Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Poszukuję anime podobnego do Akame ga Kill! i Highschool DxD.

Chodzi mi głównie o ciekawe bronie z dziwnymi mocami, motyw walki i dynamikę.

Podoba mi się tam też fabuła pod względem tego jak przedstawiony jest świat - tu powstanie broni, tu występowanie i walka frakcji.

Mile widziane cycki, z góry dziękuję.

Ja tu widzę 100%

Trinity Seven

Seiren tsukai no blade dance

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Spice & Wolf, Haibane Renmei, większość filmów studia Ghibli, Katanagatari, Monogatari Series, No Game, No Life.

Poszukuję anime, które miałoby poczucie humoru tematykę fantasy, magia ale by nie było długie.

Zależy mi na tym by nie było haremów.

seems legit

Opublikowano

Poszukuję anime z dobrą kreską, gdzie walki to nie jakieś święto. Owari no seraph i Kekkai Sensen, anime o którym większość zainteresowanych sezonowymi anime słyszało, szukam coś w tych klimatach.
Poniżej zamieszczam link do mojego Mal'a by zaproponowane anime nie powtarzało się z mojej listy.

http://myanimelist.net/animelist/Bounce
Opublikowano (edytowane)

@1361622928-U485574.pngHusoc

Needless - Można powiedzieć, że kreska jest podobna do tej z "Kill la Kill"  Może Ci przypadnie do gustu. Dużo akcji ( + ecchi, komedia, nadprzyrodzone, post-apokaliptyczne )

Claymore - kreska też mi się akurat podobała. Jest trochę walk ( więcej niż w Kekkai Sensen :D ) + dramat, trochę romans, krew

Sword Art Online 1,2

No i chyba tyle ode mnie. Inne fajne anime już widziałeś ;)

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

Wszystkie części SAO mam aktualnie za sobą, czekam teraz na kolejną część, która ma wyjść - dlaczego tego anime nie dodałem do swojej listy, nie wiem. 
Ogarnę sobie te 2 anime, które mi zaproponowałeś :)

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli lubisz dużo walk z odrobiną komedii polecam ci jak najbardziej Beelzebub

Obejrzyj pierwszy odcinek Guilty Crown  i zobacz czy ci się spodoba

Jeżeli chcesz coś podobnego do SAO , luknij Log Horizon 

Jeszcze zobacz sobie Soul Eater może cię zaciekawi 

Edytowane przez marcino_1998
Opublikowano

@marcino_1998
Log Horizon oglądałem, doszedłem może do 12 odcinka i przestałem do oglądać, jakoś znudziła mnie ta cała fabuła w tym anime.­ Ogarnę sobie Beelzebuba, ponieważ słyszałem od znajomych, że warto go obejrzeć. 

Opublikowano (edytowane)

­

Post-apokaliptyczne, ładna kreska, walki, dramat, 

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

Blackbullet?  Co w tym niby ponadprzeciętnego, wyróżniającego? Ot kolejny przeciętniak. Masa niedokonczonych wątków, źle potraktowane wątki, kilka niespójności, brak konkretnego zakończenia.  ładna kreska animacja i muzyka to nie wszystko, zeby uznać anime za bardzo dobre. Sam dramat w tym anime również nie zrobił na mnie wrażenia. Za to wszystko się źle zabrali.

Poszukuję anime z dobrą kreską, gdzie walki to nie jakieś święto. Owari no seraph i Kekkai Sensen, anime o którym większość zainteresowanych sezonowymi anime słyszało, szukam coś w tych klimatach.
Poniżej zamieszczam link do mojego Mal'a by zaproponowane anime nie powtarzało się z mojej listy.

To jest ukryta treść, proszę

Magi

Edytowane przez Ardina
Opublikowano

Blackbullet?  Co w tym niby ponadprzeciętnego, wyróżniającego? Ot kolejny przeciętniak. Masa niedokonczonych wątków, źle potraktowane wątki, kilka niespójności, brak konkretnego zakończenia.  ładna kreska animacja i muzyka to nie wszystko, zeby uznać anime za bardzo dobre. Sam dramat w tym anime również nie zrobił na mnie wrażenia. Za to wszystko się źle zabrali.

Aż nasuwa się na myśl F/SN UBW :P

Dobra, poszukuję anime w stylu Kuroshitsuji czy też Gosick. Mam tu na myśli czas akcji XIX wiek w Wielkiej Brytanii. 

