Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@1361622928-U485574.pngTheBlooodyx

Tokyo Ghoul - dramat

Od kiedy Tokio Szit Gul jest dramatem?

@born

Nisekoi, jest luźną komedią romantyczną, więc na jakiś dramat bym nie liczył. Jednak jest oplatane tajemnicą i to dość ciągnącą się tajemnicą.

Edytowane przez gokanDB
  • Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

@gokanDB

a nie jest? Nie ma tam nic co można by podciągnąć pod dramat? ­

@1373230489-U611928.pngkotkowski

Hmm. Może : 

Ansatsu Kyoushitsu ( Jutro wyjdzie ostatni odcinek )

Nanatsu no Taizai - takie chyba lepsze Fairy Tail

Needless

ewentualnie K-ON

Chyba tylko tyle. Inne fajne już widziałeś :(

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

Cześć. Szukam anime. Moje wymagania są raczej sprecyzowane, przedstawię je wam. Otóż anime, które pragnę obejrzeć ma być najkrócej mówiąc genialne. Co rozumiem poprzez słowo genialne? Ano to, ze historia opowiedziana w tymże anime ma być jako całość czymś mającym potenciał na docenianie, podziwianie. Ma być oryginalna. Bohaterowie nie sztampowi. Takich serii generalnie jest raczej mało, ale na pewno sąChciałbym przy tym anime odczuwać jedno/kilka z tych emocji: nostalgia, wzruszenie, podziw, ekscytacja, dreszcze ewentualnie, ale nie jest to wcale przeze mnie bardzo pożądane 

: śmiech.  No ta seria fajniejakby byla, ze tak powiem na przemyslenia. Podam kilka anime, ktore uwazam za genialne: 5 cm per second, mahou shoujo madoka magica, sakamichi no apollon, welcome to the nhk,

Edytowane przez Ardina
Opublikowano

Agame ga kill jak chcesz zobaczy troche cycków i niewyjaśnionych zachwoń bochaterów

Date a live ale to bardziej romans z magią ale też ciekawy

Sao chyba nie musze tłumaczyć co to za anime (Swort art Online)

Nanatsu no taizai też ciekawe i pare innych propozycji co kto lubi

Fate/stay night: Unlimited Blade Works

zoro no tsukaima romasn magia i chłopak wciągniety w niezłą intryge idzie się pośmiać

Log Horizon wirtualny świat podobne do sao i jest jeszcze .Chack tez podobne

Ao no exorcist o dwóch braciach synach diabła czasami kupa smiechu i ostatnia propozycja bo nie będe pisać aż tyle

Terra formars coś odemnie :)

Opublikowano (edytowane)

@1361622928-U485574.png2010malpa

A ode mnie dla ciebie specjalnie trochę kropek i przecinków: , , , , , , . . . . . . .  

@1361622928-U485574.pngArdina

Szczerze powiedziawszy te twoje określenie "moje wymagania są raczej sprecyzowane" idzie o kant d. rozbić, bo prosisz o jakieś "genialne" anime tylko tak się składa, (że ile ludzi tyle opinii) iż dla jednego może takie anime być genialne, a dla drugiego całkiem odwrotnie. Więc nie dziw się, że ci "koledzy" polecają SSAŁO czy Wybielacza...

Prościej by było jakbyś poprosił o anime podobne do tych co wymieniłeś na końcu.

Edytowane przez Pitbull !

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

beelzebub

Bleach

katekyo hitman reborn

@1373230489-U611928.pngkotkowski

beelzebub,już na początku zaczniesz się smiać :)

Ja tu szukam perełek, a nie serii typu bleach.. Do belzebuba nic nie mam, ale nie obejrze, bo to niedokonczona seria. Katekyo hitman ponoc duzo cenzury ma i jest slaby w porownaniu do mangi.

Szukam perelek typu mahou shoujo madoka magica, 5cm per second, steins;gate. Wiesz, czegos oryginalnego i wyrafinowanego. 

@1361622928-U485574.png2010malpa

A ode mnie dla ciebie specjalnie trochę kropek i przecinków: , , , , , , . . . . . . .  

Szczerze powiedziawszy te twoje określenie "moje wymagania są raczej sprecyzowane" idzie o kant d. rozbić, bo prosisz o jakieś "genialne" anime tylko tak się składa, (że ile ludzi tyle opinii) iż dla jednego może takie anime być genialne, a dla drugiego całkiem odwrotnie. Więc nie dziw się, że ci "koledzy" polecają SSAŁO czy Wybielacza...

Prościej by było jakbyś poprosił o anime podobne do tych co wymieniłeś na końcu.

ale chyba niezaleznie od gustu mozna stwierdzic, czy produkcja jest oryginalna, nieschmatyczna, nie ma sztampowych postaci i czy moze wzbudzac emocje

Opublikowano (edytowane)

@Ardina

Steins Gate

Barakamon

Edytowane przez Anim13

Sprzęt:

Procesor: Intel Core i5-6600K 3.5Ghz/Pamięć: Corsair DDR4 Vengeance LPX  1x8GB 2400MHz CL14/Płyta główna: Gigabyte GA-Z170-GAMING K3/Karta Graficzna: -------/Dysk: SSD Crucial MX300 275GB/Chłodzenie: SilentiumPC Grandis 2 XE1436/Zasilacz: Corsair VS550/Obudowa: SilentiumPC Gladius M35

Opublikowano

Cześć. Szukam anime. Moje wymagania są raczej sprecyzowane, przedstawię je wam. Otóż anime, które pragnę obejrzeć ma być najkrócej mówiąc genialne. Co rozumiem poprzez słowo genialne? Ano to, ze historia opowiedziana w tymże anime ma być jako całość czymś mającym potenciał na docenianie, podziwianie. Ma być oryginalna. Bohaterowie nie sztampowi. Takich serii generalnie jest raczej mało, ale na pewno sąChciałbym przy tym anime odczuwać jedno/kilka z tych emocji: nostalgia, wzruszenie, podziw, ekscytacja, dreszcze ewentualnie, ale nie jest to wcale przeze mnie bardzo pożądane 

: śmiech.  No ta seria fajniejakby byla, ze tak powiem na przemyslenia. Podam kilka anime, ktore uwazam za genialne: 5 cm per second, mahou shoujo madoka magica, sakamichi no apollon, welcome to the nhk,

Death Note

Code Geass

Clannad jeżeli chcesz się wzruszyć

Mayo Chiki

Toradora

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

szukam smutnego anime odpadają romanse

Wolf children, haruboti no mori e, angel beats, phantom requiem for the phantom (cale anime nie ma charakteru czystego dramatu jednakze jest dużo scen, przy ktorych mozna sie wzruszyc), ano hana. zankyo no terror,  5 cm per second, death parade

duzo z tych serii nie jest stricte smutna patrzac na caloksztalt jednakże obecnosć scen, przy których mozna sie wzruszyc chyba również podpina się pod Twój wymóg, prawda?

Opublikowano

Wolf children, haruboti no mori e, angel beats, phantom requiem for the phantom (cale anime nie ma charakteru czystego dramatu jednakze jest dużo scen, przy ktorych mozna sie wzruszyc), ano hana. zankyo no terror,  5 cm per second, death parade

duzo z tych serii nie jest stricte smutna patrzac na caloksztalt jednakże obecnosć scen, przy których mozna sie wzruszyc chyba również podpina się pod Twój wymóg, prawda?

Nie zgadzam się w ogóle. Jedyne co tutaj pasuje, to Wilcze Dzieci. Reszta (Death Parade i Zankyo no Terror) albo nie ma nic z dramatem wspólnego, albo nie kwalifikuje się, bo nie miało być w niej romansu (Ano Hana, 5 cm na sekundę, Hotarubi no Mori e). >.>

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

Ano Hana,  Angel Beats, Hotarubi no mori e - Taki romans, nie romans.

Death Parade, Zankyou no Terror to są trochę smutne anime. Angel Beats tak samo. Na Angel Beats było mi smutno x2 niż na Wilczych Dzieciach, no ale - każdy jest inny :)

Zankyou no Terror

Death Parade

Psycho-Pass ( 2 sezony )  

Selector WIXOSS ( 2 sezony )  "Romansu" jest tam może z 10-15% 

Takie anime jak BTOOOM!,  Deadman Wonderland ( anime nie dokończone. DW to wstęp do mangi ) też bym mógł zaliczyć jako dramat

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

Nie zgadzam się w ogóle. Jedyne co tutaj pasuje, to Wilcze Dzieci. Reszta (Death Parade i Zankyo no Terror) albo nie ma nic z dramatem wspólnego, albo nie kwalifikuje się, bo nie miało być w niej romansu (Ano Hana, 5 cm na sekundę, Hotarubi no Mori e). >.>

To, że się nie zgadzasz tylko potwierdza to, że opinia jest subiektywna (znam osoby, które uważają inaczej). Death parade nie jest dramatem, ale nie znaczy to, że nie zawiera wzruszających, smutnych scen. Choć mi nie było smutno ani przez moment to zdaję sobie sprawę z obecności pewnych mechanizmow w tej serii oraz wiem jakiego klimatu jest to seria, cóż, ogladalem ją. No i znam też opinie jakoby death parade wywołało łzy.

Z zankyo no terror jest podobnie. Cala historia skupia się na tragedii, na przezyciach bohaterow. Są również śmierci. Również - nie płakalem, nie bylo mi jakos smutno, ale wiem, ze przy tym anime jest to mozliwe. 

Co do ano hana, 5cm na sekundę to fakt, te anime są w pewnym stopniu romansem. 5 cm na sekundę nawet bardzo. Jednakże cała struktura tych anime, że tak powiem nie jest taka o jakiej pewnie myslal bohater mając na mysli romans. Moze 5cm per second faktycznie nie jest dla niego, bo jednak to anime glownie opowiada o romansie, ale ano hana to juz bardziej okruchy zycia, a nie romans. W tym anime bardziej chodzi o przyjaźń

Edytowane przez Ardina
Opublikowano (edytowane)

Ano Hana,  Angel Beats, Hotarubi no mori e - Taki romans, nie romans.

Death Parade, Zankyou no Terror to są trochę smutne anime. Angel Beats tak samo. Bardziej mógłbym się wzruszyć na Angel Beats x2 niż na Wilczych Dzieciach, no ale - każdy jest inny :)

Zankyou no Terror

Death Parade

Psycho-Pass ( 2 sezony )  

Selector WIXOSS ( 2 sezony ) chyba dobrze się wpasowuje w dramat. "Romansu" jest tam może z 10-15% 

Takie anime jak BTOOOM!,  Deadman Wonderland ( anime nie dokończone. DW to wstęp do mangi ) też bym mógł zaliczyć jako dramat

wolf children jest bardziej dramatem moim zdaniem niż angel beats. Jest bardziej dojrzałe, historia skupia sie na kilku bohaterach, opowiada o matczynnej milosci, w angel beats zaś jest moze jeden moment w ktorym faktycznie mozna byc smutnym, ale jest on wymuszony wręcz muzyką i całą tą sceną głównych bohaterow. Pozostali bohaterowie po prosut sobie są (spoiler: znikają sobie), ale jest za malo czasu, zeby w ogole sie tym przejmować,  a btoom i deadman wonderland - gdzie ty tu widziales dramat? 

Edytowane przez Ardina
Opublikowano (edytowane)

­z EDIT. swojego posta wyżej. 

BTOOOM! nie. Tam jest romans. Wyleciało mi to z głowy xD Nie wzruszyłem się na tych anime, ale czy faktycznie wcale nie podchodzą pod dramat ?

w dwóch anime razem :

Próby gwałtu - 2 z tego co pamiętam, masowe morderstwa, znęcanie się nad słabszymi, cała ta sytuacja, w której znajdują się bohaterowie, muszą się zabijać - żeby zadowolić innych, kara za przegraną walkę, rozpaczliwa walka o przetrwanie itp.

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)

­z EDIT. swojego posta wyżej. 

BTOOOM! nie. Tam jest romans. Wyleciało mi to z głowy xD Nie wzruszyłem się na tych anime, ale czy faktycznie wcale nie podchodzą pod dramat ?

w dwóch anime razem :

Próby gwałtu - 2 z tego co pamiętam, masowe morderstwa, znęcanie się nad słabszymi, cała ta sytuacja, w której znajdują się bohaterowie, muszą się zabijać - żeby zadowolić innych, kara za przegraną walkę, rozpaczliwa walka o przetrwanie itp.

ale obecność katastrofalnych scen nie oznacza, że anime mamy kwalifikować jako dramat. To co mowisz to - seinen. Btooom mogl byc dramatem, ale byl jednak bardziej anime akcji. 

ale w sumie masz racje, anime btooom moze kogoś zasmucić, a autor tematu nie szukal dramatu tylko anime, ktore ma smutne sceny.     

Edytowane przez Ardina
Opublikowano

Jutro skończe Hentai Ouji to Warawanai Neko i po tym nie będę miał co oglądać, nie licząc czekania na nowe odc Grisaia no Rakuen i Nisekoia.

Jestem otwarty na propozycje tylko nie chce typowych shounenow jak Naruto lub Fairy Tail bądź SAO. Coś bardziej ambitnego.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach