Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Choujigen Game Neptune: The Animation (chociaż tutaj komedia), Blade & Soul.

Yuu Yuu Hakusho

HunterxHunter (2011)

Bounen no Xamdou

Soul Eater - chociaż zakończenie totalnie ssie.

Shijou Saikyou no Deshi Kenichi - co prawda nie do końca wpasowuje się w Twoje kryteria, ale progres jaki bohater robi podczas tego anime można podciągnąć pod fantasy i nadprzyrodzone :P

Magi (oba sezony) - osobiście nie przypadło mi do gustu, ale to o co prosiłeś niby jest.

Znam wszystkie z tych, które podaliście. ;) Zastanawiam się nad HunterxHunter(2011), ale 150 odcinków nie wiem, czy będzie mi się chciało oglądać. :P

Ktoś coś jeszcze? 

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

@sebasku√4

Powiem ci szczerze, nie wymagaj za wiele... Na MaLu ponad 200 pozycji (a w innym wątku napisałeś, że widziałeś coś koło 600), jak wnioskuję po tym co napisałeś wiele z nich to to czego szukałeś czyli nadprzyrodzone/fantasy/super moce w miarę zjadliwych pozycji nie zostało zbyt wiele. HxH polecam, nawet bardzo, fakt faktem mało odcinków to nie jest, ale jak się spodoba to śmiało za Yuu Yuu możesz się brać, bo to ten sam autor stworzył.

Edytowane przez Pitbull !

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)

­@ZeciarzEmil1

Na początku może : Mashiro-iro Symphony - The Color of Lovers / Toradora :  Nie pamiętam dokładnie jak było w Toradorze ale w Mashiro - były może z 2 sceny ecchi. Najwięcej romansu pod koniec tych anime

Toradora - komedia, szkolne, trochę dramatu

Mashiro - szkolne, do komedii - dramatu bym chyba tego nie zaliczył. 

Mniej przewidywalne z tych 2 anime jest :

Mashiro

Sukiite ii na yo

White Album 2 - nowsza wersja ( starsza wersja jest podobno 2x lepsza. Jest rozbita na 2 sezony. Bohaterowie są dorośli. Jej jeszcze nie obejrzałem ) : dramat, szkolne, muzyczne

ostatecznie Ao Haru Ride

Aktualnie oglądam : ( kiedyś się pewnie wypowiem na temat tych anime )

Shuffle!

Plastic Memories

PS. 

HxH jest dobre. Powoli się rozkręca, ale naprawdę miło się ogląda ^_^

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

@Sorata

Toradora hmm... słyszałem, że to anime nie jest dobre i nie jest złe. Skuszę sie na nie troche później, bo narazie to mnie kreska odstrasza. (w przypadku Clannad też to było, ale przecierpiałem)

Co do Mashiro to zaczne je teraz oglądać. Jeżeli masz więcej propozycji, to daj :)

Edytowane przez ZeciarzEmil1

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@ZeciarzEmil1

Mashiro jak i Toradora - harem.

Mashiro wydaję mi się być takim bardziej luźnym anime. Może trochę nudzić, nie ma też jakiś mega wielkich zwrotów akcji, ale miło się je oglądało. Dostało ode mnie wysoką ocenę.. zresztą Toradora też. 

Jeszcze znam : Sakurasou no Pet na Kanojo - komedia, trochę dramat. Romans tam jest, ale nie powiedziałbym, że jakiś świetny. 

Opublikowano

@Sorata

Tak szczerze mówiąc harem i ecchi mi nie przeszkadza. Niektórym może, ale mi akurat nie, bo takie sytuacje mnie rozśmieszają np. w Yosuga no Sora jeżeli widziałeś

Odcinek 12, kiedy jego "dziewczyna" znalazła go w szatni podczas stosunku seksualnego z siostrą... uśmiałem sie po pachy

Jeżeli masz jakieś romanse, ale jest dużo ecchi też podaj, chętnie obejrzę. Wiem dosyć dużo już mi pomogłeś, ale prosze cie o więcej :P Trzymaj tego 5taka na profilu.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@Noroxor2433

Polecę kilka anime. Może coś przypadnie do gustu  ^_^ : 

Fullmetal Alchemist - Brotherhood : komedia, trochę dramatu, szczypta romansu, dużo akcji

Needless - trochę ecchi, dużo akcji - walk, specyficzna kreska ( zobacz na screeny, zwiastun czy będzie pasować ), komedia, post-apokaliptyczne 

Another - krew, zagadki ( ktoś tam walczy niby ze sobą, ale długo to nie trwa ), szkolne

Deadman Wonderland - krew, survival, walki jakieś są, zagadki? no ostatecznie można to pod ten gatunek podciągnąć. Zakończenie trochę podobne jak przy BTOOOM! ( wstęp do mangi ) tzn. nie rozwinięte do końca.

