Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hehehe, ale nie tak dawno pisałeś, że Real jest najlepszy, a kibiców Barcy "boli dupa" :v

Real nie stanowi drużyny. Nigdy właściwie tej drużyny nie stanowił w przeciągu ostatnich 10 lat. Ciągłe roszady trenerskie i kadrowe robią swoje, a zachowanie Cristiano, Isco, Carvajala zostawię bez komentarza.

Dokładnie. Widać to też w polityce transferowej. Benitez w pomeczowym wywiadzie powiedział:

"Czy uważam. że Neymar jest lepszy od Bale? Nie, nie sądzę tak. Gareth zagrał już wiele wspaniałych spotkań w Europie a Neymar jest w gazie, ale tylko chwilowym. Gdy przychodziłem do zespołu Florentino [Pérez] powiedział mi, że zdecydował się na Bale ponieważ on daje więcej jakości i płynności, zgadzam się w 100% z tym stwierdzeniem."

Tu niema co komentować. Nie widzieli takiego Costy, którego Bayern wykupił za +/- 30 milionów, czyli tyle samo co dali za Danilo. A to co prezentuje Costa to kosmos. Być może przebije rekord w asystach. Kross był okrzykiwany transferem roku, a dla mnie to nie wypał. Poza 92% celnością podań w poprzek boiska nic nie pokazał. Bale miał dobry sezon w Realu? Jego pierwszy był przeciętny, ale wtedy cały Real pracował dobrze. Ostatni sezon tragedia, ten też się zapowiada podobnie. Najgorsza inwestycja Realu w historii. 

I powraca temat Ronaldo. Można go kochać, ustawiać sobie go na sygnaturę z napisem "The best in the world" i inne chuje muje, ale trzeba mieć też otwarte oczy. Ronaldo jest już u schyłku kariery. Może odpali raz jeszcze, może nie. Jeżeli Real chce zrobić dobrą inwestycję to MOIM ZDANIEM należy go sprzedać. PSG oferuje o ponad 30 milionów więcej niż Real za niego zapłacił w 2009. Inwestycja życia moim zdaniem za piłkarza w takiej formie i z 30-stką na karku. Mogli kupić Suareza (dla którego podobno gra dla Barcy była spełnieniem marzeń), ale woleli zostać przy Benzemie. On nie jest nawet w najlepszej trójce napastników. W takim klubie jak Real nie może być tak, że grasz 2 mecze dobrze, a potem znikasz na 2 miesiące. Moim zdaniem sprzedać tą dwójkę i za pieniądze z nich zacząć budować DRUŻYNĘ, a nie zlepek gwiazd i indywidualności. Jak już napisałem, widzimy drugą erę Galacticos, która skończy się jak ta pierwsza. Brakiem trofeów. 

hYYRv6d.png

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dokładnie. Widać to też w polityce transferowej. Benitez w pomeczowym wywiadzie powiedział:

Tu niema co komentować. Nie widzieli takiego Costy, którego Bayern wykupił za +/- 30 milionów, czyli tyle samo co dali za Danilo. A to co prezentuje Costa to kosmos. Być może przebije rekord w asystach. Kross był okrzykiwany transferem roku, a dla mnie to nie wypał. Poza 92% celnością podań w poprzek boiska nic nie pokazał. Bale miał dobry sezon w Realu? Jego pierwszy był przeciętny, ale wtedy cały Real pracował dobrze. Ostatni sezon tragedia, ten też się zapowiada podobnie. Najgorsza inwestycja Realu w historii. 

I powraca temat Ronaldo. Można go kochać, ustawiać sobie go na sygnaturę z napisem "The best in the world" i inne chuje muje, ale trzeba mieć też otwarte oczy. Ronaldo jest już u schyłku kariery. Może odpali raz jeszcze, może nie. Jeżeli Real chce zrobić dobrą inwestycję to MOIM ZDANIEM należy go sprzedać. PSG oferuje o ponad 30 milionów więcej niż Real za niego zapłacił w 2009. Inwestycja życia moim zdaniem za piłkarza w takiej formie i z 30-stką na karku. Mogli kupić Suareza (dla którego podobno gra dla Barcy była spełnieniem marzeń), ale woleli zostać przy Benzemie. On nie jest nawet w najlepszej trójce napastników. W takim klubie jak Real nie może być tak, że grasz 2 mecze dobrze, a potem znikasz na 2 miesiące. Moim zdaniem sprzedać tą dwójkę i za pieniądze z nich zacząć budować DRUŻYNĘ, a nie zlepek gwiazd i indywidualności. Jak już napisałem, widzimy drugą erę Galacticos, która skończy się jak ta pierwsza. Brakiem trofeów. 

