Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Było, ale wtedy były informację jakoby w październikowym update czy jakimś nawet wcześniejszym miało być wbudowane "Mod API" co ułatwiło by o stokroć pracę Dareckiemu (Bo początkowo serwer miał się opierać w dużej mierze na istniejących modyfikacjach). Niestety jak wiemy do dziś tego nie ma. Toteż modyfikacje są autorskie tworzone właśnie przez Dareckiego Tak samo jeżeli chodzi o mapę. To na region miała przypadać jedna stolica + 2/3 miasto-wioski. Jednak skoro prace nad kodem miały potrwać dłużej to zdecydowałem trochę innych lokacji pododawać. Na dzień dzisiejszy na jeden region przypada około 30 lokacji to też pracę się przedłużyły

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak więc widzisz MCnieb, że wszystko ma swoje konsekwencje, nie bombarduj wszystkiego od razu :) Jestem budowniczym na tym serwerze i śledzę ten temat więc widzę nad czym Darecki pracuje i na serwerze wszystko się buduje. Przyznam rację, fajnie by było, gdyby serwer już wystartował, ale nie wszystko zależy od nas :/

Na forum znany jako Lucas68, Lukasz68, lukasz6815...

A w grze i na YT : Negrosss

Kanał na YT: http://www.youtube.com/user/negrossstv

Opublikowano

Z pewnych źródeł wiem że jest już ponad 200 lokacji akurat natrafilem na innym serwie na jednego z budowniczych (nie powiem kogo) jeżel te prace będą trwać jeszcze pół roku to bedzie wtf ile ta mapa już zajmuje ? 20 GB? nie wiem jaka duża może mniejsza

prosze prosze prosze prosze daj +

jak w jakiejś grze jest Ranun czasem to nie jestem ja wtedy szukać mnie pod nickami GRanun lub RRanun

Opublikowano

Taka mapa może zajmować i 100gb, ale co z tego? To przecież maszyna ma uciągnąć. Będzie dużo eksploracji... Będę mógł się czuć jak w Skyrimie i eksplorować miasta, kopalnie, jaskinie i takie inne...

Pitbull, bądź Darecki pytanko ode mnie jeszcze jedno.

Czy będę mógł założyć swój własny klan? Będę mógł napadać na jakichś przechodzących obok mojego terenu? Jak w UO (Ultima Online)? Fajna by była taka możliwość, szczególnie, że zapowiada się ten serwer na prawdziwego cRPG'a.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Rzeczywiście kajsksus :D Niezły pomysł, kojarzę że pitbull coś pisał, że będzie można wykupić teren, jednak będą to duże sumy, których samotny gracz nie ma szans nazbierać

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Każda kwota jest możliwa do uzbierania w pojedynke... Ale trzeba liczyć się z tym że mogą to być kosmiczne kwoty które będą dużo łatwiejsza do uzbierania w grupie np 5-8 osobową ;)

Nie bądź leszcz daj +

Opublikowano

Co do ceny to się jeszcze zobaczy. Ale mam dla was ważniejsze informację :)

Otóż wziąłem się trochę za nasze polskie YouTube. Napisałem to pewnej ilości osób z mojej magicznej listy polskich "Zagrajmerów" i są pierwsze efekty. Wczoraj wysyłałem wiadomości i już 5 osób jest zainteresowanych współpracą. 2 odrzuciło chyba z najbardziej oczywistego powodu - braku czasu. Znaczna część nie odpowiedziała, ale jestem dobrej myśli. A jeżeli chodzi o moją listę do jeszcze nie zawitałem do półmetku, także jeszcze trochę osób mam do zapytania.

Opublikowano

<_< ... >_>

Ile mam zapłacić by wejść na serwer już teraz?

A tak na poważnie, czytam już cały temat ze piąty raz. powiem tylko jedno, Overland zapowiada się najlepiej wśród dzisiejszych 'modowancych' serwerów. Nie mogę usiedzieć z 5 minut na kompie bez sprawdzania czy nie ma jakiś nowych news'ów. Ogólnie póki co cud, miód i malina, ale jeszcze poczekam na efekt końcowy by w pełni ocenić serwer

Opublikowano

Pitbull, jacy to jutuberzy? :P Im więcej mają majnkraftowych subów, tym lepiej dla naszego serwera. (mówię to jako społeczność :PP)

PS Nadal nie dasz mi szansy jako Quest Writer?

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

Moja paczka modów:

Opublikowano

A kiedy szacowanie to będzie?

edit Screen nr 4 od strony technicznej, pierwsza strona, darecki, czy to są title'y nad ich głowami? Czy co to ma przedstawiać. Mam nadzieję, że jakieś titly za osiągnięcia.

Skkf? Madzia? RockAlone? Blow?

31575197832728931761.jpg

Moja paczka modów:

Opublikowano

Powiedzmy, że takie osoby może nie są poza naszym zasięgiem, ale trudno się z takimi skontaktować i przyznać to trzeba, że nie przyciągają oni na serwery zbytnio porządnych graczy...

Opublikowano

Paweł :) Bez przesady...

Co do rozmów z YouTuberami. To jestem dobrej myśli. Zainteresowanie jest dość duże, ale listy osób nie będę przedstawiał dopóki nie będę co do niej w 100% pewien...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...