Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Arcymistrz
Opublikowano

Potrzebuję anime w tematyce fantasy (jakakolwiek magia), mogą być też zagadki, inteligencja bohatera i brak jakiś nudnych decyzji bohatera nad swoimi poczynaniami. 

Nie musi spełniać wszystkich kryteriów. 

Opublikowano

Potrzebuję anime w tematyce fantasy (jakakolwiek magia), mogą być też zagadki, inteligencja bohatera i brak jakiś nudnych decyzji bohatera nad swoimi poczynaniami. 

naruto spełnia wszystkie kryteria

Opublikowano

Fate/Zero i SN, Magi (1 sezon średni, ale drugi niezły), Code Geass/Death Note/Zankyou no Terror (anime w których bohater jest mądry, ale brak nawiązań do fantasy), Ao no Exorcist (jeśli do magii zaliczamy kręgi, płomienie szatana i egzorcyzm jako formę walki).

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Fullmetal Alchemist: Brotherhood, Death Note, Shinsekai Yori, Fate/stay night: Unlimited Blade Works + 2 sezon, Ao no Exorcist(jeśli nie przeszkadza Ci niedokończona historia), Darker than Black: Kuro no Keiyakusha + 2 sezon,
Opublikowano

Szukam anime, po którym będę mógł powiększyć swoją depresje. 

Chobits, Blade & Soul, Cossette no Shouzou, H2O: Footprints in the Sand, Hiyoki, Kimi ga Nozomu Eien, Sukitte Ii na yo., Tari Tari, Ano Natsu de Matteru, Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai.

Suisei no Gargantia, Tenjou Tenge, Hagure Yuusha no Aesthetica.

Opublikowano

Cześć. Kiedyś jak byłem maluuuutki (tak z 7 lat) na Jetix? Chyba Jetix, leciało takie anime o takiej dziewczyce, która zapomniała jak nazywał się jej ojciec (miała rodzone imię Ewa, ale używała innego [nie pamiętam jakiego :F]) i ścigała się z takim swoim przyjacielem takimi dziwnymi maszynami w wyścigach (takie ala samoloto/statko kosmiczne podobne coś. Było to raczej osadzone w przyszłości, ale nie dam sobie ręki uciąć. Pamiętam jeden odcinek, że ścigała się z takim pojadem mającym wokół kokpitu 3 ostrza (cały statek był czerwony) i ten czerwony statek podczas wyprzedzania jej statku przeciął statek dziewczynki (wiem, po rusku opisane).

Statek dziewczynki miał kształt takiego bardziej kwadratowego banana, był biały i po prawej i po lewej stronie były takie kuliste wypustki w których umieszone były karabiny (lol :D)

Tyle pamiętam z tego. Kojarzy ktoś może? :C

Opublikowano

Cześć. Kiedyś jak byłem maluuuutki (tak z 7 lat) na Jetix? Chyba Jetix, leciało takie anime o takiej dziewczyce, która zapomniała jak nazywał się jej ojciec (miała rodzone imię Ewa, ale używała innego [nie pamiętam jakiego :F]) i ścigała się z takim swoim przyjacielem takimi dziwnymi maszynami w wyścigach (takie ala samoloto/statko kosmiczne podobne coś. Było to raczej osadzone w przyszłości, ale nie dam sobie ręki uciąć. Pamiętam jeden odcinek, że ścigała się z takim pojadem mającym wokół kokpitu 3 ostrza (cały statek był czerwony) i ten czerwony statek podczas wyprzedzania jej statku przeciął statek dziewczynki (wiem, po rusku opisane).

Statek dziewczynki miał kształt takiego bardziej kwadratowego banana, był biały i po prawej i po lewej stronie były takie kuliste wypustki w których umieszone były karabiny (lol :D)

Tyle pamiętam z tego. Kojarzy ktoś może? :C

ŌBAN Star Racers

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

Szukam animca który bd miał w sobie gatunki.

Zagadki, Szkolne Życie, nadprzyrodzone , echi .

Nie muszą być wszystkie w 1 animcu, lecz chciałbym żebyście podali mi tak z 1-2 tytuły żebym mogl obejrzeć na szybko coś ; p 

Dziekuje @Sorata jak zwykle trafne i szybkie propozycje ^^ 

Edytowane przez dzbanee
Opublikowano (edytowane)