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

@1361622928-U485574.pngArdina

Niemniej jednak na Twoim MAL'u widnieje ocena 7/10 :3 Zresztą na moim tak samo. Nie powiedziałbym, że genialne ( racja, że mogli jeszcze wycisnąć więcej - więcej włożyć w to anime ) ale nawet jak sama ocena na MAL'u mówi 7/10 czyli dobre. Pasuje ^_^ TOTAL przeciętniakiem nazwałbym np. Absolute Duo 

@indywidualistaA

Może ­Kikou Shoujo Wa Kizutsukanai?  W większości pasuje do Twojego opisu. Niestety nie znam innego przykładu :(

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngArdina

Niemniej jednak na Twoim MAL'u widnieje ocena 7/10 :3 Zresztą na moim tak samo. Nie powiedziałbym, że genialne ( racja, że mogli jeszcze wycisnąć więcej - więcej włożyć w to anime ) ale nawet jak sama ocena na MAL'u mówi 7/10 czyli dobre. Pasuje ^_^ TOTAL przeciętniakiem nazwałbym np. Absolute Duo 

@indywidualistaA

Może ­Kikou Shoujo Wa Kizutsukanai?  W większości pasuje do Twojego opisu. Niestety nie znam innego przykładu :(

wlasnie i tak wcisneli za duzo w te 12 odicnkow. Powinni zrobic 24.  Nie patrz na moją ocene w skali od 1 do 10 tylko na to co pisze w tych tagach, czyli rozdrobnienia oceny.

Opublikowano

Jakieś wojenne? Najlepiej związane z rycerzami? Kilka oglądałem, tytułów nie pamiętam dokładnie, ale to były chyba te najpopularniejsze. Berserker (?), potem te z tytanami, jakieś mechy, piraci, coś o ziomku z protezą (?), jakieś wiedźminki (?) i kilka innych bazgrołów. Polecicie coś?

Opublikowano

@Klingos

Hellsing, troche brutalny

Oda Nobuna No Yabou, historyczne, ale jest troche wojny. Ogólnie anime polecam

Shingeki no Kyojin, nic nie powiem, bo nie oglądałem, ale aspekt wojny jest

Code Geass, tajemnica, wojna, mechy

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jakieś wojenne? Najlepiej związane z rycerzami? Kilka oglądałem, tytułów nie pamiętam dokładnie, ale to były chyba te najpopularniejsze. Berserker (?), potem te z tytanami, jakieś mechy, piraci, coś o ziomku z protezą (?), jakieś wiedźminki (?) i kilka innych bazgrołów. Polecicie coś?

Kingdom, w Magi potem jest wojna, Seirei no Moribito, Bounen no Xam'd, Grobowiec Świetlików.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

@ZeciarzEmil1 Hellsing widziałem, ale dzięki za przypomnienie, zobacze sobie drugi raz.

Shingeki no Kyojin oglądałem, Code też.

@Ariness Kingdom widziałem, reszty nie, ale podejrzewam, że będą któreś w kolejności, z racji dodatków (ten biały stwór, a Grobowiec czasy palne :P).

Ale dzięki za chęci.

Opublikowano (edytowane)

@Klingos

Arslan Senki ( obecny sezon )

Podobne trochę do Arslan Senki, ale z magią, harem :  Madan no Ou to Vanadis / magia, komedia : Akatsuki no Yona 

Gostek z protezą : Fullmetal Alchemist - Brotherhood, Black Bullet 

Co do mecha - Neon Genesis Evangelion ( podobno niezłe. Niestety jeszcze nie widziałem )

Mam nadzieję, że pomogłem. Jak sobie jeszcze coś przypomnę / znajdę to dopiszę ^_^
Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

@Klingos

Arslan Senki ( obecny sezon )

Podobne trochę do Arslan Senki, ale z magią, harem :  Madan no Ou to Vanadis / magia, komedia : Akatsuki no Yona 

Gostek z protezą : Fullmetal Alchemist - Brotherhood, Black Bullet 

Co do mecha - Neon Genesis Evangelion ( podobno niezłe. Niestety jeszcze nie widziałem )

Mam nadzieję, że pomogłem. Jak sobie jeszcze coś przypomnę / znajdę to dopiszę ^_^

Co do mecha to jeszcze: Cross Ange 

gfgdf

Opublikowano

Mechy + bitwy: Cross Ange i M3: Sono Kuroki Hagane.

Polecam obejrzeć również Psycho Pass, Phantom lub Darker than black. 

Jeśli coś w stylu rycerzy/wojowników to może: Akame ga kill ?

gfgdf