Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Ardina

3 sezony Bakumana. Mnie wciągnęły, więc mam nadzieje, ze ciebie też wciągną.

Wlasnie sie ich boje, bo po 1. są to ponoc shouneny, a ostatnio shouneny mi sie mniej podobają, po 2. denerwuje mnie fakt, ze glowny bohater ozeni sie z kobietą tylko dlatego, ze za gowniarza rzucil jej jakąś obietnicą, iście shounenowa wstawka. Ponoc przed slubem prawie sie nie spotykali, no i po 3. odcinkow jest az 75. Mimo tego, ze monstera uwazam za bardzo dobrą serie to ogladalem go chyba z miesiąc.. AAAAAAAAAAAAAAAALEEEEEEEEEEEEEE obejrze bakumana i sprobuje, obiecuje, ze nie porzuce tego dopoki nie obejrze minimum - no zalozmy 8 odcinkow.  Dzieki za polecenie

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Ardina

Może ten wątek małżeństwa faktycznie jest beznadziejny, ale jest też inny wątek romantyczny, który jest o wiele lepszy od wątku z Azuki.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano (edytowane)

@Ardina

Może ten wątek małżeństwa faktycznie jest beznadziejny, ale jest też inny wątek romantyczny, który jest o wiele lepszy od wątku z Azuki.

w kazdym razie sprobuje bakumana w te wakacje, przed nim obejrze kilka innych serii, ale gdy nadejdzie czas to odpale sobie bakumana, obejrze te 8 odcinkow. Jak bede sie bawil tylko tak na 6 to odpuszcze, bo to jednak 75 odcinkow, ale jak będę sie bawil na 8 to zostanę przy tej serii.  Martwi mnie wlasnie ta ilosc odcinkow, bo to jst bardzo duzo to 75, najczesciej wtedy seria jest przeciagana itp., generalnie wole krotsze serie, ale tak jak mowilem - sprobuje, dzieki za polecenie

Edytowane przez Ardina
Opublikowano (edytowane)

@Ardina

Powodzenia i miłego oglądania w takim razie :]

Edytowane przez ZeciarzEmil1

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano (edytowane)

@SolidMan

1. Kimi no Iru Machi nie widziałem. Oprócz tych, które zostały podane UP mogę podać jeszcze : Tasogare Otome x Amnesia

Sakurasou no Pet na Kanojo  - nie zaliczyłbym chyba do udanego romansu.. no cóż. Każdy ma inny gust ;)

http://myanimelist.net/anime/17741/Kimi_no_Iru_Machi/userrecs

2. 

Nanatsu no Taizai - komedia ( takie jakby drugie Fairy Tail ) trochę specyficzna kreska, epickie walki,

Akame ga Kill - dramat, kilka śmiesznych wstawek, krew, dużo walk

Shingeki no Kyojin

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Później najwyżej jeszcze coś dopiszę. Mam nadzieję, że pomogłem :)

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

Siemka zna ktoś coś podobnego do kiseijuu sei no kakuritsu albo przynajmniej jakiegoś podobnego bohatera i tp?

Opublikowano

@SolidMan

1. Kimi no Iru Machi nie widziałem. Oprócz tych, które zostały podane UP mogę podać jeszcze : Tasogare Otome x Amnesia

Sakurasou no Pet na Kanojo - nie zaliczyłbym chyba do udanego romansu.. no cóż. Każdy ma inny gust ;)

http://myanimelist.net/anime/17741/Kimi_no_Iru_Machi/userrecs

2.

Nanatsu no Taizai - komedia ( takie jakby drugie Fairy Tail ) trochę specyficzna kreska, epickie walki,

Akame ga Kill - dramat, kilka śmiesznych wstawek, krew, dużo walk

Shingeki no Kyojin

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Później najwyżej jeszcze coś dopiszę. Mam nadzieję, że pomogłem :)

Shinmai Maou no Testament

Sekirei

Date a Live

Yosuga no Sora (jeżeli chodzi o ecchi)

Strike the Blood

Ao no Exorcist

Death Note

Code Geass

Shiki

Mirai Nikki

Sword Art Online

Grisaia no Kajitsu

Nie oglądałem Kimi no Iru Machi, ale z romansów polecę ci:

Sukitte ii na yo

Shigastu wa Kimi no Uso

Clannad

Toradora

Yamada-kun to 7-nin no Majo

Golden TIme

Kaichou wa Maid-sama

Mashiro-iro: The Color of Lovers

Nisekoi

Nana

School Days

Special A

Sakurasou no Pet na Kanojo

Amagami SS

Co do 2 pytania

Code Geass

Ao no Exorcist

Sword Art Online

Angel Beats

Grisaia no Kajitsu

Co do akcji to polecam (oczywiście) Shingeki no Kyojin, Mirai Nikki, Akame ga Kill. Najbardziej polecam te ostatnie :)

Wszystko wiedziałem, podałbym mala ale sam nie wiem kiedy go aktualizowałem.

W #1 ważne aby był porządny romans.

Opublikowano

Siemka zna ktoś coś podobnego do kiseijuu sei no kakuritsu albo przynajmniej jakiegoś podobnego bohatera i tp?

powiedzialbym, ze tokyo ghoul jest podobne do kiseijuu, ale Tobie akurat nie polecam, wątpie,z e glowny bohater i przestawianie kolejnosci oraz omijanie wątków z pierwowzoru przypadną ci do gustu.

C o do podobnych anime, które polecam to: 

Death Note, Shingeki no kyojin, nie wiem.. Code Geass? Ogólnie z thrillerów, czy horrorów polecam jeszcze: Steins;Gate, Mirai nikki, monster, hellsing ultimate, mahou shoujo madoka magica, zankyo no terror

Opublikowano (edytowane)

Szukam jakiegoś luźnego anime max 60 odcinków,może być komedia/romans/dramat byle nic z fantasty.Z takich anime oglądałem Gintame,Toradore,Beelzebuba,Angel Beats,Clannad

Edytowane przez Clear500

?????

Opublikowano

Szukam jakiegoś luźnego anime max 60 odcinków,może być komedia/romans/dramat byle nic z fantasty.Z takich anime oglądałem Gintame,Toradore,Beelzebuba,Angel Beats,Clannad

Gatchaman Crowds.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

SKET Dance, Great Teacher Onizuka

Edytowane przez Pitbull !

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)

@Clear500

K-On ( 2 sezony ) - muzyczne, komedia
Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers - romans
Sukitte ii na yo. - romans
Kuroko no Basket ( 3 sezony ) - sport

Mam nadzieję, że pomogłem ;)
Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

Bakuman - 3 sezony x 25 odc

Golden Time - 24 odc

Nana - 47 odc

Nisekoi - 1 sezon 20 odc, 2 sezon 12 odc

Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru. - 2 sezony x 13 odc

Edytowane przez ZeciarzEmil1

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym sobie obejrzeć jakąś luźną komedię/romans, coś na styl Toradory bądź Baka to test to Shoukanjuu. Zna ktoś jakieś serie w tym stylu ? ;)

E: No i horror. Żadnego od dawna nie obejrzałem ^^

Edytowane przez Ichigo^^
Opublikowano

Chciałbym sobie obejrzeć jakąś luźną komedię/romans, coś na styl Toradory bądź Baka to test to Shoukanjuu. Zna ktoś jakieś serie w tym stylu ? ;)

E: No i horror. Żadnego od dawna nie obejrzałem ^^

komedia romans

lovely complex

horror

yami shibai 2 sezony

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano (edytowane)

@Ichigo^^

Na wzór Toradory może Golden Time ­( jestem prawie przy końcówce ) Wydaję mi się lepsze niż Toradora : komedia, romans

Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers : romans

Co do horrorów : 

Another

Corpse Party 

ostatecznie -  Tasogare Otome x Amnesia - "Zaczyna się jak horror, wypełnia je czarny humor, przeplatane obrazami rodem z ecchi, pachnie szkolnym romansem. Tropy zmieniają się do samego końca, który odkrywa prawdziwe oblicze produkcji"

Podobno jeszcze te anime są całkiem znośne Shiki, Higurashi no naku koro ni ( nie oglądałem jeszcze )

Mam nadzieję, że pomogłem :)

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

@Sil√eR

Anothera zaliczyłem 3 lata temu. Oglądałem na bierząco :D

@Sil√eR & @chaterchater

Dzięki chłopaki za pomoc! Jak wpadniecie jeszcze na jakieś pomysły to chętnie się o nich dowiem! :)  <3

E: Higurashi to pierwsze anime które obejrzałem (gdy byłem już świadom że anime to nie chińska bajka xD). Szczerze polecam :) Na początku zaczyna się spokojnie, ale w drugim odcinku wszystko nabiera tępa. Przez pierwszy sezon nie wiadomo o co chodzi, a w drugim się już wszystko wyjaśnia.

Edytowane przez Ichigo^^
Opublikowano

Szukam anime Akcja,fantasty Walka musi być, najlepiej by bohater pokazywał czasami co potrafi.  Coś żeby kolejnego odcinka nie mogłbym się doczekać i odrazu go obejrzeć.

http://myanimelist.net/animelist/Numbusek121&status=2&order=0

Coś ala Nanatsu no taizai itp. na mal'u macie wszystko, w sensie paru tam nie ma bo jakos nie przypomne sobie coś itp.

Bez tasiemców.

A i oczywiście kreska musi być dobra.

Dzięki daje like

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Szukam anime Akcja,fantasty Walka musi być, najlepiej by bohater pokazywał czasami co potrafi.  Coś żeby kolejnego odcinka nie mogłbym się doczekać i odrazu go obejrzeć.

Coś ala Nanatsu no taizai itp. na mal'u macie wszystko, w sensie paru tam nie ma bo jakos nie przypomne sobie coś itp.

Bez tasiemców.

Dzięki daje like

TTGL, Kill la Kill, Akira, Fate/Zero, Psycho-Pass, Soul Eater, Index.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

@Ariness

Akira i dobra kreska?

Psycho Pass i fantasty?

Fate/zero oglądam ale się wstrzymałem, jakoś mnie nie pociąga.

Soul Eater - Nwm zobacze

Index - widziałem trochę, może obejrze

Kill la Kill - oglądałem

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Bez tasiemców.

Dzięki daje like

Sekirei

God Eater, pierwszy odc za pare dni

Opublikowano

@Ariness

Akira i dobra kreska?

Psycho Pass i fantasty?

Fate/zero oglądam ale się wstrzymałem, jakoś mnie nie pociąga.

Soul Eater - Nwm zobacze

Index - widziałem trochę, może obejrze

Kill la Kill - oglądałem

Magi

Opublikowano

Siemanko poszukuje jakiegoś fajnego anime żeby zapomnieć o ostatniej mojej serii school days( ostatnie odcinki zryte do szpiku kości) . Najlepiej coś ala ISEKAI NO SEIKISHI MONOGATARI.

IDcncno.png