­@dzbanee

Needless - ecchi, nadprzyrodzone

Another - zagadki, szkolne życie

K Project - nadprzyrodzone, szkolne życie trochę też

Ichiban Ushiro no Daimaou - ecchi, nadprzyrodzone, szkolne życie

Nanatsu no Taizai - ecchi troszeczkę, nadprzyrodzone

Sora no Otoshimono ( 2 sezony ) - ecchi, szkolne życie, nadprzyrodzone

Date a Live ( 2 sezony ) - ecchi, nadprzyrodzone, szkolne życie

Death Note - nadprzyrodzone 

Claymore - nadprzyrodzone

Akame ga Kill - nadprzyrodzone

Dangaronpa - zagadki

Tasogare Otome x Amnesia - "szkolne życie", zagadki

Angel Beats - nadprzyrodzone, "szkolne życie", zagadki po części też

Hataraku Maou-sama - trochę ecchi, nadprzyrodzone, 

Mashiro-Iro Symphony - The Color of Lovers : szkolne życie

K-On! ( 2 sezony ) - szkolne życie

Sukiite ii na yo  - szkolne życie

Kampfer - ecchi, szkolne życie, trochę nadprzyrodzone

Selector WIXOSS ( 2 sezony ) - nadprzyrodzone, zagadki, szkolne życie

Noragami - szkolne życie, nadprzyrodzone

Ore, twintails ni Narimasu - szkolne życie, ecchi, nadprzyrodzone

PS. Zawsze do usług - przyjacielu ^_^

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Szukam czeogś w stylu Ghost In The Shell, Psycho Pass, Akira ogólnie cyber-punk.

Wymienione widziałem.

Opublikowano

Szukam czeogś w stylu Ghost In The Shell, Psycho Pass, Akira ogólnie cyber-punk.

Wymienione widziałem.

serial experimental lains

mardock scramble

bubblegum crash

metropolis

ergo proxy

heatguy j

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Szukam anime z dwoma elementami, szkola i sport z elementami super mocy, najlepiej koszykowka. Ogladalem Kuroko no Basket, dalej ogladam 3 sezon i to anime mi sie bardzo podobalo, koszykowke lubie i te niby super moce byly, ale nie jakies nie wiadomo jakie i to bylo wlasnie dobrze zbalansowane. Znajdzie sie cos podobnego? Probowalem jakies o siatkowce, gosc z byl taki maly i wysoko skakal i ogolnie dobrze gral, ale mial slaby sklad, po 1 odc uznalem, ze siatkowka sie nie nadaje do anime.

Opublikowano

Szukam anime z dwoma elementami, szkola i sport z elementami super mocy, najlepiej koszykowka. Ogladalem Kuroko no Basket, dalej ogladam 3 sezon i to anime mi sie bardzo podobalo, koszykowke lubie i te niby super moce byly, ale nie jakies nie wiadomo jakie i to bylo wlasnie dobrze zbalansowane. Znajdzie sie cos podobnego? Probowalem jakies o siatkowce, gosc z byl taki maly i wysoko skakal i ogolnie dobrze gral, ale mial slaby sklad, po 1 odc uznalem, ze siatkowka sie nie nadaje do anime.

Z tymi wymaganiami: nie ma.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

@Z4raki wiem że motyw szkoły + koszykówki występuje w tym anime : Slam Dunk. Sam go jeszcze nie obejrzałem. Może kiedyś ^^ ( anime jest stare jakby co )

Tutaj opis żebyś nie musiał szukać :

Głównym bohaterem jest Sakuragi Hanamichi - postawny chłopak wykorzystujący swoją siłę do zdobycia posłuchu i popularności. Jest również przywódcą gangu (składającego się z zaledwie kilku kumpli - klakierów i nieudaczników). Pomimo swojej siły i wzrostu jest bardzo nieśmiały w obliczu dziewcząt. Łatwo się zakochuje, lecz jego oświadczyny zawsze są odrzucane.

Po rozpoczęciu nauki w Liceum Shohoku stara się od razu uzyskać respekt, nie waha się więc zaczepiać nawet uczniów ze starszych klas. Przypadkiem trafia na młodą dziewczynę, Haruko Akagi, w której zakochuje się od pierwszego wejrzenia. Tym razem jego miłość nie kończy się od razu - dziewczyna okazuje mu zainteresowanie. Jednak jest to zainteresowanie wywołane jedynie jego potencjałem sportowca. Haruko jest bowiem młodszą siostrą kapitana drużyny koszykarskiej Liceum Shohoku, i widzi w Hanamichim osobę, która mogłaby drużynie pomóc w wygraniu mistrzostw. Sakuragi, przekonany o swoim talencie, podchodzi do pomysłu bardzo entuzjastycznie i stara się pokazać, co potrafi. Niestety, brakuje mu umiejętności (przy próbie wykonania tytułowego slam dunka trafia głową w tablicę), lecz mimo to trafia do drużyny i zaczyna trenować. W jego mniemaniu największym jego rywalem jest Rukawa Kaede grający w tej samej drużynie - świetny gracz i bożyszcze dziewcząt, w którym zakochana jest również Haruko. To właśnie chęć współzawodnictwa sprawia, że z czasem Sakuragi staje się coraz bardziej wartościowym graczem. Pod okiem kapitana Takenori Akagi, trenera Anzai i menedżerki Ayako uzyskuje coraz to nowe umiejętności.

