Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O co ja mam mieć ból dupy? O to, że mój ulubiony piłkarz powiedział, ze Cristiano jest najlepszy na świecie? Spływa to po mnie, bo jaka jest prawda każdy widzi. 

Jeżeli ktoś pisze, że jego ulubionym piłkarzem jest CR7 to co ja mam mieć do tego? Ale jeśli ktoś pisze, że jest nad Messim to chce usłyszeć argumenty, które poprą jego tezę. Jeżeli takowe okażą się silniejsze od moich to proszę bardzo, odejdę sobie w kąt. Nie wymagam też zmiany poglądów piłkarskich przez nikogo. Ale takie pierdolenie to czysta obłuda. #peace.  

No tak rzeczywiście spływa to po tobie, widać. Argumentów ci nie przedstawię, bo ty zaraz wyjedziesz z rekordami Ligi Hiszpańskiej, a Messi tam gra dłużej. Żeby grali od tego samego czasu, no niestety Cristiano byłby ponad Messim. 

Przeczytaj sobie ten ostatni kawałeczek mojej poprzedniej wypowiedzi, bo edytowałem. Ciekawe.  o.O

denzel.png

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No tak rzeczywiście spływa to po tobie, widać. Argumentów ci nie przedstawię, bo ty zaraz wyjedziesz z rekordami Ligi Hiszpańskiej, a Messi tam gra dłużej. Żeby grali od tego samego czasu, no niestety Cristiano byłby ponad Messim. 

Przeczytaj sobie ten ostatni kawałeczek mojej poprzedniej wypowiedzi, bo edytowałem. Ciekawe.  o.O

Owszem spływa. W takim razie Costa > Cristiano bo w pierwszym swoim sezonie w Chelsea zdobył więcej goli w lidze niż Ronaldo w 3 sezonach. Ronaldo do LFP przychodził jako najlepszy piłkarz świata, zdobywca złotej piłki. Messi gra w La Liga od małego, debiutował w Barcelonie w wieku 17 lat. A więc przytoczę statystyki odkąd Ronaldo dołączył do Realu. 

Messi: 331 spotkań, 123 asysty, 338 goli.

Ronaldo: 309 spotkań, 85 asyst, 323 gole. 

PS. Martra Vieira Da Silva - zadeklarowana madridistka :p

Opublikowano

Cristiano udzielił fajnego i szczerego wywiadu. Aby było takich więcej, nie koniecznie tylko z nim.

Jak ktoś chce zobaczyć <klik>, fajnie się czyta. ;)

W sobotę 17.10, Real z Levante. 

denzel.png

Opublikowano

Buty na kołku zawiesza jeden z największych piłkarzy Realu Madryt w historii. Raúl potwierdził, że kończy w tym roku piłkarską karierę, która trwała aż 21 lat.

Hiszpan strzelił dla Królewskich 323 gole, wygrał trzy Puchary Europy, sześć mistrzostw Hiszpanii i wiele innych
Opublikowano

Danilo został powołany na mecz z Levante. ;) Dobra wiadomość. 

Skład Realu na mecz z Levante:

Keylor Navas - Marcelo, Varane, Nacho, Danilo - Casemiro, Kroos, Kovacić, Isco - Cristiano Ronaldo, Benzema.

Końcowy wynik meczu:

Real 3 - 0 Levante.

27' Marcelo (asysta: Cristiano)

30' Cristiano (asysta: Kroos)

81' Jese (asysta: Vazquez)

denzel.png

Opublikowano

Ciekawe czy kibice Realu wiedzą, że ich klub będzie miał bardzo ciężkiego rywala w ćwierćfinale LM, bo jeśli awansują z drugiego miejsca(bardzo prawdopodobny scenariusz) w grupie to trafią na: Bayern, Manchester City, Manchester United, Chelsea/Porto, którąś z tych drużyn.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Ciekawe czy kibice Realu wiedzą, że ich klub będzie miał bardzo ciężkiego rywala w ćwierćfinale LM, bo jeśli awansują z drugiego miejsca(bardzo prawdopodobny scenariusz) w grupie to trafią na: Bayern, Manchester City, Manchester United, Chelsea/Porto, którąś z tych drużyn.

To chyba w 1/8, nie?

Real powinien Keylorowi stopy po meczu całować. Ratuje ich praktycznie co mecz. Lepiej niech się nagra, bo już od przyszłego sezonu na bramce Realu stanie De Gea, a Navas na ławę. #tak #będzie 

Opublikowano

Real wyjdzie z pierwszego miejsca.

Bardzo prawdopodobne, że Modrić, Benzema i Ramos wystąpią w środę. Chociaż tych dwóch pierwszych bym od razu nie wystawiał. 

denzel.png

Opublikowano

Real wyjdzie z pierwszego miejsca.

Bardzo prawdopodobne, że Modrić, Benzema i Ramos wystąpią w środę. Chociaż tych dwóch pierwszych bym od razu nie wystawiał. 

Nie bądź tego taki pewien. PSG rośnie na drużne, która może coś zawojować. Zobaczymy w środę. Jeżeli Real wygra to zrobi milowy krok do 1 miejsca w grupie.

