladius M35

Opublikowano

@Noroxor2433

1.

Code Geass tylko nie ma krwi. Fabuła wciąga, kreska moim zdaniem jeszcze ujdzie.

Death Note - zagadka, tajemnica, nadprzyrodzone, brak walk

2.

Shingieki no kjoyin - zamiast romansu, dramat. Mechy (czy tam tytani), bitwa, wojna

Strike the Blood - wampiry, moce, romans, walki, magia, ecchi. Z*******e anime. Polecam je każdemu

Sekirei

To Love RU

Shinmai Maou no Testament

Ostatnie 3 porównywałbym do Date a Live, chociaż fabularnie mocno się różnią.

Zobacze Shinmai Maou no Testament, reszte mam na wstrzymaniu/obejrzałem a np. w Code Geass niestety narazie kreska mnie odrzuca moze kiedys zobacze

Shiki, H2O: Footprints in the Sand (chociaż tutaj chyba krwi nie ma, ale zagadka, walk też nie ;f), Blood-C. Code Geass, Saint Seiya.

Shiki zobacze, ogólnie większość oprócz Code Geass i saint seiya - Kreska :/

Ale ogólnie jak już mowić o mojej kategorii 1  to te psychologiczne też z akcją jakąś

Czekam na kolejne

1. Zagadki,Krew, akcja, jakieś tam walki, nadprzyrodzone coś jak Mirai nikki, Kisejuu itp.

2. Fantasty, akcja(dużo fajnych walk) chętnie z szczyptą romansu, ale nie musi być.  No cóż o więcej na malu się dowiedzie, jak oceniam jakie anime czy coś więcej podobne do nich śmiało pisać

Wymagana dobra kreska.

MAL:

Lecz tam nie jest wszystko co obejrzałem bo połowę(te słabsze) zapomniałem więc piszcie propozycje xD

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Zobacze Shinmai Maou no Testament, reszte mam na wstrzymaniu/obejrzałem a np. w Code Geass niestety narazie kreska mnie odrzuca moze kiedys zobacze

Ale ogólnie jak już mowić o mojej kategorii 1  to te psychologiczne też z akcją jakąś

Czekam na kolejne

1. Zagadki,Krew, akcja, jakieś tam walki, nadprzyrodzone coś jak Mirai nikki, Kisejuu itp.

Wymagana dobra kreska.

MAL:

Przełam sie do Code Geassa, fabuła KOSMOS. Tyle moge powiedzieć.

Opublikowano

Czekam na kolejne

Wymagana dobra kreska.

MAL:

1.Hellsing Ultimate, Death Parade, Death Note, Durarara!

2. Full Metal Alchemist Broterchood, Bleach, One Piece (kreska ewoluuje z arc na arc), Dragon Ball (to dość stara pozycja, więc kreska jest dobra, ale stara), JOJO BIZZARE ADVENTURE (2012) 

Opublikowano

Uf nareszcie mi się udało tutaj dostać :D

szukam anime ale niestety nie pamiętam tytyułu opisze go i mam nadzieje że jakoś mi pomożecie w uzupełnienu tej dziury w mojej głowie.

były w nim chodzące miasta zasilane energią dusz czy jakoś tak kojarze jakiegoś łosia i dziewszynke które nimi były, miasta akademickie i hm nie pamiętam xD ale wiem że były 2 badź 3 rodzaje miast.

Głównie w fabule chyba chodzi o chłopaka który posiadał święty miecz ale został mu odebrany, i były smoki oraz cała planeta skarzona że nie dało się oddychać i tyle pamiętam niestety ale wiem że na pewno tak było w tym anime. niestety oglądałem je chyba z 2 lata temu a może nawet lepiej i nie pamiętam tytułu bo pewna strona na której miałem je zapisane padła i wsytsko poszlo w .... dym.