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Joł.Właśnie skończyłem oglądać Shiki (przed Shiki oglądałem Another). Szukam czegoś w podobnym stylu,jedyne czego wymagam to żeby kreska była ładna i anime posiadało chociaż jedną osobę, która ma taki charakter, że praktycznie ogląda się to tylko dla tej postaci : v

?????

Opublikowano (edytowane)

Joł.Właśnie skończyłem oglądać Shiki (przed Shiki oglądałem Another). Szukam czegoś w podobnym stylu,jedyne czego wymagam to żeby kreska była ładna i anime posiadało chociaż jedną osobę, która ma taki charakter, że praktycznie ogląda się to tylko dla tej postaci : v

higirashi no naku koro ni, Hellsing ultimate, może nawet mirai nikki.

Ja szukam anime dla dojrzałego widza, czyli seinen. Poleccie cos ;)

Edytowane przez Thinkerr
Opublikowano (edytowane)

higirashi no naku koro ni, Hellsing ultimate, może nawet mitai nikki.

Ja szukam anime dla dojrzałego widza, czyli seinen. Poleccie cos ;)

Literowka, Mirai*

Chcialem obejrzec dragon balla, na yt widzialem goscia ktory mowil, ze pierwsza serie ogladac na koncu ze wzgledu na kreske jednak mi ta kreska nie przeszkadza i zaczalem ta 1 serie. Dla pewnosci, czy to jest dobra kolejnosc? Dragon ball > DB Z albo DB KAI, zaleznie czy bede wolal krotsza czy dluzsza wersje > DB GT, tak?

Edytowane przez Z4raki
Opublikowano

Literowka, Mirai*

Chcialem obejrzec dragon balla, na yt widzialem goscia ktory mowil, ze pierwsza serie ogladac na koncu ze wzgledu na kreske jednak mi ta kreska nie przeszkadza i zaczalem ta 1 serie. Dla pewnosci, czy to jest dobra kolejnosc? Dragon ball > DB Z albo DB KAI, zaleznie czy bede wolal krotsza czy dluzsza wersje > DB GT, tak?

Kolejność chronologiczna zawsze będzie dobra.

Opublikowano (edytowane)

@1361622928-U485574.pngThinkerr - Masz może MAL'a? ^^

Hmm.. może : 

Psycho-Pass ( 2 sezony )

Another

BTOOOM!

Elfen Lied

Death Parade

Death Note

...... Claymore?

Słyszałem, że dobry seinen to - Monster, Code Geass, Steins ; gate, White Album ( 2 sezony ) Ja oglądałem jedynie White Album 2 - nowsza wersja. Miłość nastolatków. Ta starsza wersja - 2 sezony opowiadają o dorosłych już osobach.

Jak się do jakiegoś tytułu pomyliłem ( i jest bardziej shounenem niż seinenem to sorry ^^

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

@1361622928-U485574.pngThinkerr - Masz może MAL'a? ^^

Hmm.. może : 

Psycho-Pass ( 2 sezony )

Another

BTOOOM!

Elfen Lied

White Album 2 

Death Parade

Death Note

... Claymore? 

Słyszałem, że dobry seinen to - Monster, Code Geass, Steins ; gate

Jak się do jakiegoś tytułu pomyliłem ( i jest bardziej shounenem niż seinenem to sorry ^^

Psycho pass oglądalem,

another też (to nie jst raczej seinen, shounen też nie)

btooom - oglądalem

elfen lied - nie

white album 2 - tak

Death note - tak (tez nie nazwalbym tego takim czystym seinenem)

claymore - nie ogladalem

Monster - Jestem w trakcie oglądania

Code geass - oglądałem, serdecznie polecam wszystkim, z*******e anime

Steins;gate - również polecam, świetna produkcja.

Dzięki za polecenia. 

@Sorata

co do white album 2, a white album to powiem, Ci, że white album 2 jest zdecydowanie lepsze ;)

Edytowane przez Thinkerr
Opublikowano (edytowane)

@tamplar

Sekirei

To Love RU

Shinmai Maou no Testament

Strike The Blood

Ja szukam anime z fajnym romantycznym wątkiem, ale chciałbym żeby było jakieś magiczne pierdolnięcie jak w Strike the Blood i wolałbym omijać szerokim łukiem klimaty jak No Game No Life i klimat dramatu np. śmierci głownego bohatera

Ogólnie romans, szkolne życie (nie jest może bardzo wymagane, ale przyjemnie by było coś obejrzeć związanego ze szkołą), nadprzyrodzone, supermoce, wampiry bądź inne stworzenia.

Edytowane przez ZeciarzEmil1

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach