Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Exonia Shaiya

lopescio

Gracze  

157 użytkowników zagłosowało

1. 1. Zagrasz na serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:D @ up dobrze gada ale serwer i tak sie musi na czymś utrzymać czyli EQ ewentualnie jakieś smieci jeszcze ;D Uda się wam zrobić serwer do końca sierpnia?!
  • Odpowiedzi 573
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

:D @ up dobrze gada ale serwer i tak sie musi na czymś utrzymać czyli EQ ewentualnie jakieś smieci jeszcze ;D Uda się wam zrobić serwer do końca sierpnia?!

Pisał wcześniej że możliwe że powstanie już w tym miesiącu :)

Opublikowano

Spokojnie lopescio i Łukasz moją głowę do tych rzeczy i IS myślę że nie wpłynie zbytnio na grę jak dla mnie mogły by się tam takie bajerki znaleźc żeby postac fajnie wyglądała i jakieś fikuśne wierzchowce i inne pierdołki a co do robótki nad serwerem koniec sierpnia początek września pewnie powstanie Mam nadzieję ;p

Opublikowano

Z tego co widzę, strona jest już prawie cała gotowa, jak idą prace nad samym serwerem to nie wiem, ale widać, że coś się dzieje;)

Sygna.jpg
Opublikowano

Strona jest dla mnie mało ważna ważne jest to by się dobrze każdemu z nas grało na servie i razem z administracją bawiło na Exonii

Jeśli chodzi o mnie to ja napewno będę grał w świetle uzdrowicielem (priest) i Łucznikiem (Archerer)

Mogę też pomóc w Eventach i sam jakieś zorganizować za nagrody ustalone z administracją oczywiście jeśli się zgodzą na pomoc w nich.

A co do graczy to mogę pomóc im w rozwoju postaci (oczywiście jeśli się takowy początkujący trafi) a tak że odpowiedzieć na pytania związane z grą (ale to jak będę w gronie TEAMu Exonii i oczywiście jeśli będą potrzebować pomocy z mojej strony :) )

Pozdrawiam Krusza (Kukoshi)

50 post V - 10.11.2012; 100 post X; 200 post X; 300 post X; 400 post X; 500 post X

<Piszę poprawnie po polsku lecz czasem popełniam błędy ze względu na bardzo szybką pisownie bez patrzenia na klawiaturę za co z góry przepraszam >

Opublikowano

Po stronie Furii nie ma takiego czegoś jak "mag" czy co to tam jest, więc nie mam pojęcia jak chcesz grać.

Oj właśnie że jest mag tylko że w darkach nosi nazwę poganin ale to to samo...

Opublikowano

Gratuluje spostrzegawczości. Poruszyłem wątek ciągłego zmieniania nazw przez lajty i tak samo darki zmieniania nazw. Tak samo po stronie furii nie ma takiego czegoś jak "Boots", "Gauntlet", "Pants", "Armor" i "Helmet", więc proszę patrzcie co piszecie, bo to aż razi w oczy.

Pozdrawiam

PompaZasysacz/BycMoze

6504.jpg
Opublikowano

@Microbec

Spokojnie lopescio i Łukasz moją głowę do tych rzeczy i IS myślę że nie wpłynie zbytnio na grę jak dla mnie mogły by się tam takie bajerki znaleźc żeby postac fajnie wyglądała i jakieś fikuśne wierzchowce i inne pierdołki a co do robótki nad serwerem koniec sierpnia początek września pewnie powstanie Mam nadzieję ;p

Lopescio ma do tego głowę, ja mu tylko trochę pomagam:)

Z tego co wiem jest on na etapie ustawiania lvl,hp i dmg potworów.

Ja jak się uda zrobię nowe wierzchowce, ale niczego nie obiecuje

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Serwer jeszcze nie rusza , a już mowa o eventach i osobach które się na stanowisko chce wpakować <haha> . Najpierw to trzeba się wykazać , zrobienie eventu to najprostsza rzecz :]

Opublikowano

Serwer jeszcze nie rusza , a już mowa o eventach i osobach które się na stanowisko chce wpakować <haha> . Najpierw to trzeba się wykazać , zrobienie eventu to najprostsza rzecz :]

Dokładnie :) wystarczy wpisać odpowiednią komendę i gotowe :)

Opublikowano

@Yuki997

Stronka już jest (jeszcze nie do końca gotowa), ale nie jestem członkiem Teamu, więc zostawię podanie adresu Lopescio i Lukaszowi :-)

@Bziuuuu

Zrobienie dobrego i interesującego eventu to nie jest tylko wpisanie komendy, chociaż zgadzam się z @demackiem, że jest to jedna z łatwiejszych rzeczy i na etapie powstawania serwera trzeba się wykazać, żeby później móc robić te eventy ;-)

Co do mnie, ja będę grał oczywiście po stronie Światła, jako Fighter lub BattleDef.

Pozdrawiam

Kobi55

EDIT: @Lukasz, jeżeli nadal chcesz ten skrypcik z przesuwającymi się zdjęciami to daj znać, mam już gotowy ;)

Gdybyście potrzebowali jeszcze jakieś oskryptowanie na stronkę to pisz.

Sygna.jpg
Opublikowano

Jeśli chodzi o sprawy Eventowe to mam w tym sporo doświadczenia tak samo w pomocy typu gracz-Admin nie raz byłem proszony na privach (nie tylko w Shaiyi) o zrobienie jakiegoś Eventa a wszystko zaczęło się od rzucania na czacie co by mogli zrobić. I praktycznie zawsze mnie Administracja prosiła o to abym zrobił jakiś event, rzekłem wtedy aby to ludzie podrzucali mi swoje pomysły a ja wtedy wybiorę te najciekawsze i wrzucę w życie servera oczywiście sam też organizowałem swoje pomysły na event.

Dokładnie :) wystarczy wpisać odpowiednią komendę i gotowe :)

Pierw musisz go opisać i ustalić co ma robić a potem dopiero wpisać komendę ponieważ samo wpisanie jej nie wystarczy. (jak byś się bawił w plikach gry wiedziałbyś o tym)

Myślicie że administracja będzie robić ciągle te same eventy? Albo robić same podstawowe eventy?

Edit

Mogę także wykonać jakąś grafikę na forum jeśli będzie wam potrzebna jakaś

50 post V - 10.11.2012; 100 post X; 200 post X; 300 post X; 400 post X; 500 post X

<Piszę poprawnie po polsku lecz czasem popełniam błędy ze względu na bardzo szybką pisownie bez patrzenia na klawiaturę za co z góry przepraszam >

Opublikowano

Zrobić event to banalna rzecz :) Coś o tym wiem byłem GS'em na PL'ce, trudniej było odpowiadac na głupie pytania młodych graczy :P Niż pracowanie nad eventem :P

Opublikowano

Owszem jest banalna ale nie każdy Event można zrobić raz dwa niektóre z nich wymagają trochę poświęcenia i czasu aby prawidłowo działały.

Opublikowano

Widzę co raz to więcej przeglądających temat, fakt ten mnie bardzo cieszy ;)

Zapraszajcie dalej, im więcej graczy, tym przyjemniejsza gra ;)

przyjemna gra będzie jak będzie serwer :D ( nie żebym pośpieszał ) :D

Opublikowano

Gratuluje spostrzegawczości. Poruszyłem wątek ciągłego zmieniania nazw przez lajty i tak samo darki zmieniania nazw. Tak samo po stronie furii nie ma takiego czegoś jak "Boots", "Gauntlet", "Pants", "Armor" i "Helmet", więc proszę patrzcie co piszecie, bo to aż razi w oczy.

Pozdrawiam

PompaZasysacz/BycMoze

Razi w oczy to czepianie się właściwie niczego.

Dla mnie to mag bo używa magi i tyle, moja sprawa jak go nazywam tak samo czy przestrzegam zasad ortografii czy interpunkcji a jak tak Cię to boli to po prostu nie czytasz.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o UM to będzie można nabyć runy zmartwychwstania u np. jakiegoś NPC czy tylko za realna kase bedzie ? Bo jeżeli za realną kase to troche szkoda :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...