Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer dobrze się zapowiada godny uwagi.

Zapraszam na najbardziej zapowiadający się serwer Metin2.

Opublikowano

Zaczynało mi brakować wolnych id bloków.

Zwiększyłem ich limit do 4096...

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

Mianowicie?

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

podstawowy koń, potem koń w zbroi a na końcu koń w ciężkiej zbroi :P

Co do petów:

System ewolucji, np. co 50 lvl-i jest następna forma z nowymi skillami i bonusami

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Jeśli ktoś nie kojarzy, to koń miał 3 poziomy:

-zwykły koń

-bojowiec (można było atakować z konia bronią)

-militar (można było atakować z konia bronią i magią)

Jeśli chodzi o wygląd, to zdjęcia znajdziecie w tym linku:

http://wiki.metin2.p.../index.php/KoĹ

Tam konie różnią się jeszcze, od tego, czy należysz do gildii, lub nawet jeśli jesteś liderem gildii...

@EDIT

minimalnie uprzedziłeś mnie kotek :3

Na forum znany jako Lucas68, Lukasz68, lukasz6815...

A w grze i na YT : Negrosss

Kanał na YT: http://www.youtube.com/user/negrossstv

Opublikowano

Hej , na forum jestem nowy więc najpierw chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich :)

Temat bardzo mnie zainteresował , projekt naprawdę ''epicki'' i widzę że wkładacie w niego dużo pracy życzę powodzenia .

Apropo petów :

Rozwiązanie z metin 2 rózni się w zależności od serwera itp ale ogółem po dłuższym czasie staje się to monotonne .

Moja propozycja :

Stworzenie kilku archetypów petów takich jak pet walczący w walce w zwarciu , pet pozwalający się dosiadać (bez skojarzeń ) itp

Następnie stworzenie wyglądu tychże archetypów i dodanie rodzaju podmodeli , Np co 5 lvl pet z którego akurat korzystamy zmienia nieco wygląd (większe kły , rodzaje zbroi jeśli takowe będą ) i zwiększone bonusy .

Pety ogólnie podzieliłbym na 4 archetypy

1.Pety walczące w walce wręcz np tygrys

2.Pety walczące przy pomocy magii np żywiołak ognia

3.Pety dodające nam bonusy jak np przyspieszona regeneracja życia , niestety na takiego peta nie mam pomysłu

4.Pety służące do podrózy ( w przeciwieństwie od koni , na owych petach będziemy mogli uczestniczyć w walce ) dodające również niewielkie bonusy .

Edit z tymi może faktycznie troche przesadziłem , jednak jeśli byłyby dostępne od wyższego poziomu i do ich zdobycia byłoby potrzebne wykonanie jakiegoś qestu tudzież duża ilość złota to może jednak konie nie straciłyby wartości .

1 Post i pierwszy lajk , dzięki :P

PS : Rammathur masz zaje***** sygne mogę sobię splagiatować ? :P

Opublikowano

Auxilian96, nie krępuj się. A, i poza tym, z tymi petami, na których można jeździć, to trochu przesadziłeś. Wtedy konie byłyby zbędne.

Opublikowano

Lukasz68 nie czuję się może expertem w dziedzinie metin 2 ale tak konie róznią się od siebie kolorem a nawet modelem ale to tylko na niektórych serwerach .

Małe pytanie

Czy na serwerze stawi się bardziej na grę singleplayer popartą interakcjami z drugim graczem czy powstaną jakieś instancje wieloosobowe , róznego typu rajdy itp ?

Kolejne pytanie w grze będzie obowiązywał open-world pvp ?

Opublikowano

Lukasz68 nie czuję się może expertem w dziedzinie metin 2 ale tak konie róznią się od siebie kolorem a nawet modelem ale to tylko na niektórych serwerach .

No kolor to od statusu gildyjnego.

Kolejne pytanie w grze będzie obowiązywał open-world pvp ?

Z tego, co kojarzę, to tylko za akceptacją drugiej osoby.

Na forum znany jako Lucas68, Lukasz68, lukasz6815...

A w grze i na YT : Negrosss

Kanał na YT: http://www.youtube.com/user/negrossstv

Opublikowano

Co do tego systemu petów, proponuje tak:

Kupujesz jajko peta, po pewnym czasie jajko się wykluwa, wychodzi dajmy dla przykładu ,,Wilk" (Wilki z jaja tylko na overland! :D No i w MC :P)

Wilk nic nie robi, chodzi za nami jako rodzaj ozdoby, ale bierze 10% zdobywanego przez nas expa dla siebie.

Po osiągnięciu 10lvl-a, idziemy do NPC, płacimy mu trochę kasy (A kasa z partnera ] :D ) i on każe nam wybrać ewolucje dla peta,

dajmy na to:

Piekielny ogar i Strażnik niebieski

Piekielny ogar daje szanse na podpalenie oraz zwiększa drop pieniężny o 50%.

Strażnik niebieski, daje szanse na zignorowanie obrażeń oraz zwiększa drop expa o 50%

Każdy pet miałby np. 4 stadia rozwoju

Jajko - Pet Egg

Młodzik - Baby Pet

Chowaniec - Familiars

Legendarna bestia - Legendary Beast

Z Niebieskiego strażnika można by otrzymać Świętego psa i boskiego wilka

Mają one te same bonusy co poprzednie stadium + dodatkowe bonusy

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Dobra, że dawno nie pisałem to napiszę :)

Nadal poszukujemy utalentowanych budowniczych. Jeżeli sądzisz, że dobrze budujesz pisz na GG - 16209771

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Pitbull napisałem ten formularz że szukam pracy jako QM jednak jako budowniczy też mogę pomóc , jeśli jesteś w stanie sprawdź ten forumularz :)

Edit Skoro można na tylko jedno to chyba zapiszę się na QM i napiszę podanie jeszcze raz dzięki za szybką odpowiedź

Opublikowano

Wysłałeś formularz z "inną aplikacją" czyli się nie określiłeś na jakie stanowisko się starasz, a można na tylko jedno. Także żadnej odpowiedzi w twojej sprawie nie ma...

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...