Opublikowano

Bale z kontuzją łydki. Dobrze, że z Levante go zdjął. 

Chyba jedna z gorszych inwestycji Realu w ostatniej dekadzie. I to jeszcze najdroższy piłkarz w historii. Szkoda go, ale cóż. 

Opublikowano

To by były jaja dopiero...

Oficjalnie: Modrić z urazem mięśniowym.

Pozdro... ciekawe kto następny. :)

Ogólnie to Real ma teraz dwa ciężkie mecze, najpierw PSG w LM, a później wyjazdowy z Celta Vigo.

Nie taka straszna była ta kontuzja co? Dzisiaj Modrić jest w kadrze, nie zagra od początku ale jeśli będzie taka konieczność to jest gotowy na 30 min?

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Wydaje mi się, że dziś na remis. 

Udane dryblingi w tym sezonie La Ligi:

Ronaldo - 13

Sergi Roberto - 14

Cristiano swój drybling zatracił dawno temu. Teraz to lis pola karnego.

Opublikowano

Jak poinformowała stacja radiowa COPE i portal L'Esportiu, adwokat Jacinto Vicente Fernández złożył 19 października doniesienie do prokuratury antykorupcyjnej w Barcelonie, w którym informuje, że jeden z sędziów liniowych Primera División otrzymywał naciski ze strony Komitetu Technicznego Arbitrów, aby faworyzować Real Madryt w najbliższym El Clásico 21 listopada. Według doniesienia, opublikowanego przez COPE razem z zeznaniami sędziego liniowego, osobą z Komitetu Technicznego Arbitrów, która wezwała sędziego, jest José Ángel Jímenez Muñoz de Morales. W 1999 roku kandydował on z szóstego miejsca partii Falanga, będącej spadkobiercą Falangi generała Franco, w wyborach we wspólnocie autonomicznej Madrytu. José Ángel Jímenez Muñoz de Morales urodził się w Almadén 24 czerwca 1945 roku. Gwizdał w Primera División w latach 1985-91. Sędziował m.in. mecz Barcelony z Mallorcą z sezonu 1989/90 (1:1). Warto dodać, że w doniesieniu znajduje się informacja, iż to nie pierwszy raz, gdy sędzia otrzymuje naciski. Arbiter, który zdecydował się ujawnić sprawę, chce pozostać anonimowy w obawie przed możliwymi represjami. Informuje on dodatkowo, że inną ofiarą mógł być jeden z asystentów José Luisa Gonzáleza Gonzáleza, sędziego z Kastylii i León. Muñoz de Morales miał zadzwonić we wrześniu do jednego z arbitrów głównych Primera División, sędziego międzynarodowego i faworyta do poprowadzenia El Clásico, i przekazać mu, że na Bernabéu powinien „postarać się prowadzić mecz w określony sposób, który prowadziłby do szkody dla interesów jednego z klubów, FC Barcelony”. Według zeznań później ten sędzia główny zadzwonił do swojego asystenta, aby powiedzieć mu: „byłoby lepiej, gdyby najtrudniejszych decyzji w tym meczu nie podejmował arbiter główny. Jego postać jest bardziej medialna, generuje więcej kontrowersji i jest poddawany większej kontroli mediów”. Liniowy odmówił, wątpliwości miał też sam arbiter główny, lecz niezastosowanie się do wskazówek mogłoby spowodować zahamowanie kariery tych sędziów. Sprawę bada już hiszpańska Guardia Civil. Cała sytuacja na pewno rzuca cień na zbliżające się wielkimi krokami El Clásico, które tradycyjnie już wzbudza wielkie emocje wśród kibiców na całym świecie

Ale smród. Media na całym świecie o tym trąbią. Ciekawe jak to się zakończy, pamiętacie Juve? :)

Opublikowano

Jutro ciężki wyjazd dla Realu. Ronaldo gra piach, a najlepszy strzelec - Benzema nie zagra. Postawiłem na Celtę z podpórką i myślę, że tak też się skończy. 

Co do afery z sędzią nie zdziwiłbym się jakby nagle wszystko ucichło w przeciągu tygodnia. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Zaczęliśmy w takim składzie:

Navas; Danilo, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modrić; Lucas Vázquez, Jesé , Cristiano Ronaldo

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Co za mecz i emocje! Real ogrywa doskonałą jak dotąd Celtę i zostaje na pozycji lidera. ;)

Końcowy wynik meczu Real Madryt - Celta Vigo, 3 : 1.

8' Cristiano (asysta: Vazquez)

28' Danilo (asysta: Jese)

85' Nolito (asysta: Planas)

95' Marcelo (asysta: Cherysev)

denzel.png

Opublikowano

Ale mecz, Jezu. Nolito gdyby się tak nie bawił kiedy jego strzał wybił Marcelo to mielibyśmy remis najprawdopodobniej. Brawa dla Navasa, co on robi. Nie gra tak dobrze na przedpolu jak Neuer, ale refleks i skoczność to klasa światowa. Ale na 99% Perez odjebie babola i ściągnie De Gea, a da Navasa w rozliczeniu. A Marcelo to najlepiej grający ofensywnie obrońca świata. W obronie ma duże braki. 

PS. Ronaldo to błazen. 

hYYRv6d.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...