Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Według mnie też nie ma co porównywać zachowania Suareza i Ronaldo. Kopnięcie kogoś w noge to nie to samo co ugryzienie, to był raczej zwierzęcy instynkt niż ludzki xD

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oczywiście, że nie jesteś. Piszesz jakieś bzdury tu i tam (wiesz gdzie). Nie wymagam kary takiej jaką dostał Luisito, ale k***a, ludzie... Typ wyjebał komuś w zawodowej karierze po raz enty i ma dostać tylko 3 mecze zawieszenia? Nie powinien dostać mniej niż 5, ani więcej niż 12. Recydywa tu po prostu musi zadziałać, a jak dostanie tyle ile piszesz to wiadome jest jedno. Albo byli najebani, albo solidnie Florek zasilił im konta.

Opublikowano

Oczywiście, że nie jesteś. Piszesz jakieś bzdury tu i tam (wiesz gdzie). Nie wymagam kary takiej jaką dostał Luisito, ale k***a, ludzie... Typ wyjebał komuś w zawodowej karierze po raz enty i ma dostać tylko 3 mecze zawieszenia? Nie powinien dostać mniej niż 5, ani więcej niż 12. Recydywa tu po prostu musi zadziałać, a jak dostanie tyle ile piszesz to wiadome jest jedno. Albo byli najebani, albo solidnie Florek zasilił im konta.

Widać kto tu nie myśli obiektywnie. Sędzia tak to zinterpretował:

W 83. minucie Cristiano Ronaldo zobaczył czerwoną kartkę za kopnięcie przeciwnika, gdy piłka była poza jego zasięgiem. 

Do tego na jego korzyść działa fakt, że Edimar nie domaga się kary dla CR7.

Polecam przestudiować na jakiej zasadzie wymierza się kary dla piłkarzy bo inaczej nie ma o czym rozmawiać. Kara nie będzie wynosić więcej jak 3-5 meczy. 

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

@maczki15

Nie masz racji :)

Pamiętam jak kiedyś w Premier League była taka sytuacja że ktoś kogoś coś tam..

Sędzia nic nie widział i nic nie notował.. ktoś zgłosił że coś tam się działo, federacja ligi angielskiej obejrzala nagranie z meczu i co się okazało że gościu który coś ram zrobił komuś pierdolnął został zawieszony.

Także wystarczy tylko twardy dowód aby udowodnić komuś wine. Nie trzeba zadnych adnotacji.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

– Dla wizerunku Ligi zachowania sportowe nie są dobre i Cristiano Ronaldo nie zachował się sportowo, ale przeprosił. Pozostanę przy tym, że potem poprosił o wybaczenie, trzeba to docenić – powiedział Javier Tebas, prezes LFP.

Ciekawe, ciekawe jak to dalej się potoczy. Przypomnę tylko, że Valdes za krzyki (nie ważne jakie) do sędziego dostał 4 mecze zawieszenia.

Opublikowano

No i potwierdziło się to co mówiłem, dostał 2 mecze kary, głównie dzięki interpretacji sędziego :)

Opublikowano

Jak widać w piłce nożnej są równi i równiejsi i jestem wręcz przekonany, że zawodnik każdego innego klubu dostał by dużo surowszą karę. Co by się musiało stać na tym boisku aby CR musiał beknąć tyle co Suarez.  Co by się musiało stać aby CR musiał beknąć tą maksymalną ilość meczy?

Opublikowano

Koperta poszła w ruch...

Znajomości poszły w ruch..

I nie mówcie mi że nie.. bo takie wydarzenia powinny być karane minimum. zawieszenie na 4 - 6 meczy a nie 2..

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Jak widać w piłce nożnej są równi i równiejsi i jestem wręcz przekonany, że zawodnik każdego innego klubu dostał by dużo surowszą karę. Co by się musiało stać na tym boisku aby CR musiał beknąć tyle co Suarez.

Tak sobie to tłumacz. Ronaldo nie zrobił tego aż tak brutalnie jak Mexes. Francuz zachował się jak zwierze najpierw dusił przeciwnika a potem gdy dostał czerwoną kartkę nie chciał go puścić. I jaka kara za to ? 4 mecze...., wcześniej też mu się zdarzały inne brutalne zagrania. W porównaniu z tym faul Ronaldo to błahostka. 

Koperta poszła w ruch...

Znajomości poszły w ruch..

I nie mówcie mi że nie.. bo takie wydarzenia powinny być karane minimum. zawieszenie na 4 - 6 meczy a nie 2..

Widać, że jesteś za Barceloną i nie myślisz obiektywnie. Koperta poszła w ruch...., już nie chcę mówić jak UEFA ratowała Barcelonę.... Zawieszenie jest takie jak powinno. Sędzia uznał to tylko jako agresywne zagranie za które groziło od 1 do 3 meczy. 

Opublikowano

Suarez - 4 miesiące za ugryzienie.

Simeone - 8 meczy za poklepanie sędziego

Valdes - 4 mecze za krzyki do sędziego (po el clasico)

Alexis - 4 mecze za kopnięcie

Ronaldo - 0 meczy za uderzenie Godina

Ronaldo - 3 mecze za Gurpegiego

Ronaldo - 2 mecze za Edimara.

Uefalona, prawda? Widać, że nie potrafisz sam racjonalnie myśleć i przyznać tego, że ta kara jest jest po prostu z powietrza. Jeżeli za ciągnięcie za włosy i drapnięcie dostał 3 mecze, to za uderzenie w twarz i kopnięcie nie powinien dostać ich więcej? W dodatku, że to jest recydywa?

W Hiszpanii nie ma nagrań z meczów tak jak jest w BPL, ale gdzie jest przeszkoda? Nie można sprawdzić w internecie całej akcji? Żyjemy w średniowieczu, czy co?

Sędziowie w Hiszpanii powinni mieć najmniej do powiedzenia, bo są najgorszymi w Europie, a ta sytuacja jest tego potwierdzeniem.

Ku uciesze kibiców Realu wróci na ćwierćfinał Copa del Rey.

Opublikowano

Suarez - 4 miesiące za ugryzienie.

Simeone - 8 meczy za poklepanie sędziego

Valdes - 4 mecze za krzyki do sędziego (po el clasico)

Alexis - 4 mecze za kopnięcie

Ronaldo - 0 meczy za uderzenie Godina

Ronaldo - 3 mecze za Gurpegiego

Ronaldo - 2 mecze za Edimara.

Uefalona, prawda? Widać, że nie potrafisz sam racjonalnie myśleć i przyznać tego, że ta kara jest jest po prostu z powietrza. Jeżeli za ciągnięcie za włosy i drapnięcie dostał 3 mecze, to za uderzenie w twarz i kopnięcie nie powinien dostać ich więcej? W dodatku, że to jest recydywa?

W Hiszpanii nie ma nagrań z meczów tak jak jest w BPL, ale gdzie jest przeszkoda? Nie można sprawdzić w internecie całej akcji? Żyjemy w średniowieczu, czy co?

Sędziowie w Hiszpanii powinni mieć najmniej do powiedzenia, bo są najgorszymi w Europie, a ta sytuacja jest tego potwierdzeniem.

Ku uciesze kibiców Realu wróci na ćwierćfinał Copa del Rey.

Real już odpadł z Copa del Rey z Atletico. Co do sędziów to masz racje prezentują oni beznadziejny poziom. 

Ja nie mówię, że dla mnie ta kara jest uczciwa, ale słowa "koperta poszła w ruch" naprawdę irytują. To nie zasługa Realu, że sędzia tak to zinterpretował. Sędziowie w Hiszpanii mylą się bardzo często, przykładem może być mecz Atletico Barcelona (1-3), gdzie sędzia mylił się na obie strony (ręka Messiego, karny za nic). W BPL jest to niedopuszczalne, gdyby sędzia popełnił tyle błędów zostałby zdegradowany do niższych lig. 

Opublikowano

Eh... Wiem, to było takie droczenie się <śmiech>. 

Mało jeszcze wiesz. Każdy prezes europejskiego giganta ma brud za uszami, a Florek nie jest wyjątkiem. Za jego kadencji było mnóstwo kontrowersji, a jego pozycja w FIFIE to jest kolejny argument dla ludzi.

Medialność i pieniądze zawsze robią swoje. Messiego nigdy nie przymkną za te podatki, a jeżeli Katalonia by się odłączyła to FCB i tak grała by w BBVA. Złota Piłka od 2010 (bo chyba wtedy zmieniły się zasady) to według mnie jedno wielkie gówno. Teraz decyduje medialność. Kapitan/Trener reprezentacji Kolumbii głosuje na Jamesa, Ronaldo na Benzeme i Ramosa. Mnóstwo piłkarzy dostało 5 oczek tylko ze względu powiązania narodowego/klubowego. 

Dobra, spadam na mecz. 

Opublikowano

liga hiszpańska jest sprzedana.. gowno tam panuje w tym rządzie!

2 mecze za uderzenie w twarz i kopnięcie? Jakaś sprawiedliwość musi być.. 5 meczy minimum.

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Simeone: "Sam Messi stanowi większe zagrożenie niż BBC Realu". Ciekawe jak się Real zaprezentuje w meczu z Atleti. CR7 juz wtedy będzie do dyspozycji.

Opublikowano

Jeżeli Ronaldo po zawieszeniu wróci do formy z początku sezonu to szykuje się ciekawa walka o tytuł króla strzelców w La Liga. Jeżeli będzie grał tak jak na początku tego roku, to strzelanie do pustej bramki może nie wystarczyć na 50 goli. 

Opublikowano

Messi musiałby się wspiąć na wyżyny, aby nawet zmniejszyć dystans do Ronaldo, a o przegonieniu go, hoho, nie wspomnę. Strzelenie 3 goli na 2 mecze jest mało prawdopodobne, a przewaga wynosi 7 goli. Na pewno się zbliży, ale to CR pozostanie liderem, na razie.

Opublikowano

Teraz wygrać w środę z Sevilla i przewaga w tabeli wzrośnie. 

Opublikowano

No, Benzema, ładnie, ładnie. Teraz w środę z Sevilla, ciężki mecz będzie. Obecnie w Realu nikt różnicy nie robi.

Opublikowano

No, Benzema, ładnie, ładnie. Teraz w środę z Sevilla, ciężki mecz będzie. Obecnie w Realu nikt różnicy nie robi.

Isco robi różnice, jest obecnie w wysokiej formie i myślę, że to on weźmie grę na siebie podczas nieobecności CR7.

Opublikowano

Widać jak oglądasz Real :D Tak jak mówi @maczki15 gra Isco jest genialnaa...

Poza tym jutro test dla Realu ;x

­

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Widać jak oglądasz Real :D Tak jak mówi @maczki15 gra Isco jest genialnaa...

Poza tym jutro test dla Realu ;x

­

Oglądam prawie wszystkie mecze Realu, oczywiście nie z taką uwagą jak Barcelonę, ale poza Isco nikt tam nie robi różnicy. Fakt, nie pomyślałem o nim, mój błąd, bardziej chciałem się skupić na Bale'u. 

Ostatni mecz bez ceera. Niech dzisiaj się pomęczą, a na mecz z Atleti wyjdą bez sił. Dwa mecze pod rząd, w których realna jest strata punktów - dla mnie idealny scenariusz. 

Opublikowano

Z czego wiem to Krychowiak będzie w pierwszym składzie Sevilli.
U królewskich Khedira oraz Arbeload.
Real ma duże szanse, aby nabyć bramki i pójść wyżej w tabeli.

Oglądam prawie wszystkie mecze Realu, oczywiście nie z taką uwagą jak Barcelonę, ale poza Isco nikt tam nie robi różnicy. Fakt, nie pomyślałem o nim, mój błąd, bardziej chciałem się skupić na Bale'u. 

Ostatni mecz bez ceera. Niech dzisiaj się pomęczą, a na mecz z Atleti wyjdą bez sił. Dwa mecze pod rząd, w których realna jest strata punktów - dla mnie idealny scenariusz. 

Hahahaha, Ty sądzisz, że real przegra z Sevilla? Śnisz, real seville wbije jakieś 3:0, a w najlepszym przypadku dla Sevilli to 3:1.
Z Atletico może się trochę pomęczą, ale nawet bez cr7 real ma duże szanse (nawet większe niż Atletico).

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Odegaard zgłoszony do Ligi Mistrzów. Czyli może szykuje się debiut z Schalke, co oznaczałoby, że stanie się najmłodszym w historii piłkarzem grającym w LM. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...