Wiem że zalogowałem się 2 może 5 min temu ale prosze o pomoc bo sam dużo oglądam anime i bede mugł i chciał wam pomuc w wym temacie :)

Opublikowano (edytowane)

@1361622928-U485574.pngTheBlooodyx

Krew na pewno ( z akcją to różnie bywa w tych anime. W jednym mniej, w drugim więcej )

Akame ga Kill

Claymore

Shingeki no Kyojin

Psycho Pass ( 2 sezony ) - detektywistyczne, 

Elfen Lied - gore, trochę romansu, dramat, 

Corpse Party - gore, horror, zagadki/tajemnice, szkolne

Tokyo Ghoul - dramat

Another  - szkolne, zagadki/tajemnice, dramat

( Shingeki no Kyojin, BTOOOM! są podobne do DW - Mirai Nikki, ale nie powiedziałbym, że są jakieś genialne. Fabuła w BTOOOM! jest niedokończona - coś mniej więcej jak DW )

Mam nadzieję, że pomogłem ;)

PS. Masz może listę MAL? 

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

Standardowo przychodzę z dość wybredną prośbą.

Otóż, szukam anime, gdzie główna akcja dzieje się w Dojo, jakiejś szkole wojskowej, koszarach czy czymkolwiek podobnego owym tworom. Miło by było jakby cała fabuła kręciła się w okół rozwoju umiejętności głównego bohatera/ki, i teraz "najgorsze" - bez supermocy, żadnych boosterów z dupy itp, tylko normalny ciężki trening naszego protagonisty, a motywem przewodnim sztuki walki. Jeżeli nie znacie lub też (co jest bardzo prawdopodobne sądząc po moich gustach) nie ma takiego anime, to zadowolę się nawet jakimś bijatykami z supermocami (ale warunek ciężkiego treningu nadal podtrzymuje, bo mam dość "Wybielaczopodobnych" pozycji, gdzie nie ważne jakby było źle i tak coś główny bohater z dupy wyciągnie i wszystkich uratuje)pod warunkiem, że fabuła będzie w miarę poprawnie poprowadzona.

MaL

http://myanimelist.net/animelist/Pitbull01&status=2&order=0

Od razu zaznaczam by nie podawać mi Hajime no ippo

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi!

Edytowane przez Pitbull !

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Szukam Anime podobnego do ,,Ano hi mita Hana no namae wo bokutachi wa mada shiranai,, - coś związane z dzieciństwem,może tajemnicą ? [poza Little Busters!]..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano (edytowane)

Standardowo przychodzę z dość wybredną prośbą.

Otóż, szukam anime, gdzie główna akcja dzieje się w Dojo, jakiejś szkole wojskowej, koszarach czy czymkolwiek podobnego owym tworom. Miło by było jakby cała fabuła kręciła się w okół rozwoju umiejętności głównego bohatera/ki, i teraz "najgorsze" - bez supermocy, żadnych boosterów z dupy itp, tylko normalny ciężki trening naszego protagonisty, a motywem przewodnim sztuki walki. Jeżeli nie znacie lub też (co jest bardzo prawdopodobne sądząc po moich gustach) nie ma takiego anime, to zadowolę się nawet jakimś bijatykami z supermocami (ale warunek ciężkiego treningu nadal podtrzymuje, bo mam dość "Wybielaczopodobnych" pozycji, gdzie nie ważne jakby było źle i tak coś główny bohater z dupy wyciągnie i wszystkich uratuje)pod warunkiem, że fabuła będzie w miarę poprawnie poprowadzona.

MaL

http://myanimelist.net/animelist/Pitbull01&status=2&order=0

Od razu zaznaczam by nie podawać mi Hajime no ippo

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi!

Ogólnie to ciężko (mi)znaleźć takie anime bez jakiegoś sci-fi/lekkich super mocy... Jedyne co mi na razie przychodzi na myśl w klimatach wojen/militaria to movie The Sky Crawlers, Aldnoah.Zero(mecha), Break Blade(mecha) - są 2 wersje, jedna TV chyba 12/13 odcinków, druga to 6(chyba) kinówek, Kingdom

Szukam Anime podobnego do ,,Ano hi mita Hana no namae wo bokutachi wa mada shiranai,, - coś związane z dzieciństwem,może tajemnicą ? [poza Little Busters!]..

Clannad, Nagi no Asukara, Kokoro Connect

Edytowane przez sebasku√4