Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@xeno4141

Co się może nadać? 

Clannad i Clannad After Story,

Air ( film )

Tasogare Otome x Amnesia ( lekka komedia przeradza się w dramat, romans. Na koniec łzy leciały. Jednak wszystko chyba byłoby okej gdyby

Yuuko nie powróciła

)

Angel Beats ( komedia przeradza się w dramat. Tak samo jak wyżej )  

Mirai Nikki

Elfen Lied - według mnie MEGA smutne ( mega dużo krwi - GORE!, fantasy, dramat, romans )

Ano Hi Mita Hana No Namae Wo Bokutachi Wa Mada Shiranai

Akame ga Kill jako bardzo smutne? hmm, no wzruszyłem się jakby nie było

Zależy co jest dla kogo smutne. Ja się np. wzruszyłem na Akame ga Kill, Death Parade, Naruto itp. Nie pamiętam jak było w przypadku Another. Zaś np. na Wolf Children nie wzruszyłem się

Edytowane przez Sorata
  • Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Z tego wszystkiego co mi podaliście chyba pora zabrać się za clannada, ale boję się tych wielkich oczu :x 

Edytowane przez xeno4141

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Siemanko, szukam anime typu dużo akcji, bardzo dużo akcji, super moce(niekoniecznie), romans(Niekoniecznie), głównie chodzi mi o anime gdzie bohater staje się z każdym odcinkiem silniejszy, coś jak Akame ga Kill

Od razu mówię, że mecha mnie nie kręci

http://myanimelist.n...imelist/Cielson

@Cielson aż dziw że nie widziałeś Shijou Saikyou no Deshi Ken'ichi - typowy przykład od zera do bohatera :D I nawet romans jest. Polecam, przyjemnie się oglądało. I akcji duuużo, w każdym odcinku praktycznie masa. 

Opublikowano

Cześć , szukam anime na majówke . 

Jakiegoś spokojnego , np szkolne życie, romanse, fajnie by było np jakieś nad przyrodzone zjawiska jak było w Kokoro Conenct.

Fajnie by było również , gdyby anime nie miało z 100 odcinków, tylko jakieś krótsze. Z góry dzięki. 

http://myanimelist.net/animelist/Etyldd

Opublikowano

@Cielson aż dziw że nie widziałeś Shijou Saikyou no Deshi Ken'ichi - typowy przykład od zera do bohatera :D I nawet romans jest. Polecam, przyjemnie się oglądało. I akcji duuużo, w każdym odcinku praktycznie masa. 

Ktoś wcześniej już polecił mi ten tytuł jednak ta kreska jest ohydna za przeproszeniem. Nie lubię starych anime. Ma ktoś może jeszcze jakieś propki?

Opublikowano (edytowane)

@dzbanee

K-On!, K-On!! ( 2 sezony ) - spokojne, okruchy życia, komedia, muzyczne.

WataMote - szkolne, komedia, jak patrzę na główną bohaterką to z 1 strony mi jej bardzo żal a z drugiej chce mi się z niej mega śmiać. 

Romanse ( czy aż takie spokojne? .. no nie wszystkie ^^

Mashiro Symphony - The Color of Lovers ( harem, do komedii ani dramatu bym tego nie zaliczył, ecchi praktycznie 0 ) Na sam początek powinieneś chyba zacząć od tego

Tasogare Otome x Amnesia ( "szkolne", fantasy, zagadki, trochę komedii - trochę dramatu )

White Album 2 ( nie mylić z White Album 2 season. Nie, to to nie to samo ) - szkolne, muzyczne, dramat

Sukiite ii na yo ( trochę dramatu, z komedią - nie pamiętam czy tam występuję, szkolne )

Clannad i Clannad After Story - dramat, szkolne, 

ewentualnie Danna ga Nani wo Motomeru no wa Machigatteiru Darou ka - 2 sezon aktualnie wychodzi. Małżeństwo - WIELKI OTAKU x zwyczajna dziewczyna. 1 odcinek ma około 3 min. Komedia

Z wychodzących :

Kuroko no Basuke / Basket - aktualnie wychodzi 3 sezon. Bardzo fajne anime o koszykówce, szkolne, trochę podrasowane umiejętności - przypominają moce

GIFY - krótki pokaz

Show By Rock!! - Na początku szkolne ale dziewczyna po kilku minutach przenosi się do innego świata,  cukierkowa kreska, muzyczne, dosyć nietypowe, spokojne

Shokugeki no Soma - ecchi, komedia, kulinarne

ewentualnie Denpa Kyoushi - Młody, inteligenty OTAKU który by tylko w domu siedział - nauczyciel, komedia, szkolne

Toradora, Sakurasou obejrzałeś ( tak trzymaj ^^ ) to już chyba na tyle 

Jak mi się jeszcze coś przypomni / znajdę to chętnie dodam. Mam nadzieję, ze pomogłem :)

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

Ktoś wcześniej już polecił mi ten tytuł jednak ta kreska jest ohydna za przeproszeniem. Nie lubię starych anime. Ma ktoś może jeszcze jakieś propki?

@Cielson ohydna kreska? Toś ty ohydnej kreski nie widział :P Kateikyoushi Hitman Reborn! sobie zobacz (w tym że musisz przetrwać około 20-30 pierwszych odcinków [nie pamiętam dokładnie kiedy, dawno temu oglądałem], w których to akcja może cię odstraszyć. Później się rozkręca baardzo tutaj masz opening 2 i 4 dla porównania (a jest ich 8)

Pierwsze odcinki niby coś wnoszą do historii ale to od kolejnych się zaczyna dziać. Te epickie walki które świetnie zrobione moim zdaniem ;)

Edytowane przez Diukes
Opublikowano

Przecież ci tyle wypisałem. >.>

Kyoukai no Kanata, Gatchaman Crowds, Magi, Parasyte, Akira, Accel World.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

Dobra jednak nie mam ochoty na romase i okruchy życia .. xD.

Chciałbym anime, z tych nowszych kresek ; p.

Fajnie by było, gdyby znalazł się główny bohater który jest na początku leszem, lecz potem z czasem rośnie , jakieś nadprzyrodzone , walki , może jakiś romans.

Wiem, że jest  w  uj anime, a ja obejrzałem tylko 50.. I nie moge znalesć kolejnego :v

http://myanimelist.n...nimelist/Etyldd - Z góry dzięki

Edytowane przez dzbanee
Opublikowano (edytowane)

Dobre romansidło <3

Oprócz http://animeon.pl/user/VereX/anime#profileOglądane i Obejrzane.

Honey and Clover, Nodame Cantabile, Angel Beats, Toradora!Hanbun no tsuki ga noboru sora, wszystkie filmy Makoto Shinkaia z wyjątkiem Garden of Words, a z naciskiem na 5 cm per second, Iriya no sora; UFO no natsu, Makowe wzgórze, Szept serca, Sakamichi no Apollon, Shigatsu wa Kimi no Uso, Toki wo Kakeru Shoujo, Tonari no Kaibutsu-kun.

Trochę tego jest, więc pogrubiłem te najciekawsze.

@Edit

@dzbanee

Tam wyżej polecałem akcję, romanse masz tutaj, więc do wyboru, do koloru. :p

Edytowane przez Ariness
2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano (edytowane)

Cześć , szukam anime na majówke . 

Jakiegoś spokojnego , np szkolne życie, romanse, fajnie by było np jakieś nad przyrodzone zjawiska jak było w Kokoro Conenct.

Fajnie by było również , gdyby anime nie miało z 100 odcinków, tylko jakieś krótsze. Z góry dzięki. 

http://myanimelist.net/animelist/Etyldd

Mushishi, aczkolwiek tam romansu i szkolnego życia nie ma.

ano hana (inny tytul to ano hi mita hana no namae wo bogutachi wa mada shiranai), sakamichi no apollon

Dobre romansidło  <3

Oprócz http://animeon.pl/user/VereX/anime#profileOglądane i Obejrzane.

