Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Lolek123145

@Ariness

Co do Ghost in the Shell to oglądałem tylko 1 film ( bodajże on jest z 1995 roku. Najlepszy bodajże. Wyszedł też ten sam później tylko odnowiony - nowocześniejsza kreska ) Musisz poczytać o seriach, filmach. Dużo tego jest. 

http://myanimelist.net/anime.php?q=ghost%20in%20the%20shell

Aaa sorry powaliło mi się z Kyoukai no Kanata. Sorry :D

Edytowane przez Sorata
  • Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Hej, mam pytanie.

Czy warto zacząć ogladąć Nanatsu no Taizai oraz Kiseijuu: Sei no Kakuritsu ; p?

Słyszałem, duzo opiń pozytywnych, i troszke tych negatywnych. Jak według Was, warte serię ^^ ?

Opublikowano

Hej, mam pytanie.

Czy warto zacząć ogladąć Nanatsu no Taizai oraz Kiseijuu: Sei no Kakuritsu ; p?

Słyszałem, duzo opiń pozytywnych, i troszke tych negatywnych. Jak według Was, warte serię ^^ ?

Nanatsu nie oglądałem, ale według opinii jest to po prostu bardzo dobry shounen.

Co do kiseijuu to polecam, dalem 8/10 i nie poszedlem do szkoly, bo mnie tak wciagnelo, ze musialem dokonczyc. 

Obejrz tą recenzje, dobrze jest zrobiona :)  https://www.youtube.com/watch?v=ph43RTifDTE

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

@dzbanee

Kisejuu nie oglądałem 

Nanatsu no Taizai - trochę specyficzna kreska, komedia ( wiele śmiesznych momentów ) EPIC'kie! pojedynki - shounen. Troszeczkę ecchi. Praktycznie wszystkie postacie to badassy. Mi się podoba ^^ czekam z niecierpliwością na ostatni odcinek, aż przetłumaczą ( anime skończyło się jakiś czas  temu )

Jakbyś chciał :

Mały pokaz mocy głównego bohatera ( 1 czy tam 2 odcinek ) https://www.youtube.com/watch?v=aJpc_NiB8tA

Krótka "walka" kumpli ( długo się nie wiedzieli :P ) https://www.youtube.com/watch?v=u9p8oRHKK9w

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

Witam, poszukuje podobnego Anime do Death Note. 

Code geass - równie dobre lub może nawet lepsze. Polecam, główny bohater jest podobny, aczkolwiek imo nawet lepszy. 

Zankyo no terror - krótsza seria (11 odcinków), ale klimat podobny do death note. Bardzo dobra seria, ale majstersztyk to nie jest. 

Monster - tego nie oglądałem (na razie tylko 4 odcinki obejrzalem, jak bede mial czas to skończę), ale jesli chodzi ogatunki anime anime kryminalne, detektywistyczne i ogolnie w takich klimatach to raczej lepszego nie znajdziesz. po 4. odcinkach na razie moge stwierdzic tyle, ze ta seria to nei byle co, byc moze nawet przebije death note. 

Fate/zero - główny bohater posiada kilka cech wspolnych, aczkolwiek anime jakoś super podobne do death note nie jest. Mimo to - spodoba Ci się. 

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

Code geass - równie dobre lub może nawet lepsze. Polecam, główny bohater jest podobny, aczkolwiek imo nawet lepszy. 

Zankyo no terror - krótsza seria (11 odcinków), ale klimat podobny do death note. Bardzo dobra seria, ale majstersztyk to nie jest. 

Monster - tego nie oglądałem (na razie tylko 4 odcinki obejrzalem, jak bede mial czas to skończę), ale jesli chodzi ogatunki anime anime kryminalne, detektywistyczne i ogolnie w takich klimatach to raczej lepszego nie znajdziesz. po 4. odcinkach na razie moge stwierdzic tyle, ze ta seria to nei byle co, byc moze nawet przebije death note. 

Fate/zero - główny bohater posiada kilka cech wspolnych, aczkolwiek anime jakoś super podobne do death note nie jest. Mimo to - spodoba Ci się. 

Możesz opisać o co w jakim anime chodzi ? Tylko na czym polega czy ktoś jest zabójca, o co w nim chodzi nie musisz się rozpisywać. 

Opublikowano (edytowane)

Możesz opisać o co w jakim anime chodzi ? Tylko na czym polega czy ktoś jest zabójca, o co w nim chodzi nie musisz się rozpisywać. 

Code geass - Podobnie jak raito w death note główny bohater otrzymuje nagle tajemniczą moc wskutek czego będzie chciał osiągnąć swoje cele. Podobnie jak raito - będzie zabijał. Podobnie jak raito - jest inteligentny.