Kroos był dobrym i tanim transferem, teraz ma spadek formy i tyle. 

No, dzięki za wyróżnienie :D Moim zdaniem sprawa wygląda tak, jeśli w Realu zostanie Benitez i będzie szło słabo, to Ronaldo sam odejdzie. Z drugiej strony myślę, że Real zdecyduje się tylko wtedy sprzedać Ronaldo, jak znajdzie sobie jakiegoś godnego zastępcę za niego, inaczej wątpię. 

Dobrze wypowiedział się wczoraj Modrić, ewidentnie widać, że w drużynie coś nie gra. :)

denzel.png

Opublikowano

Hehehe, ale nie tak dawno pisałeś, że Real jest najlepszy, a kibiców Barcy "boli dupa" :v

Real nie stanowi drużyny. Nigdy właściwie tej drużyny nie stanowił w przeciągu ostatnich 10 lat. Ciągłe roszady trenerskie i kadrowe robią swoje, a zachowanie Cristiano, Isco, Carvajala zostawię bez komentarza.

Bez przesady, nie pisałem, że jest najlepszy chyba (dosłownie)

Bolała, po stracie punktów przez was. 

Cristiano ten łokieć, ale to jest walka- Alves nie interesował się piłką i przed niego wbiegł, on chciał go ominąć. Carvajal i Isco chamskie kopnięcia... wyraz frustracji to prawda.

Nie chciałem oceniać na początku trenera ale po tym czasie już chyba przyszedł ten moment, brakuje mu jaj, złe zmiany moim zdaniem, zły dobór pierwszej jedenastki, brak porozumienia z zawodnikami, zła taktyka. Wczoraj środek pola wyglądał katastrofalnie, momentami go nie było (a to kwestia ustawienia). 

Nie wiem co jeszcze napisać, bo szkoda słów.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Bez przesady, nie pisałem, że jest najlepszy chyba (dosłownie)

Bolała, po stracie punktów przez was. 

Cristiano ten łokieć, ale to jest walka- Alves nie interesował się piłką i przed niego wbiegł, on chciał go ominąć. Carvajal i Isco chamskie kopnięcia... wyraz frustracji to prawda.

Nie chciałem oceniać na początku trenera ale po tym czasie już chyba przyszedł ten moment, brakuje mu jaj, złe zmiany moim zdaniem, zły dobór pierwszej jedenastki, brak porozumienia z zawodnikami, zła taktyka. Wczoraj środek pola wyglądał katastrofalnie, momentami go nie było (a to kwestia ustawienia). 

Nie wiem co jeszcze napisać, bo szkoda słów.

Chciał go ominąć i wyjebał mu w bułę z łokcia. W sumie jak oglądam teraz powtórki to 4:0 to najmniejszy wymiar kary. Niepodyktowany karny, Munir a'la Higuain i Marcelo wybijał z linii.

Real sie musi teraz pozbierać. A wam radzę skoczyć po cieplejsze ubrania, bo od wczorajszego wieczoru nadają -6 na najbliższe tygodnie :v

hYYRv6d.png

Opublikowano

Chciał go ominąć i wyjebał mu w bułę z łokcia. W sumie jak oglądam teraz powtórki to 4:0 to najmniejszy wymiar kary. Niepodyktowany karny, Munir a'la Higuain i Marcelo wybijał z linii.

Real sie musi teraz pozbierać. A wam radzę skoczyć po cieplejsze ubrania, bo od wczorajszego wieczoru nadają -6 na najbliższe tygodnie :v

Czy ja wiem czy najniższy... Real mimo wszystko tez miał swoje sytuacje i dupę ratował wam Bravo. 

