Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam pytanie do osób oglądających anime "Naruto", "Naruto Shippuuden" oraz "One Piece".

Zamierzam obejrzeć którąś z tych serii lecz, z tego co mi wiadomo "Naruto Shippuuden" jest lepsze od pierwszej serii, dlatego pierwsze pytanie brzmi: Czy mogę obejrzeć tylko "Naruto Shippuuden" bez znajomości "Naruto" ?

I co jest fajniejsze? 

One Piece czy Naruto Shippuuden ?

"Świat nie jest taki okrutny jak Ci się wydaje"

♥ Night Raid ♥ / The Global Elite \ ♥ Night Raid ♥

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

­@Herexo

One Piece nie oglądałem. Najlepiej Naruto > Naruto Shippuuden. Naruto Shippuuden był moim zdaniem tylko dobry do połowy: walka z

Painem

Około 4 lata temu

została wypowiedziana wojna w Naruto, która trwa do dzisiaj

Teraz się popsuł, ale oglądam dalej bo sentymenty ;)

PS. Z shounen'ów polecam jeszcze FMA:B, Hunter x Hunter 2011. Dobre są :D
Edytowane przez Sil√eR
Opublikowano

@Herexo

Wszystko zależy czy wybór jest spowodowany czasem, który trzeba poświęcić na oba tytuły (no OP i Naruto + Naruto S mają zbliżoną ilość odcinków) pod względem przyjemności płynącej oglądania to zdecydowanie One Piece, zaś ze względu na to co szybciej obejrzysz to oba Naruto (połowa wszystkich odcinków to fillery, które można pominąć)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

­@Herexo

One Piece nie oglądałem. Najlepiej Naruto > Naruto Shippuuden. Naruto Shippuuden był moim zdaniem tylko dobry do połowy: walka z

Painem

Około 4 lata temu

została wypowiedziana wojna w Naruto, która trwa do dzisiaj

Teraz się popsuł, ale oglądam dalej bo sentymenty ;)

PS. Z shounen'ów polecam jeszcze FMA:B, Hunter x Hunter 2011. Dobre są :D

Powiedziałbym nawet, że Fma:b jest genialne, a nie dobre. Wlasnie rewatchuje to anime, dostrzeglem niektore smaczki, ktore zauwazyc moze tylko osoba, ktora rewatchuje tą serie. Także udowadnia to, ze fabula nie byla wymyslana na bieząco jak pewnie bylo przy naruto tylko byla zaplanowana od a do z. Mi sie podobalo fma:b dlatego, ze to niby shounen, ale nie byle jaki, nie chodzilo tu o napierdalanie, powerupy itp. Chodzilo w tym anime o opowiedzeniu pewnej historii. W fma:b nie brakuje wątków egzystencjalnych, generalnie to anime porusza sporo problemów. Takie shouneny lubię. Dodać do tego jeszcze trzeba fabułe, ktora jest rozbudowana. Wszystkie tajemnice poznajemy stopniowo, mozna sie nawet bawic w przewidywanie. Jest to zrobione bardzo dobrze. Najmniejspodziewana osoba w fma:b moze stac sie wrogiem lub sprzymierzencem. Z pozoru prosta fabula na poczatku zmienia sie w taką zaplanowaną w 100%, a za wszystkim stoi coś głębszego. Polecam to anime KAŻDEMU, nawet ludziom, ktorzy nie lubią shounenów (ja). 

A co do naruto to seria stracila klimat jak nie bylo akatsuki. Ale najlepsze momenty i tak imo w pierwszej serii. Fabularnie naruto bylo wtedy dobre. Teraz za fabule bym ocenil tak na 5/10, moze 4, ale raczej jednak 5.

Hej, mam pytanie do osób oglądających anime "Naruto", "Naruto Shippuuden" oraz "One Piece".

Zamierzam obejrzeć którąś z tych serii lecz, z tego co mi wiadomo "Naruto Shippuuden" jest lepsze od pierwszej serii, dlatego pierwsze pytanie brzmi: Czy mogę obejrzeć tylko "Naruto Shippuuden" bez znajomości "Naruto" ?

I co jest fajniejsze? 

One Piece czy Naruto Shippuuden ?

Naruto jest lepsze od naruto shippuuden. Oczywiscie nie licza fillerow obu serii. W pewnym momencie fabula w naruto shippuuden staje sie gorsza, pozniej nawet naciagana i przeciagana. Do tego klimat pierwszej serii i nawet poczatkow shippuudena gdzies zniknal. Szczerze to nei polecam Ci naruto. Naruto polecic moge co najwyzej osobom, ktore kiedys obejrzaly to anime na jetixie. 

One piece nie ogladalem, ale slyszalem, ze jest to bardzo dobre anime o pewnego momentu, pozniej ponoc animacja staje sie gorsza, a odcinki przeciągane. 

Opublikowano

Nie ma co porównywać takich serii jak Naruto, Shippuden do One Piece. Obejmują inny zakres, prowadzą w inne kierunki, a jedynie czerpią z siebie wspólnego tyle co ilość odcinków i podobne upadki. Ja bym jednak strzelał w stronę One Piece, więcej zwiedzisz i się dowiesz..

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime, gdzie początek wyglądał następująco: 5 przyjaciół żyje pod wodą, a chodzą do szkoły na lądzie. Są tam w jakiś sposób wyśmiewani z powodu że pachną jak ryby.

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano

*Ponownie Ja  :ninja: Szukam jakiegoś fajnego Romansu [Liceum] + Harem...

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

*Ponownie Ja  :ninja: Szukam jakiegoś fajnego Romansu [Liceum] + Harem...

Napisz już co masz za sobą to ci coś polecę :) chyba że dopiero zaczynasz z tym gatunkiem osobiście polecam:

-Golden Time

-Toradora

-Yamada-kun to 7nin no majo

-Kore wa zombie desu ka?

-Date a live

-Clannad

-Air

-Kanon

-Amagami SS (Nie jest to typowa haremówka, jednakże mi osobiście przyjemnie się to oglądało)

-Grisaia no kajitsu

-Nisekoi

-Photo kano (Nie jest to typowa haremówka, jednakże mi osobiście przyjemnie się to oglądało)

Podaj mi listę tego co już oglądałeś i jak byś to ocenił to wtedy polecę ci coś konkretnego.

12038566_974765759232972_778992918771970

Opublikowano (edytowane)

anime 2k6+, ktore da sie wlaczyc, wystarczy aby dalo sie ogladac, nie musi byc dobre. Musi mi zajac czas i tyle.

Darker than Black(Kuro no Keiyakusha)

Edytowane przez harry22

12038566_974765759232972_778992918771970

Opublikowano

@harry22

Jak cos to obejrzalem wszystko co sie da obejrzec, zostalo zapewne pare wyjatkow, wiec prosze o jakies anime, ktore nie jest "znane". Licze na wasze obeznanie                                                                                                    ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

@harry22

Jak cos to obejrzalem wszystko co sie da obejrzec, zostalo zapewne pare wyjatkow, wiec prosze o jakies anime, ktore nie jest "znane". Licze na wasze obeznanie                                                                                                    ( ͡° ͜ʖ ͡°)a

to może podasz listę? bo takie strzelanie tytułami jest bez sensu

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Szukam romansu z ładną kreską (czyli nie coś w stylu "Nany") >mal pod sygną *choć romansów tam wielu bym się nie doszukiwał* ;d <

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano (edytowane)

Szukam romansu z ładną kreską (czyli nie coś w stylu "Nany") >mal pod sygną *choć romansów tam wielu bym się nie doszukiwał* ;d <

ao haru ride

sukitte ii na yo

tonari no kaibutsu kun

kimi ni todoke

ookami shojo to kuro ouji

kaicho wa maid sama

nisekoi

ore monogatari

Edytowane przez chaterchater

52126142219396245817.jpeg