Zankyo no terror - Tu jest dwóch głównych bohaterów, no mozna nawet powiedzieć, że trzech. Wspólnymi cechami zankyo i death note są gatunki, klimat troszkę główni bohaterowie (w zankyo też są niezwykli, też mającel, ktory chcą osiągnąc). W zankyo również jest prowadzone pewne śledztwo przez znakomitego detektywa (coś w stylu L)

Fate.zero - Główny bohater inteligentny, zabija i też ma cel. Gatunki w miare też podobne. To anime sposrod tej trójki jest najmniej podobne do death note, nie znaczy to jednak, że jest gorsze. 

Monster - Nie ogladalem tego anime, ale cechy wspólne są. Tutaj Ci wkleje opis z animeon:

http://scr.hu/1wdk/k20ofhttp://scr.hu/1wdk/c7brj

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

Jeszcze jest danganronpa - kilkoro młodych ludzi zostaje zamknięte w budynku. Żeby się uwolnić mają się pozabijać tak by inni nie zgadli kto zabił. Haczyk jest taki: po zabójstwie jak nie zgadną kto jest mordercą to wszyscy są zabijani i morderca jest wypuszczony na wolność.  

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Dangaronpa - te zagadki są super. Anime jest fajne jednakże... nie można tego samego powiedzieć o krwi ( fioletowa - cenzura ) oraz o egzekucjach. Przynajmniej takie jest moje zdanie :D ­

Opublikowano

Ktoś poleci tytuł, który ma pierwszy na myśli czytając tego posta? Bo nie mam co oglądać, obejrzę wszystko, co w moim przekonaniu jest normalne.

Inaczej mówiąc - nie ecchi, nie harem, nie romans (jako główny wątek), nie szkolne życie. Krótki opis mile widziany.

QtiV6xY.gif

Opublikowano (edytowane)

@KlauS.

1 myśl to było : Myself ; Yourself które obecnie oglądam ale to własnie - życie szkolne, romans ­itp. xD

2 myśl ( po przeczytaniu dalej )  : Arslan Senki z obecnego sezonu ( podobne do Akatsuki no Yona ) https://www.youtube.com/watch?v=AXrUGLaAswQ

Na podstawie mangi pt. Arslan Senki autorstwa Yoshiki Tanaka i Hiromu Arakawa.

Zamożne królestwo Pars ze stolicą w Ekbatanie, rządzone jest przez niepokonanego i przerażającego króla Andragorasa. Arslan jest młodym i nowoczesnym księciem Pars, który mimo swoich starań, nie udają się stać takim królem jak jego ojciec.
W wieku lat 14, Arslan idzie do swojej pierwszej walki i traci wszystko, królestwo zostaje spowite ogniem chyląc się ku nieuniknionemu upadkowi. Jednak przeznaczeniem Arslana jest być władcą, aby tego dowieść musi wyruszyć w podróż, mającą na celu odzyskanie królestwa.

Jak już znasz to polecę coś innego - spróbuję :D
Edytowane przez Sorata
Opublikowano

Ktoś poleci tytuł, który ma pierwszy na myśli czytając tego posta? Bo nie mam co oglądać, obejrzę wszystko, co w moim przekonaniu jest normalne.

Inaczej mówiąc - nie ecchi, nie harem, nie romans (jako główny wątek), nie szkolne życie. Krótki opis mile widziany.

Cowboy Bebop, FLCL, Mushishi, Akira, wszystkie filmy Studia Ghibli, Texhnolyze, Welcome to the NHK, Silver Spoon (mango lepsze), Bounen no Xam'd.

Opisy znajdziesz w Google.

Cowboy Bebop, FLCL, Mushishi, Akira, wszystkie filmy Studia Ghibli, Texhnolyze, Welcome to the NHK, Silver Spoon (mango lepsze), Bounen no Xam'd.

Opisy znajdziesz w Google.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Cześć. Wiem, że mnie nie tolerujesz, bo jestem arogancki i agresywny, ale wysłuchaj co mam Ci do polecenia ;)

- Monster

- Kiseijuu (taka lepsza wersja tokyo ghoul)

- Phantom requiem for the phantom (Brutalne, mafijny klimat, ciągła fabuła. minimalnie podobne do black lagoon. Generalnie polecam, początek trochę nudny, ale ja dalem 9/10, wiec nie musze pisać, ze warto)

- toaru majutsu no index - ot seryjka, wciągająca fabula, sympatyczne postacie + świetna oprawa audiowizualna. Fajne, dużo akcji, kilka wątków sklaniajacych do przemyslen też sięznajdzie. Jest to raczej seinen, mimo obecnej akcji i walk, więc nie jest to ot seryjka tak jak pislaem na początku :P Mój błąd. 

- toaru kagaku no railgun - 1. sezon byc taki luźniejszy, lekko babski, ale potem, oraz caly 2 sezon to świetna produkcja. Moze nawet wzruszyć. Jest to spin off majutsu no index, ktory warto obejrzeć wlasnie po majutsu no index. Generalnie produkcje z tego uniwersum cenie za postacie i świat. Warto

- Mahou Shoujo madoka magica - fabuła na bardzo dobrym, jak nie świetnym poziomie. Samo anime jest oryginalne, kreska może odpychać, ale warto wytrzymać, bo historia jest ciekawa i wzruszajaca. Lekko podobne do steins;gate, czy mahou shoujo madoka magica. niestety zepsulem sobie zabawe, bo przewidzialem w 2 odcinku co będzie w okolo 10, ale Ty raczej nie przewidzisz, bo generalnie ciężko jest to przewidzieć. No i też dostalem potiwerdzenie swoich domyslow, co wlasnie zepsulo mi zabawe.

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

@Kaanashi

tylko 8? :D 

Może Elfen Lied? ­

Air 

Akame ga Kill ( a jednak masz anime w On-hold z zamiarem dokończenia :P )

Tasogare Otome x Amnesia

ostatecznie Claymore

Edytowane przez Sorata
Opublikowano

@Kaanashi

tylko 8? :D 

Może Elfen Lied? ­

Air 

Akame ga Kill ( a jednak masz anime w On-hold z zamiarem dokończenia :P )

Tasogare Otome x Amnesia

ostatecznie Claymore

Elfen lied mnie odstrasza ogólną opinią tego anime, ale obiecuje, ze w koncu sam sprawdze czym to jest.

Air - sprawdzę

Akame ga kill to nic ambitnego..

Tasogore Otome x Amnesia odpada, nie ogladam nie skonczonych produkcji. 

Claymore tak samo odpada, bo jest niedokonczone. 

I tak, tylko 8, bo ogladam, zeby znaleźć anime 10/10, taki jest moj cel. 

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

@Kaanashi

­Co wiesz / słyszałeś na temat tego anime? :D  

Co do Elfen Lied - GORE, dramat ( niektóre momenty potrafią wzruszyć ) trochę romansu

Jak nie jesteś zbyt krytyczny co do kreski to Ci Air nie powinno jakoś bardzo przeszkadzać ( w sumie jak już o tym mówiliśmy - ona nie jest najważniejsza. No chyba że taka Ci akurat przypadnie do gustu ) Na tym anime również można się wzruszyć.

Już więcej takich anime chyba niestety nie znam ( ...  chociaż oglądam Myself ; yourself 9/13, Shuffle! 7/24 )

Shuffle! aktualnie komedia, ale słyszałem, że później zamienia się w fajny dramacik ( minimum ecchi, trochę super mocy, harem gdzie bohater ma wybrać z kim będzie .. a może nie wybierze?. Spychu polecał. U niego to znalazłem :3 )

Jak skończę te 2 anime to się może bardziej wypowiem na ten temat 

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

@Kaanashi

­Co wiesz / słyszałeś na temat tego anime? :D  

Co do Elfen Lied - GORE, dramat ( niektóre momenty potrafią wzruszyć ) trochę romansu

Jak nie jesteś zbyt krytyczny co do kreski to Ci Air nie powinno jakoś bardzo przeszkadzać ( w sumie jak już o tym mówiliśmy - ona nie jest najważniejsza. No chyba że taka Ci akurat przypadnie do gustu ) Na tym anime również można się wzruszyć.

Już więcej takich anime chyba niestety nie znam ( ...  chociaż oglądam Myself ; yourself 9/13, Shuffle! 7/24 )

Shuffle! aktualnie komedia, ale słyszałem, że później zamienia się w fajny dramacik ( minimum ecchi, trochę super mocy, harem gdzie bohater ma wybrać z kim będzie .. a może nie wybierze?. Spychu polecał. U niego to znalazłem :3 )

Jak skończę te 2 anime to się może bardziej wypowiem na ten temat 

Nie polecaj mi wiec czegos czego nie skonczyles.

I co miales na mysli pisząc: " co wiesz na temat tego anime" bo nie zrozumialem ;) Na temat jakiego anime?

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

@Kaanashi

Polecam Elfen Lied, opening pogłębia depresję do lv over 9000.

"I am hopelessly in love with a memory. An echo from another time, another space."