HE HE HE, już się ubieram.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Czy ja wiem czy najniższy... Real mimo wszystko tez miał swoje sytuacje i dupę ratował wam Bravo. 

HE HE HE, już się ubieram.

No własnie. Czyste konto uratowała znakomita dyspozycja brawo, a nie nieporadność piłkarzy, błąd sędziego, czy przypadek?

Ale nie ma co gdybać.

hYYRv6d.png

Opublikowano

Wstyd.

Nie pamiętam kiedy ostatnio Real zagrał tak słaby mecz. Barcelona zdominowała ich w każdym aspekcie.

No cóż, czego można się było spodziewać po Bekanitezie...

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Wstyd.

Nie pamiętam kiedy ostatnio Real zagrał tak słaby mecz. Barcelona zdominowała ich w każdym aspekcie.

No cóż, czego można się było spodziewać po Bekanitezie...

O własnie ty i te twoje przepowiednie, że jak gra Navas i Ramos to o wynik będziesz spokojny hahahahah. Bardzo dobrze tobie i Wilczkowi przyda się trochę pokory ;) Pisałem, że Neymar rozmontuje tą niezniszczalną defensywę? Pisałem.

hYYRv6d.png

Opublikowano

No własnie. Czyste konto uratowała znakomita dyspozycja brawo, a nie nieporadność piłkarzy, błąd sędziego, czy przypadek?

Ale nie ma co gdybać.

Brawo to ty możesz bić w kościele... Bravo. Ile razy błędy sędziego krzywdziły Real w klasykach? Nie bądź takie, że błędy sędziego wypominasz.

O własnie ty i te twoje przepowiednie, że jak gra Navas i Ramos to o wynik będziesz spokojny hahahahah. Bardzo dobrze tobie i Wilczkowi przyda się trochę pokory ;) Pisałem, że Neymar rozmontuje tą niezniszczalną defensywę? Pisałem.

Navas jest mimo wszystko w tej chwili lepszy od Bravo, a ten klasyk zagrał od razu po kontuzji a porównaj sobie ich statystyki w lidze.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Brawo to ty możesz bić w kościele... Bravo. Ile razy błędy sędziego krzywdziły Real w klasykach? Nie bądź takie, że błędy sędziego wypominasz.

Navas jest mimo wszystko w tej chwili lepszy od Bravo, a ten klasyk zagrał od razu po kontuzji a porównaj sobie ich statystyki w lidze.

ad 1. A w sumie nawet nie myślałem co pisze, mój błąd. Mówię o ostatnim klasyku przecie. Co by nie było to dawno nie widziałem tak dobrego jakby nie było sędziowania.

A 4:0 to był najmniejszy wymiar kary i nie mów, że nie. Już skończmy ten temat. :)

Szczerze? Mam to w dupie. Super - jeśli zawodnik mojej drużyny ma świetne statystyki i prowadzi w jakimś tam trofeo (pichichi/zamora) to fajnie, ALE to tylko wisienka na torcie! Mnie obchodzi tylko jedno - tabela. Na ten moment macie 6 punktów straty do nas, a dzisiaj jeszcze w 90% 2 punkty za Atleti. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

ad 1. A w sumie nawet nie myślałem co pisze, mój błąd. Mówię o ostatnim klasyku przecie. Co by nie było to dawno nie widziałem tak dobrego jakby nie było sędziowania.

A 4:0 to był najmniejszy wymiar kary i nie mów, że nie. Już skończmy ten temat. :)

Szczerze? Mam to w dupie. Super - jeśli zawodnik mojej drużyny ma świetne statystyki i prowadzi w jakimś tam trofeo (pichichi/zamora) to fajnie, ALE to tylko wisienka na torcie! Mnie obchodzi tylko jedno - tabela. Na ten moment macie 6 punktów straty do nas, a dzisiaj jeszcze w 90% 2 punkty za Atleti. 

Ojej, sezon się nie skończył 'przyjacielu' :v

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Ojej, sezon się nie skończył 'przyjacielu' :v

6 punktów przewagi to w Hiszpanii przepaść. Poza tym teraz w szatni Realu jest nieciekawie i może się to przełożyć na kolejne mecze. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

6 punktów przewagi to w Hiszpanii przepaść. Poza tym teraz w szatni Realu jest nieciekawie i może się to przełożyć na kolejne mecze. 

Nie wydaje mi się... chyba niewiele sezonów widziałeś xD

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Nie wydaje mi się... chyba niewiele sezonów widziałeś xD

Bacznie śledzę mecze Barcy od 2009. Jej sympatykiem mogę uznać, że jestem od 2005 roku kiedy to po raz pierwszy zobaczyłem Ronaldinho, ale mniejsza z tym.

6 punktów to przepaść, w ostatnich sezonach decydowały detale. Barca musi 2 razy przegrać aby Real bez potknięcia mógł się z nimi zrównać. Ale to Barca jest na fali wznoszącej, a Real jest kolokwialnie mówiąc... w dupie :) Piszesz tak albo mnie trollujesz, albo jesteś głupcem. Ani jedno ani drugie nie ma mniejszego znaczenia. Przekonasz się na koniec sezonu o czym piszę. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

@Miksterek

Przypomne tutaj wypowiedz pewnego ,,kibica'' Realu  

go2u12.jpg

Jak ty możesz komuś przypominać o czymś jak Cie wtedy nawet na świecie nie było :)

Ale skoro lubisz sie bawić w takie coś to prosze bardzo (Też umiem poszukać :) )

69aoqc.jpg

Opublikowano

Najpierw naucz się szukać, a potem próbuj zabłysnąć.

348151448288649389521.jpeg

topic. Bardzo słaby mecz z Barceloną.

@kaka22222

Jeśli ktoś jest fanem danego klubu to wypadałoby troszkę wiedzieć, a moim zdaniem wynik 11-1 z odwiecznym rywalem to jest coś i warto wiedzieć, że coś takiego miało miejsce.

Więc PRZYPOMINAM, bo taka wiedza ogólnie nie powinna być obca dla większości osób tutaj.

Opublikowano

Najpierw naucz się szukać, a potem próbuj zabłysnąć.

348151448288649389521.jpeg

topic. Bardzo słaby mecz z Barceloną.

@Miksterek

Bardzo dobrze że sprawdziłeś, wstawiłem tylko zdjęcie zrobione przez jakąs osobe ( szczerze nawet nie wiedziałem czy to prawda czy nie, bo mnie to interesuje co było w 1920 kiedy ani mnie ani Ciebie ,,ekspercie'' nie było na świecie jeszcze)  :)

Jak ty możesz komuś przypominać o czymś jak Cie wtedy nawet na świecie nie było  :)

Ale na to już nie masz jaj, by coś napisać  :)

Opublikowano

Co do tego słynnego 11-1. Po pierwsze ten mecz był tak dawno, że nawet was i waszych ojców w planach nie było. Po drugie są różne wersje tego co się na prawdę działo w szatni Barcelony i co usłyszeli jej piłkarze, prezes Enrique Piñyero i fizjoterapeuta i raczej nigdy się nie dowiemy jak było na prawdę. Jeżeli kibice Realu chcą przytaczać ten wynik to niech to robią, w końcu tak wielki jest Real Madryt, co nie @Wilczek:ass:

Na szczęście ja wolę żyć teraźniejszością i dla mnie liczy się to, że na własne oczy zobaczyłem co się stało w 2008, w 2010 i w ostatnią sobotę.  :sex:

hYYRv6d.png

Opublikowano

Co do tego słynnego 11-1. Po pierwsze ten mecz był tak dawno, że nawet was i waszych ojców w planach nie było. Po drugie są różne wersje tego co się na prawdę działo w szatni Barcelony i co usłyszeli jej piłkarze, prezes Enrique Piñyero i fizjoterapeuta i raczej nigdy się nie dowiemy jak było na prawdę. Jeżeli kibice Realu chcą przytaczać ten wynik to niech to robią, w końcu tak wielki jest Real Madryt, co nie @Wilczek?  :ass:

Na szczęście ja wolę żyć teraźniejszością i dla mnie liczy się to, że na własne oczy zobaczyłem co się stało w 2008, w 2010 i w ostatnią sobotę.  :sex:

Ja jebie, gdzie ja wspominałem o 11:1 xD

Real Madryt jest wielki, największy kolego:

12239934_1117065168339944_90244990904781

eot.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Ja jebie, gdzie ja wspominałem o 11:1 xD

Real Madryt jest wielki, największy kolego:

12239934_1117065168339944_90244990904781

eot.

Naucz się może czytać? Ja nie napisałem, że ty napisałeś coś o 11-1. Napisał to @misterek. Ty wspomniałeś tylko o tym jaki to Real jest wielki przy słowach Pique.

PS. Na co mi ten obrazek? Przypuszczam (choć mogę się mylić), że nie pamiętasz nawet nawet zwycięstwa z sezonu 1999/2000 czyli 8 pucharu.

No, ale nie umniejszajmy historii Realowi. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Ja p******e czy WY w tym temacie musicie ciągle spinać? Ludzie, nie nudzi się Wam to? Nie dość, że mało użytkowników tutaj zagląda, a jak ktoś zagląda to spina od razu, luzu trochę, na dobre Wam to wyjdzie.

Marcelo i Ramos nie zagrają z Szachtarem.

805491408806070489277.png

Opublikowano

ciekawe jakie transfery w styczniu zrobią

po tym laniu od Barcy z pewnością nie będą oszczędzać :)

z jednej strony się ciesze bo może Chelsea uda się kupić Isco za przyzwoitą cene

a o Hazardzie możecie zapomnieć!!! xddd

nr.2 świata zostaje w Chelsea

Opublikowano

Ja p******e czy WY w tym temacie musicie ciągle spinać? Ludzie, nie nudzi się Wam to? Nie dość, że mało użytkowników tutaj zagląda, a jak ktoś zagląda to spina od razu, luzu trochę, na dobre Wam to wyjdzie.

Marcelo i Ramos nie zagrają z Szachtarem.

Spinamy się (bynajmniej ja) w tym temacie od jego początków. Tak samo Ray, assasynek. Szkoda, piękne czasy były. T_T  Poza tym ostatnia kolejka to El Clasico... 

ciekawe jakie transfery w styczniu zrobią

po tym laniu od Barcy z pewnością nie będą oszczędzać :)

z jednej strony się ciesze bo może Chelsea uda się kupić Isco za przyzwoitą cene

a o Hazardzie możecie zapomnieć!!! xddd

nr.2 świata zostaje w Chelsea

Neymar cały czas siedzi w Barcelonie, synu.

Oficjalnie: Benitez zostaje w Realu. Perez: "Benitez ma nasze wsparcie"

tumblr_m4a8vnMdGs1r9h84lo1_400.gif

hYYRv6d.png

Opublikowano

­

Spinamy się (bynajmniej ja) w tym temacie od jego początków. Tak samo Ray, assasynek. Szkoda, piękne czasy były. T_T  Poza tym ostatnia kolejka to El Clasico... 

Neymar cały czas siedzi w Barcelonie, synu.

Oficjalnie: Benitez zostaje w Realu. Perez: "Benitez ma nasze wsparcie"

tumblr_m4a8vnMdGs1r9h84lo1_400.gif

Widzisz, chyba dorosliśmy, bruh, już mnie to nie kręci jakoś. Gratulacje dla Barcelony, w 100% zasłużony wynik i to nawet tak wysoki. Real odpierdolił manianę, duża wina w tym jest Pereza i zwolnienia Carletto. Taktyka, której brak, Ronaldo, który zapomniał, że jest człowiekiem a nie bogiem i na naszych oczach przemienia się z piłkarza na celebrytę. Nie rozumiem, czemu Carvajal nie grał od początku. Nadal to nie skreśla szans Realu na zdobycie wszystkich trofeów w tym sezonie, pamiętamy jak było z Enrique. Chociaż z Benitezem, ehh, sam nie wiem xDDDDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...