Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Macie coś jak SAO ? W sensie shounen z romansem

Szczerze powiedziawszy takie połączenie jest stosunkowo od niedawna, bo jeżeli shounen to wiadomo, jakaś wielka sprawa i romans odchodzi na daleki plan, a SAO jako tako to przeplata. Postaram się coś dopasować:

- Basilisk (dużo akcji, miły romans, ale nie shounen)

Fushigi Yuugi (tak jak wyżej, romans na głównym planie, ale niestety główna bohaterka strasznie głupia) 

Rurouni Kenshin (romans na dalekim planie, dużo akcji)

- InuYasha (shounen, romans przewija się przez całą serie)

Tokyo Ravens (shounen, romans tylko że dopiero pod koniec)

Edytowane przez Pitbull !

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)

@"Pitbull !"

Właśnie mi chodzi o szczególny nacisk na romans. Po prostu uwielbiam romanse, a gdy pierwszy sezon SAO skończyłem, to za 2 sie niedługo wezme, ale słyszałem, że 2 sezon jest c*****y. Nisekoi, Yamada-kun to 7-nin no Majo się skończyły. Coś czuje, że niedługo zabraknie mi romansów do oglądania.

Edytowane przez ZeciarzEmil1

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano (edytowane)

@"Pitbull !"
Właśnie mi chodzi o szczególny nacisk na romans. Po prostu uwielbiam romanse, a gdy pierwszy sezon SAO skończyłem, to za 2 sie niedługo wezme, ale słyszałem, że 2 sezon jest c*****y. Nisekoi, Yamada-kun to 7-nin no Majo się skończyły. Coś czuje, że niedługo zabraknie mi romansów do oglądania.

Spróbuj "Accel World" romans, shounen i tak jak sao ma motyw z grą. Tylko nie pamiętam ile tam było tego romansu.

Edytowane przez Lolek123145

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano (edytowane)

@ZeciarzEmil1

W jednym mniej, w drugim więcej 

Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers

Toradora

Golden Time

Sukiite ii na yo

Tasogare Otome x Amnesia

White Album 2 ( nowsza wersja )

Plastic Memories

Clannad ( nie widziałem ) - podobno bardzo dobre anime pod względem romansu

... ewentualnie Elfen Lied  xD BTOOOM!, Myself;yourself ( anime nieskończone )

Mam nadzieję, że pomogłem ^_^

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

@Sil√eR

Zajrzyj na mojego mala

1 co podales obejrzane, toradora w trakcie, sukitte ii na yo obejrzane, tasogare otome dropped.  Z tych co podales to tylko obejrze Golden Time

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@"Pitbull !"

Z romansów polecam:

angel beats, ano hi mita hana no namae wo bogutachi wa mada shiranai, toradora, sakurasou no pet na kanojo, toradora, sakamichi no apollon, white album 2, fate/stay night, mirai nikki, wolf children, school days, welcome to the nhk. oda nobuna no yabou, shigatsu wa kimi no uso. Jedne są bardziej romansami, drugie mniej, ale każde z tych polecam.

Opublikowano (edytowane)

A no więc..

poszukuje jakiegoś dobrego anime

może być szkoła 

a najlepiej jakieś hm..miecze,demony,krew bez cycków :v

Claymore - demony, miecze

Garo Honoo no Kokuin - demony, miecze, palenie czarownic

Hellsing Ultimate - wampiry(prawie jak demony), broń palna

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu - Pasożyty(prawie jak demony), szkoła

Shingeki no Kyojin - Tytani, miecze

Akame ga Kill - są miecze i czasami jakieś demoniczne typki

Moje tagi są nieco ubogie dlatego polecam ci sprawdzić wszystko samemu.

Edytowane przez Lolek123145

Opublikowano (edytowane)

Żyje tu ktoś o tej godzinie (x 

Szukam jakiegoś supi animca takiego w miare krótkiego najlepiej od 12 do 25 odcinków.

Gatunki różne, najlepiej nie sportówki oraz mechy ;v.

Gustuje w takich gatunkach jak: Romas, Okruchy Życia, Szkoła. Shounen też moze być jak najbardziej. Czy Natsu No Taizai godne uwagi?

http://myanimelist.net/animelist/Etyldd

Edytowane przez VellG
Opublikowano (edytowane)

­@1361622928-U485574.pngVellG

Nanatsu no Taizai - dobry shounen. Takie chyba drugie Fairy Tail xD Komedia, epickie walki, trochę specyficzna kreska. Polecam :)

Pokaz siły ( drobne spoilery )

Romans

Mashiro-iro Symphony: The Color of Lovers - harem

Tasogare Otome x Amnesia - tajemnice/zagadki, szkolne, dramat, kilka śmiesznych wstawek...

Golden Time - komedia też. Może nawet i lepsza niż w Toradorze

Sukitte ii na yo. 

Selector WIXOSS ( 2 sezony ) - Dziewczynki grają w magiczne karty. Dobra fabuła, dramat.

Needless - dużo walk, ecchi, komedia, post-apokaliptyczne, specyficzna kreska. 

Mam nadzieję, że pomogłem. Jak jeszcze coś sobie przypomnę / znajdę coś fajnego. Dodam ^^

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

­@­Pitbull !

Opiszę 3 anime, które obejrzałem w kilku zdaniach :)

Owari no Seraph - ludzie vs wampiry. 1 odc. według mnie dawał wielkie nadzieję ( dramat )  Kreska ujdzie, fabuła tak samo, walki sztywne, trochę za szybko to się wszystko dzieje, animacja momentami do dupy, OP/ED genialne według mnie <3 ( nawet OST w zapowiedzi następnego odcinka bardzo mi się podobało ) Nie ma ecchi, fanserwisu - to akurat na plus.

Noragami ( w jesieni wyjdzie 2 sezon ) Ładna kreska, komedia, trochę akcji, trochę czarów-marów ( pod koniec więcej akcji ) anime o bogach. Bóg Yato, zbierając fundusze na własną świątynię, za niewielką opłatą udziela ludziom pomocy. Tym sposobem poznaje nastoletnią Hiyori, której dusza z nieznanych powodów opuszcza ciało. Nie ma wielkiego szału. 

Grisaia no Kajitsu - Ładna kreska, ecchi, harem, szkolne. Yuuji  pewnego dnia pojawia się w szkole, w której są same dziewczęta. Są takie, które go akceptują i takie, które niezbyt. Z tego co pamiętam to z początku taka bardziej sielanka. Z czasem dowiadujemy się więcej o głównym bohaterze ( czemu się tam pojawił, dlaczego... o tym jak był w obozie - jak trenował - szkolił się na żołnierza, zabójce. Retrospekcje ) Są tu także gwałty, morderstwa, kanibalizm, wypadki, strzelaniny i dużo więcej. Dramat, kilka śmiesznych wstawek.

Jakiś czas temu skończył się 2 sezon ( polecam także OVA. Ona strasznie dużo wyjaśnia )
Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

Tak jak to zwykle ja, przychodzę z nietypową prośbą :)

Otóż moja lista "Plan to watch" urosła do dość dużej ilości i chciałbym się z wami skonsultować za co warto się z tego zabrać i dlaczego?

http://myanimelist.net/animelist/Pitbull01&status=6&order=0

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Owari no Seraph.. moim zdaniem to s**t (x.

Może muzyka miało fajną, lecz cała ta fabuła która szła za szybko bo anime ma tylko 12 odcinków a fabułę miało ciekawą. Kreska nie powala, bohaterowie jeszcze gorsi.. Motyw pomszczenia przewijał się w innych 2x lepszych animcach od tego. 6/10 odemnie.

Na Twojej liście jest Noragami, serdecznie polecam to. 

Arcymistrz
Opublikowano

Potrzebuję jakiegoś tasiemca na wakacje, żadnego do tej pory nie oglądałem. Główny wątek nie może być komedią. 

Opublikowano

Potrzebuję jakiegoś tasiemca na wakacje, żadnego do tej pory nie oglądałem. Główny wątek nie może być komedią. 

Bleach

Naruto Shippuden

Dragon Ball

D.gray man

One pice

Hunter x Hunter

Opublikowano (edytowane)

Już spieszę z pomocą brałem też pod uwagę serię, które mają parę sezonów, bo to jakby nie patrzeć też tasiemce. Poniżej nazwa tytułu, ilość odcinków oraz rodzaj wg. tego co podaje MyAnimeList. O fabule nic nie będę mówił (bo dłuższy opis znajdziesz sobie w internecie) niestety jak to bywa jak tasiemiec to głównie shounen.

Naruto (220 odcinków) - Akcja, Komedia, Sztuki walki, Super moce

Naruto Shippuden (+400 odcinków) - Akcja, Komedia, Sztuki walki, Super moce

Fairy Tail (+200 odcinków) - Akcja, Przygoda, Komedia, Fantasy, Magia

One Piece  (+700 odcinków)  - Akcja, Przygoda, Komendia, Dramat, Fantasy, Super moce.

