Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skoro mamy tematy mechaniki....

Będzie coś takiego jak słabe punkty?

W sensie headshoty, strzała w kolano ble ble ble

Np. Boss wielki golem i trzeba z luku w klejnoty na ciele strzelać. Będzie coś w tym stylu?

Dla przykładu użycia, w Borderlands 2 jest taki moob, Crystalik

W skrócie trójnoga istota z kryształami na łapach. Bardzo wytrzymała, ale można ją łatwo zabić uderzając bronią do walki wręcz w jego kryształ na łapach, wtedy ginie na 3 ciosy

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

@Up

Nie, za dużo roboty.

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

@UP

Ta? W Techne jak importuje (chyba tak to się mówi) moba do .java to każdy kwadracik ma swoją nazwę. No to trza zrobić tak, że gdy gracz uderzy w owy kwadracik to zadaje więcej obrażeń, ale chyba to nie takie łatwe :D

Opublikowano

Co prawda, dużo roboty, ale znacznie ożywi system PvE i PvP, takto będzie wszystko od statów, lvl-a itp zależeć, a jakby coś takiego było zależałoby bardziej od skilli a nie no-lajfienia, bo trzeba wcelować w odpowiednie miejsce.

Jak już będzie wszystko gotowe to możesz się tym zająć :D

Jeżeli o PvP chodzi, był plugin: Headshots, możesz zobaczyć (chyba) jego kod

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Można niby obliczyć różnicę wysokości wbitej strzały a pozycji Y potwora (pozycji stóp) i sprawdzić, czy jest większa od odległości od stóp potwora do początku głowy

Tak też zrobiłem, działa, ale tylko w przypadku strzał.

Warto się męczyć z mieczami?

Opublikowano

OK, zrobiłem to po stronie klienta.

Zaraz postaram się zrobić po stronie serwera.

//EDIT

Zrobione. Będą więc i czułe punkty u bossów.

Opublikowano

@Up

Nie, nie będzie skrzydeł.

...czy do latania czy dla picu - odpada

Opublikowano

@Up Tak się rodzi popularność

Opublikowano

iDarecki, dziś pół dnia rozmyślałem o tych punktach :D

Wiesz jak się cieszę że to dodasz? :D

Mój pomysł na bossa:

Duża, rzeźbiona jaskinia, jakiś RAID

Na końcu wchodzimy na taki jakby pas kolisty koło. Boss stoi w środku tego koła. Wielki golem z kilkoma sporych rozmiarów kryształami na plecach.

Będzie on mógł się tylko obracać, dosyć szybko. Nawala pięściami z góry na graczy na kole.

Skille bossa:

Fury - Chwyta łapami gracza i rzuca nim w innego

Ultimate - Wali z całych sił w koło, po czym z sufitu spada kilka kamieni

Psychic Skill (nie mam nazwy żadnej :P) - zaczynają mu świecić oczy i teleportuje graczy w jedno miejsce, używałby tego za każdym razem gdy zostanie trafiony w kryształy na plecach

LASER MOTHERFU**RS - Kryształy z pleców strzelają w sufit kolorowym laserem (NYAN NYAN NYAN NYAN NYAN NYAN NYAN NYAN NYAN), oślepia to graczy na około 5 sekund białym blaskiem

Golems - Golem odrywa kilka kryształów z pleców i rzuca je na okrąg, jeżeli gracze szybko ich nie zabiją, wyklują się z nich golemy, które z czasem wyrastają i robią się groźniejsze

Walka z nim:

Boss jest niezniszczalny....

... prawie, aby go zranić TRZEBA uderzać w kryształy, co wymaga dużej współpracy między graczami (jeden odwraca uwagę, drugi bije bossa, a trzeci rani golemy murzyny

Golemy Murzyny:

Golemy murzyny mają kilka murzyńskich form:

1. ,,Jajko" - Forma krystaliczna, nie mogą się poruszać ani bić, mają mało HP ale dużą obronę

2. Golem - Mały, kamienny golem, średnia ilość HP, duża obrona, bije atakiem wręcz, w dużych ilościach wkurzające (mogą zepchnąć z koła). Gdy widzą ,,Jajko" atakują je,

3. Elitarny golem - Gdy Golem zabije jajko, przyczepia sobie fragment kryształu do pleców, kryształy oblepiają jego ciało. Dużo HP, duży def. Potrafi strzelać kryształami

Oto mój pomysł na bossa =:3

Wolicie nie wiedzieć ile to pisałem...

Eee, PitBull, a szukacie może modelera (modelera WTF?!) 3D? :D

Trochę zacząłem się bawić Techne, zrobiłem jakiś ch**wy model cyklopa

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Idarecki mam taki pomysł, że:

W niektórych grach np dragon age czy vindcitusie wojownicy nie posiadają many tylko mają coś ala energia( w vindictusie każda klasa ma energie), w książkach fantasy jak dotąd nie spotkałem się z określeniem "mana" tylko gdy ktoś użył jakiegoś czaru to słabnął i musiał zregenerować energie. A jak wiemy na servwerze nie będzie podziału na klasy to można by zamiast many dać energie życiową i w tedy można było by usunąć pasek głodu bo jakoś nie widzi mi się jedzenie schaba podczas walki z bossem... I ta energia by odpowiadała by np za puszczanie skilli a także za sprint, a za skok nie traciło by się energi ale nie regenerowała by się w tedy. Wiem Darecki że psuje ci to całe plany więc nawet nie mam poco o tym marzyć :) ...

A tak btw dołączam się do wypowiedzi: Proszę zrób hp i siłe osobno :3

Opublikowano

@up

akombo

Toż to genialny pomysł! :D

Ja do tego proponuje dodać ,,mentorów" którzy nauczyliby cię zaklęć czy używania many.

I dodać np. Energię Natury (Jak w Runes of Magic Druid) którą ładujesz używając skille z danego typu, a potem używasz jej by użyć potężniejszych skilli

Np. Magia Ognia

Kula ognia z 5 razy, ładujesz sobie energię.

Potem używasz inferno by wykończyć przeciwnika :D

Energia ta by znikała, gdy nie używana

To by mogło dodać taki cooldown dla takich bardziej overpowered skilli, bo takto by pewnie używali, uciekali z tamtego miejsca, czekali aż się zregeneruje i znowu

76561198044975849.png

Best Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...