Elfen Lied - Gore, szczypta romansu, walki jakieś są, dramat, 

Claymore - dużo akcji, krew, szczypta romansu, trochę dramatu

Fate/Stay Night - Unlimited Blade Works - ładna kreska - animacja, trochę walk, szczypta romansu. Aktualnie wychodzi 2 sezon

Nanatsu no Taizai - specyficzna kreska ( to samo co wyżej ) dużo akcji - epickie walki, komedia

Zetsuen no Tempest - ładna kreska, szczypta romansu, akcja, 

Psycho-Pass ( 2 sezony ) - akcja, trochę zagadek, kryminał, ładna kreska, krew

Nanatsu no Taizai : pokaz super mocy bohaterów. Z 2-3 małe spoilery ( o 1 się dowiadujemy w 1 odc. )

Chciałbym jeszcze na koniec polecić : Death Parade, 

Mam nadzieję, że pomogłem. Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to dopiszę :D

Gdybyś spojrzał na mojego mala zobaczył byś że niektóre już obejrzałem...

Większość jakoś mi do gustu nie przypada,niektóre obejrzałem a tak to zerknę Needless

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano (edytowane)

­@Noroxor2433

Spojrzałem na twojego MAL'a. Najwyraźniej jestem ślepy i nie zauważyłem ( około 3 anime które napisałem wyżej, znajdują się na twoim MAL'u )

@ZeciarzEmil1

Z romansów już nie znam raczej nic. Jak chcesz ecchi, fantasy, komedia itp. mam kilka w zanadrzu :D

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

­@ZeciarzEmil1

Na początku może : Mashiro-iro Symphony - The Color of Lovers / Toradora :  Nie pamiętam dokładnie jak było w Toradorze ale w Mashiro - były może z 2 sceny ecchi. Najwięcej romansu pod koniec tych anime

Toradora - komedia, szkolne, trochę dramatu

Mashiro - szkolne, do komedii - dramatu bym chyba tego nie zaliczył. 

Mniej przewidywalne z tych 2 anime jest :

Mashiro

Sukiite ii na yo

White Album 2 - nowsza wersja ( starsza wersja jest podobno 2x lepsza. Jest rozbita na 2 sezony. Bohaterowie są dorośli. Jej jeszcze nie obejrzałem ) : dramat, szkolne, muzyczne

ostatecznie Ao Haru Ride

Aktualnie oglądam : ( kiedyś się pewnie wypowiem na temat tych anime )

Shuffle!

Plastic Memories

PS. 

HxH jest dobre. Powoli się rozkręca, ale naprawdę miło się ogląda ^_^

Toradora nie ma dramatu.

I od kiedy starsza wersja white album jest lepsza? Jest gorsza i nudniejsza ;)

@top

szukam dobrego, oryginalnego anime. Takie mahou shoujo madoka magica, czy death parade to imo oryginalne anime.

Edytowane przez Ardina
Opublikowano

W tym sezonie oglądałem jakieś anime, ale teraz nie mogę sobie przypomnieć nazwę.

Tam na początku losowana jest karta i później następuje gra na śmierć i życie. Im trudniejsza gra tym więcej punktów do zdobycia...

Opublikowano

W tym sezonie oglądałem jakieś anime, ale teraz nie mogę sobie przypomnieć nazwę.

Tam na początku losowana jest karta i później następuje gra na śmierć i życie. Im trudniejsza gra tym więcej punktów do zdobycia...

Masz tu tabelę ze wszystkimi animu z aktualnego sezonu: http://static.neregate.com/2015/03/neregate.com-Spring-2015-Anime-Chart-v3.jpgPrzejrzyj ją. Z pewnością rozpoznasz pozycję, której szukasz, choćby po samym tytule (nawet jeśli go nie pamiętasz).

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

na tej liście tego nie ma

dobra znalazłem, jest to jednak 3 odcinkowe ova z 2014

a ja już myślałem, że będę miał co oglądać.

ten sezon to jakaś lipa

Edytowane przez Zenek97
Opublikowano

Szukam dobrego, krótkiego (12 odcinków, no max 24), spójnego, w miarę oryginalnego, albo nie - po prostu niesztampowego, nieschematycznego, z zakończoną fabułą, nie byle głupiego, komediowego szkolnego (oczywiście elementy mogą się pojawić) anime. 

Te bardzo popularne typu another, angel beats - widziałam. 

Opublikowano

Szukam dobrego, krótkiego (12 odcinków, no max 24), spójnego, w miarę oryginalnego, albo nie - po prostu niesztampowego, nieschematycznego, z zakończoną fabułą, nie byle głupiego, komediowego szkolnego (oczywiście elementy mogą się pojawić) anime. 

Te bardzo popularne typu another, angel beats - widziałam. 

Gankutsuou, FLCL.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Gankutsuou, FLCL.

Flcl do mnie nie przemawia, nie przepadam za takimi anime pełnymi komedii absurdalnej. Ten pierwszy tytul ma jakby to powiedzieć.. taką dziwną kreske, tesktury czy jak to się nazywa tak dziwnie się ruszają. Niemniej jednak nie skreślam tych tytułów, zerknę. Dziękuje. 

Opublikowano (edytowane)

@elik1028

http://myanimelist.net/anime/11111/Another/userrecs

http://myanimelist.net/anime/226/Elfen_Lied/userrecs

Poruszające i ciekawe :

- Angel Beats : komedia, dramat, *szkolne*, nadprzyrodzone

- Tasogare Otome x Amnesia : trochę komedii, zagadki, romans, trochę podchodzi pod horror, *szkolne*, nadprzyrodzone

- Mirai Nikki : dramat, nadprzyrodzone

- Claymore ~ Elfen Lied : dużo krwi, trochę romansu jest, dramat, nadprzyrodzone. Bohaterka - potwór. W Claymore jest dużo walk. Według mnie fajna fabuła

Inne, które także polecam : 

- Zankyou no Terror

- Zetsuen no Tempest

- Psycho-Pass ( 2 sezony )

- Death Parade

- Deadman Wonderland ( wprowadzenie do mangi ) Podobne do Mirai Nikki. Walka o życie, dramat, nadprzyrodzone, krew

ewentualnie : Selector WIXOSS ( 2 sezony ) dziewczynki grają w magiczne karty. Jednakże, fabuła według mnie jest na dobrym poziomie. Zagadki, dramat, nadprzyrodzone

Mam nadzieję, że pomogłem ^_^

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

Witam! Poszukuję anime podobnego do Akame ga Kill! i Highschool DxD.

Chodzi mi głównie o ciekawe bronie z dziwnymi mocami, motyw walki i dynamikę.

Podoba mi się tam też fabuła pod względem tego jak przedstawiony jest świat - tu powstanie broni, tu występowanie i walka frakcji.

Mile widziane cycki, z góry dziękuję.

Opublikowano

@elik1028

http://myanimelist.net/anime/11111/Another/userrecs

http://myanimelist.net/anime/226/Elfen_Lied/userrecs

Poruszające i ciekawe :

- Angel Beats : komedia, dramat, *szkolne*, nadprzyrodzone

- Tasogare Otome x Amnesia : trochę komedii, zagadki, romans, trochę podchodzi pod horror, *szkolne*, nadprzyrodzone

- Mirai Nikki : dramat, nadprzyrodzone

- Claymore ~ Elfen Lied : dużo krwi, trochę romansu jest, dramat, nadprzyrodzone. Bohaterka - potwór. W Claymore jest dużo walk. Według mnie fajna fabuła

Inne, które także polecam : 

- Zankyou no Terror

- Zetsuen no Tempest

- Psycho-Pass ( 2 sezony )

- Death Parade

- Deadman Wonderland ( wprowadzenie do mangi ) Podobne do Mirai Nikki. Walka o życie, dramat, nadprzyrodzone, krew

ewentualnie : Selector WIXOSS ( 2 sezony ) dziewczynki grają w magiczne karty. Jednakże, fabuła według mnie jest na dobrym poziomie. Zagadki, dramat, nadprzyrodzone

Mam nadzieję, że pomogłem ^_^

Oj pomogłeś. ^^ Teraz tylko muszę sobie jakoś rozdysponować czas... xD

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Witam! Poszukuję anime podobnego do Akame ga Kill! i Highschool DxD.

Chodzi mi głównie o ciekawe bronie z dziwnymi mocami, motyw walki i dynamikę.

Podoba mi się tam też fabuła pod względem tego jak przedstawiony jest świat - tu powstanie broni, tu występowanie i walka frakcji.

Mile widziane cycki, z góry dziękuję.

-Absolute Duo

-Campione!

-D.Gray-man

-Date a live

-Guility Crown

-Madan no Ou to Vanadis

-Seiken Tsukai No World Break

IDcncno.png

Opublikowano

Poszukuję anime, które miałoby poczucie humoru tematykę fantasy, magia ale by nie było długie.

Zależy mi na tym by nie było haremów.

Opublikowano

Poszukuję anime, które miałoby poczucie humoru tematykę fantasy, magia ale by nie było długie.

Baka to Test to Shoukanjuu + drugi sezon

Opublikowano

Spice & Wolf, Haibane Renmei, większość filmów studia Ghibli, Katanagatari, Monogatari Series, No Game, No Life.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą