Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takim kimś jest u nas w ostatnich latach tylko Cristiano i nic się w tej kwestii nie powinno zmienić. James przy Cristiano i Garethcie spokojnie jest w stanie strzelić 15/20 bramek w sezonie,ale ważniejsza jest u niego wizja gry,ruchliwość. Benzeme doceniamy za jego kreatywność to co się stanie gdy między dwie armaty wsadzimy Jamesa, chłopaka z niesamowitym sercem i wizją do gry. Gareth też z roku na rok musi być lepszy i strzelać więcej także nasz atak może tylko zyskać jeśli wstawimy do niego Jamesa a wyrzucimy lenia. 
Rodriquez może grać klasyczną 10tkę i w razie czego 9tkę jednocześnie coś na wzór Messiego z najlepszych lat w Barcelonie.

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oby udowodnił, że nie jest piłkarzem na 2 mecze na mundialu. (ligi francuskiej nie oglądam)

Opublikowano

Ja osobiście wolałbym dopłacić Di Marii. Miał udany sezon za sobą, nie zawodził w najważniejszych meczach i jak Ronaldo nie był w formie to ciągnął zespół. (ElClasico nr.2 i Finał UCL). Jak wyjdzie to zobaczymy, oby się nie zmarnował.  :rolleyes:

Opublikowano

Ja osobiście wolałbym dopłacić Di Marii. Miał udany sezon za sobą, nie zawodził w najważniejszych meczach i jak Ronaldo nie był w formie to ciągnął zespół. (ElClasico nr.2 i Finał UCL). Jak wyjdzie to zobaczymy, oby się nie zmarnował.  :rolleyes:

Widzisz, takie masz pojęcie o polityce w klubach i o kasie. Gdyby podwyższyli di Marii pensję do 9 milionów euro to by się zaczął taki łańcuch. Ramos mówi, że chce 9 milionów bo dostał di Maria, Carvajal chce ileś tam milionów bo dostał Ramos itd. Lepiej wypuścić takiego grajka za dobrą kasę i sprowadzić nowego z takimi samymi zarobkami. Aczkolwiek to decyzja di Marii o odejściu, mi go będzie bardzo szkoda ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Widzisz, takie masz pojęcie o polityce w klubach i o kasie. Gdyby podwyższyli di Marii pensję do 9 milionów euro to by się zaczął taki łańcuch. Ramos mówi, że chce 9 milionów bo dostał di Maria, Carvajal chce ileś tam milionów bo dostał Ramos itd. Lepiej wypuścić takiego grajka za dobrą kasę i sprowadzić nowego z takimi samymi zarobkami. Aczkolwiek to decyzja di Marii o odejściu, mi go będzie bardzo szkoda ;)

Skoro mają 70 mln na Jamesa to nie mają kasy aby podwyższyć pensje o +/- 6 mln? Według mnie zasłużył. Już jest pewne, że odejdzie?

Opublikowano

Skoro mają 70 mln na Jamesa to nie mają kasy aby podwyższyć pensje o +/- 6 mln? Według mnie zasłużył. Już jest pewne, że odejdzie?

Sprowadzają bo są pewnie pewni, że odejdzie- dalej nie rozumiesz tej polityki.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Dobra niech wyjdzie na twoje.  -.-

3cf3cee449258dd674ed804b4c61356d-554.jpg

:mellow:  :mellow:  :mellow:

Opublikowano

Dobra niech wyjdzie na twoje.  -.-

9984114060586581132950.jpg

:mellow:  :mellow:  :mellow:

No właśnie, kolejny element polityczno-finansowy ;_;

Szczerze mówiąc kupili go chyba w promocji, 30 milionów a nawet teraz w transfermarkt jest warty 45 milionów ;)

http://www.transfermarkt.pl/toni-kroos/profil/spieler/31909

Na dodatek moratę sprzedali za 20 milionów to poszło 10 milionów na Kroosa.

Nie wiem ile koszulek sprzedno. Nawet powiedzmy że 10 000 koszulek (nie mam pojęcia ile mogło się sprzedać)

Oficjalna koszulka nie kosztuje 80 euro, to 10000*80=800 000 euroo :)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

No właśnie, kolejny element polityczno-finansowy ;_;

Szczerze mówiąc kupili go chyba w promocji, 30 milionów a nawet teraz w transfermarkt jest warty 45 milionów ;)

http://www.transfermarkt.pl/toni-kroos/profil/spieler/31909

Na dodatek moratę sprzedali za 20 milionów to poszło 10 milionów na Kroosa.