Yu Yu Hakusho  (112 odcinków) - Akcja, Komedia, Demony, Fantasy, Sztuki walki, Szkoła

Bleach (366 odcinków) - Akcja, Komedia, Super moce, Nadprzyrodzone

Beelzebub (60 odcinków - Akcja, Komedia, Demony, Szkoła, Nadprzyrodzone

InuYasha (167 + 26 odcinków) - Akcja, Przygoda, Komedia, Demony, Fantasy, Magia, Romans, Nadprzyrodzone.

Eyeshield 21 (145 odcinków) - Akcja, Komedia, Sport (futbol amerykański)

Kuroko no Basket (3 x 25odcinków) - Komedia, Szkoła, Sport (koszykówka)

D.Gray-man (103 odcinki) - Akcja, Przygoda, Komedia

Inazuma Eleven (127 odcinków) - Super moce, Sport (piłka nożna)

Slam Dunk (101 odcinków) - Dramat, Szkoła, Komedia, Sport (koszykówka)

Hunter x Hunter (2011) (148 odcinków) - Akcja, Przygoda, Super moce

Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan (94 odcinki) - Akcja, Przygoda, Komedia, Historyczne, Samurajowie, Romans

Fullmetal Alchemist: Brotherhood (64 odcinki) - Akcja, Przygoda, Dramat, Fantasy, Magia, Wojskowe

Yowamushi P e d a l (38 + 24 odcinki) - Dramt, Komedia, Sport (kolarstwo)

Edytowane przez Pitbull !

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Żyje tu ktoś o tej godzinie (x 

Szukam jakiegoś supi animca takiego w miare krótkiego najlepiej od 12 do 25 odcinków.

Gatunki różne, najlepiej nie sportówki oraz mechy ;v.

Gustuje w takich gatunkach jak: Romas, Okruchy Życia, Szkoła. Shounen też moze być jak najbardziej. Czy Natsu No Taizai godne uwagi?

http://myanimelist.net/animelist/Etyldd

Yamada-kun to 7-nin no Majo, komedia, romans, nadprzyrodzone, oryginalna fabuła.

Sukitte ii na yo, genialny romans, może taka mała szczypta dramatu, komedia, szkolne.

Mayo Chiki, romans, tajemnica, szkolne, komedia

Nisekoi, komedia, romans, szkolne

Shigatsu wa Kimi no Uso, dramat, muzyczne i po części romans

@Why

Tylko i wyłącznie Bleach moim zdaniem jest godnym uwagi tasiemcem

Edytowane przez ZeciarzEmil1

Opublikowano

A o mnie to zapomnieli T_T Dalej szukam jakiejś bajki thriller, czegoś mrocznego, czarnego niczym murzyn.

Rainbow

Monster ?  Daj swojego Mal'a lub coś w tym stylu

Opublikowano

A o mnie to zapomnieli T_T Dalej szukam jakiejś bajki thriller, czegoś mrocznego, czarnego niczym murzyn.

Monster

Claymore

Opublikowano

A no już podaje mala, a co do monstera to sobie zerknę http://myanimelist.net/animelist/Iveth

Jigoku Shoujo - O dziewczynie która zabiera ludzi do piekła (około 12-13 odcinka zaczyna się pojawiać fabuła wcześniej jest prawie to samo co odcinek tylko w innych okolicznościach)

Danganronpa the Animation - Historia grupy uczniów uwięzionych w szkole, zmuszonych do zabijania siebie nawzajem(cenzura krwi)

Ghost in the Shell - O jednostce specjalnej policji pracującej nad sprawą "władcy marionetek" (Sci-fi)

Ergo Proxy - Tutaj trudno mi coś napisać bez większego spoilera, mnie się bardzo podobało i według niektórych stron tagi się zgadzają.

Możesz jeszcze poszukać w tym temacie na Malu

Opublikowano
No mam nadzieje że mi pomozecie, szukam takiego anime ktore bylo by podobe w jakis sposob do mirrai nikki, tyle ze bez telefonow prosze a takze bez demonicznej korespondencji < LOL

Oby bylo krwawe no i bez tego watku gdzie glowny bohater jest pizdą >,< 

Dzieki bardzo za pomoc.

Czerwone jest piękne! Kocham <3