Toradora, Angel Beats, Sakamichi no apollon, White Album 2 (nie white album 1, nie white album 1, sezon, tylko white album 2), Ano hi mita hana  no namae wo bogutachi wa mada shiranai,

Edytowane przez Kaanashi

XrgAYyk.png

Opublikowano

Dobra jednak nie mam ochoty na romase i okruchy życia .. xD.

Chciałbym anime, z tych nowszych kresek ; p.

Fajnie by było, gdyby znalazł się główny bohater który jest na początku leszem, lecz potem z czasem rośnie , jakieś nadprzyrodzone , walki , może jakiś romans.

Wiem, że jest  w  uj anime, a ja obejrzałem tylko 50.. I nie moge znalesć kolejnego :v

http://myanimelist.n...nimelist/Etyldd - Z góry dzięki

To też ci polecałem khr ale widać olałeś. 

Opublikowano

Zankyo no terror, Monster, Death Note, Psycho Pass, Ghost in the shell, Another, Higurashi no naku koro ni, Dedman wonderland, Baccano, Steins;Gate,  Darker Than Black, Phantom requiem for the phantom, Kiseijuu

z tego co wymieniles nie ogladalem phantom requiem for the phantom, zna ktos jeszcze z 3 tytuly?

Skrypty LUA Tibia za darmo!

Opublikowano

z tego co wymieniles nie ogladalem phantom requiem for the phantom, zna ktos jeszcze z 3 tytuly?

Hellsing ultimate, Code geass, Fate/zero, Btoom, Shingeki no kyojin, black lagoon, death parade

XrgAYyk.png

Opublikowano

Witam, oglądałem jakiś  czasu temu anime o dziewczynce, która była "hybryda" człowieka i pająka, z początku akcja działa się w bibliotece, "oczarowała" kierownika biblioteki, i jego pracownica, albo córka została zabita, podczas jakichś poszukiwań.

Opublikowano

Witam, oglądałem jakiś  czasu temu anime o dziewczynce, która była "hybryda" człowieka i pająka, z początku akcja działa się w bibliotece, "oczarowała" kierownika biblioteki, i jego pracownica, albo córka została zabita, podczas jakichś poszukiwań.

No fajnie, ale co z tego?

Ja oglądałem dzisiaj anime o kosmicznym kowboju, podróżującym z byłym policjantem, hazardzistką, dzieciakiem hakerem i psem, ale serio... Kogo to obchodzi? >.>

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Szukam nieco nowszej kreski. Anime najlepiej z wątkami horroru, nadprzyrodzone, krew, jakieś zagadki, ciekawa fabuła, wątek miłosny lub typowa platoniczna miłość. Generalnie jestem otwarta na wszelakie propozycje.

Widziałam z takich gatunków: Hellsing, Hellsing Ultimate, Mirai Nikki, Kuroshitsuji, Shiki (porzucone), Another, Tokyo Ghoul, Higurashi Na Noku Koro Ni, Elfen Lied, Corpse Party: Tortured Souls

Najlepiej seria krótka-średnia, nie interesują mnie żadne tasiemce.

"I am hopelessly in love with a memory. An echo from another time, another space."

Opublikowano

Szukam nieco nowszej kreski. Anime najlepiej z wątkami horroru, nadprzyrodzone, krew, jakieś zagadki, ciekawa fabuła, wątek miłosny lub typowa platoniczna miłość. Generalnie jestem otwarta na wszelakie propozycje.Widziałam z takich gatunków: Hellsing, Hellsing Ultimate, Mirai Nikki, Kuroshitsuji, Shiki (porzucone), Another, Tokyo Ghoul, Higurashi Na Noku Koro Ni, Elfen Lied, Corpse Party: Tortured SoulsNajlepiej seria krótka-średnia, nie interesują mnie żadne tasiemce.

kiseijuu

XrgAYyk.png

Opublikowano (edytowane)

@Pharronida

Zagadki, gra w "karty", niezła fabuła - Selector WIXOSS ( 1 sezon - Infected a 2 sezon - Spread )

Nadprzyrodzone - Kekkai Sensen ( aktualnie wychodzi )

Nadprzyrodzone, trochę komedia, dramat, romans, krew ( ale w porównaniu z mangą gorszy im wyszedł ten romans ) - Akame ga Kill

Dużo krwi, dramat - Claymore

Zagadki, kryminalne, dramat - Psycho Pass ( 2 sezony )

Zagadki, psychologiczne, dramat, trochę podobne do Mirai Nikki - Mahou Shoujo Madoka Magica

Zagadki, psychologiczne, trochę romansu, trochę dramatu - Zetsuen no Tempest

Zagadki, komedia, dramat, romans ale w małym stopniu, życie po życiu - Angel Beats

Wątek miłosny :

Toradora ( komedia, dramat )  

Mashiro Symphony : The Color of Lovers ( polecałbym zacząć od tego ) albo ( od Tasogare Otome x Amnesia - komedia, dramat, zagadki, "szkolne" )

Sukiite ii na yo ( szkolne, trochę dramat )

White Album 2 ( nie mylić z White Album 2 season. Nie, to nie to samo ^^ ) muzyczne, dramat

Z tych anime które wymieniłem, z ładną kreską ( nowszą ) są : Psycho-Pass, Akame ga Kill, Zetsuen no Tempest, Kekkai Sensen, White Album 2...( Mashiro Symphony, Sukiite ii na yo oraz Angel Beats też mają nawet ładną ) ale mimo tego polecam wszystkie anime :3

Mam nadzieję, że pomogłem ;)

PS. Masz może MAL'a? ( myanimelist? )

Edytowane przez Sorata
Opublikowano (edytowane)

@Pharronida

Zagadki, gra w "karty", niezła fabuła - Selector WIXOSS ( 1 sezon - Infected a 2 sezon - Spread )

Nadprzyrodzone - Kekkai Sensen ( aktualnie wychodzi )

Nadprzyrodzone, trochę komedia, dramat, romans, krew ( ale w porównaniu z mangą gorszy im wyszedł ten romans ) - Akame ga Kill

Dużo krwi, dramat - Claymore

Zagadki, kryminalne, dramat - Psycho Pass ( 2 sezony )

Zagadki, psychologiczne, dramat, trochę podobne do Mirai Nikki - Mahou Shoujo Madoka Magica

Zagadki, psychologiczne, trochę romansu, trochę dramatu - Zetsuen no Tempest

Zagadki, komedia, dramat, romans ale w małym stopniu, życie po życiu - Angel Beats

Wątek miłosny :

Toradora ( komedia, dramat )  

Mashiro Symphony : The Color of Lovers ( polecałbym zacząć od tego ) albo ( od Tasogare Otome x Amnesia - komedia, dramat, zagadki, "szkolne" )

Sukiite ii na yo ( szkolne, trochę dramat )

White Album 2 ( nie mylić z White Album 2 season. Nie, to nie to samo ^^ ) muzyczne, dramat

Z tych anime które wymieniłem, z ładną kreską ( nowszą ) są : Psycho-Pass, Akame ga Kill, Zetsuen no Tempest, Kekkai Sensen, White Album 2...( Mashiro Symphony, Sukiite ii na yo oraz Angel Beats też mają nawet ładną ) ale mimo tego polecam wszystkie anime :3

Mam nadzieję, że pomogłem ;)

PS. Masz może MAL'a? ( myanimelist? )

Wielkie dzięki! Zaraz zobaczę co za anime mi poleciłeś.

Co do MAL, postanowiłam dziś założyć, po długim czasie zastanowień: /profile/Pharronida. Wiem, że nie oglądałam zbyt wiele anime, ale liczę na to, że coś mi doradzisz na podstawie zobaczonych. W każdym bądź razie, jeśli miałbyś coś jeszcze do polecenia, albo coś w ten deseń, to skontaktuj się ze mną na PW. 

Żeby nie było offtopu, nadal poszukuję anime. Teraz interesują mnie mocno brutalne, dużo krwi, zwłok, najlepiej broń biała lub jakieś moce nadprzyrodzone. 

Edytowane przez Pharronida

"I am hopelessly in love with a memory. An echo from another time, another space."