Nie wiem ile koszulek sprzedno. Nawet powiedzmy że 10 000 koszulek (nie mam pojęcia ile mogło się sprzedać)

Oficjalna koszulka nie kosztuje 80 euro, to 10000*80=800 000 euroo :)

@Wilczek mały błąd.

Właśnie najlepsze jest to, że taki Ronaldo spłacił się w niecały miesiąc. (bez obrazy ale jest mnóstwo fanboyów Ronaldo, tak jak i Messiego) tylko zostaje uraz, bo transfer może się nie sprawdzić. (Kaka, Ibra)  <_<

Opublikowano

Zamiast nie miało być niech :p

Bo na oficjalnej stronie kosztuje 85 euro. Ibra i Kaka mimo wszystko w większości się pewnie spłacili xD

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Ibra i Kaka marketingowo się spłacili, jednak obydwoje sportowo niezbyt, szczególnie ten drugi.

Co do Angela - sam chce odejść, rozegrał pół sezonu świetnego i już chce podwyżkę. Jeżeli otrzymałby taką jaką chce (9mln) to reszta też by chciała. m.in. Ramos, Luka, Varane i praktycznie większość składu.

Nie może dostać podwyżki, bo zaburzyłoby to hierarchię płac, proste. Di Maria pewnie odejdzie, chociaż wolałbym, żeby został. Brak zmiennika dla Benza, Ronaldo musi odpocząć, Jese wraca w grudniu, parę kontuzji i może być podobna sytuacja do zeszłego sezonu. Ławka byłaby świetna.

Opublikowano

Ibra i Kaka marketingowo się spłacili, jednak obydwoje sportowo niezbyt, szczególnie ten drugi.

Co do Angela - sam chce odejść, rozegrał pół sezonu świetnego i już chce podwyżkę. Jeżeli otrzymałby taką jaką chce (9mln) to reszta też by chciała. m.in. Ramos, Luka, Varane i praktycznie większość składu.

Nie może dostać podwyżki, bo zaburzyłoby to hierarchię płac, proste. Di Maria pewnie odejdzie, chociaż wolałbym, żeby został. Brak zmiennika dla Benza, Ronaldo musi odpocząć, Jese wraca w grudniu, parę kontuzji i może być podobna sytuacja do zeszłego sezonu. Ławka byłaby świetna.

@1373230489-U611928.pngRay chyba James może zastąpić Benzeme na 9 =D

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngRay chyba James może zastąpić Benzeme na 9 =D

Może, w sumie Benzema nie jest typową 9. Nie wiem, zobaczymy jak to będzie. Cena przesadzona o 10/15mln jak dla mnie, ale czas na ocenę przyjdzie po sezonie.

btw

Bramka:

López

Navas

PO:

Carvajal

Arbeloa

ŚO;

Ramos

Pepe

Varane

Nacho

LO:

Marcelo

Coentrao

ŚPD:

Alonso

Khedira

Illara

ŚP/ŚPO:

Kroos

Modrić

Isco

Di Maria

James

Napad:

Benzema

Zmiennik/Falcao(?)

Skrzydła:

Ronaldo

Bale

Jese

Wygląda nieziemsko, dużo piłkarzy jest uniwersalnych (czyt. James, Isco, ADM - mogą grać i na skrzydle i w pomocy).

Na taki długi sezon jest potrzebna szeroka kadra, walka o 6 trofeów. Huh, będzie ciekawie. Pewnie Khedira/ADM odejdzie, no ale co zrobić.

Opublikowano

4670614061247481132950.jpg

2009  o.O

Navas nie jest piłkarzem Realu jeszcze. Toni Kroos za 25 + zmienne. Bale przyszedł za 91 a Illara za 32mln + podatek co wychodzi 38, nie 39.

Mimo wszystko większość piłkarzy jest warta więcej pieniędzy niż wówczesna kwota transferu. Nie licząc oczywiście takich wpadek jak Kaka, Sahin.

CR7 więcej niż 94, Varane kilkukrotnie, Luka to samo, Bale jest wart tyle ile za niego zapłacono, Illara wtopa. Zobaczymy co będzie z Kroosem i Jamesem.

