Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Vaiktar

Postaram się pomóc ^^

Deadman Wonderland ­- niezakończone ( wstęp do mangi ) krwawe. Nie pamiętam w 100% gł. bohatera. Wydaję mi się, że był taki pół na pół jak chodzi o bycie pi*** Trochę powalczył, ale były też momenty gdzie był przerażony, smutny itp.... Kto by nie był na jego miejscu? xD

BTOOOM! - też niezakończone. 

( Te 2 anime podobne do Mirai Nikki pod względem tego, że przeżyje najsilniejszy. W 1 anime jest to "park rozrywki" a w 2 ludzie zostają wysłani na wyspę )

http://myanimelist.net/anime/10620/Mirai_Nikki_(TV)/userrecs

Nie powiedziałbym, że podobne do Mirai Nikki w znaczącym stopniu, ale mimo tego polecam ( m.in. ze względu na brutalność oraz głównego bohatera - przynajmniej jednego z dwójki gł. bohaterów )

Akame ga Kill - gł. bohater nie jest pi*** krwawe, romans ( w porównaniu do mangi strasznie mało romansu ) dramat, trochę śmiesznych wstawek, ładna kreska, dużo pojedynków.

Psycho-Pass ( 2 sezony ) - mocno krwawe, psychologiczne, thriller. Można powiedzieć, że jest tutaj 2 głównych bohaterów ( dziewczyna i chłopak ) 2 bohaterowie dają się lubić. Ładna kreska. 

OSTATECZNIEElfen Lied - mocno krwawe. Tutaj też można powiedzieć, że są 2 główni bohaterowie ( dziewczyna i chłopak ) Nie pamiętam jaki był dokładnie chłopak, ale bliżej mu chyba było do bycia ciamajdą. Laska zaś ma 2 osobowości ( raz jest Nyu - kochana, niezdarna... a raz Lucy - tnie wszystkich jak leci ! ) Anime z 2004 roku - kreska może nie przypaść do gustu. Dramat, trochę romansu.

Mam nadzieję, że pomogłem. Jak jeszcze coś znajdę / sobie przypomnę - dam znać  :)

Edytowane przez Sil√eR
  • Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Vaiktar

Postaram się pomóc ^^

Deadman Wonderland ­- niezakończone ( wstęp do mangi ) krwawe. Nie pamiętam w 100% gł. bohatera. Wydaję mi się, że był taki pół na pół jak chodzi o bycie pi*** Trochę powalczył, ale były też momenty gdzie był przerażony, smutny itp.... Kto by nie był na jego miejscu? xD

BTOOOM! - też niezakończone. 

( Te 2 anime podobne do Mirai Nikki pod względem tego, że przeżyje najsilniejszy. W 1 anime jest to "park rozrywki" a w 2 ludzie zostają wysłani na wyspę )

http://myanimelist.net/anime/10620/Mirai_Nikki_(TV)/userrecs

Nie powiedziałbym, że podobne do Mirai Nikki w znaczącym stopniu, ale mimo tego polecam ( m.in. ze względu na brutalność oraz głównego bohatera - przynajmniej jednego z dwójki gł. bohaterów )

Akame ga Kill - gł. bohater nie jest pi*** krwawe, romans ( w porównaniu do mangi strasznie mało romansu ) dramat, trochę śmiesznych wstawek, ładna kreska, dużo pojedynków.

Psycho-Pass ( 2 sezony ) - mocno krwawe, psychologiczne, thriller. Można powiedzieć, że jest tutaj 2 głównych bohaterów ( dziewczyna i chłopak ) 2 bohaterowie dają się lubić. Ładna kreska. 

OSTATECZNIEElfen Lied - mocno krwawe. Tutaj też można powiedzieć, że są 2 główni bohaterowie ( dziewczyna i chłopak ) Nie pamiętam jaki był dokładnie chłopak, ale bliżej mu chyba było do bycia ciamajdą. Laska zaś ma 2 osobowości ( raz jest Nyu - kochana, niezdarna... a raz Lucy - tnie wszystkich jak leci ! ) Anime z 2004 roku - kreska może nie przypaść do gustu. Dramat, trochę romansu.

Mam nadzieję, że pomogłem. Jak jeszcze coś znajdę / sobie przypomnę - dam znać  :)

trochę słabo mu pomogles, o ile w btoom mc faktycznie nie był pizdą (choć mozna polemizować) tak w deadman wonderland był pizdą totalną ;) Coś w stylu yukiego, główna bohaterka też przypominałą yuno. 

No mam nadzieje że mi pomozecie, szukam takiego anime ktore bylo by podobe w jakis sposob do mirrai nikki, tyle ze bez telefonow prosze a takze bez demonicznej korespondencji < LOL
Oby bylo krwawe no i bez tego watku gdzie glowny bohater jest pizdą >,< 
Dzieki bardzo za pomoc.

Coz, ciezko znaleźć anime podobne do mirai nikki bez telefonów i "demonicznej korespodencji". Nie wiem tez za bardzo co miales na mysli poprzez demoniczną korespondencje.

Nie sugerując sie wymogiem odnośnie telefonów:

Steins'Gate, Higashi no eden

Nie sugerując się wymogiem odnośnie pizd jako głównych bohaterów: to co kolega u góry, czyli btooom i deadman wonderland, dodam również fate/stay night

Nie sugerując wymogiem odnośnie demonicznej korespondencji:

death note, mahou shoujo madoka magica (tutaj demoniczna korespondencja jako metafora, w death note zaś faktycznie taka ma miejsce)

Nie ma raczej podobnych serii do mirai nikki, która jednocześnie spełnia 3 twoje wymagania, ale to też zależy jak rozumiemy słowo "podobna". Jeśli chodzi Ci o anime thrillery to polecam:

Code Geass, Kiseijuu, Phantom requiem for the phantom, psycho pass, monster

A no już podaje mala, a co do monstera to sobie zerknę http://myanimelist.net/animelist/Iveth

Monster, Fate/zero, Hellsing ultimate, Higashi no eden, black lagoon, phantom requiem for the phantom

Z*******e serie.

Opublikowano

@Sil√eR

To co podałeś, wszystko obejrzałem oprócz elfen lied - podobno krwawa seria ale mnie odrzuciło po 2 odcinkach? A moze warto obejrzeć?

@Ardina

co do demonicznej korespodencj to było takie anime gdzie, ktos jak był zly to mogl zostac zabity przez demoniczna dziewice, ale osoba ktora zleciła zabójstwo zostaje po smierci zesłana do piekła, bezpowrotnie. Nie chce takiej odpowiedzi, bo to nudne anime z strasznie prosta fabułą.

Aaa, obejrzałem wszystko mi podałaś oprócz higashi no eden, phantom. Potem napisze czy to o to mi chodziło. A teraz dziekuje wam za dobre chęci lajki. 

iii Pytanko jeszcze jedno, ktos wspominał ze jest dużo anime które przebijają wybielacza, także jak mozecie to podeślijcie jakieś anime o podobnej tematyce. :0

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano (edytowane)

@Sil√eR

To co podałeś, wszystko obejrzałem oprócz elfen lied - podobno krwawa seria ale mnie odrzuciło po 2 odcinkach? A moze warto obejrzeć?

@Ardina

co do demonicznej korespodencj to było takie anime gdzie, ktos jak był zly to mogl zostac zabity przez demoniczna dziewice, ale osoba ktora zleciła zabójstwo zostaje po smierci zesłana do piekła, bezpowrotnie. Nie chce takiej odpowiedzi, bo to nudne anime z strasznie prosta fabułą.

Aaa, obejrzałem wszystko mi podałaś oprócz higashi no eden, phantom. Potem napisze czy to o to mi chodziło. A teraz dziekuje wam za dobre chęci lajki. 

iii Pytanko jeszcze jedno, ktos wspominał ze jest dużo anime które przebijają wybielacza, także jak mozecie to podeślijcie jakieś anime o podobnej tematyce. :0

Magi przebija wybielacza moim zdaniem. Tylko daj temu wiecej czasu, zeby moc sie wciagnąć, a nie, ze porzucisz po 2 odcinkach ;)

Edytowane przez Ardina
Opublikowano (edytowane)

@Vaiktar

Dużo jest takich tytułów, ale tylko w takim przypadku jak rozłożysz wybielacza na części pierwsze, no bo jeden tytuł nierówny drugiemu. Wiem wiem... jestem zajeb... w mówieniu rzeczy oczywistych :P

Jednak przytaczając najbardziej pokrewne gatunki, to chociażby dzieła naszego leniuszka Togashi'ego  czyli:

- Yu Yu Hakusho

- HunterxHunter

@Ardina

Pierwszy sezon łyknąłem od razu, drugiego w sumie jak dotąd nie dokończyłem i jakoś mi się nie zbiera. 

Edytowane przez Pitbull !

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@Ardina - Magi to ja juz obejrzałem, byłem na bierząco z tą serią, teraz tylko czekać na wznowienie.

@Pitbull ! - Hxh to jest tez wspaniałe, obejrzałem. i 2011 i tą starszą wersje :p, a co do drugiego tytułu to niezbyt bo nie grafa razi :/, naprawdę do gto mogłem jeszcze sie przyzwyczaić ale to mnie odpycha :(

Opublikowano (edytowane)

@1373230489-U611928.pngVereX.

Czyli mam rozumieć : ecchi + magia tak? :D

Może te : 

Ichiban Ushiro no Daimaou

- Dakara Boku wa, H ga Dekinai.

- Trinity Seven

- Strike the Blood

- Sora no Otoshimono ( 2 sezony )

- Kampfer

http://myanimelist.net/anime/11617/High_School_DxD/userrecs

Mam nadzieję, że pomogłem ^^

@Vaiktar

No później trochę więcej dowiadujemy się o tej lasce ( Nyu - Lucy ) tym chłopaku. Ich przeszłość. Jeszcze WIĘCEJ krwi, dużo dramatu, romans... Co do mojej oceny : 7-8/10.. a może po prostu mam beznadziejny gust? xD

Co do wybielacza : 

http://myanimelist.net/anime/269/Bleach/userrecs

Do moich ulubionych tasiemców należy : Naruto, Naruto Shippuuden, HxH (2011) Fairy Tail, Fullmetal Alchemist: Brotherhood jest też naprawdę niezły :D

Co do podobnej tematyki : niestety nie znam anime oprócz Death Note, gdzie jeszcze są Shinigami....  chociaż coś podobnego mogło być w SoulEater, ale nie obejrzałem tego anime do końca. Porzuciłem po 6 odc.

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

No mam nadzieje że mi pomozecie, szukam takiego anime ktore bylo by podobe w jakis sposob do mirrai nikki, tyle ze bez telefonow prosze a takze bez demonicznej korespondencji < LOL

Oby bylo krwawe no i bez tego watku gdzie glowny bohater jest pizdą >,<

Dzieki bardzo za pomoc.

Kuroshitsui

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

@Vaiktar

Dużo jest takich tytułów, ale tylko w takim przypadku jak rozłożysz wybielacza na części pierwsze, no bo jeden tytuł nierówny drugiemu. Wiem wiem... jestem zajeb... w mówieniu rzeczy oczywistych :P

Jednak przytaczając najbardziej pokrewne gatunki, to chociażby dzieła naszego leniuszka Togashi'ego  czyli:

- Yu Yu Hakusho

- HunterxHunter

@Ardina

Pierwszy sezon łyknąłem od razu, drugiego w sumie jak dotąd nie dokończyłem i jakoś mi się nie zbiera. 

Mowisz o magi? 2 sezon jest lepszy od pierwszego, więc radzę go dokonczyc. Moze początek Cię nie interesować, ale później się tyle dzieje, ze smialo mozna uwazac magi sezon 1 za slabszy

@Ardina - Magi to ja juz obejrzałem, byłem na bierząco z tą serią, teraz tylko czekać na wznowienie.

@Pitbull ! - Hxh to jest tez wspaniałe, obejrzałem. i 2011 i tą starszą wersje :P, a co do drugiego tytułu to niezbyt bo nie grafa razi :/, naprawdę do gto mogłem jeszcze sie przyzwyczaić ale to mnie odpycha :(

a fma:b obejrzales? Nie ma lepszego shounena                        

Opublikowano

@Ardina obejrzalem obejrzalem. 

Kuroshitsui  - jak to jest zafilerowane, nie obejrze tego, to juz predzej podchodzi pod yaoi xDD przerbki z sebastianem :>

Opublikowano

@Ardina obejrzalem obejrzalem. 

Kuroshitsui  - jak to jest zafilerowane, nie obejrze tego, to juz predzej podchodzi pod yaoi xDD przerbki z sebastianem :>

Daj mala to ogólnie Ci polece serie pod rozne gatunki

Opublikowano (edytowane)

@Pitbull ! - Hxh to jest tez wspaniałe, obejrzałem. i 2011 i tą starszą wersje :P, a co do drugiego tytułu to niezbyt bo nie grafa razi :/, naprawdę do gto mogłem jeszcze sie przyzwyczaić ale to mnie odpycha :(

Wiele, ale to kurde wiele tracisz, jeżeli taka grafika cię razi. Lata '90 to w mandze okres jednego wielkiego eksperymentu (czyli co za tym idzie również w Anime). Jest masa tytułów z tego okresu, które biją aktualną komercyjną papkę (inaczej się nie da nazwać 90% dzisiejszego anime) na głowę. Dzisiaj cały czas serwują nam te same schematy tylko trochę z inną fabułą, a w tamtych czasach to co tytuł to niepowtarzalna historia.

Edytowane przez Pitbull !

Opublikowano

Yo! Ja także szukam anime.

Jestem raczej laikiem w temacie. Wszystkie obejżane przeze mnie serie są shounenami: Naruto (Shippuuden), Bleach, Dragon Ball (Z oraz GT też), Fairy Tail, Hunter x Hunter. One Piece nie bardzo przypadł mi do gustu.

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano

Jestem raczej laikiem w temacie. Wszystkie obejżane przeze mnie serie są shounenami: Naruto (Shippuuden), Bleach, Dragon Ball (Z oraz GT też), Fairy Tail, Hunter x Hunter. One Piece nie bardzo przypadł mi do gustu.