Tak samo Ozi lposzedł do Arsenalu za przeszło 40mln a Morata za 20 do Juve. Pipita 40 Napoli, Caletti i Albiol w sumie 20 do Napoli. Marketingowo pewnie większość się zwróciła.

Opublikowano

Navas nie jest piłkarzem Realu jeszcze. Toni Kroos za 25 + zmienne. Bale przyszedł za 91 a Illara za 32mln + podatek co wychodzi 38, nie 39.

Mimo wszystko większość piłkarzy jest warta więcej pieniędzy niż wówczesna kwota transferu. Nie licząc oczywiście takich wpadek jak Kaka, Sahin.

CR7 więcej niż 94, Varane kilkukrotnie, Luka to samo, Bale jest wart tyle ile za niego zapłacono, Illara wtopa. Zobaczymy co będzie z Kroosem i Jamesem.

Tak samo Ozi lposzedł do Arsenalu za przeszło 40mln a Morata za 20 do Juve. Pipita 40 Napoli, Caletti i Albiol w sumie 20 do Napoli. Marketingowo pewnie większość się zwróciła.

Bale +/-100, ponieważ za wygraną w UCL Real dopłacił Spurs zgodnie z kontraktem.  :rolleyes:

Opublikowano

Transfer Bale to Uuu.. naprawdę celny strzał.

Pamiętam jak już ogłoszono że Bale będzie grał w Realu to zaczęły się hejty że tyle kasy.. itp..

Teraz większość z tych hejterów widzi w nim swojego idola.

Tego lata Kroos wyjdzie Realowi na +

lecz ten Rodriguez to wielki -- !!

Mogli juz wziąć tego Falcao lub Cavaniego

Jak dla mnie 80 mln za tego Rodrigueza to przesada..

40922277020460886480.jpg

Opublikowano

Bale za takie hajsy się sprawdził, James może się jeszcze spalić i pieniądze pójdą w bród.

+ Za transfer Kroosa

uchiha_obito___signature_by_kazubu-d7f9f

Opublikowano

Czekałem od tygodnia na rozlosowanie terminarzu, w końcu.

Chyba wybiorę się na El Clasico na Bernabeu, właśnie miałem nadzieje, że pierwszy mecz będzie w Madrycie i się nie zawiodłem. :D

btw. Początek trochę ciężki - Athletic, Atletico, Levante, klątwa Deportivo...

Transfer Bale to Uuu.. naprawdę celny strzał.
Pamiętam jak już ogłoszono że Bale będzie grał w Realu to zaczęły się hejty że tyle kasy.. itp..
Teraz większość z tych hejterów widzi w nim swojego idola.

Tego lata Kroos wyjdzie Realowi na +
lecz ten Rodriguez to wielki -- !!
Mogli juz wziąć tego Falcao lub Cavaniego
Jak dla mnie 80 mln za tego Rodrigueza to przesada..

Sam chciałbym Falcao, ale jeśli mamy Jamesa to jest lepsza opcja. Młodszy, duży potencjał. Falcao wrócił po ciężkiej kontuzji, ma już 28 lat. Chociaż nie ukrywam, że Radamela też chciałbym zobaczyć w białych barwach.

Opublikowano

Toni Kroos jest wart co najmniej 2 razy większej ceny niż za jaką real go kupił WIELKI + jest to znakomity piłkarze. Jestem tylko ciekawe jak się spisze James ... moim zdaniem nie jest on sprawdzony. Może i w lidze miał dobry sezon, ale nie taki dobry jak Bale w Tottenhamie. Oby się nie okazało że te 80-85 mln. zostało wyrzucone w błoto :/ 

PS: pisze fan barcelony :p

sergio_aguero_by_hallaronaldo-d58a98f.pn

Opublikowano

Toni Kroos jest wart co najmniej 2 razy większej ceny niż za jaką real go kupił WIELKI + jest to znakomity piłkarze. Jestem tylko ciekawe jak się spisze James ... moim zdaniem nie jest on sprawdzony. Może i w lidze miał dobry sezon, ale nie taki dobry jak Bale w Tottenhamie. Oby się nie okazało że te 80-85 mln. zostało wyrzucone w błoto :/ 

PS: pisze fan barcelony :P

Masz rację, Kroos to był bardzo udany kontrakt. Teraz jak podpisał z Realem według tranfermarkt jest warty 45 mln euro, więc kupno z min. 50 :P

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...