Nie napisałeś jakiego szukasz, więc wybierz coś sobie. Gwarancja jakości. http://myanimelist.net/animelist/Ariness&show=0&order=4

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

@Maciek0605

Widzę, że gustujesz w shounenach - tasiemcach. W takim razie mogę Ci polecić m.in. : Fullmetal Alchemist: Brotherhood ( jest jeszcze inna wersja Alchemist'a, ale ta jest lepsza ) Shaman King. Mam nadzieję, że Ci przypadnie do gustu ^^

Mógłbyś także podać np. swoje ulubione gatunki ( komedia? romans? a może dramat? ) jakich gatunków nie lubisz itp... Podam więcej tytułów ;)

Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano (edytowane)
@Sil√eR

O Shaman King'u nie wspomniałem... Oglądałem go w dzieciństwie, przepraszam. :P

Fakt, jak na razie ograniczyłem się do shounenów. Dobre komedie nie są złe (podobno Gintama jest dobrą parodią wszystkiego). Romansy nie są dla mnie, a co do dramatów... Cóż, to zależy jaki. :)

Edytowane przez Maciek0605

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Opublikowano (edytowane)

Drodzy koledzy i koleżanki poszukuje dwóch anime, bo nie mogę sobie żadnego znaleźć.

Romans, coś na wzór Kimi no Iru Machi.

Jakaś porządna akcja i to by było na tyle.

Edytowane przez SolidMan
Opublikowano

Drodzy koledzy i koleżanki poszukuje dwóch anime, bo nie mogę sobie żadnego znaleźć. #1 Romans, coś na wzór Kimi no Iru Machi. #2 Jakaś porządna akcja i to by było na tyle.

Co do akcji to polecam (oczywiście) Shingeki no Kyojin, Mirai Nikki, Akame ga Kill. Najbardziej polecam te ostatnie :)

Opublikowano

Siemka zna ktoś coś podobnego do kiseijuu sei no kakuritsu albo przynajmniej jakiegoś podobnego bohatera i tp?

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime podobnego do :

Highschool DxD

Akame Ga Kill

PS:

Jak możecie to wyślijcie na pw będę wdzięczny

Shinmai Maou no Testament

Sekirei

Date a Live

Yosuga no Sora (jeżeli chodzi o ecchi)

Strike the Blood

Ao no Exorcist

Death Note

Code Geass

Shiki

Mirai Nikki

Sword Art Online

Grisaia no Kajitsu

Drodzy koledzy i koleżanki poszukuje dwóch anime, bo nie mogę sobie żadnego znaleźć. #1 Romans, coś na wzór Kimi no Iru Machi. #2 Jakaś porządna akcja i to by było na tyle.

Nie oglądałem Kimi no Iru Machi, ale z romansów polecę ci:

Sukitte ii na yo

Shigastu wa Kimi no Uso

Clannad

Toradora

Yamada-kun to 7-nin no Majo

Golden TIme

Kaichou wa Maid-sama

Mashiro-iro: The Color of Lovers

Nisekoi

Nana

School Days

Special A

Sakurasou no Pet na Kanojo

Amagami SS

Co do 2 pytania

Code Geass

Ao no Exorcist

Sword Art Online

Angel Beats

Grisaia no Kajitsu

Edytowane przez ZeciarzEmil1

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

@Sil√eR

O Shaman King'u nie wspomniałem... Oglądałem go w dzieciństwie, przepraszam. :P

Fakt, jak na razie ograniczyłem się do shounenów. Dobre komedie nie są złe (podobno Gintama jest dobrą parodią wszystkiego). Romansy nie są dla mnie, a co do dramatów... Cóż, to zależy jaki. :)

Szczerze powiedziawszy jak dla laika to Gintam'e bym ci odradził, bo jest masa odniesień do kultury japońskiej jak i do Anime/Mang z okresu wychodzenia tego anime (2006-2010) sam osobiście zabierałem się za ten tytuł z 4 razy i nic z tego. Jednak co do komedii z czystym sercem mogę ci "SKET Dance" polecić, albo klasykę w postaci "Great Teacher Onizuka"

Opublikowano (edytowane)

Dawno nie oglądałem anime, chciałbym więc obejrzeć coś co od pierwszych odcinków mnie mega wciągnie, tak, ta seria ma być cholernie wciągająca, nie musi być perfekcyjna, ale chociaż bardzo dobra. Wybierzcie coś z mojego plan to watcha 

http://myanimelist.net/animelist/Kaanashi

Edytowane przez Ardina
Opublikowano

@Ardina

3 sezony Bakumana. Mnie wciągnęły, więc mam nadzieje, ze ciebie też wciągną.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach